Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Yasmin

prawda o odchudzaniu...opowiem wam moją historię-

Polecane posty

ja tez tak mialam, ze waga mi stanela w miejscu :) ale potem znowu powoli ruszyła w dół :) trzeba troche cierpliwosci :) na razie organizm jeszcze czerpie energie z tluszczu jaki pozostal...no jakos to tak było :) czytałam o tym :) po prostu trzeba troszke więcej zacząć ćwiczyć i będzie dobrze :) ja sobie teraz poćwiczyłam, na orbitreku i tak na dywanie :) jak widze już swój brzuch to mam uśmiech na twarzy :) no i \"uchwyty miłosci\" zanikają na dobre :D Dooga :) jak tam.... jesteś zadowolona z orbitreka??? ja bardzo, nogi mi się wzmocniły :) takie twarde są :) i tyłek też!!! skała :P no i ręce :D weeheee :) na następne wakacje zbieram na rower...porządny :P a co do planów n awieczór...to jak zwykle...myju myju i lulu :P no cóż, mam bardzo barwne życie towarzyskie :( Asia a Ty gdzie jestes???? kuleczkaaa to się pewnie stuka do examów :) pozdrawiam 🌻🌻🌻 ❤️

witam kobietki!!:)widze ze dzielnie rozprawiacie sie z kilogramami:)super:D,ja w sumie tez sobie niezle radze ale duzym minusem jest to ze nie mam czasu na cwiczonka poza tym zżera mnie stres jutro mam exam a raczej jego poprawke ktorej sie cholernie boje:(...pieprzona kampania wrzesniowa...a propo\'s mojej dietki to nadal wcinam chrupkie pieczywko pije duzooo czerwonej herbaty i tej na spalanie:) aniseed szczerze mowiac to dopiero dzis bede ostro kula:)umowilam sie po poludniu z kolezanka i nie wyjde od niej dopoki nie wbije sobie do mozgownicy przedmiotu pt. teoria wychowania;) buziaki laseczki 3majcie sie:)!!bede tu zagladac tak czesto jak to bedzie mozliwe:)papapa:D

Gość tequilaaa
A co to za herbatka na spalanie? Ja dzis zjadlam troszke czekolady, tak mi sie chcialo, ze nie moglam sobie odmowic, ale nieczesto sie to zdarza, wiec mozna przezyc :) wczoraj cwiczylam 80 minut na maszynie podobnej do orbitreka, potem 35 minut tanca, dzis doloze do tego jeszcze brzuszki. Jesc juz za duzo nie bede, zjem na obiadek miesko z surowka i na kolacje jogurt naturalny, pozdrawiam :)

tequilaaa jestem pod wrazeniem twojej samodyscypliny zwiazanej z cwiczeniami i odchudzaniem brawo!!:D,a ta herbata to ,,spalanie,,-Witaxu:),w smaku niekoniecznie dobra ale naprawde dziala tzn idealnie wplywa na trawienie:),herbatka ta jest dostepna w 3 wariantach-1.spalanie 2.oczyszczanie 3.stabilizacja,sklad to 50% czerwonej herbaty pu erh,anyz,lisc miety pieprzowej,wyciag z rosliny garcinia cambogia i cos jescze w tej chwili nie pamietam:),herbate mozna kupic w aptece ale jest tez w rossmanie i to o wiele taniej w granicach 3-4 zl:)pozdrowionka:D

Gość tequilaaa
dziekuje Ci bardzo, dzis zakupilam czerwona herbatke PU-ERH, naczytalam sie o niej, ze dziewczyny stosuja i ze pomaga, wczesniej juz ja pijalam, ale nieregularnie, zastanwaim sie wiec ile razy dziennie powinnam ja pic, czy np 3 razy wystarczy? a czy ta herbatka spalanie dziala przeczyszczajaca? bo wlasnie tego probuje uniknac, gdyz nie czje sie dobrze po takich przeczyszczajacych herbatkach, ciagle potem latam do toalety, a na codzien prowadze aktywny tryb zycia, wiec byloby to dla mnie utrudnienie, ale ta herbatka pewnie by mi pomogla, bo razem z cwiczeniami i dieta na pewno by bylo dzialanie :) dzis zaraz bede jadla obiadek, miesko i surowka, potem pocwicze i potancze, zrobie brzuszki :) pozdrawiam i prosze o wsparcie, bo boje sie, ze sie zlamie, a ja musze schudnac, tak bardzo tego pragne, chce sie poczuc atrakcyjna kobieta, widze juz u siebie zmiany nawet po zrzuceniu tych 6kg, jestem weselsza, czuje sie piekniejsza, ale musze zrzucic wiecej!!!!!! mam nadzieje, ze bede mogla liczyc na Wasza pomoc i sama od siebie rowniez dam wsparcie!!!!

Gość tequilaaa
a i jeszcze jedno: kuleczko, nie martw sie egzaminem, dasz sobie rade, sama tez pamietam jaki stres temu towarzyszyl, ale trzeba zaufac samej sobie i polegac na wiedzy jaka sie zdobylo w okreslonym temacie i powinno sie udac, czego zycze!!! koniecznie napisz jak poszlo!!!!

Gość Kaarolinka
ja tez chce schudnac pare razy probowalam i nic z tego ale od teraz postanowilam wziac sie za siebie dla mnie jest bardzo dobrym treningiem jak ide na dyskotece zawsze po takiej zabawiem mam ok 23 kg mniej i mam nadzieje ze uda mi sie schudnac bede cwiczyc!!! pozdrawiam

witam :) ja wlasnie popijam czerwona herbatkę :) u mnie nie wywołuje efektów przeczyszczających :) myślę, że picie jej 3 razy dziennie w zupełności wystarczy :) ostatnio wyczytałam, że nie nalezy pić za dużo wody bo jest to po prostu niezdrowe :) tak, że uważajcie :D tequilaaa ile Ty wazysz??? i il masz wzrostu???nie martw się! będziemy Cię wspierać! po to jest ten topik :) my tu sobie nawzajem dajemy kopa i motywację do działania :D człowiek do razu się lepiej czuje jak troche schudnie, no nie? i od razu rogal na twarzy się pojawia jak mozna się juz bez problemów wcisnąć w spodnie, które wcześniej nawet przez biodra nie chciały przejsć :) ja dzisiaj pierwszy raz nie wstydziłam się wyjść w takich jednych spodniach, bo mi się na tyłku już nie opinały :) tylko takie luźniutkie były :) juuhuuu Kaarolinka - 23 kg??? eee chyba 2 -3 kg :D kuleczkaaa :) w takim razie poooowodzenia jutro :) i nie stresuj się! jakie pieczywko Wasa podjadasz? mi mama ostatnio kupiła graham - smakuje jak niesłodzone herbatniki:D zdecydowanie wole delikatess żytnie albo 3 zboża :) ostatnio czytam taką książkę \'kuchnia odchudzająca\' - jest tam duzo porad dotyczących produktów spozywczych, a także jak dbać o siebie, żeby skóra nie wiotczała, była gładka bez cellulitisu itp. jakby ktoś był chętny, to podam jakieś przepisy na kąpiele itp. :) aaa piszą tam, że ziemniaki nie są tuczące, o czym wcześniej pisałam :) są nawet mniej kaloryczne od chleba razowego: 100 gram obranych i ugotowanych ziemniaków dostarcza około 90 kcal, natomiast 50 g chleba razowego aż 117 kcal !! porcja ziemniaków 50 -100g po ugotowaniu jest porcją kalorycznie umiarkowaną. jeszcze słowko o otrębach - otręby powinni jeśc wszyscy, którzy dbają o zdrowie i urodę, ładną sylwetkę. stała dostawa składników pokarmowych zawartych w otrębach korzystnie wpływa na dobre samopoczucie -wit. grupy B), stan włosów i paznokci 9mangan, cynk, krzem, kobalt), zebów (fosfor, krzem), skóry (cynk, krzem, wit. grupy B). Spożywając otręby uzyskujemy szybciej uczucie zaspokojenia głodu. Warto o tym pamiętać, gdy chce suę lub trzeba zaszczupleć :) Ja tam otręby zawsze mieszam z płatkami owsianymi i tak jem na śniadanie :) Otrąb się powinno jeść 2 - 4 łyżki stołowe dziennie. no ja sobie już warzywka na obiad przygotowałam, marynate do rybki też i zaraz ją będę marynowała :) pozdro 🌻

Gość tequilaaa
super, a czy te otreby sa kaloryczne i czy moge je dodac do jogurtu naturalnego, ktory mam zamiar zjesc na kolacje? ile wtedy powinnam ich dodac? Weisz, ja wiem, ze herbatka czerwona nie przeczyszcza, ale pytalam o ta herbatke spalanie, ktora kuleczka stosuje, wprawdzie ona tez sie sklada z czerowej herbaty, ale sa tez inne skladniki, a kuleczka pisala, ze wplywa na trawienie Ja jestem nizutka, mam 153 cm wzrostu, obecnie waze na swojej wadze 57,5-58kg rano na czczo, zaczynalam od 63,5-64kg (spadek kg odnotowuje zawsze na jednej wadze), bardzo schudlam na twarzy, kilka cm z bioder poszlo w zapomnienie, najgorzej jest z chudnieciem w pasie, ktos polecal hula-hop, ale ja nie mam tego sprzetu, a poza tym, niedlugo bym wytrzymala krecac, nie mam w tym wprawy:(

no wróciłam ze spacerku hihihi :D nie, otręby nie sa kaloryczne :) do jogurtu mozesz sobie dodać łyżkę albo dwie, jak chcesz :) ja czasem tak jadam :) ja polecałam to hulahop :) na początku cięzko kręcić ale z biegiem czasu nabiera się wprawy i mozna kręcić i kręcić :) ja mam jeszcze twister - takie obrotowe kółeczko, staje na nim i kręce w prawo i w lewo :) też troche pomaga :) na pocieszenie Ci powiem, ze z talią większość bab ma problemy :) no cięzko się zrzuca ten tłuszcz i tyle...:( ale dasz radę!!!! spadam na obiad :) 🌻❤️

czesc dziewczynki:)ta herbatka ,,spalanie,,nie powoduje efektu przeczyszczajacego w doslownym tego slowa znaczeniu:)po prostu rozrusza metabolizm oczysci organizm i polepszy trawienie:)blokuje tez wchlanienie tluszczu:)ja pije ja 2-3 razy dziennie. tequilaaa pewnie ze bedziemy mocno trzymac za ciebie kciuki:)i wy kobietki 3majcie ze mnie ok??;)chociaz i tak staram sie ze wszystkich sil aby zrzucic zbedne kilogramy... aniseed ty chyba najwiecej z nas wszystkich poswiecasz czasu na cwiczonka;)biegi po lesie itd to sie chwali:Dpowinnam brac z ciebie przyklad:) oj tak laseczki...uczylam sie dzis wspolnie z kolezanka ale mimo wszystko mam stresa jak cholera...na ustnym examie trzeba juz miec troche oleju w glowie wiec nie moge isc nieprzygotowana tak jak sie zdarzalo na pisemne egzaminki;)jak bedzie...-czas pokaze ide sie uczyc buziaczki dziewczyny :)papapa

Gość oponka precz
dlugo sie nie odzywalam, bo nie bardzo mam sie czym chwalic :( ale caly czas Was czytam i ciesze sie, ze Wasze odchudzanie przynosi efekty :) gratuluje!! :D mnie tez to musi zmotywowac, bo jak nie, to juz nie widze dla siebie szans... :( ostatnie dni minely mi dosyc szybko - od jutra zaczynam nowa prace i mialam jeszcze pare spraw do zalatwienia... mam nadzieje, ze niedlugo sie wszystko unormuje i powroce do mojego 'odchudzanstwa' - moze nowa praca bedzie tak absorbujaca, ze zapomne o glodzie i podjadaniu ... OBY :D (optymistka ze mnie, co??) ;) pozdrawiam Was serdecznie i zycze Wam jak najwiecej zrzuconych kilogramow :) papa P.S. no i wszystkim, ktorzy beda jutro i w najblizszym czasie walczyli na egzaminach zycze POWODZENIA!!! Przesylam tez "wirtualnego kopniaka na szczescie!!!" - mnie zawsze pomagal... :)

No, ja juz umyta, wypachniona i w ogole cacy heh ... powitam rok szkolny.brrr wrrrr yyyh! Trzymam kciuki za Wasze nowe prace, pomysly, egzaminy no i odchudzanko.. Byydzie dobrze ! Buuuziaki!!

CZESC WSZYstkim. Z tej strony grubas. Dzis zjadłam dwa kawały ciacha - mama mi dała w weekend i mam wyrzuty sumienia. Bleeee czuje sie wypchana. Ale juz od jutra powracam do \"mojego racjonalnego\" odzywiania. Anised- co do orbitreka jestem baaardzo zadowolona. Ja na wadze jako tako schudłam w sumie ok. 4 kg ale orbitrek super na nogi i tyłek. Takie jest moje zdanie. A jaki masz bo ja magentyczny - kupiłam na allegro - troszke na poczatku bylam przerazona jakie to sprzecicho wielkie. ale juz sie przyzwyczaiłam. Ja rowerki miałam dwa. Magnetyczny i na pasek. Ten na pasek mam (słuzy za wieszak) a magnetyczny oddałam mamie. Ja nie byłam zadowolona z niego - wiec moze pocwicz gdzies zanim kupisz (chyba ze masz na mysli taki normalny rower a nie stacjonarny). Ja przecietnie dzinnie na orbitreku jezdze ok. 12- 15 km a Ty. Kurcze a jaka ta 6 WEIDERA jest męcząca - na brzuch. Probowała któras z Was moze - jeśli tak to ile wytrzymałyscie???. (ja dopiero 3 dzien ale ło matko jakie to meczace...... A dzis nie mam normalnego obiadku wiec jest mi jakos inaczej niz zaawsze musze po południu cos oszamac innego niz jogurt z otrebami (jak zawsze). Papatki - chudzinki.......

hello 🖐️ zła :) to co Ty się tak meczysz w tej szkole? tyle nauki masz, czy nauczyciele tacy straszni? może trzeba było zmienić szkołe, a nie sie tak męczyć :) szkoda zdrowia :) kuleczkaaa :) no i jak exam??? ja nienawidze ustnych, bo sie strasznie stresuje :) pisemne - to jest to :) ja też się na nie nie ucze, zawsze kitram gdzies w rękawie jakieś ściagi :D oponka :) gratuluję pracki :) i życze powodzenia :) na zmniejszenie apetytu dobre jest siemie lniane [ja osobiscie polecam w postaci ziarenek, a nie to zmielone], a w dziale Diety czytałam, że dziewczyny piją wodę z octem jabłkowym, bo podobno też hamuje apetyt - nie próbowałam tego, bo ocet nie jest wskazany dla osób mających problemy z tarczycą :D Dooga :) ja mam magnetyczny orbitrek buffalo z kołem zamachowym 11 kg :) i tez jestem zadowolona, bo widze rezeultaty po miesiącu ćwiczeń, nogi twarde są i tyłek :) no i ramiona szczupleją :) brzuchol spadł :D ja tez kupowałam na allegro i się troche przeraziłam jak poskładałam sprzet :) ogromniasty jest :D ja rano przed śniadaniem jeżdze tak z 5 km, a później wieczorkiem nie mniej jak 10 km :) i tak ciagle mam wrażenie, że za mało ćwicze :) bo w zasadzie nic nie robię, nie mam żadnych obowiązków, wiec albo spaceruje po lesie - tak nie mniej niż 2 godziny dziennie no i te ćwiczenia na orbitreku i takie normalne :) ostatnio cwiczyłam rozciąganie i mam teraz zakwasiory straszne i nie mogę dotknąc głową kolan 😡 ale się rozcwicze i ból przejdzie :) ja robiłam 6W ale wytrzymałam tydzień, nudziły mnie te ćwiczenia :) no i męczące są :) ja najpierw chce spalić ten tłuszcz z brzucha a dopiero później sie zajme rzeźbieniem mięśni i może wytrzymam chociaż połowę programu A6W :D a rower miałam na myśli taki normalny :) do jeżdzenia po wiochach :D a stacjonarny to mi ojciec kiedyś kupić chciał ale ja nie chciałam i głupio zrobiłam, bo matka by może na nim pojezdziła, to by zrzuciała chociaż z 5 kg :) no ale zapowiedziałam ojcu, ze jak znowu będzie miał okazję kupić rowerek stacjonarny, to niech kupuje :) na pewno się nam przyda :D ja to bym chciała miec w chacie własną siłownie :) ale pomarzyć sobie moge :D moooze kiedyś jak wygram w totka i wybuduje sobie dom, to będe miała w nim siłownie :P pozdrawiam 🌻🌻

ja tez miałam jebniętych nauczycieli w LO ale nie było czegoś takiego jak u Ciebie :( co prawda ileś tam razy słyszałam, że za moje pismo nie zdam matury z polaka i takie tam...ale zdałam :) wiesz co? ja na Twoim miejscu bym sie nie oglądała i bym sie przeniosła!!!!!!! no to co, ze ostatnia klasa :) weź idz popytaj może się jeszcze uda...a jak nie to w jakiejs sąsiedniej miejscowosci moze :) no chyba, że chcesz się męczyc psychicznie :( a jak się nie uda, to po prostu nie przejmuj się ludźmi i rób swoje :) zdasz mature i sie na nich wszystkich wypniesz swoim zgrabnym tyłkiem :) pozdrawiam i macham łapką na pocieszenie 🖐️ ❤️

eeee tak czymać, że tak powiem :P hehe Ja tez byc zla i wredna i też se nie dawac soba tyrać, no! :D A ja przedostatni rok w LO .... Pozdrawiam, jakże wytrwałe, pikne dziewuchy : - )

Gość narazie brak efektów...
Mierzę 172 cm w biodrach mam 107 cm....:/ chciałabym zejsc tak do 90... wiem ze to dużo, ale.... DAM RADĘ!! od kilku tygodni nie jem po 18.00, regularnie cwiczę. Zrezygnowałam z białego pieczywa. W sumie cieszę sie ze rozpocząl sie rok szkolny bo kiedy jestem czyms zajtea zapominam o glodzie!! dzis zjadłam jedną ciemną bułkę z pomidorkiem a na obiad talerz spaghetti i TERAZ TEGO STRASZNIE ŻAŁUJĘ! W ogóle za każdym razem kiedy zjem co.ś czego nie powinnam mam straszne wyrzuty sumienia!! Ograniczyłam słodycze, prawie do zera. Zauwarzyłam, że kiedy zjadłam juz za duzo a nadal jestem glodna to po umyciu zebow glod znika!! Ponad to wszystko codziennie rano chodzę do sklepu (zawsze troche ruchu wiecej) ierzę w siebie!! schudnę!! MUSZĘ:):)

zła :) trzymaj sie dzielnie! :) hehehe i nie daj się tym dziwolągom :D powodzenia Was wszystkim życze w nowym roku szkolnym :) dużo wytrwałosci w przygotowaniach do matury :) zreszta i tak macie teraz łatwo, tylko 30 % wystarczy na zdanie examu i mozna jeden nie zdać :) eeech :D ale i tak się ceisze, ze ja mam juz to za sobą :P hihi ja tez zauwazylam, ze po umyciu zębow nie chce mi się jesc :) mimo ze sie nie obzeram to tez mam wyrzuty sumienia jak cos więcej zjem :( ech.... pozdrawiam 🌻

Gość Arwen
ja nie mam wyrzutów... Chyba że zjem naprawdę dużo. Dzisiaj było całkiem dobrze. Biegałam, 8 min abs i stretch... Jakoś dam radę... Muszę do 1 października schudnąć 4 kg , bo założyłam się z koleżanką że się uda (dla lepszej motywacji), i mam nadzieję, że nie przegram zakładu... Co prawda przegrałabym wtedy chyba 1 zł, ale chodzi mi o PORUSZONĄ DUMĘ :P Od soboty zapisuję się na zajęcia ze sztuki walki :) MAm nadzieję, że będzie.. Hm... Super? W każdym razie, że trochę mnie to zmotywuje. papa 👄 👋

czesc dziewczynki:)wpadlam tylko na chwilke:)exam zdany jupiii:D:D:D zla-wiesz mysle ze nie powinnas sie ,,rozkrecac,,chocbys nie wiem jak chciala dopiec nauczycielom to uwazaj bo ci to na zdrowie nie wyjdzie..lepiej schowac urazy w kieszeni bo potem bedziesz miala problemy na maturze...dobrze ci radze jestem w polowie studiow i znam kilka przypadkow osob ktore probowaly postawic sie wykladowcom- nic dobrego z tego nie wyszlo...oczywiscie zrobisz jak zechcesz ale nie ma co pokazywac kto tu rzadzi bo nauczyciel jakim gow...by nie byl zawsze bedzie mial racje i to wtedy gdy bedzie ci na czyms zalezalo:) zwyczajnie zrobi ci na zlosc...dystansik usmiech na twarzy a jak juz skonczysz szkole to wtedy im wygarnij:) buzka dziewczyny papapa:)

Gość tequilaaa
u mnie tez stoi, a juz od soboty cwicze ponad 80 min dziennie, wczoraj cwiczylam 100 minut, waga nadal stoi, jestem zalamana, nie wiem dlaczego tak sie dzieje, boje sie, ze to mnie pozbawi mobilizacji, a cwicze juz od dawna, tylko wtedy cwiczylam krocej w weekend mam zamiar jesc same owoce, moze dzieki temu waga pojdzie w dol i zacisnie mi sie zoladek, wspierajcie mnie, bo jest ciezko!!!!

czesc dziewczynki:)moja dieta idzie stosunkowo dobrze:)zobaczymy jak bedzie dalej... tequilaaa ciesze sie ze masz taka mobilizacje ale nie przesadzaj z taka iloscia cwiczen tzn z tak dlugim czasem...jesli cwiczysz codziennie to 100 minut to troche za dlugo rozmawialam swego czasu z lekarzem i taki dlugi i czesty wysilek nie jest wskazany;)nie popadajmy w skrajnosci dziewczynki:)buziaki tobie i wszystkim odchudzaczkom zmykam do pracki:)papapa

tequilaaa; Hej, na swoim przykładzie powiem Ci jak jest to chyba jest. Przez miesiąc schudłam z 70 kg do 66 i waga staneła. Ale nadal ciwczyłam i cwicze - no z jednnodniowym przestankiem (miałam imieminy :) ) i wcale sie nie poddałam. (choc juz miałam zamiari) ale załozyłam kikla ciuchów odłozonych daleko w szafie i widze ze leciutko sie mieszcze, A dzis stanełam na wage i mam 65.. Mysle ze to jest tak ze do jakiegos czasu spadamy z wagi, ale z tego co sie irientuje to jesli cwiczymy to nie mozemy tak spadac z wagi gdyz rozbudowuja sie nam troche miesnie a co za tym idzie one tez troche musza wazyc. A po jakims czasie bedziemy dalej chudły. JA widze po sobie co sie dzieje. A ciwcze 35 min orbitrek i A6 Weidera. (wczesniej 100 brzuszków) ale 6 mnie bardziej zainteresowła. A wiec głowa do góry i czekaj na efekty. Tak myslę. Pozdrawiam

heja 🖐️ ja sobie dzisiaj troche za duzo zjadlam i mam teraz wyrzuty sumienia :o buuuu :( dziewczyny nie przejmujcie sie, że waga stoi w miejscu! tequilaaa :)nie rezygnuj z jedzenia :) jeśli tak dużo ćwiczysz to musisz dostarczyc organizmowi odpowiedniej dawki kalorii, że tak powiem :) poza tym bardziej patrz na wymiary a nie wagę :) ja przez wakacje schudlam do tej pory coś około 3 kg a różnica w ubraniach jest znaczna!!!!! tak więc kochana nie przejmuj się, ćwicz więcej i nie pałaszuj zbyt dużej ilości owoców, bo mają duzo cukru :) jedz warzywka, jak możesz to mięsko i ćwicz! a efekty na pewno będą! i nie załamuj się i nie trać mobilizacji :) i tak bardzo nie myśl o tym odchudzaniu, tylko na spokojnie rób swoje :) poza tym jak napisała Dooga to mięsnie też rosną :) tłuszcz się spala więc bądź spokojna :) ja się wczoraj na minutke spotkałam z koleżanką, a ona do mnie /ty chudzielcu/ hehehehe....nie widziałam się z nia jakiś czas...a że byłam ubrana w dresik wiec mnie troche wyszczuplał :) nie mniej jednak zrobiło mi się miło :) ostatnio znalazłam spodnie, ktore kupiłam w 1 albo 2 klasie LO i wlazłam w nie, nawet sie zapięłam :) myślę, ze jak zrzuce jeszcze ze 2-3 kg to będa w sam raz i będę mogła bez krepacji w nich usiąść, żeby nic mi nie pękło:P zła :) no patrz, a ja mam odwrotnie, jak mam stresik to nic do ust nie wezmę :) mogłabym cały dzień bez jedzenia wytrzymac :) żeby mi się to tylko na stare lata nie odwróciło :P pozdrawiam 🌻🌻 ❤️

i jeszcze jedno :) ja tak myślę, że lepiej chudnąć wolno ale na długo :) nie interesuje mnie odchudzanie w stylu 7 kg na tydzień, czy dwa :) lepiej sie zdrowo odżywiać i ćwiczyć :) bo chyba żadna z nas nie chce żeby po odchudzaniu wypadały jej garściami włosy, łamały się paznokcie, cera poszarzała, zatrzymał sie okres, nabawić się anemii, itp. :) mi czasami ręce opadają jak czytam różne wypowiedzi dziewczyn, które katują się głodówkami.... i po co? poza tym przestrzegam przed produktami light :) ale o tym już pisałam :) lepiej zmienić nawyki zywieniowe i ćwiczyć! efekt murowany!!!!!!!! i nie trzeba gimnastykować się codziennie przez 100 minut!!!! pół godzinki wystarczy :D ❤️

Gość tequilaaa
dziekuje Wam dziewczyny, niestety wczoraj troszke wiecej zjadlam, mam wyrzuty sumienia, ale coz zrobic? nadal bede cwiczyc, wazylam sie wczoraj na wadze u brata, bo on ma dokladna i wyglada na to, ze od soboty do czwartku schudlam 60 gr, czyli ponad pol kilo, gdybym tak chudla nadal, to oznaczalo by 2-2,5 kg na m-c, to dobry rezultat :) Dzis mam urodziny mamy, pewnie zjem cos slodkiego, ale potem to "wycwicze", no i niestety bierze mnie jakies przeziebienie mialam zamiar przez weekend byc tylko na owocach, ale moze lepiej na samych warzywach skoro piszecie, ze owoce maja tyle cukru? z tym, ze jest to cukier naturalny, wiec moze nie tak grozny? poradzcie mi cos w tej kwestii, pozniej do Was zajrze, pewnie wieczorkiem, papapa, milego dnia :)

uaaaa juz po 13 a ja jeszcze śniadania nie zjadłam :O nie miałam kiedy. ale juz zaliczyłam godzinny spacerek z pieskiem i 2 km na orbitreku :) byłam u dentysty dzisiaj i mam jeszcze zdretwiała wargę wrrrr 😡 no ale zaraz sie zabiore za to śniadanie :) tequilaaa powinnas jesc normalne rzeczy! jedzac jeden dzien owoce czy warzywa nie schudniesz!!!!! co najwyzej troszke wody zleci i tyle :) dobrze chudniesz wiec jest ok :) niestety odchudzanie ...mam na myśli ZDROWE odchudzanie, to nie tak hop siup i juz leci 3 kg...trzeba się nieźle napocić, żeby schudnąc i wymodelować sylwetkę :) pozdrawiam 🌻

Gość oponka precz
Czesc Dziewczyny, dlugo nic nie pisalam, bo nowa praca bardzo absorbuje moja uwage + pochlania mase energii i tym samym po powrocie do domu nie chce mi sie nawet wlaczac kompa :( o cwiczeniach nie wspomne... w tym tygodniu cwiczylam tylko raz - beznadzieja... moze pomysle o jakims fitnesie, bo jak kupie karnet na miesiac, to wiem, ze bede lazic, bo mi w przeciwnym razie bedzie szkona zainwestowanej kasy... (problem polega na tym, ze zeby sobie taki karnet wykupic, musze dostac wyplate, a ta dopiero za 3 tyg :( ) no ale nic - w tym czasie musze po prostu uwazac co jem, jak duzo i o ktorej godzinie... bo czasami jak wracam o 6 z pracy, to nie czuje glodu (tylko zmeczenie) a potem okolo 22 kiszki mi graja marsza... :( no nic - jakos musze sobie z tym poradzic... jakos sie musze przestawic na ten nowy tryb zycia... co do Waszych doswiadczen z nauczycielami - przeczytalam tu jedna wazna uwage: lepiej z nimi przyslowiowo "nie zaczynac" (sama jestem z wyksztalcenia nauczycielka - hehe, nie bojcie sie, nie pracuje w swoim zawodzie ,) - i wiem jak to jest po drugiej stronie barykady... zreszta sama tez kiedys chodzilam do szkoly i wiem jak to jest) Problem polega na tym, ze wiele osob uprawiajacych ten zawod tak naprawde nigdy nie chcialo uczyc :( U mnie na studiach na roku bylo 40 osob z czego tylko ja i 2 inne osoby tak naprawde - tzn. z zamilowania chcialy byc nauczycielami - cala reszta byla tam, bo albo sie nie dostali na inne studia, albo nie mieli pomyslu co mogliby ze swoim zyciem zrobic... no i stad sie biora klopoty wszystkich uczniow - bo ten, kto wykonuje zawod nauczyciela tylko dlatego, bo "nie ma nic lepszego do roboty" w ogole powinien sobie darowac... :( ach - moglabym sie tak jeszcze dlugo na ten temat rozpisywac, ale nie bede zanudzac... mysle, ze wiecie co Wam chce powiedziec :) dlatego tez mala wskazowka: mozna miec oczywiscie swoje zdanie w jakiejs kwestii i niekoniecznie zgadzac sie z nauczycielem, ale wtedy zawsze grzecznie i z odpowiednimi/przekonywujacymi argumentami - i wtedy taki nauczyciel nic Wam nie moze zarzucic... Powodzenia!! :D no dobra, pozdrawiam wszystkich (mam tylko nadzieje, ze bedziecie sie do mnie odzywac, mimo, ze z wyksztalcenia jestem nauczycielka ;) hehe Wasza Oponka :)