Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinka czerwona

Duphaston- za czy przeciw!

Polecane posty

Gość Kikaa...
a jeżeli chodzi o bezpieczeństwo to duphaston jest bezpiecznym lekiem w końcu przepisuje się go również na podtrzymanie ciąży czy też aby zaprzestać plamieniom podczas ciąży ;) tak więc jest bezpieczny tylko radziłabym ci go brać po owulacji bo przed z tego co czytałam i słyszałam to może albo ją zablokować albo wytworzyć niekorzystny śluz dla plemników...

Gość Kikaa...
ja robiłam jedynie badania hormonalne które wyszły dobrze ...

Gość Kikaa...
a co do pomysłów jakie jeszcze mogą być na zajscie w ciąże to zaczyna mi ich brakować i wydaje mi się że już próbowałam wszystkiego ;( a teraz czekam na @ w tym tygodniu powinna się pojawić... I coś czuje że przyjedzie ta wstrętna @ ;(

Gość pupsiak
moj lekarz kazal mi brac duph.. 16dc w 29 dniowym cyklu, wogole to mam tak ze dzis tj w 13dc boli mnie brzuch tak jakby rwie mnie troche, nie wiem czy to jest spowodowane tym ze dzis wczoraj.. kochalam sie z partnerem, wlasciwie to czesto mam tak wlasnie w polowie cyklu i zwlaszcza po stosunku hmm a co do badan to ciekawe kiedy mi lekarz zleci ich wykonanie

Gość pupsiak
kurde to jest straszne!!! czesto sie zastanawiam ze moze juz nieraz udawalo mi sie zajsc a o tym nie wiedzialam bo dostawalam okresu i wszystko z miótł ze srodka, juz mi pomysłow brakuje dlaczego tak sie dzieje i co jest powodem

Gość Kikaa...
Może masz owulacje albo jesteś pare dni przed nią ;)

Gość pupsiak
wogole to slyszalam ze czesto jest tak ze dwoje ludzi nie moze akurat ze soba, mam znajomego, ktory ze swoja zona nie mogl zajsc w ciazze i ona go obwiniala za wszystko. rozeszli sie on ma dziecko z inna kobietą a ona z innym mezczyzna

Gość pupsiak
mam nadzieje ze to owulacja bo troche sie dzis staralismy wiec oby dobrze te plemniczki doplynely do celu hi hi

Gość Kikaa...
Wiesz co ale coś w tym jest bo ja też tak myślałam że może już nam się parę razy udało a tu samoistne poronienie wystąpiło albo coś takiego, najczęściej takie myśli miałam jak brałam duph. że tu może nam się udało i że zaszlam a potem jak już minął ten 25dc i musiałam odstawić lek to że wszystko dało w łeb ;(..ale z drugiej strony jak by tak pomyśleć to to by było chyba bez sensu żeby to tak często występowało a przecież miałam robione badania i wyniki miałam dobre tak więc ja już sama nie wiem...

Gość Kikaa...
Wiesz co ale coś w tym jest bo ja też tak myślałam że może już nam się parę razy udało a tu samoistne poronienie wystąpiło albo coś takiego, najczęściej takie myśli miałam jak brałam duph. że tu może nam się udało i że zaszlam a potem jak już minął ten 25dc i musiałam odstawić lek to że wszystko dało w łeb ;(..ale z drugiej strony jak by tak pomyśleć to to by było chyba bez sensu żeby to tak często występowało a przecież miałam robione badania i wyniki miałam dobre tak więc ja już sama nie wiem...

Gość pupsiak
ja prawie za kazdym razem taka mysl do siebie dopuszczam ,ze chyba sie udalao. A juz przed samym okresem to juz mi sie wydaje ze to to i wkrecam sobie ze mam juz moze objawy ciazy, tzn nie mam skurczów nie rwie mnie brzuch, brak apetytu itd glupie ale tak chyba probuje sprowokowac oszukac moj organizm:((

Gość Pajkaa
Dziewczyny powiedzcie ile moze sie spoznic okres przez chorobe?

Gość Kikaa...
nie wiem moze zafasolkowalas !!!!:) ja dostalam w tym tygodniu ;(

Dziewczyny może trochę odpuścicie a wtedy się uda? Tak było ze mną. W pierwszą ciążę zaszłam za pierwszym razem. Niestety w 8 tc poroniłam. Powiedziałam wtedy, że nie chcę dzieci i nie będę więcej próbować. Później jak koleżanki wokół rodziły znów mnie wzięło, ale bardzo chciałam a tu nic.Płakałam ale powiedziałam sobie co ma być to będzie. Po 5 miesięcach prób pojechałam do lekarza, a on zapisał mi duphaston między 18 a 25 dniem cyklu. Nie nastawiałam się, że się uda, no i się udało. Urodziłam synka. Ma 14 m-cy i zachciało nam się drugiego dziecka. Próbowaliśmy tylko raz i nic, więc znów pojechałam po receptę na duphaston i znów brałam między 18 a 25 dniem i bingo udało się i to jak, noszę bliźniaki!!!! Wam też się uda. Życzę powodzenia.

Dziewczyny może trochę odpuścicie a wtedy się uda? Tak było ze mną. W pierwszą ciążę zaszłam za pierwszym razem. Niestety w 8 tc poroniłam. Powiedziałam wtedy, że nie chcę dzieci i nie będę więcej próbować. Później jak koleżanki wokół rodziły znów mnie wzięło, ale bardzo chciałam a tu nic.Płakałam ale powiedziałam sobie co ma być to będzie. Po 5 miesięcach prób pojechałam do lekarza, a on zapisał mi duphaston między 18 a 25 dniem cyklu. Nie nastawiałam się, że się uda, no i się udało. Urodziłam synka. Ma 14 m-cy i zachciało nam się drugiego dziecka. Próbowaliśmy tylko raz i nic, więc znów pojechałam po receptę na duphaston i znów brałam między 18 a 25 dniem i bingo udało się i to jak, noszę bliźniaki!!!! Wam też się uda. Życzę powodzenia.

Gość Pajkaa
To juz 14 dni najgorsze jest to ze jak to nie bedzie ciaza to sie zalamie bo to by oznaczalo kolejne wahania w @ :((

Gość pupsiak
pajkaa napewno zaciazylas!!!!!!!!!!!!! kurde ja tez bym wreszcie chciala:/ biore od 2 dni duphaston z ta mysla ze juz sie udało, no ale dowiem sie dopiero za 2 tygodnie:/ Pajkaa zrob testa hi hi na 200% to fasolka

Gość pupsiak
wogole to zauwazylam zze duphaston najwiecej pomaga tym co juz byly w ciazy ale poronily, tym kobieta czesciej grozi poronienie ale zachodza, a moj problem polega na tym ze wogole zajsc nie moge, kurrr... przeciez to nie tak wiele a mi sie nie udaje, za kazdym razem mam nadzieje ze sie uda wrr

Gość Pajkaa
no cóż niestety test wyszedł negatywny:(

Gość Pajkaa
a okresu nie ma:( ode do gina :((

Gość pupsiak
Pajkaa kurde no przykro mi:( wiem jak sie czujesz bo sama co miesiac od dwoch lat przezywam to rozczarowanie:/ a mam pytanie byłas juz kiedys w ciazy ale np poronilas?? bo ja kurde nawet zajsc nie moge wrr:/ zebym raz chociaz zaszla to zrobie wszystko zeby utzrymac ciaze jak bedzie trzeba to przeleze cale 9 miesiecy ale zeby sie udalo no choc raz...

Gość pupsiak
wogole to biore duphaston dzis 3 dzien i troche mnie brzuch rwie tak jak na okres kurr... znowu lipa bedzie... @ powinnam dostac 5 listopada a mnie juz brzuch rwie nie wiem czy to po tym leku:/

Gość Pajkaa
nie ni byłam w ciąży jeszcze, no ale niestety na okres sie nie zapowiada, żebym go dostała.

Gość pupsiak
ja tez bede czekac do 5 listopada z nadzieja ze nie przyjdzie i ze wreszcie moze sie udało...

Gość pupsiak
a mam pytanie biore duphaston 4 dzien i zauwazylam ze bola mnie piersi sa jakby bardziej nabrzmiale i co najgorsze sutki takie jakby same te koniuszki takie rozowe i sterczace raczej tak nie mialam nigdy i juz naewno nie w tym dnui cyklu (tj 19dc) czy mialyscie podobne objawy po duphastonie? bo nie wiem co robic

Gość Pajkaa
Kikaa co tam u Ciebie?? Zafasolkowalas juz?? u mnie w tym długim bardzo cyklu okazało się, że jest to cykl bezowulacyjny i jajeczko nie wyskoczylo z pecherzyka :) nie pękł pęcherzyk:(

Gość jałóweczka
bolą mnie piersi i mam spore upławy, takie hmm chyba normalne tylko problem w tym ze jest ich sporo:( czy mial ktos podobne objawy po duphastonie?? bardzo prosze o szybka i szczera odpowiedz pozdrawiam

Gość Pajkaa
ja nie miałam takich objawów, u mnie tylko cera się bardzo popsuła tzn. miałam bardzo dużo pryszczy.

Gość jałóweczka
to ja nie wiem co to moze byc:( ciaza odpada bo bo jesli juz to byl by tydzien po zaplodnieniu a tak wczesnie nie ma objawow:(( moze moj organizm tak reaguje na ten lek i nic nie poradze Pajkaa dziekuje za odpowiedz pozdrawiam

Gość
Hej dziewczyny! Ja biore Duphaston od 8 tyg ciazy...bo mialam plamienia na poczatku.. obecnie jestem w 18tc..i powolutku koncze branie DH..tzn jedna tabl dziennie... dzidzius jak narazie jest zdrowy zywy... wyniki USG dobre:) Lek pomaga wielu kobietom utrzymac ciaze.. lub w nia zajsc.. :)