Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Majak

Meble Black Red White

Polecane posty

Go艣膰 Aga P
Czy kto艣 z was ma system "Sewilla"?? Prosz臋 powiedzcieco艣 o nich ;) Z g贸ry dzi臋ki;*

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Adrian-ek
Jak mozecie pisa膰 g贸wno ??? Z konkurencjii jeste艣cie?? 偶e poni偶acie ?? RObi艂em meble na zam贸wienie i robota tobocie nie ejst r贸zwna.W dok艂adno艣ci tkwi si艂a. A dobrze posk艂adali艣cie pa艅stwo sobie te mebelki??? Jest porcja kleju to si臋 klej daje,s膮 ko艂eczki to sie je montuje .Nie dasz a potem masz pretensje ???? Do swego niedbalstwa miej jeden z drugim m膮dralo !!!!!!!! MEBLE MAJ膭 BY膯 WYPOZIOMOWANE !!!!!I nie tylko wg samej poziomnicy ale wg rozumu te偶 !!!! Z dok艂adno艣ci膮 grubo艣ci na kartke papieru !!!! Ja nie mia艂em reklamacji !!!!! W bardzo prosty spos贸b nauczy艂em si臋 dobrze robi膰 swoja robot臋.Nie by艂o kasy za reklamacje za naprawy poprawki .Jak by艂a naprawa to by艂o brak klient贸w w okolicy . JAk by艂o super to byli klienci w okolicy.Ja wprowadzi艂em Marketing badane rynku w firmie itd . Ludzie jak cos bredzicie to nauczcie si臋 najpierw my艣lenia. Adrian-ek A system ten czy tamtem to mnie lata -podstaw膮 jest my艣lenie !!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 podoba sie ale...
Ja kupi艂am meble w brw w Bydgoszczy. Mebelki sa moim zdaniem super, ale, na wlasnie, w sklepie powiedzieli ze transport kosztuje 40 zl a wniesienie DO 40zl. Pan przyjecha艂 i za偶膮da艂 80 zl za wniesienie ich DO WINDY!!!! w dodatku poprosi艂am o fakture i sie potem dowiedzialam ze musze jeszcze za nia doplacic 20 zl bo koles nie odprowadza chyba od tego podatku. czuje sie oszukana i nic tam wiecej nie kupie i odradzam wszystkim innym. chyba ze maja wlasny transport...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 grzesiek7777
Witam !! Niezgadzam sie z wiekszoscia ktorzy sadza ze te meble sa nieudane ja mam te meble od 8 lat i mebla nic nie jest. Sa naprawde dobre i wytrzyma艂e. Kto nie ma lub nie umie z艂ozyc i mu szkoda to pisze ze to gowno itp. A co do ceny ze to taka taniocha to sie tez niezgodze wcale niesa takie tanie ale Polecam sa naprawde dobre. I warte swojej ceny. Niewiem tylko jak te tansze systemy ja mam te meble raczej z tych drozszych. Pozatym wieszkosc z tych mebli to systemy modu艂owe dzieki czemu mozna tworzyc nieskonczenie wiele kombinacji. To jest wielka zaleta tych mebli. Jutro zamierzam zamowic biurko pod komputer u nich.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no bo w艂a艣nie wi臋kszo艣膰
os贸b chyba myli te tanie zestawy, z tymi dro偶szymi. Ja za sam膮 witrynk臋 i komod臋 do salonu zap艂aci艂am rok temu prawie 2 tys. i one si臋 sprawdzaj膮, w dodatku s膮 idealnie takie jak chcia艂am a nigdzie indziej takich nie spotka艂am. A jak kto艣 kupuje ca艂膮 kuchni臋 za 600 z艂, to niech si臋 p贸藕niej nie dziwi, 偶e po kilku miesi膮cach si臋 rozlatuje...

Udost臋pnij ten post

BRW to taka troch臋 imitacja mebli... Wszystko 艂adnie pi臋knie, o ile tylko stoj膮 i si臋 ich w og贸le nie u偶ywa :D Oczywi艣cie, ka偶de meble pr臋dzej czy p贸藕niej si臋 zu偶ywaj膮, ale okres roku czy dw贸ch lat, to stanowczo za kr贸tko... Moja ciotka kupi艂a meblo艣ciank臋 za ok. 3 tysiaki [nie pami臋tam nazwy]. Ju偶 po roku zacz臋艂y cholernie skrzypie膰 [w ca艂ym mieszkaniu s艂ycha膰], a drzwiczki przy dw贸ch szafkach przesta艂y si臋 domyka膰. Meble zosta艂y z艂o偶one prawid艂owo, zgodnie z instrukcj膮! Og贸lnie wygl膮daj膮 艂adnie o ile stoi si臋 w odleg艂o艣ci przynajmniej trzech metr贸w, bo z bliska wida膰 jaka to prowizorka i tandeta... Tydzie艅 temu zam贸wi艂am meble vis a vis - szaf臋, szafk臋, stolik, rega艂 oraz kanap臋 sweet czarno-czerwon膮. Od pi膮tku stoj膮 ju偶 z艂o偶one. Powiem szczerze, 偶e za t臋 cen臋 spodziewa艂am si臋 nieco lepszej jako艣ci. Wizualnie oczywi艣cie pierwsza klasa, ale przy u偶ytkowaniu od razu wida膰, 偶e d艂ugo mog膮 nie pos艂u偶y膰 ;/ Kto艣 wspomnia艂, 偶e w ich sklepach stoj膮 meble fatalnie z艂o偶one - to akurat prawda. Kiedy zobaczy艂am ekspozycj臋 vis a vis w salonie, zacz臋艂am si臋 zastanawia膰 czy to oby na pewno dobry wyb贸r :D Wida膰 by艂o, 偶e skr臋cane na szybko, niedok艂adnie i byle jak. Jednak偶e zdecydowa艂am si臋 w ko艅cu je zakupi膰, g艂贸wnie ze wzgl臋du na do艣膰 przyst臋pn膮 cen臋 [cho膰 i tak do艣膰 wysok膮 jak na t臋 jako艣膰] oraz ze wzgl臋du na kolory 艣cian w pokoju - po prostu najlepiej pasowa艂y do wn臋trza. Na szcz臋艣cie m贸j tatu艣 si臋 postara艂 i meble z艂o偶y艂 starannie. Zobaczymy co z nich b臋dzie za 2-3 lata. Od pa藕dziernika zaczynam studia, wi臋c kolejne meble pewnie kupi臋 ju偶 za swoje pieni膮dze, mam nadziej臋, 偶e we w艂asnym mieszkaniu. Mam nadziej臋, 偶e do tego czasu b臋d膮 si臋 trzyma膰 w dobrym stanie :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 i like trampki
W ogole co za czasy.Wszystko MUSI! byc jednorazowe,krotkiego uzytkowania,za chwile wywalic do smieci.Kiedys meble sluzyly pokoleniom a z wiekiem nabieraly nie tylko pewnej magicznej mocy,ale takze niezlej ceny;-).Teraz mamy tak nowoczesny swiat,ze meble maja sie znudzic po roku,rozleciec po pol....by natychmiast zakupic nowy produkt...ktory rowniez za jakis czas uznamy za zbedny.Niektorzy to tak maja nawet w relacjach miedzyludzkich:-)))).

Udost臋pnij ten post

Dobrze powiedziane :) A co do jako艣ci mebli, to u mnie du偶o lepiej sprawdzi艂o si臋 kupowanie "na czuja" przez net. M贸j stolik do kuchni i krzes艂a zakupi艂am na myin.pl, tylko dlatego, 偶e komplet wygl膮da艂 pi臋knie (st贸l pental, krzes艂a edna) i idealnie pasowa艂 do mojego domu. Zaryzykowali艣my i jestem bardzo zadowolona. Mebelki o niebo lepsze ni偶 ikeowskie czy brw. Do tego unikatowe. Polecam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 JaninkaZom
A ja bardzo lubi臋 t臋 firm臋. Mam komplet ich mebli w pokoju syna, a teraz planuj臋 kupi膰 krzes艂a do jadalni (podobno na Popularnej otwieraj膮 nowy salon 26 wrze艣nia, wi臋c pewnie b臋d膮 promocje).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dorotka29
No w艂a艣nie te偶 s艂ysza艂am o tym salonie na Popularnej. Promocje maj膮 by膰 do 70% chocia偶 mnie najbardziej chodzi o inspiracje - chcia艂abym obejrze膰 gotowe wn臋trza, interesuje mnie g艂贸wnie kuchnia i jadalnia. A jak mi si臋 co艣 spodoba, to pewnie kupi臋...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jacck77
Prosz臋 o opini臋 na temat sof rozk艂adanych BRW??? Czy s膮 do艣膰 solidne w stosunku do konkurencji w tym przedziale cenowym? Nosz臋 si臋 z zamiarem zakupu sofy rozk艂adanej VIS A VIS 3R z obiciem sk贸rzanym cena 2199z艂 . I jeszcze jedn0, czy s膮 mo偶liwe upusty w salonach firmowych BRW? Bardzo prosz臋 o opinie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ava-19
ja nie wiem jak w innych salonach firmowych ale w tym kt贸ry ma by膰 w艂a艣nie otwarty w warszawie maj膮 by膰 obni偶ki bardzo du偶e. do tego mo偶liwo艣膰 wzi臋cia na raty 0% itd. co do kanapy to w firmowym salonie mo偶na sobie obejrze膰, ja nie mia艂am p贸ki co 偶adnej kanapy z brw, ale inne meble maj膮 bardzo fajne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ava-19
ja nie wiem jak w innych salonach firmowych ale w tym kt贸ry ma by膰 w艂a艣nie otwarty w warszawie maj膮 by膰 obni偶ki bardzo du偶e. do tego mo偶liwo艣膰 wzi臋cia na raty 0% itd. co do kanapy to w firmowym salonie mo偶na sobie obejrze膰, ja nie mia艂am p贸ki co 偶adnej kanapy z brw, ale inne meble maj膮 bardzo fajne, znajomi je chwal膮.

Udost臋pnij ten post

Heh, co reklama robi z lud藕mi. Czasami warto rozejrze膰 si臋 w innych, mniejszych sklepach, a na pewno znajdzie si臋 podobnej, jesli nie lepszej jakosci meble i w ni偶szych cenach. Dobrze espresso77 zrobi艂a kupuj膮c w sieci. Za艂o偶臋 si臋, 偶e ten stolik z myin.pl d艂u偶ej wytrzyma eksploatacj臋 ni偶 sto艂y z ikei z brw i innych bodzi贸w razem wzi臋tych :]

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 astor-m
hmm akurat co do jako艣ci mebli brw nie mam 偶adnych zastrze偶e艅, w przeciwie艅stwie do wielu innych firm. wystarczy wzgl臋dnie o nie dba膰 i mog膮 sta膰 latami - co wida膰 w moim mieszkaniu.

Udost臋pnij ten post

Zgadzam si臋 w pe艂ni. Nasta艂a moda na kupowanie mas贸wki, najlepiej produkowanej w chinach i wymienianej jak najcz臋艣ciej. Postanowi艂em rozejrze膰 si臋 za czym艣 ciekawszym i teraz mam 艣wietne do艣wiadczenia z ma艂ymi, krajowymi producentami. Polecam cho膰by firm臋 DOMM ze strony www.domm.eu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 proposa
"...i teraz mam 艣wietne do艣wiadczenia z ma艂ymi, krajowymi producentami...". Podziel si臋 swoj膮 wiedz膮, o艣wie膰, bo ja mam odczucia wprost przeciwne. BRW bije jako艣ci膮 wykonania i monta偶u. Nie b臋d臋 wypowiada膰 si臋 na temat porz膮dk贸w, pogadanki, czy innych spraw, kt贸re tak naprawd臋 nie maj膮 偶adnego znaczenia i, na kt贸re nigdy nie zwraca艂em uwagi. Je偶eli chodzi o nowy salon w Warszawie, to jeszcze nie by艂em. Nie wiem jak to wygl膮da - podobno bardzo du偶e i niez艂e promocje. Ile w tym prawdy? Nie wiem. Trzeba samemu sprawdzi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 herrubba
Ja kupi艂am na otwarciu meble kuchenne Nika 250. Jak na moje oko- porz膮dnie. solidne wykonanie, mam nadziej臋,偶e b臋d膮 si臋 dobrze sprawowa膰:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anooda
proposa - salon jest wielki, ja tam 艂adnych kilka godzin sp臋dzi艂am... i w艂a艣nie jest mn贸stwo propozycji w r贸偶nych zakresach cenowych - nam sie uda艂o kupi膰 meble do pokoju dla c贸rki (posz艂a w艂a艣nie do zer贸wki) za naprawd臋 przyzwoite pieni膮dze. mam nadziej臋 偶e jej pos艂u偶膮 :)

Udost臋pnij ten post

Proposa 偶artowni艣 z Ciebie ! Meble produkowane przez ma艂膮 manufaktur臋 r贸偶ni膮 si臋 od BRW prawie wszystkim, poczynaj膮c od kompetencji pracownik贸w, poprzez design, mo偶liwo艣ci zmian, elastyczno艣膰 projektu, jako艣膰 u偶ytych materia艂贸w, jako艣膰 wyko艅czenia, a偶 do monta偶u i obs艂ugi gwarancyjnej. No mo偶e poza cen膮. Ale moim zdaniem 偶artem jest kupienie mieszkania np. za 300 000 z艂 i 偶a艂owanie p贸藕niej 3 000 z艂 na lepsze zaaran偶owanie swoich wn臋trz. Z czasem (a mam ju偶 sw贸j wiek) nauczy艂em si臋 偶e kupowanie mas贸wki op艂aca si臋 tylko je艣li kto艣 ma za du偶o pieni臋dzy. Mamy w kraju mn贸stwo ma艂ych, rodzinnych manufaktur meblowych. Z w艂asnego do艣wiadczenia polecam firm臋 DOMM - korzystam z ich pomocy od kilku lat. Polecam ka偶demu pomy艣le膰 chwil臋 zamiast i艣膰 tam gdzie najwi臋kszy t艂ok.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 George215
Mam meble kuchenne BRW - nazwy nie pami臋tam - bo maj膮 kilka lat -klasyczne z MDF-u - na razie sprawuj膮 si臋 bez zarzutu. Model widzoczny jest tu http://galerkiwnetrz.pl/zdjecie/412.Kuchnie.Black.red.end.white Teraz kupil臋m sof臋 Orland EMI 3DL - na razie za kr贸tko na ocen臋. http://www.caromeble24.pl/katid-21,idpod-122,prodct-1812,nzw-sofa,orland,emi,3dl.html Kupil臋m te偶 5 witryn przeszkonych Borys -skr臋cone razem - na BIBLIOTEK臉. http://www.mebleznetu.pl/Witryna_witryna_wysoka_Black_Red_White__kup_on_line.php?cPath=51&products_id=579 Podobno mog臋 oczekiwa膰 , 偶e za jaki艣 czas p艂yta si臋 rozsypie -pod cie偶arem ksi膮偶ek. Czy kto艣 ma do艣wiadczenia z Borysem ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Katarzynaka8383
Obs艂uga 呕enada!Mia艂am ochot臋 zakupi膰 sof臋. Jednego dnia posz艂am do salonu, obejrza艂am, zdecydowa艂am si臋 na zakup ratalny, ale niestety "poprosili" mnie 偶ebym przysz艂a na drugi dzie艅 bo nikogo nie by艂o od tych spraw.Mia艂a to by膰 tylko formalno艣膰. Okaza艂o si臋 偶e niestety nie mog臋 jej kupi膰 poniewa偶 juz kto艣 j膮 zakupi艂 rano, a ja musia艂abym czeka膰 miesi膮c czasu na now膮. Og贸lne zamieszanie, brak kompetencji. Dodam,偶e nawet transport na terenie miasta jest p艂atny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 George215
Kupil臋m te偶 5 witryn przeszkonych Borys -skr臋cone razem - na BIBLIOTEK臉. http://www.mebleznetu.pl/Witryna_witryna_wys oka_Black_Red_White__kup_on_line.php?cPath=51&products_id=57 9 Podobno mog臋 oczekiwa膰 , 偶e za jaki艣 czas p艂yta si臋 rozsypie -pod cie偶arem ksi膮偶ek. Czy kto艣 ma do艣wiadczenia z Borysem ? BTW.Wielkie sklepy maj膮 to do siebie - ma艂o ludzi do obslugi - taki sam koszmar 偶eby co si臋 dowiedzie膰 - w wi臋kszo艣ci. Kupowanie na raty - to frajerstwo. Miesi膮c czasu -to minimum czekania - w wi臋kszo艣ci sklep贸w - kupowa艂em biurko Voxa - czeka艂em 5 tygodni. Na drzwi czeka艂em 6 tygodni itp. itd

Udost臋pnij ten post

a ja chce kupic system TAAO firmy BRW, ca艂kiem przyjemny, to nowo艣膰 ale moze ktos sie orientuje czy warto i nie rozleci sie po p贸艂 roku?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a ja mam mmmmmm
my艣la艂am, ze ostatnia nowo艣膰 z brw to mezo, jest jeszcze nowszy? a masz linka do tych mebli?

Udost臋pnij ten post

Szczerze m贸wi膮c nie przemawiaj膮 do mnie mebelki BlackRedWhite. Wygl膮daj膮 troszk臋 pretensjonalnie i nie s膮 chyba najlepiej wykonane... W tej cenie mo偶na kupi膰 drewniane meble, np. z esmebel.com bukowe, sosnowe, surowe lub pokryte lakierem

Udost臋pnij ten post

Szczerze m贸wi膮c nie przemawiaj膮 do mnie mebelki BlackRedWhite. Wygl膮daj膮 troszk臋 pretensjonalnie i nie s膮 chyba najlepiej wykonane... W tej cenie mo偶na kupi膰 drewniane meble, np. z esmebel.com bukowe, sosnowe, surowe lub pokryte lakierem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do MORFI
CZ艁OWIEKU zosta艂e艣 poinformowany ,偶e meble z ekspozycji nie s膮 sprzedawane i mo偶na zam贸wi膰 nowe ,ale nie upar艂e艣 sie i ju偶 ,bo za tydzie艅 艣wi臋ta a przecie偶 takie zakupy planuje si臋 du偶o wczesniej ,poza tym poszli ci na r臋k臋 i sprzedali towar z ekspozycji,nawet 20% rabatu dostale艣 ,ale o tym ju偶 nie wspomniale艣 ,poza tym odradzasz wszystkim kupno tam mebli a ostatnio zrobi艂臋艣 tam znowu zakupy,skoro nie by艂e艣 zadowolony to nie trzeba by艂o tu przychodzi膰 .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agacho
W艂a艣nie rozpocz臋艂am urz膮dzanie wymarzonego domu. D艂ugo nie mog艂am zdecydowa膰 si臋 na kuchni臋, wiedzia艂am tylko jedno ,偶e chc臋 aby by艂a to kuchnia z frontami drewnianymi. Wreszcie zobaczy艂am wymarzone meble na wymiar z BRW. Panowie owszem solidni ( tak mi si臋 przynajmniej wydawa艂o) przyjechali na pomiar nawet przed czasem. P贸藕niej um贸wi艂am si臋 na wizualizacj臋, a tam okaza艂o si臋, 偶e meble na wymiar to meble o standardowych wymiarach. Ja niestety mia艂am ten problem ,偶e okno by艂o za nisko wymurowane wi臋c szafki pod oknem musia艂y by by膰 troch臋 ni偶sze. Po d艂ugich rozmowach z projektantem z BRW , kt贸ry by艂 zreszt膮 znudzony ( sami z m臋偶em podsuwali艣my mu r贸偶ne sposoby rozmieszczenia szafek bo jako艣 on nie m贸g艂 znale艣膰 odpowiedniego rozwi膮zania) uda艂o nam si臋 w ko艅cu stworzy膰 projekt. Czas realizacji do 10 tygodni. Przed up艂ywem tego czasu kuchnia rzeczywi艣cie zosta艂a przywieziona. Nadszed艂 czas monta偶u. Pan z BRW powiedzia艂 ,偶e oni owszem montuj膮, ale to kosztuje w salonie 15% warto艣ci mebli ,a oni mog膮 po pracy z kolegami zamontowa膰 za 10% warto艣ci. Tak wi臋c meble ok 4 metr贸w royal insygnata kosztowa艂a mnie 9560z艂 bez sprz臋tu jak si臋 p贸藕niej okaza艂o za w艂o偶enie zlewu, piekarnika p艂yty i zmywarki bez pod艂膮czenia te偶 za艣piewali sobie 10% procent warto艣ci . Tak wi臋c wysz艂o im ko艂o 1400 za 3 wieczory skr臋cania. Ju偶 po pierwszym dniu mia艂am wiele zastrze偶e艅 do monta偶u, nie do jako艣ci mebli. Panowie powiedzieli 偶e wszystko poprawi膮. Po drugim dniu okaza艂o si臋 ,偶e jak jedno poprawili to zepsuli drugie. Wi臋c w drugim dniu m膮偶 grzecznie poprosi艂 czy da艂oby si臋 znowu co艣 poprawi膰. Powiedzieli. 偶e i owszem bo przecie偶 jeste艣my klientami. Po sko艅czonej przez nich pracy M膮偶 wyp艂aci艂 fachowc贸w ale nie sprawdzi艂3 raz wykonania, bo powiedzieli ,偶e wszystko poprawili, a m膮偶 jest typem cz艂owieka kt贸ry nie bardzo umie zwr贸ci膰 komu艣 uwag臋. Ja gdy przyjecha艂am ogl膮dn膮膰 sko艅czone dzie艂o( nie mog艂am by膰 przy wyp艂acie) my艣la艂am ,偶e si臋 rozp艂acz臋 i tylko fakt ,偶e by艂o to ju偶 p贸藕nym wieczorem przytrzymywa艂 mnie przed telefonem do tych specjalist贸w. Nast臋pnego dnia rano po nieprzespanej nocy z powodu wadliwgo monta偶u kuchni uda艂am si臋 do sklepu wraz z aparatem fotograficznym i zdj臋ciami - przyj膮艂 mnie pan kt贸ry kuchnie projektowa艂 ,ale on nie sk艂ada艂 i powiedzia艂 偶e przeka偶e kolegom.( dziury w szafkach bo 藕le popatrzyli na projekt i ze z艂ej strony przymocowali p贸艂k臋 , coko艂y na g贸rze obci臋te pod z艂ym k膮tem pr贸bowane zatuszowa膰 silikonem, ob艂upane fronty, p臋kni臋ta szafka pod zlewozmywakiem bo wkr臋t przeszed艂 na drug膮 stron臋 , 藕le podci臋te listwy od spodu jak stanie si臋 dalej od mebli wida膰 dziur臋 oko艂o 1 cm i wiele innych niedoci膮gni臋膰 du偶o by pisa膰 ale najlepsze by艂o to jak jeden z pan贸w powiedzia艂 偶e nie ustawiaj膮 r贸wno drzwiczek w szafkach bo to jest drzewo i samo si臋 musi dopasowa膰 ). Tak wi臋c meble pi臋kne na oko szkoda tylko, 偶e tak 藕le posk艂adane. Ale ja im tego nie podaruj臋 . Czekam na telefon od tych specjalist贸w od siedmiu bole艣ci . Zaznaczam, 偶e nie licz臋 za zwrot koszt贸w monta偶u ale za naprawienie szk贸d jakie wyrz膮dzili. Nie wiem czy dobrze post膮pi艂am zg艂aszaj膮c zastrze偶enia bo m膮偶 stwierdzi艂 偶e to poprawi ale ja my艣l臋 偶e to chodzi o uczciwo艣膰 a nie o kas臋 chocia偶 nie m贸wi臋, 偶e s膮 to ma艂e pieni膮dze zw艂aszcza, 偶e nie spad艂y nam z nieba a zosta艂y ci臋偶ko zapracowane

Udost臋pnij ten post