Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kreatywna lepicha

MAŁA GASTRONOMIA - JAKIE KOSZTY ???

Polecane posty

Gość agnicha 77
Witam , ja z innej manki, czy itnieje jakas strona na ktorej zanjde przepisy dotyczace tego kto moze przebyac na terenie baru i kuchni w lokalu, moja tesciowa zrobiła sobie badania i uaktualniła ksiazeczke zdrowia, oje pytanie jest takie czy ma prawo przebywac w tych miejscach nie bedac pracownikiem????? z gory dziekuje za odpowiedz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gosciowa
Witam. wątpie czy znajdzie Pani taką stronę... przepisy na ten temat są oczywiste. ksiazeczka zdrowia jak sama nazwa wskazuje dotyczy tylko zdrowia (pomijajac fakt, ze jest reliktem i nie uwzglednia wielu bardzo waznych, a duzo grozniejszych rzeczy). i juz w samym swoim pytaniu ma Pani na nie odpowiedz: otoz nikt, kto nie jest PRACOWNIKIEM nie moze przebywac na terenie kuchni. w barze czy kazdej innej gastronomii jest miejsce, w ktorym dochodzi do sprzedazy i jest ono wyraznie wyznaczone. tak samo jest wyznaczony punkt przyjecia towaru. a to tylko dlatego, zeby bylo wiadomo gdzie moga znalezc sie osoby, ktore nie sa pracownikami. a pracownikow jak wiadomo oplacamy w roznych instytucjach, np. dlatego zeby byli ubezpieczeni w razie jakiegos wypadku. tym samym Pani tesciowa jest tylko tesciowa i dopoki nie bedzie zatrudniona, nie jest upowazniona do przebywania na zakaldzie. i prawie kazda kontrola oprocz sanepidu moze sie "przyczepic" do tego, ze ktos Pani "pomaga".

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość luluś
Witam.Potrzebuję informacji jaki jest potrzebny sprzęt do otworzenia baru ,obiady dania na wynos.Pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krzysiek2010
Witam, mam zamiar otworzyć mała gastronomie w przyczepie na kołach a dokładnie chodzi mi o kurczaki z rożna.Chce to otowrzyc w sezonie letnim nad morzem, nie wybralem jeszcze dokładnej miejscowości. Moje pytanie brzmi, czy wedłóg Was może być z tego dochód i czy bedzie problem ze znalezeniem dobrej lokalizacji i mozliwosc dzierzawy terenu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sanepid na to
Witam, nosze sie z zamiarem otwarcia punktu malej gastronomi( w kielcach), tzn (przyczepa gastronomiczna z kurczakami/kebab/frytki/hamburgery). prowadze juz dzialalnosc, takze wykombinowalem sobie ze wezme dofinansowanie na nowe miejsce pracy dorzuce kilkanascie tysiecy i bedzie ok, to tyle w teorii. Zrobilem rozpoznanie odnosnie miejsca tego przybutku i skierowalem swoje kroki do sanepidu i pierwsze schody .... Powolujac sie na przepisy pani odpowiedziala mi ze taka "buda/przyczepa" musi miec biezaca wode z sieci oraz odprowadzenie do kanalizacji oraz dysponowac toaleta. O ile numer z toaleta dalo by sie jeszcze jakos przepchnac przedstawiajac zaswiadczenie o pozwoleniu z korzystania z toalety np w budynku obok to nie widze rozwiazania problemu tej wody biezacej i sciekow... Ponadto powiedziano mi ze w kielcach nie wydano zezwolenia na tego typu dzialalnosc od 2008r. tylko ze ostatnio pojawila sie taki przybytek na jednym z glownych skrzyzowan w kielcach, bylem akurat swiadkiem jak straz miejska wypisywala mandat za to ze pani z tej budki wylewala "pomyje" na ulice... Takze wydaje mi sie ze jest jakis sposob na obejscie tego problemu skoro "oni" otworzyli.... Jesli ktos jest w temacie i wie jak to przepchnac bede wdzieczny za odpowiedz. szczegolnie bede wdzieczny o porady osob ktorzy niedawno taka dzialalnosc otworzyli i przebrneli przez te przepisyty. P.S.woda z banki zawieszona na scianie nie jest biezaca - ma byc biezaca z sieci taki jest precyzyjny zapis tego przepisu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Annkeee
Sprzedam przyczepę handlową , rok produkcji 2009r. o o wymiarach zewnętrznych: -dł. 4,10 m -szer. 2,30 m -wys.wew. 2,25 m na 2 osiach i podwoziem Alko z urządzeniem najazdowym, dyszel odkręcany, 1 klapa boczna na sprężynach gazowych, stojaki podporowe 2szt., ściany białe gładkie, obróbki narożne srebrne. Wyposażenie: -tablica z licznikiem, skrzynką zabezpieczeń i gniazdem przyłączeniowym zew -szafka ubraniowa BHP 40x60x215 -zlew 2komorowy nierdzewny obudowany szafką podzlewową -zlew 1komorowy nierdzewny 40x60 obudowany szafką -elektryczny podgrzewacz wody 5l z baterią do 3 kW (2szt) -nad zlewem szafka z półką 80x35x60 -blat sprzedażny na stelażu nierdzewny -okap wentylacyjny nierdzewny z filtrem tłuszczowym -kominek wentylacyjny dach. +wentylator el. wyciągowy -półka uchylna zew. przy oknie podawczym -oświetlenie halogenowe 3pkt. z półki nad ladą sprzedażną -instalacja siłowa 400V z licznikiem +4gniazda 230V -blacha nierdzewna nad blatami roboczymi -przycepa jest na gwarancji do czerwca 2010 r. -ubezpieczona -spełnia wszytskie warunki sanepidu Wiecej informacji pod numerem 0-501-45-45-42, oraz pod e-mailem ann_j@interia.pl dysponuje również wiekszą ilością zdjęć, które moge wysłać na @

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tomekigp
Profesjonalne wyposażenie dla gastronomii www.igp24.pl Przystępne ceny i szybka realizacja zleceń !!! Wszystko do lokali gastronomicznych od "A" do "z" tylko na www.igp24.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość BQ
Witam, jeśli ktoś ma problem z HACCP -em - nie potrafi go opracować, uważa, że jego HACCP jet nadmiernie rozbudowany albo wogóle do niczego -proponuję współpracę. Pełna satysfakcja gwarantowana i bardzo konkurencyjne ceny :) Kontakt: 515251619 biuro@B-Q.pl www.best-quality.pl Pracuję dla zakładów naterenie całej Polski ! Jeśli się wahasz napisz, zadzwoń, zapytaj- to nic nie kosztuje. Pozdrawiam, Kasia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość anula 19731
Witam!Mam pytanie,choć troche o tym było.Chciałabym prowadzić obiady domowe z siedzibą w moim domu,na razie nie stać mnie na lokal.Polegałoby to na gotowaniu i wywozie w pojemnikach przystosowanych do klienta.Czy u nas wogóle jest to możliwe,jakie wymogi muszę spełnić?Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość stokrotka1280
Witam chciałabym otworzyć mała gastronomie w Krakowie Typ raczej kawiarnia. Pytanie jak można starać się o 12 tyś od Starosty Gdzie za tym chodzić. Czekam na info pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dlaczego????
Dlaczego zanim zadacie pytanie nie przeczytacie tego co ktoś napisał wcześniej? Nikomu nie chce się odpowiadać na 5 raz na to samo pytanie w jednym temacie..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość muffinkaaaa
A ja bym chciała piec i sprzedawać -wysyłkowo,do lokali,sklepów muffiny ,Czy muszę spełniać wszystkie wymogi takie jak zakłady produkcyjne. Robiła bym je sama z siostrą . Wiem ze muszę wynając lokal ale nie wiem jakie wymogi sanepidu. I czy nie będąć cukiernikiem mogę zając się produkcją wyrobów cukierniczych?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ForumGastronomiczne.pl
Zapraszam na forum gastronomiczne dostępne pod adresem www.forumgastronomiczne.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość młody kucharz
Powiem tak czytam te opinie ludzi i jestem przerażony ale nie wymogami sanepidu bo już pracowałem w nie jednym hotelu czy restauracji i pizzeri chociaż mam dopiero 21lat ale jak ktoś jest budowlańcem to buduje domy jak ktoś jest mechanikiem samochodowym to naprawia samochody a jak ktoś się na czymś nie zna to się za to nie zabiera. Po co się pchacie na siłę do gastronomi 15tys to chyba na 2 ubikacje na zwykłą pizzerie żeby przystosować lokal i kupić sprzęt to minimalnie potrzeba 100tys zł ! Żeby ten straszliwy sanepid wam pozwolił cokolwiek sprzedawać a jak nie to proponuję otwarcie warzywniaka, straganu ze skarpetami tam tylko straż miejska może się przyczepić do was nie sanepid.Ładujesz w pizzerie 100tys a jak masz dobre jedzenie znasz się na tym to zarobisz w miesiącu kilkanaście tysięcy i może stać knajpa na knajpie albo punkt na zadupiu jak masz świerze i smaczne jedzenie a jak będę chciał budowac dom to wezmę budowlańca i nie będę płakał że cementu nie umiem rozrobić i to takie skopmlikowane

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gastro
Jeżeli jesteście zainteresowani wyposażeniem małej gastronomii to zapraszam na profil na facebooku pod adresem: http://www.facebook.com/hurtowniagastronomiczna Informacje o aktualnej ofercie, nowościach, pokazach kulinarnych itp. Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość domi1000
witam, mam do zaoferowania gotowy samochód, odebrany przez sanepid itd. jest to wysokiej klasy iveco rocznik 2006, jednak część gastro jest nieużywana, Nasz Samochód-Kuchnia daje możliwość obsłużenia eventów sportowych, festiwali muzycznych i innych imprez masowych w każdym miejscu i czasie. Pojazd jest samowystarczalny w kwestii transportu i zasilania, nie wymaga dodatkowych rąk do pracy przy rozstawianiu czy składaniu jak typowe stoiska. Wnętrze jest idealnie dostosowane do przygotowywania potraw i sprzedaży w każdych warunkach. W pełni wyposażona kuchnia (powierzchnia robocza 10m2) przewiduje realizację róznorodnego menu: kebab, fastfood, bar sałatkowy, cukiernia, lodziarnia. Posiadamy certyfikaty na nowoczesne rozwiązania techniczne zastosowane w pojeździe. Jesteśmy skłonni podpowiedzieć wszystko o formalnościach związanych ze zgodą na postawienie auta w wybranych punktach. Myśle że sezon przedwakacyjny to ostatni dzwonek na decyzje o takim biznesie, w przyszłym roku mamy euro2012 czyli samochód mógłby zarobić krocie. mam możliwości by pomóc w załatwieniu leasingu na taką działalność, chętnie odpowiem na wszelkie dodatkowe pytania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pani Cupcake
Hey, Planujemy z mamą otworzyć cupcake'arnie + muffin'iarnie biznes ten nie jest za bardzo znany w Polsce takie lokale są już w Warszawie i Krakowie i Gdyni ale niestety śmierdzi tam chemiąąą a ja chce żeby było naturalnie miejsce: Gdańsk nie jestem pewna gdzie kupić (najlepiej i najtaniej :D) sprzęt tzn. lady chłodnicze mieszadła lodówki kasy itp... może jakiś pomysł?? pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zosinkazooha
Witam, również planuję założyć firmę - mobilna gastronomia, wczoraj byłam w sanepidzie i Pani podała mi konkretne ustawy, które dotyczą tego typu placówek : 1. USTAWA O BEZPIECZEŃSTWIE ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA z dn. 25.08.3006 Dz.U. z 2010 r. nr 136 poz. 914 2. ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY nr 852/2004 z dn. 29.04.2004 w sprawie higieny środków spożywczych / Dziennik urzędowy UEL 139 z dnia30.04.2004 pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kucharze-serwis.pl
Zapraszamy do nowego portalu gastronomicznego www.kucharze-serwis.pl!!!!! Kucharze-serwis.pl jest to portal na którym znajdziesz ogłoszenia kucharzy,kelnerów,cukierników jak również firm które szukają pracowników. Na naszej stronie znajdziesz także reklamy firm gastronomicznych oferujących swoje usługi,przepisy kulinarne, zagadnienia systemu HACCP i pomoc przy jego wdrażaniu,aktualnosci związane z imprezami takimi jak targi gastronomiczne,konkursy kulinarne,ciekawostki kulinarne itp. Jeśli potrzebujesz zorganizować przyjęcie okolicznościowe, catering, event lub piknik, zamieść swoje ogłoszenie w celu znalezienia wykonawcy [url=http://www.kucharze-serwis.pl]www.kucharze-serwis.pl http://kucharze-serwis.pl/obrazki/jjjj.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
witam!!!! ja kupiłem książeczkę badań sanepidu za 80zł od gościa byla z wszystkimi potrzebnymi badaniami i mogłem ją dać ją tego samego dnia w pracy .załatwienie tego trwało kilka godzin, to znaczy zadzwoniłem rano pod nr 517 954 069 a odebrałem po południu gotową.polecam bo oszczędziłem sobie czasu, biegania, kasy i grzebania w kupie. wiem że można to znim załatwić wysyłkę pocztą pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość HACCP Online
Witam, Polecam gotowe szkolenia oraz dokumentację HACCP. Szczegóły na stronie www.haccp-online.com.pl Pozdrawiam,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Anuhhhha
Witam. Mam do zaoferowania małą, ładną przyczepę gastronomiczną z wyposażeniem. Kebab, kurczaki itp. Jeżeli jest ktoś zainteresowany proszę pisać kusmirki1@op.pl, wyślę zdjęcia dla chętnych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Eliza.K.
a ja mam prośbę Może ktoś polecić firmę zajmującą się kompleksowo wyposażeniem lokalu gastronomicznego, kuchni ????? Lokal niewielki ale mój pierwszy i chcę żeby był profesjonalnie zaplanowany i przygotowany

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Magda Gesler
Ja mogę pomóc Pani :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość milena decor
U mnie cały projekt technologiczny robiła firma TANAKE (http://www.tanake.com.pl/), zajęli się wszystkim, a współpraca była wzorowa, także szczerze mogę ich polecić. Interes "kręci się" od 2 lat i faktycznie ich projekt wyposażenia kuchni i w ogóle umiejscowienia wszystkiego sprawdza się bardzo dobrze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość miska2929
Ja nt Tanake mogę powiedzieć jedynie tyle, że mają dobry sprzęt, bo sama zamawiam. ;P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Cukierenkotort
Witam. Lubię i potrafię robić wspaniałe torty, sama je przybieram dekoracjami zrobionymi własnosręcznie. Szczególnie kwiatami. Piękę narazie w domu dla znajomych, ale chciałabym zacząć produkcję na większą skalę. Oczyswiście legalnie. I tu moje pytanie, jak tanio otworzyć działalnosć gospodarczą z tortami? Zaznaczę że mam niewiele środków (ok. 15000 może by się znalazło - licząc z dotacją z PUP), rodzaj dsziałalności też nie jest baardzo dochodowy, działąjąc na razie sama bez pracownika mogę sobie dorobić średnią pensyjkę (pod waruniem że nie będę miała dużych kosztów związanych z produkcją np. drogi lokal, czy duże koszty założenia działalnośći). I teraz jak to zrobić by było legalnie? Mam pomysł na fajny i dochodowy biznes ale mam za mało pieniędzy. Tyle co bym miala starczyłoby na prowasdznie działalnosći usługowej u klienta w dom, ale czy wtedy mogę starać się o dotację na sprzęt typu piecyk, mikser, blaszki itp.? Gdzie ja mogę przechowywać takie rzeczy jeśli nie mam lokalu bo usługę wykonywać będę u klienta? Ajeśli nie mogę kupić i przechowywać takich rzeczy bez lokalu, to jak powinnam tanio niewielki lokal przystosowaćdo takiej działąlności? Bardzo proszę o odpowiedź jeśli ktoś zna ten problem. Z góry dziękuję!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość leokanarek
Postanowiłem zbudować innowacyjny biznes dla siebie i wszystkich zainteresowanych rozwojem branży mobilnych kawiarni. wszystko jest opisana na moim blogu cafevan.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Faktycznie, świetny pomysł z tą sprzedażą lodów. Z ciekawości weszłam na sklep internetowy firmy Tanake i mają sporo do zaoferowania. Będę musiała polecić przyjaciółce, która ma właśnie kawiarnię.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Polecam firmy gastronomicznym udział w konkursie www.kumulator.pro Wystarczy kupić w hali Makro lub Selgros dowolny produkt marki Knorr, Hellmann’s, Lipton lub Rama - oznaczony naklejką promocyjną w dniach 20.05.2013 do 31.07.2013 roku. Loteria przeznaczona dla klientów hal C&C prowadzących działalność gastronomiczną. Wysłać SMS na numer 664 078 566 w treści wpisując kod z naklejki lub wypełnij formularz na www.kumulator.pro Zachować dowód zakupu (paragon/fakturę) oraz oryginalną naklejkę. Co 10ty zakup to zwrot 30 zł w gotówce! Szczegóły na www.kumulator.pro lub pod nr infolinii 56 653 98 78

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×