Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

sloneczko1984

w艂okniaki piersi

Polecane posty

Go艣膰 eva_9999999999
mialam guzka wycieli mi go w listopadzie ubieglego roku okazalo sie ze to nic groznego. mam pytanie czasmi przy delikatnym ucisku boli mnie ta piers tzn okolice ciecia pozatym czasmi mnie rwie czy to normalne nie chce biec do lekarza i zrobic z siebie idiotki ale sie niepokoje pomozcie

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kate.er
Cze艣c dziewczyny.Mam zdiagnozowanego w艂okniaka. Czy szczepi艂y艣cie sie na WZW typu B.Ja mam zabieg za tydzie艅,wi臋c i tak ju偶 sie sp贸藕ni艂ami bardzo mnie to martwi Z tego przerazenia zapomnia艂am sie zapyta膰 lekarza podczas konsultacji,czy bede mia艂a znieczulenie miejscowe ,czy og贸lne.Dodam,ze mam ma艂e piersi. Prosze napiszcie mi,jak to u Was wygl膮da艂o.Z g贸ry dzi臋kuj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mo艅
ja nie szczepilam sie mialam znieczulenie ogolne. ogolnie zabieg oki gorzej bylo bo tem bardzo piers ciagnela byla spuchnieta i ogolnie kiepski widok ale dwa trzy dni wszystko wrocilo do normy eva mam to samo co ty boli mnie do tej pory a juz minelo sporo czasu nie wiem czy to normalne jak ktos wie to niech pomoze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 janka27
hey! a czy kt贸ra艣 z Was mia艂a usuwanego guzka o 艣rednicy 4 cm? jakie znieczulenie si臋 stosuje?i czy blizna jest widoczna?pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

czesc! moj w艂okniak ma rozmiar 2cmx 1,5cm.Lekarz powiedzial ze bedzie blizna na 2cm. 25 wrzesnia mam operacje(zabieg),bede znieczulona miejscowo.Wycinanie ma trwac ok 30,40 minut,chociaz jak zakladalam karte w szpitalu,to pielegniarka powiedziala ze przychodze,wytna i po paru godzinakch do domu.Mysle ze moze po zabiego trzeba odpoczac,odetchnac czy cos..:) Juz sie oswoilam z tym wszystkim,chociaz stres jest... Dziewczynki ,trzymajcie sie gor膮co!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 z臋bojatka
Geiko----------> ja mia艂am wycinane 7 lat temu w艂贸kniaka, a dok艂adnie gruczolw艂贸kniaka i to piku艣, uwierz mi, nic nie bola艂o po wyci臋ciu, aj ci m贸wi臋 to nic w por贸wnaniu do usuwania migda艂k贸w-przesz艂am to 1,5 miesi膮ca temu :) pozdr贸wka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kate.er
Hej.Troch臋 sie dzieki Wam uspokoi艂am,ale z natury jestem panikara i 藕le sobie radze ze stresem.Prze偶ywam to wyci臋cie w艂okniaka bardzo i chyba jestem ju偶 nie do zniesienia dla bliskiego otoczenia.Najbli偶sza mi osoba jest za granica i nie mo偶e by膰 teraz ze mn膮:( Problemy z piersiami sa mi szczeg贸lnie bliskie,bo na raka piersi zmar艂a moja mama:(Biegam do lekarzy 3 x w roku,ale pewnych rzeczy widocznie si臋 nie uniknie.Dobrze,ze to tylko w艂okniak.Najbardziej przezywam fakt,偶e id臋 do szpitala,w kt贸rym leczy艂a sie i umiera艂a moja mama,to budzi we mnie takie negatywne emocje i nie radze sobie ze sob膮.Musze si臋 wzi膮c w gar艣膰 i wbi膰 w ten zakuty 艂eb,偶e to nie koniec 艣wiata!!!!Pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Z臋bojadka,dzieki za dobre s艂owa..:) Pozdrawiam cieplutko:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czarnowlosa
czy jakis wplyw moga miec hormonalne tabletki na powstanie wlokniakow? mam 22 lata biore od 4 lat bez przerwy tabletki Logest a ostatnio Diane 35 no i wykryto u mnie wlokniaka na pewno wielkosci ponad 1 cm ale jeszce niedawno nic tam chyba nie bylo a badam sie dosc regularnie. Nie wiem czy trzeba to bedzie wyciac czy nie? co wam radza lekarze jednak po tym co piszecie wnioskuje ze sa do wyciecia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 eva_9999999999
A czy kto艣 mi opowie co z tym b贸lem po zabiegu. czy kt贸r膮艣 to boli ?bardzo sie niepokoje.

Udost臋pnij ten post

Witam Was dziewczynki! Mam do Was pro艣b臋 a mianowicie... mam ten sam problem co wy i potrzebuj臋 pomocy w znalezieniu dobrego chirurga -onkologa. nie znam nikogo z tym problemem kto m贸g艂by mi kogo艣 poleci膰 wi臋c prosze was o pomoc bo nie chce i艣膰 w \"ciemno\"bo si臋 potwornie boj臋. Interesuje mnie lekarz z po艂udniowo-wschodniej Polski.prosz臋 napiszcie mo偶e kogo艣 znacie choca偶by ze s艂yszenia. m贸j adres mailowy: kiara_@vp.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 izzzzzzzzzzz
hej:) ja jestem po艂 roku po wyci臋ciu guzka,3 miesiace temu by艂am na kontrolnym usg,wszystko niby ok,ale cholera dalej mnie boli w miejscu blizny,boli mnie te偶 w臋ze艂 ch艂onny pod pach膮,nei codziennie,ale raz na jaki艣 czas.O w臋zle ch艂onnym lekarz wie,dlatego wog贸le wycinano mi guzka,weze艂 ch艂onny mam juz zw艂贸knia艂y.Czy Was te偶 pobolewa po operacji?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 eva_9999999999
no wlsanie mnie pobolewa ale tez sie zastanawiam czy to normalne ech hcyba sie przejde do lekarza ale sie strasznie boje najgorsze ze planuje ciaze i poje sie zeby cos sie nie popackaalo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kate.er
Hej dziewczynki.Id臋 w czwartek do szpitala.Jestem k艂ebkiem nerw贸w,nie s膮dzi艂am,ze taka ze mnie histeryczka.殴le zrobi艂am bior膮c urlop,bo teraz siedz臋 w domu,czytam fora,analizuj臋,szukam u siebie objaw贸w i popadam w paranoj臋.Do tego wszystkiego powiedzia艂am chirurgowi,ze w terminie,kt贸ry mi wyznaczy艂 bede miesi膮czkowa膰,a on na to,ze to nic.Zdziwi艂am sie bardzo.Dodatkowo od czasu biopsji czuje k艂贸cie w piersi:(Boje sie jak cholera:(

Udost臋pnij ten post

Cze艣c! Dziewczyny szuka艂am w necie jakichkolwiek informacji na temat sposob贸w wyci臋cia w艂okniako -gruczolak贸w no i efekt贸w tego zabiegu. Na szcz臋scie trafi艂am tutaj. Dzisiaj id臋 do onkologa um贸wi膰 si臋 na termin no w艂a艣nie -zabiegu czy operacji? Mam wykryte 3 gruczolaki a wczoraj dowiedzia艂am si臋 po USG o 4 tym. S膮dz臋, 偶e powsta艂y one w wyniku uderzenia piersi (gram w siatk贸wk臋 i przylo偶y艂a mi kole偶anka)Mam 40 lat nie b臋d臋 ju偶 rodzila i jestem przed menopauz膮..boj臋 si臋, ale to pono膰 normalne uczucie. Powiem Wam jeszcze co do biopsji...mia艂am j膮 jakies 2 miesiace temu i strasznie bola艂a, mo偶e nie samo nak艂贸wanie, ale poszukiwanie guza w celu pobrania...normalnie pop艂akalam si臋. S膮dz臋, 偶e teraz je偶eli cokolwiek wykryli by nowego to nie poddam si臋 biopsji, lecz usuni臋ciu i w贸wczas niech badaj膮 co to jest..:( Bardzo prosz臋 ...jak jest po operacji? jak to wygl膮da? usuwaj膮 pojedy艅czo czy ca艂膮 stref臋 w kt贸rej s膮 gruczolaki? Czy mog臋 to zrobi膰 z kasy chorych czy lepiej prywatnie? hmmmmm i tak nie mam kasy wi臋c po co g艂upi pytam. Pozdrawiam wszystkie dzielne kobietki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krysta
Mam podobny problem, mo偶e kto艣 mi napisze ,gdzie najlepiej w Warszawie uda膰 si臋 na wyci臋cie ambulatoryjne takiego guzka 2,9 cm(mo偶e by膰 zabieg prywatny) nie mieszkam w Warszawie,prosz臋 o nazw臋 kliniki,ewentualnie nazwisko dobrego lekarza.Pozdrawiam i dzi臋kuj臋 za oczekiwan膮 odpowied藕.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kate.er
Cze艣膰 kobietki,jestem juz w domku:) Takiej paranoi,strachu,nerw贸w,偶e az mi w艂osy zacz臋艂y wychodzi膰,nieprzespanych nocy,to jeszcze nie mia艂am,do tego nic nie mog艂am prze艂kn膮膰 ze strachu. Strach ma wielkie oczy.Mia艂am zabieg w znieczuleniu og贸lnym,przyszli rano dali w dupe g艂upiego jasia i ju偶 mi by艂o wesolutko i czu艂am sie jak po solidnym drinusiu.Nawet sie nie obejrza艂am,a juz by艂am z powrotem na sali.A wtedy tak mnie zacze艂o ssa膰 z g艂odu,偶e szok...ale okaza艂o sie,偶e ca艂y dzie艅 niestety nie wolno mi je艣膰.Ub艂aga艂am lekarza i wieczorem pozwoli艂 mi co艣 zje艣膰,wi臋c wszama艂am paczk臋 herbatniczk贸w.Juz mi zdj臋li opatrunek,mam blizne na otoczce,ma dos艂ownie 2 cm. Je艣li kt贸ras z Was jest ze Szczecina to polecam dr 呕y艂k臋,z艂oty cz艂owiek i super fachowiec.A to bardzo wazne,kiedy lekarz traktuj臋 Cie jak cz艂owieka,a nie kupe mi臋sa,kt贸ra mo偶e pokroi膰.Du偶o zdr贸wka zycz臋:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewka23
Witam ponownie! Musze wam powiedziec ze blizna ladnie sie zagoi艂a. Jest ok 3 cm i fakt widac ja, jest czerwona, ale da sie nalozyc bluzke z dekoltem. Stwierdzialm ze trzeba byc pewnym siebie. mam gdzies to ze ktos moze sie na nia patrzec. Mam ladne piersi i nawet ta blizna ich nie oszpeci. I tak radze wam myslec dziewczyny. Facetom to zupelnie nie przeszkadza!!! Przytrafila mi sie tylko jedna niezbyt mila sytuacja, ale to w pierwszym tyg po operacji, jak nosilam jeszcze oaptrunki. Poszlam ze znajmomi do pubu i jakas laska do mnie podeszla i pyta mnie czy mialam operacje powiekszania piersi, bo widzi ze mam plaster na piersi. A bluzke mialam taka ze widac bylo to tylko jak sie pochylilam. Zataklo mnie i zrobilo mi sie naprawde przykro. Wtedy nie wiedzialam jak zareagowac, ale teraz juz bym umiala na takie teksty odpowiedziec. W koncu skoro pytala o to, tzn ze mam ladne duze piersi ;) pozdrawiam Was

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niezwyklaOna
mam w艂贸kniaka piersi i za 3 tygodnie wyznaczony termin zabiegu usuwania go. czy moge do tego czasu chodzic na solarium ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krysta
Do niezwyklaOna- czy b臋dziesz mia艂a zabieg w szpitalu, czy w znieczuleniu og贸lnym, czy miejscowym? Ja dopiero w czwartek id臋 na konsultacje z wynikiem usg(prywatnie) Lekarz kt贸ra robi艂a usg sugerowa艂a,偶e mog膮 mi to wyci膮c przy znieczuleniu miejscowym. Boj臋 sie szpitali i znieczulania og贸lnego.Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Niezwyk艂aOna
no ja juz mam ustalony termin zabiegu... i lekarz powiedzial, ze bede mogla zdecydowac czy chce znieczulenie do偶ylne (po ktorym przespie caly zabieg) czy miejscowe (po ktorym nie bede nic czu艂a, ale bede swiadoma).. i sama jeszcze nie wiem na co sie zdecyduje..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Niezwyk艂aOna
rowniez boje sie znieczulenia oglolnego... ale nie naleze do ososb silnych psychicznie i obawiam sie ze nie jestem w stanie zdecydowac sie tylko na miejscowe..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krysta
Dzi臋ki za odpowied藕, po konsultacji u onkologa 20 -09 napisz臋 co ze mn膮 dalej b臋dzie.Ja rok temu mia艂am operacje zatok w znieczuleniu og贸lnym(2 godz) M贸j guzek jest bardzo p艂ytko,b臋de chcia艂a znieczulenie miejscowe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Niezwyk艂aOna
a czy moglabys podczas tej wizyty zapytac czy mozna chodzic na solarium? ja wizyte mam dopiero 1szego... to wazne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krysta
Zapytam,ale tak od siebie to my艣l臋, 偶e solarium przed zabiegiem ci nie zaszkodzi. Przerw臋 w opalaniu musisz zrobi膰 po zabiegu, no i jeszcze my艣l臋, 偶e problem solarium do problemu jaki mamy jest ma艂o wa偶ny.pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Niezwyk艂aOna
dziekuje. wiesz mysle ze na tego wlokniaka promienie uv nie beda mialy zlego dzialania... w sumie nie wiem czy w ogole jakiekolwiek moga miec... a poprostu mam wazna uroczystosc niedlugo po zabiegu i dlatego chcialabym wykjorzystac jeszcze te 3 tyg przed

Udost臋pnij ten post

Czesc!Ewa 23 i tak trzymaj!!! ciesz sie swoim biustem itd...:) Mnie czeka wyciecie w艂okniaka 25 .09. Mam pytanie-czy po zabiegu trzeba nosic stanik 24h/dobe??? Jesli tak to czy moze byc taki \"normalny\" czy taki zabudowany caly??? Je艣li chodzi o solarium to moj lekarz powiedzial,ze po zabiego zero opalanie przez 6 miesiecy-no chyba ze chce miec widoczna blizne:( pozdrawiam Was cieplutko!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nhnh
ale czy przed zabiegiem moge chodzic na solarium?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kate.er
Dziewczyny,jak te kt贸re to przesz艂y radzi艂y sobie z czekaniem na wyniki hist.patolog.?Moja wyobra藕nia pracuje na przyspieszonych obrotach.Kompletnie sie posypa艂am i jestem na proszkach uspokajaj膮cych:( Niby wynik biopsji wskazuje na fibroadenom臋,chirurg,kt贸ry przeprowadza艂 zabieg twierdzi,ze to by艂 klasyczny przypadek i makroskopowo on tam nic niepokoj膮cego nie widzia艂,ale ja po prostu wysiadam:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewka23
DO GEIKO: tak, kaza nosic przez 10 dni stanik 24h/dobe, najlepiej sportowy. co do opalania to ja pytalam lekarza i mowil ze jak sie zasloni blizne czyms w czasie opalania to nie zaszkodzi. pozdrawiam

Udost臋pnij ten post