Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadia29

zachodzimy w ciaze- od teraz mamy nadzieje i przestajemy sie dolowac!

Polecane posty

Gość Małgocha
Oczywiscie, ze uda nam sie wszystkim! Co ma się nie udać????? Też się staram z ósmy cykl, chyba, eee, co tam, jak sie teraz nie uda, to za pare cykli na pewno!!! Tak trzymać, podoba mi sie pomysł tego topiku!

Witam ponownie! Miałam dziś rano zrobić test, ale stchórzyłam.; obiecałam sobie że jutro rano na pewno go zrobie, nie dostałam wczoraj @. Czuję że jestem w ciąży, poznaję po piersiach. Są inne, baaaaarrrrdzoooo wrażliwe i ciemnieją, a poza tym potrzebuję półgodzinnej drzemki po południu. Czuje się naprawdę szczęśliwa. Wiem, że jutro test pokaze mi 2 kreski. Zrobie go dla formalności a za jakieś 1,5 tygodnia idę do gina. Bardzo jestem szczęśliwa. Dziewczyny dodałyscie mi otuchy i udało sie. Nie mogę w to uwierzyc. Jestem bardzo szczęśliwa. Trzymam za Was też mocno kciuki

Iwona22- cudownie! Napisz jutro tak dla formalności o tych 2 kreseczkach:-) Ja tez tak chcę!!! Ale to dopiero ok 12.02. Mi też na pewno się uda!:-)

Trzymam kciuki. Zobaczysz Tobie tez się na pewno uda. Wszystkim sie Wam uda. Jestem pewna. Napiszę jutro tak dla formalności, oczywiście, że pojawiły sie 2 kreseczki.Całuski

A ja ciągle się zastanawiam czy to już czas... Mam 22 lata i z męzem myślimy ze to jeszcze za wczesnie.. Sama nie wiem co o tym myśleć..

Ja mam 23 lata a mój mąż 25. Oboje uważamy ze to już pora. Najwyższy czas na dziecko, dlatego że lepiej zacząć wcześniej starania bo z tym różnie bywa. My staraliśmy się rok i tak pierwszą ciążę straciłam. Dziewczyno nad czym sie zastanawiać. Jeśli naprawdę sie kochacie i chcecie byc zawsze razem to zacznijcie działać.

Hej ankjod! Widzę że dołączyłaś i do tego topiku i do Planujące ciążę w którym \"mieszkam\" na stałe:-) Myślę że decyzja o dziecki to sprawa bardzo indywidualna. Wiek nie ma tu nic do rzeczy. Nie jesteś jakąś gówniarą, nie masz 16 lat. Wszystko zależy od tego czy czujesz się gotowa być matką i czy ta druga osoba jest tez gotowa, no i czy jesteście zdecydowani być ze sobą już zawsze. Wiele moich koleżanek urodziło podczas studiów i świetnie dało sobie radę, uczyly się lepiej niż przed ciążą bo bardziej im zależało żeby pozaliczać w pierwszym terminie. Ale to były studia ekonomiczne, nie wiem jak u ciebie.

U mnie ze studiami to troszkę gorzej.. Jestem na Akademii Muzycznej na skrzypcach i to moze troszkę mnie paraliżuje.. Jeśli chodzi o męża i mnie to chcemy być ze sobą do końca (przecież razem przysięgaliśmy przed Bogiem).. Jednak oprócz studiów mamy jeszcze małe długi ( kredyt na mieszkanie i samochód).. Nie wiem czy byłoby nas stać..

Cześć Babki! Ciesze sie Iwonko z Twojego szczęścia. Ja mam dostać @ w czwartek, ale coś mi się wydaje,ze moja też nie przyjdzie. Jak tylko zobaczę te dwie kreseczki to dam Wam znać:)

Ten topik na pewno przyniesie nam szczęście:-) Czarna daj znać koniecznie! Do jutra, ja uciekam!

cześć kobitki:) ja jestem na stałe w zimowych staraniach,ale i tu zaglądam,żeby się oddołować. no a teraz przede wszystkim,bo w 20 dniu cyklu poczułam dziwny ból jajników,i dziewczyny mi napisały,że to mogło być zagnieżdżenie...tzn-to na pewno było zagnieżdżenie!więc czekam bardzo nicierpliwie co będzie dalej....chociaż oczywiście-z całą pewnością będzie dobrze! cześć ankjod,ja skończyłam liceum muz,na akademię już brakło mi sił,ale miło spotkać bratnią duszę,nie martw się,skoro już się nad tym zastanawiacie,to już coś.no i pamiętaj,że o dzidziusia trzeba się troszkę postarać,to wcale nie jest takie łatwe...ja też mam 22 lata(nawet nie całe i postanowiliśmy o rozpoczęciu starań w sierpniu,no i oczywiście w tym cyklu na pewno się uda! Także trzymam kciuki,wszystkim optymistkom życzę dwóch krech wyraźnych na testach:)

Gość pafnucy100
A NIE MOWILAM WROCILAM OD GINA I MAM DWA PIEKNE PECHERZYKI :-) TERAZ TYLKO CZEKAM AŻZ PEKNĄ, W PIATEK IDE NA WIZYTE I ZOBACZYCIE, ZE WSZYSTKO BEDZIE OK :-) TO JEST NASZ SZCZĘŚLIWY TOPIK!

No proszę- super! W tym cyklu wszystkim nam się powiedzie i będziemy w upragnionej ciąży:-)

Witajcie ponownie dziewczyny! Miałam was poinformować o dwóch kreskach, ale niestety dziś rano pojawiła się tylko jedna kreska. Okresu jak nie ma tak nie ma. Wierzę, ze test sie pomylił, ale nie robię drugiego bo każdy test to dla mnie ból i łzy. Dziś znów rano się rozkleiłam jak dziecko, bo zobaczyłam tylko jedną kreskę.Wiem, ze to jest optymistyczny topik, ale ..... mam doła i jestem zła, przede wszystkim na Boga, dlatego że nie chce dać nam upragnionego dziecka. Zastanawiam sie czy my na dziecko nie zasługujemy? Możemy dać mu wszystko. Mamy pracę, mieszkanie, fakt, że nam sie nie przelewa, ale nie mamy długów i na dziecko nas stać, nie miałoby nie wiadomo jakich luksusów. Żyjemy jak normalna rodzina. To strasznie boli....

Gość ewwa
Witam wszystkie przyszle mamusie!:)Juz od dluzszego czasu sledze wszystkie topiki dotyczące ciązy ale jakos do tej pory nie odwazylam sie napisac..Mam 26 lat i o dzidziusia staramy sie z mezem juz od dwoch lat. Zaczelismy tez leczenie bo jak sie okazalo moj maz mial jakies zapalenie i ogolnie nie wszystko jest ok ale....jest nadzieja i nia trzeba zyc:) Iwonko, takich testow z jedna kreska przezylam juz kilka i niejednokrotnie myslalam tak jak Ty-ze nie zaslugujemy i ze nigdy sie nie uda ale jakos udalo mi sie pozbierac i teraz jestem nastawiona jak najbardziej optymistycznie:):) wiec glowa do gory!!

Gość elinova
Iwona 22-> Głowa do góry. Pewnie tylko za wcześnie zrobiłaś ten test. Poczekaj jeszcze z 5 dni i zobaczysz upragnione 2 kreseczki. Wiem, że to miał być topik o nadziei, ale musze Wam napisać, że my staraliśmy się przez 2,5 roku i kiedy już po wszystkich badaniach lekarz powiedział nam, że praktycznie nie mamy szansy na dziecko okazało się, że jestem w ciąży. I nawet gdy bylismy na tej ostatniej wizycie to byłam już w pierwszym tygodniu. Teraz czekamy na Naszą Niunię która urodzi się w maju. Głowy do góry.🌼

Iwonka nie załamuj się, jeszcze nie wszystko stracone. Jestem na topiku \"planujące ciążę\" i tam dziewczynie też robiła test w 33 dc i wyszła 1 kreska. Minęło pare dni i okazało się że jest w ciąży! Tobie tez się uda, jeśli nie tym razem to następnym, ale jak na razie to jest nadzieja że tym, skoro @ jeszcze nie ma. Uszy do góry!

Elinova- to co napisałaś jest jak najbardziej optymistyczne! Nie było szans a jednak jesteś w upragnionej ciąży. Ja to uważam za optymistyczne i to jak:-)

Iwona22 - Jeszcze masz szanse póki @ nie przyszła... Ja ostatnio stwierdziłam, że lepiej mieć jedną kreskę na teście , brak @ i żyć nadzieją niż mieć na teście dwie słabe kreski być pewnym i powitać nagle @.... Do teraz gapię się w ten test i już siódmy dzień zagłębiam się w depresji.... Czasem jak mam egzmin to zapominam o tym że nic mi się nie udaje, ale potem to zawsze wraca jak bumerang....... :( 😭

Gość PRZYKRO MI ALE TEN TEMAT
NIE SLUZY DO ODDOLYWANIA W TAKI SPOSOB TU SIE TYLKO CIESZYMY I WMAWIAMY SOBIE ZE JEST OK;) ZADNYCH NEGATYWNYCH INFO NIE MA

Gość PRZYKRO MI ALE TEN TEMAT
BO INACZEJ TEMAT STRACI SWOJ SENS I SZYBKO ZMIENI SIE W TEMAT O UZALANIU SIE A WTEDY NIE BEDZIE JUZ TAKI"INNY"

No to ok, teoretycznie fakt, każda prędzej czy później będzie mieć dziecko. Tym czy innym sposobem. :)

Gość ewwa
I tak trzymać!! Tym bardziej że wiosna niedaleko i bociany w drodze:)

Gość PRZYKRO MI ALE TEN TEMAT JEST
JANA NO WIDZISZ?!;) WLASNIE O TO CHODZI.. MOGE SIE ZALOZYC ZE NIEDLUGO W POLSCE GWALTOWNIE WZROSNIE LICZBA BRZUCHATYCH:d

witam dziewczyny ja tez sie staram juz 3 miesiace i sama nie wiem...bo @ mialam miec 19 stycznia i do dzisiaj nie mam a test robilam 21go stycznia i wyszedl negatywny; mam nadzieje ze jestem w ciazy ale testu na razie nie robie poczekam jeszcze trocszke...trzy miesiace temu odstawilam cilest no i probujemy probujemy...bardzo chcemy miec dzidzie; to juz bedzie druga pozdrawiam wszystkie starajace uda sie na m

Dziewoje drogie, przyszle lub obecne brzuchate mamy:) Na pewno wszystkim nam sięuda.Wiara czyni cuda i góry przenosi. Uwierzcie we wlasne sily, ja mam dostać @ jutro, brzucho mnie boli bamboliny tez a tempka wysoka, pożyjemy zobaczymy.

czarna @ nie dostaniesz to pewne:) bo w ciazy jestes:)))) tak trzymac

Dzieki dziewczyny za pocieszenie. Wiecie, mierzyłam sobie dziś temperaturę. Słyszałam że jak temperatura utrzymuje się powyżej 37 stopni w dniach kiedy powinna być miesiączka to znaczy że mamy do czynienia z ciążą. Wiem, że u mnie test rano wyszedł negatywny, mam dziś 30 dzień cyklu (przy 28-dniowych) i mierzyłam sobie nie dawno temperaturę i mam 37 i 3 kreski. Mam nadzieję, że pomimo tego iż test wyszedł negatywny, a miesiaczki nadal nie ma to znaczy że jestem w ciąży. Dzięki dziewczyny za podtrzymanie mnie na duchu. Musi nam sie wszystkim udać!