Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa_kobieta

przez ile maksymalnie karmic piersia by biust nie stal sie obwisly?

Polecane posty

Gość zastanów sie
Ty uwazasz, ze skoro chcesz wczesniej odstawic dziecko od piersi, bo chcesz ładnie dla meza wygladac to jestes lepsza? Ja nie jestem jakas rozczochrana baba, ale cieszyłabym sie gdyby pokarmu starczyło mi na długo i nie miałabym problemów z karmieniem.Jeszcze raz powtarzam nie oznacza to, ze bebe jakims skwarem brzydkim, bo ty chyba jestes troche zacofana w tym temacie i uwaasz, ze cos kosztem czegos.

Gość jeszcze nie matka
kazda kobieta sama decyduje o tym jak bedzie dbala o swoje dziecko. Nie dadze zeby cos bylo zlego w karmieniu przez dwa miesiace- a nie dwa lata. Tak jak pisalam mnie matka karmila kilka miesiecy i nigdy nie narzekalam na zdrowie. Kobiety w mojej rodzionie nigdy nie karmuily dlugo dzieci. Uwazam natomiast za absurd karmienie dzieci majace po dwa lata.

Gość ciekawa_kobieta
lalala, jeszcze nie matka:) fajnie ze ktos mnie rozumie i ze istnieja kobiety ktore po porodzie nie chca byc monotematycznymi ograniczonymi babskami.. tylko normalnymi mlodymi kobietami, ktore dbaja o siebie.. o swoich mezow.. i nie zapominaja przy tym o dziecku! Nie dajcie sie oglupic dziewczyny! to wszystko mozna pogodzic... i uwazam ze nawet przesadne dbanie o siebie( choc dla mnie troska o wyglad moich piersi wcale nie jest przesada ) byloby lepsze niz slepe poswiecanie swojego zycia dziecku.. to ze dbam o siebie nie wyklucza tego ze dbam o dziecko.. matki polki.. to do was:P troche mnie dziwi mnie ze matki polki zrobily ze mnie wyrodna matke... ale coz.. zacofanie to charakterystyczna cecha kobiet w polsce.. a na dodatek dorzuce Wam moje drogie ze za miesiac rodze przez cc bo nie chce miec szrokiej pochwy.. i co wy na to?? wcale sie tego nie wstydze.. mam wybor.. wiec postanowilam wybrac dla siebie najlepiej.. i jeszcze cos( teraz to juz sie w ogole zgorszycie!!)WCALE A WCALE NIE UWAZAM ZEBYM ROBILA COS ZLEGO ANI ZE JESTEM GORSZA:)bo dla mnie kobieta nie musi udawac meczennicy i na sile sie poswiecac zeby byc dobra matka... i zeby bylo malo...caly czas bede prawdziwa kobieta !! i wypchajcie sie zazdrosne zakompleksione stale pocieszajace sie agresywne i wyzywajace na innych baby!!( ja mowilam normalnie a jak nie rozumiecie kulturalnie to trzeba sie znizyc do waszego poziomu i powiedziec w waszym jezyku!! moze zrozumiecie!!)

Gość jeszcze nie matka

Gość jeszcze nie matka
ja tez planuje rodzic przez cc :) Dokaldnie z tych samych powodow co Ty :) Pozdrawiam:)

Gość jenka
o Boże i będziesz miała blizne po cesarce i jak to się będzie komponowało z Twoimi pięknymi cyckami???

Gość jeszcze nie matka
Lepsza niewielka blizna niz szeroka pochwa-zwlaszcza w polaczeniu z obwislymi cyckami :O

Gość .1.2.3.4
Napisałam że kobiety KIEDYŚ karmiły dwa lata. A dziecko powinno sie karmić tlko piersią do 6 miesięcy, później wprowadza się do diety inne rzeczy. Slyszałam może że każda operacja nosi ze sobą ryzyko? Może akurat bedzie miała to 'szczęcie' i stanie ci się coś. no i po cesarce możesz karmić po kilku dniach, ale dla ciebie to nie problem. Aha a jeśli robisz to dla męża żeby mu sie podobać to lepiej zmień męża a nie rób krzywdy swojemu dziecku.

Gość ahduerjjmswdqp
ja mam 2 dzieci -pierwsze karmione 1,5 roku , drugie 7 miesięcy .Mojemu biustowi nic nie dolega ;myślę ,że dlatego ,że w ciąży nie miałam rozstępów....Ale to sprawa indywidualna ;jednym kobietom po ciąży pozostają duże piersi ,innym maleją ,mnie pozostały takie same.Chyba zależy też od kształtu piersi.... moja koleżanka przed ciążą miała piękne stojące piersi , a już w pierwszych tygodniach karmienia pod wpływem ciężaru mleka zrobiły się obwisłe i takie już pozostały...teraz kończą się przy pępku.Myślę ,że jeżeli wogóle zdecydujesz się karmić piersią to nie będzie miało większego znaczenia czy będzie to trwało 6 tygodni czy 1,5 roku .Pozdrawiam.

Jejku, przerażenie mnie ogarnia jak czytam Wasze wypowiedzi. Krytykujecie osoby, które mają inne zdanie niż Wy, ale same popadacie w schematy. Od razu są to \"matki polki\", z wydźwiękiem negatywnym oczywiście. Takie mamy niestety czasy, że wygląd stał się dla wielu osób najważniejszy. Obyście w życiu naprawdę nie miały innych problemów niż kształt piersi, rozstępy itp... Osobiście uważam, że wiele zależy od czynników genetycznych. Można czasem dbać, smarować, ćwiczyć a i tak biust straci jędrność, a z drugiej strony można nie robić nic, a biust i tak zostanie taki sam. No prawie taki sam, bo chyba każda z matek zgodzi się, że ciało po urodzeniu dziecka zmienia się :-) Niekoniecznie na minus oczywiście :-) I przestańcie też mówić o szerokich pochwach. Uważam, że to przesada. A decydować się na cesarkę TYLKO z tego powodu to moim zdaniem nieodpowiedzialność. To jest normalna operacja, a dziecko rodząc się w ten sposób przeżywa szok większy niż jak się rodzi naturalnie. No właśnie - NATURALNIE. Tak już natura wymyśliła, więc czemu ingerować bez potrzeby. Zresztą każdy robi jak chce, potem przyjdzie czas na przemyslenia...

Gość jeszcze nie matka
Wezcie pod uwage- ze ktos nie chce miec szerokiej pochwy - nie tylko ze wzgledu na odczucia meza podczas stosunku- ale tez i wlasne odczucia:O Kobiety, ktorych pochwy sa bardzo rozciagniete-nie maja z seksu takiej samej przyjemnosci jak te co jeszcze nie rodzily- i tego mi nie wmowicie:O

Gość o matko
cos się tak uczepiła tej szerokiej pochwy? myslisz ,że u wszystkich kobiet po porodzie występuje ten problem? a nie przyszło Ci do głowy ,że pochwy mają rózne budowy ,są dłuższe , krótsz ,szersze i węższe.chyba byłaś kiedyś u ginekologa i widziałaś ,że ma różnej wielkosci wzierniki . wiadomo ,że od razu po porodzie pochwy są rozciągnięte ,ale po jakimś czasie wracają do pierwotnego stanu ,bo to przecież są elastyczne mięsnie.dopiero by było jakby wszystkie rodzące siłami natury kobiety miały problem z rozciągniętą pochwą,wpadały w depresje i na kafeterii byłby tylko jeden temat poruszany :ROZCIĄGNIĘTE POCHWY PO PORODZIE.

Gość jeszcze nie matka
Oczywiscie , ze sie zwezaja po porodzie- ale nigdy juz nie sa takie jak wczesniej. Istotna jest tu tez kwestia wieku. U mlodych matek- wieksza jest ta elastycznosc. Ja juz mloda matka nie zostane - bo mam 25 lat - a bobasa planujemy z moim narzeczonym dopiero za jakies dwa trzy lata - dlatego watpie, ze moja pochwa bylaby po porodzie naturalnym taka waziutka jak teraz:)

Gość zastanów sie
Dla mnie ta pani -ciekawa kobieta jest monotematyczna, za wszelka cene chce udowodnic sama sobie, ze jest lepsza niz jest. Ja ci cały czas tłumacze, ze to ze urodze naturalnie, lub bede karmiła piersia nie oznacza, ze mój siwiat runie w gruzach, bo cyce mi obwisna a pochwa bedzie wielka i maz mnie zostawi na pewno.Tepa jestes i tyle, co ty myslisz, ze bedziesz modelka, bo zrobisz cesarke i nie bedziesz karmic piersia. Doucz sie dziewczyno.Cesrka to nie zabieg kosmetyczny, jakbys nie wiedziała to operacja, nawet powazna, ale ty chyba nie rozumiesz tego i nie chodzi o celebrowanie cierpienia.

Gość dobre sobie
Twoje pytanie i paglady niestety swiadcza o tobie niezbyt dobrze.Moze ja adekwatnie załoze topik " Jak długo musze kochac sie z facetem, zeby miec orgazm, a nie zajsc w ciaze?"

Gość ciekawa_kobieta
madi 30 czasem natura wymysla komus raka.. czy to oznacza ze mamy nie ingerowac? albo wymysla wade wzroku(z tym da sie zyc)? tez nie ingerowac? zastanow sie--> a pusta dla mnie jestes miedzy innymi Ty! zalozylam topik zadalam pytanie a zamiast odpowiedzi na pytanie zobaczylam glosy rozwscieczonych matron ktore przeswiadczone sa o swojej racji.. chcesz karmic dziecko bog wie ile- karm.. ja cie za to nie krytykuje.. chcesz miec cycki do pasa-miej.. twoj wybor.. ale tu juz pewnie jak zdejmiesz stanik to zostaniesz skrytykowana:P.. nie rozumiem wiec dlaczego wy krytykujecie podejscie takich kobiet jak ja do tematu. Zazdrosc czy ? a moze zal ze cycki juz wisza i teraz nic sie z nimi nie da zrobic.. glupie nietolerancyjne zakompleksione babska( kto by pomyslal ze na tym forum z taka agresja sie spotkam!!).. krytykujecie mnie za moje zachowanie..a moim zdaniem do matki bardziej nie pasuje taka zawisc zlosc i agresja.. niz troska o swoj wyglad:P

Kobieta powinna swoje dziecko karmic do ok.1 roku zycia, gdyz mleko matki zmienia sie wraz z dorastaniem malucha. On potrzebuje cennych do wzrostu bialek, dlatego trzeba jak najdluzej karmic dziecko piersia. W ciagu roku podwaja ono swoja wage urodzeniowa!! Wiec zastanow sie kobieto naprawde o czym ty gadasz! Chccesz zeby bylo niedorozwiniete? zeby mu brakowalo wapnia? nie wepchasz takiemu maluchowi tabletek czy mleka w proszku i jazda!! NAJPIER SIE ZASTANOW CZY TY CHCESZ MIEC ZDROWE DZIECKO CZY FAJNE CYCKI...Juz mi sie robi zal tego malucha:(

CIEKAWA KOBIETO (hmmm...zastanowilabym sie twoim zdaniem na zmiana nicku) Krzyczysz na inna dziewczyne, ze jest matka polka, ze pewnie musi urodzic w cierpieniu itd... A ty sie zastanawialas nad tym dzieckiem? Owszem!! Najlepiej wogole nie zachodzic w ciaze bo sa rozstepy, cellulit, obwisle piersi i brzuch! a wlasnie? na pare dolegliwosci ktore wymienilam juz znalazlas antidotum? Bo nie wierze ze zalezy ci jedynie na piersiach:|...Owszem, nalezy o siebie dbac, ale w tym celu kupuje sie rozne preparaty ujedrniajace i wspomagajace regeneracje skory po ciazy! I nie mow mi ze jestem glupia smarkula czy druga matka polka, bo studiuje kosmetologie i conieco wiem na ten temat...

Gość chce....
matka od siedmiu bolesci,szkoda slow!!!!!!!!!!!!

aha...co do ROZCIAGNIETEJ pochwy: sa teraz operacje na to, robia to w wielu klinikach w Polsce. Koszt takie operacji to chyba niecale 1000zl. Wiec nie wykrecaj sie, ze pochwa, ze piersi, jak sie tak martwisz o swoja figure to kiedy masz czas na martwienie sie o dziecko, o jego zdrowie? Jak bedzie kiedys chcialo do ciebie na cos, to ty mu powiesz \"Dziecko nie mam, bo wczoraj sobie kupilam super-stanik i 5 kremow przeciwzmarszczkowych!\" no.... chyba ze stac cie na wszsytko, to czemu sie pytasz tutaj na forum o takie rzeczy, zamiast zapytac swojegoi lekraza ginekologa, he?? Boisz sie czegos??

Gość jeszcze nie matka
Czyli ja jestem Twoim zdaniem zabawna niedorozwinieta? bo bylam krotko karmiona piersia??:D hehehe - dobre sobie;)

Gość ciekawa_kobieta
zabawna.. ty faktycznie zabawna jestes i zaskocze cie moja droga bo kosmetologie skonczylam 2 lata temu na AM w lodzi.wiec co nieco tez o tym wiem:P:P. wyjatkowa nie jestes.. i pewnie myslisz ze pozjadalas wszystkie rozumy..:P:P.. myslalas ze blysniesz mi kosmetologia.. phi..nie pytalam o rady ksiazkowe.. jakbym chiala wiedziec cos o kremach to siegnelabym do innych zrodel.. pytam na forum bo ciekawi mnie nie wiedza ksiazkowa tylko doswiadczenie forumowiczek.. nie warto z wami gadac.. bo jestescie ograniczone.. i chyba niczego.. (procz tego ze jestem wyrodna i moje dziecko bedzie mialo ze mna przechlapane..hahaha) sie nie dowiem.."Chccesz zeby bylo niedorozwiniete?" dziewczyno Ty sie nie przyznawaj co studiujesz bo osmieszasz kosmetologow z prawdziwego zdarzenia.. a co do plastyki pochwy to chyba lepiej zrobic cesarke... eee.. z kim ja gadam!! wielka pani kosmetolog i matki polki... zenada zegnam

Gość matka dziecku
Mnie mama karmiła krótko, szybko straciła pokarm, a na niedorozwój nie narzekam. Moje rodzeństwo też nie. Co za bzdury. Dziurka po naturalnym porodzie z nacięciem została mi taka sama jak przedtem, mięśnie kegla takie same i tak samo silne, ale fakt że bywa różnie, jednym się powiedzie innym nie. I niech mi nikt nie wmawia że pochwa musi być szersza, moja nie jest, a sprawdzałam osobiście. Piersi mi poleciały już w ciąży. Karmię od miesiąca, piersi mam w kiepskim stanie, niedługo z tym kończę, zresztą mam coraz mniej pokarmu. Rozstępy mam chociaż bardzo dbałam żeby ich nie było. Przypuszczam że kwestia genów. Nie ma reguły.

Gość lalala
zabawna, mocno przesadzilas z tym niedorozwinieciem, po prostu starszna glupote wymyslilas, niekarmienie piersia nie powoduje na szczescie spustoszenia o jakim piszesz...

zabawna - jeśli chodzi o karmienie, to czasem się zdarza, że kobieta bardzo chce karmić piersią ale nie może i musi dokarmiać lub przejść na mleko sztuczne i nie ma w tym nic złego i przez to dziecko nie będzie mniej zdrowe. W dodatku dziecko w ciągu roku potraja swoją wagę urodzeniowa. Podwaja ją już w 5. miesiącu. Niezaleznie od rodzaju karmienia. ciekawa kobieta - z reguły to, co wymysliła natura jest dla nas najodpowiedniejsze. To o czym piszesz to zupełnie inna sprawa. Przecież nie rezygnuję z leczenia CHOROBY bo natura mi to ofiarowała. Tu chodzi o świadome narażenie siębie i dziecka na zagrożenie związane z porodem przez cc dla zwykłego - moim zdaniem - widzimisię.

Nie mysle ze pozjadalam wszystkie rozumy:) a ty piszac teraz ze skonczylas kosmetologie na AM w Lodzi pokazujesz jej wysoooooki poziom;) nie ma co.... pewnie chodzilas na co 20 zajecia albo wogole na same zaliczenia skoro pitolisz takie pierdoly i piersiach i karmieniu!!;) i sama sie madzysz:D naprawde...kazdemu teraz bede odradzala kosmetologie w lodzi a to dzieki tobie:) jak maja takie tluki wyrosnac jak ty, to lepiej zeby chodzili gdzies indziej, CHODZILI i UCZYLI SIE a nie wizytowali uczelnie...

Dziewczyno!!! sama sie nie osmieszaj!!! wybacz, ale takich rzeczy mnie uczono na wykladach:) nie tylko jak poprawioc wyglad piersi czy twarzy, ale zywienie rowniez mam i TAK, KOBIETA PROF. HABILITOWANY NAUK ZYWIENIOWYCH NAM MOWILA O NIEDOROZWINIECIU DZIECKA!! A pod tym pojeciem mam na mysli: szybkie skrzywienie kregoslupa, krzywica, wypadanie zebow, krwawienia z dziasel, mala elastycznosc kosci i kruchosc zebow...To cie nie martwi?? Ze twoje dziecko moze miec takie problemy?? ato ze ty czy inna dziewczyna nie mialyscie problemow w zyciu bo was mamusia karmila przez pare miesiecy nie znaczy ze twoje dziecko tez tak bedzie mialo....ale coz, tlumacz to sobie na wszystko sposoby tylko nie WIEDZA KSIAZKOWA, bo po co;) wiedza forumowiczek wazniejsza, nie?:D

Matko Jedyna:( ludzie!!! czy wy umiecie czytac??!! ja nigdzie nie napisalam ze dziecko NIEDOROZWINIETE= DZIECKO Z DOWNEM CZY INNA CHOROBA!!! W moim poscie powyrzej napisalam o co mi chodzilo!! Poza tym: nie mowilam ze dziecko bedzie mniej zdrowe jak matka bedzie go karmila sztucznym mlekiem, wiem, ze sa przypadki gdzie TRZEBA tak zrobic, ale ona nie jest takim przypadkiem, ona chce miec fajne piersi i pochwe... Dziecko poprostu bedzie mialo inny zestaw bialek i wit. (TROCHE INNY!!!) i chodzi mi o to ze naturalne mleko matki jest NAJLEPSZE i tyle!!! nadal pisze niewraznie?? bo jak was czytam, to widze ze chyba czytac ze zrozumieniem to nie za dobrze umiecie....

Gość lalala
zabawna, to ze Ci jakas profesor cos tam powiedziala, nie robi na mnie zadnego wrazenia, ja tez mam okazje sluchac profesorow i az przykro jakie czasem glupoty gadaja... mnostwo kobiet nie karmi piersia, z roznych powodow, a dzieci maja zupelnie normalne i zdrowe

Są osoby, które nie mogą karmić piersią i wtedy jest to zrozumiałe, że podają mleko modyfikowane. Sama to robię, bo nie mam innego wyjścia i wierzę, że moje dziecko wcale nie będzie niedorozwinięte, jak Ty nam to usiłujesz wmówić. A rozmawiamy o pobudkach, czyli DLACzEGO ktoś rezygnuje z karmienia, a nie czy karmienie sztuczne jest złe czy dobre.