Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ach to ja

DEKOLORYZACJA WŁOSÓW

Polecane posty

Gość macz
wogóle to wiecie co dziewczeta jak macie zaciemny braz i chcecie go troche rozjasnic to nakładajcie dużo odrzywki kolor schodzi z nią wyprubowałam albo smarowac jeszcze cytryną to idzie szybciej kolor schodzi do pewnego stopnia ja z ciemnego brązu zeszłam do jasnego ale niestety to zamało zebym se zrobiłą jasny bląd ale ci co chca lekko rozjasnic polecam

Gość felicja83
Witam Wszystkie Kobitki, chciałabym zdementować troszkę plotki na temat dekoloryzacji. Z zamiarem zmiany kolorku nosiłam się od grudnia, farbowanie na ciemny brąz mnie znudziło zwłaszcza, że wyglądałam jak czarnulka. Podreptałam więc do drogerii po dekoloryzator Loreala, farbkę Garniera złoty szatyn a potem do koleżanki na zabieg heh. Nie obeszło się bez piwa oczywiście bezalkoholowego bo nie miałam pojęcia jak to zniosę. Dekolrek zmył mi farbkę od jaśniutkiego blondu na czubku po jasną miedź na końcówkach zaprawdę na końcach jest najwięcej mieszanek farb. Po wysuszeniu włosków i butelek zabrałyśmy się za farbowanie. Niestety złotego szatyna miałam ciut inny obraz, końce i całość włosów ok a przy czubku taki jakby rudy. Na drugi dzień razem z bólem głowy przechodziła awersja do rudego. Mam już te włoski od tygodnia, przyzwyczaiłam sie, myślę z własnego doświadczenia, że po dekolorku trzeba wybrać ciut ciemniejszą farbkę niż chcemy mieć na czuprynce. Acha i jeszcze jedna bardzo ważna sprawa, dekolor wcale nie "masakruje" włosów, przynajmniej moich, po każdym myciu tzn. co drugi dzień stosuję regenerującą maskę pantin pro wi powiem po polsku, a do dekolorka Loreala byla bardzo wydajna odzywka z nutri-ceramidami. Meritum- jeśli nie masz kasy na fryzjera, lubisz eksperymenty to polecam dekoloryzacje, po co się męczyć z kolorem który już sie znudził ;)

Gość macz
ej kobitki powiedzcie szczerom prawde czy ta dekoloryzacja jest dobra i nie niszczy włosów tak bardzo jak wszyscy mowią czy siano pewne bo ja tak bardzo cce a czy jak to siano sie zrobi to od czupka az po same końce czy jak mam włosy prawie do pasa braz a mazy mi sie blad tak jak ma victoria beckham to wyjdzie mi pomocy

Gość OOlkkaa
Mam 15 lat... dwa miesiące temu mama zrobiła mi kilka pasemek na sywestra byl to rozjaśniacz nie pamiętam jakiej firmy. Przez pierwsze dwa dni wyglądalo spoko i mi sie podobało. moja siostra tez zrobiła ale na brązowych ja mam bląd jej wyszły rude.. a mi po 2 dniach jakies żółte zastanawiam się jak to zmyc nie chce na to wydac wiele kasy mimo ze natuarlny kolor jest jasny \ sredni blond to ten jest jakis zolty musze miec dobry kolor bo jak kupie jakies gowno za 5 zl i wyjdzie zielonyto do szkoly mnie nie wpuszcza doradzccie mi cos dobrego prosze...

Gość magda_1991
felicja83 mam do Ciebie pytanko, bo ja miałam brąz na włosach taki nie ciemny nie jasny i też sobie pofarbowałam włosy na ten złocisty szatyn garniera i zastanawiam się czy z czasem jak mi ta farba bedzie zchodzić troche nie zostaną mi rude włosy?? Bo je się tego, chciała bym wrucić do tego jaśniejszego koloru ale to niemożliwe a nie chce robić dekoloryzacji, już bym wolała cierpieć rok i zapuszczać i obcinać reguralnie i wrócić do mojego bardzo ciemnego blondu. Czekam na Twoją odpowiedź...z góry dziękuje

hej:) przefarbowałam w swoje naturalne włosy farba Pallet do 24 myc na sredni braz.. pasuje do mnie ten kolor ale ja sie zle w nim czuje! mecze sie:( mysle o dekoloryzacji tylko hmm mam problem bo ja chciałabym sie pozniej przefarbowac na bardzo jasny blond i nie wiem czy to mozliwe;| z tego co czytałam trzeba po dekoloryzacji uzyc farby zblizonej do naturalnego, ja swoj naturalny kolor włosow mam ciemny blond taki myśi. Myslała o tym by najpier uzyc dekoloryzatora Garnier a pozniej farbe Garnier 111 bardzo jasny blond.. uda mi sie uzyskac ten blond czy to niemozliwe? nie chce zeby wyszedł jakis marchewkowy pomozcie! :(

Gość wiem że płukanie
w rumianku rozjaśnia włosy. Dziewczyny nie farbujcie włosów bo będziecie żałować jak zacznienie łysieć. Poczytajcie sobie topik i łysieniu.

ale włosow farbowanych rumianek raczej nie rozjasni..;/ chyba..

Gość aggie.net
czesc:) tak jak Wy mam ten sam problem z włosami... moja historia jest raczej zabawna ale skutki tragiczne... Miałam tki gorszy dzien , chcialam cos zmienic w swoim wygladzie poszlam do sklepu po jakas farbe na \"na poprwae humoru\" wspomne ze moj wyjsciowy kolor to pogranicxze ciemnego blondu i jasnego brązu mam krecone wlosy do ramion... i kupiłam farbe PALET XXL jacket brown..i wyszły czerwone :( płakalam i wydalam koljena kase nma fryzjera który nic nei zrobił tylko je przyciemnil i mialam juz ciemną wiśnie ;/ minął miesiąc poszlam do fryzjera jak zrobila mi probe pasemek wyszly rudo-żółte zakryla je i kazala czekac az wlosy odrosną.... mialam uroczystosc rodzinna i poszlam do slepu po szamponetke ceimny braz i nawet jakos wyglaaly te wloski ale po pierwszym myciu sie zmyla w calosci..... po 3 dniach nalozylam farbe Schwarzkopf naturalny brąz i chwycily calkowicie na czarno ale widac połsyk czerwony :(:(:( nie wiem co robic... juz kilka dni z tym chodze.. 300zl to suma ktora nei obejmuje moich funduszy. Moze za dluzo kombinowałam, ale nie moge chodzic z takimi odrostami :( jakies rady( mogą byc na maila)?

Gość taaaka jedna
Witam. Farbuję włosy na ciemny brąz od bardzo dawna, chciałabym zrobić pasemka koloru piaskowego. Jak myślicie czy wyjdą, czy raczej kolor nie będzie taki jak oczekuję. Nadmienię, że zdarzało mi się używać farby palette :( i moje wlosy nie są w najlepszej kondycji.Próbowałam nie farbować włosów ale moje odrosty(jestem szatynką) wyglądały koszmarnie, więc taka forma odzyskania naturalnego koloru odpada.

Gość onejka

Gość smutna_kobietka
Dziewczyny, trochę mi lżej na sercu jak to wszystko przeczytałam (wiem, że brzmi to okrutnie), ale przynajmniej nie jestem sama. Z natury jestem szatynką. Kilka miesięcy temu zachciało mi się jasnego balejażu. Wyglądałam całkiem fajnie. Wczoraj stwierdziłam, że znudził mi się już ten jasny blond i się go pozbędę przyciemniając włosy, farbując na coś zbilżonego do moich naturalnych. Poszłam do fryzjerki. Pokazała mi na jaki kolor mogę się farbnnąć. Według niej MUSIAŁ to być kolor z czerwonym pigmentem, bo w innym przypadku miałabym zielone włosy. Myślę sobie "Ok, niech będzie, pewnie wyjdzie coś w stylu Brodzikowej". O żesz k..., jak się pomyliłam! Na czubku były rude, na końcach prawie brązowe. Ale ta fryzjerka jak widać miała dar przekonywania, bo jak mamę kocham w u niej w salonie tego nie zauważyłam, a może raczej nie chciałam tego widzieć... Wróciłam do domu i się rozpłakałam. Mój chłopak jak mnie zobaczył to tylko parsknął śmiechem, ale trzymałam się twardo. Dziś znowu do niej polazłam, bo nie mogłam patrzeć na siebie w lustrze. I jedyne co mi doradziła to przyciemnienie włosów. No i zgodziłam się. W sumie zapłaciłam 200zł, żeby pogrążyć się - jak Ania z Zielonego Wzgórza - w otchłani rozpaczy... Nie jest dobrze, ale przynajmniej nie jest gorzej. Wyszedł czekoladowy brąz, choć moim zdaniem pod światło przebija się rudy. Mojemu chłopakowi w dalszym ciągu się nie podobam, a sobie tym bardziej. Nigdy nie czułam się źle sama ze sobą. PYTANIE: Który salon w Wawie polecacie do dekoloryzacji? Pytam też o jakieś przystępne kwoty, ok 200zł. Sama się nie odważę zrobić dekoloryzacji, bo jak by coś nie wyszło to chyba bym sobie żyły podcięła... Jest mi tak głupio i wstyd iść do pracy, ech...

Gość DariSSa
Palette niszczy wlosy !!!!! to jest farba na bazie metalu..:/ ktora wnika gleboko we wlosy a potem ciezko jest przejsc do innego koloru ..dlatego nie uzywam tego G*wna, na szczescie :)

ja tez Paletka sie farbnełam na czekoladę. Chciałam po roku pozbyc sie tego koloru, bo jestem naturalnie szatynką (b.ciemny blond) i wydałam w salonie \"Ewa\" 203 zł i mam na głowie to samo co wtedy, gdy jeszcze te 200 zł miałam w portfelu :O No... moze fakt, na czubku sa RUDE :/

Gość Asik482
czesc dziewczyny, ja ide na dekoloryzacje w przyszlym tygodniu. Moja fryzjerka mowi ze to bezpieczne a na pewno konieczne gdy chcesz zmienic kolor np z ciemnego na jasny. Bo wtedy farbe nakladasz juz na swoje naturalne wlosy i uniknies efektu pomaranczy na glowie:) Warunek to odczekac minimum tydzien po takiej dekoloryzacji a przed nalozeniem nowej farby. Dam znac jak bede juz po.

Gość wściekliwa
Kobiety! gł**no te wszystkie farby.. Właściwie ja uważam żeto był ogroooooomny blad siegać po farbę wrrr..Teraz kiedy widzę dziewczyny z włosami naturalnego koloru tomnie ch** strzela;(..Ja już jestem taka doświadczona w tych farbach zmywaczach rozjaśniaczach..że wiem że pozostaje mi tylko czekanie na odrosty!wr. no. Pozdrawiam tak zdesperowane jak ja;P;)

wscfiekliwa- rozbawila mnie tym postem oiem ci ze mnie tez strzela a co gorsze mam ochote takiej delikwentce wlosiska powyrywac buuu

Gość Asik482
Własnie wrocilam i sa rude:d Za 2 tygodnie druga koloryzacja, powinno zejsc juz na dobre...:)

Gość Asiex
3 dni temu pofarbowałam sobie włosy, (Loreal recital 01 blond naturalny) miał wyjść piękny kolor jak ma Kate Moss, Claudia shiffer, a wyszedł rudawy. Już tego żałuje, wstydzę się iść na uczelnię, chcę swoje poprzednie włoski, mialam taki piękny blond. Dlaczego my kobiety zawsze chcemy poprawiać swoją urodę na siłę?? A potem i tak tego żałujemy.

A ja pierwszy raz mam kolor jaki chciałam - kupiłam farbę Schwarzkopf (ale w UK nie w Polsce) i miał wyjść czerwono- rudy i wyszedł i to równy mimo że miałam dokładny misz masz kolorów i spore odrosty. Kolezanka robila jasny kolorek tymi farbami i tez chwycilo bez dekoloryzacji ( dodam, że kolorek zmieniał się dosłownie w oczach po pociągnięciu pedzlem)

Gość fjfjn
ja własnie siedze z recznikiem na głwoie i boję sie go sciagnac. wlosy farbuje na czarno od 6 lat kilkakrotnie probowalam zmienic kolor i bez efekty dzis kupilam sobie dwa rozjasniacze joanna naturia nalozylam aa dodadam ze soatnio farbowalam wlosy na czarno miesiac temu wiec mialam juz odrosty nalozylam ta niebieska papke na glowe i po doslownie 5 minutach moje odrosty zrobily sie biale:) po 45 minutach odrosty byly biale nastepnie wlosy do okolocy lopatek czerwone a reszta czarna ( mam wlosy do polowy plecow) wiedzialm ze bede miala tecze na glowie dlatego od razu kupilam farbe w kolorze mokka braz bo moim marzeneim jest posiadanie brazowych wlosow wlasnie ja zmylam i boje sie az scaigac tego recznika z glowy:) jedno co mnie cieszy to fakt ze jak zmywalam rozjasniacz to nie zmylam go razem z wlaosami napisze ajki bedzie efekt gdywysusze wlsoy

Gość fjfjn
wysuszylam wlosy i efekt mnie zadziwil pozytywnie:) wlsoy mam w kolorze ciemnego brazu a pod swiatlo widac kasztanowe refleksy zloze sie ze nie jedna fryzjerka za 400 zł by mi takich nie zrobila

Gość annulka85
Witam. Moze mi ktos doradzic? mam czarne wlosy zawsze byly farbowane garnierem czarnym jakies tydz temu zrobilam sobie pasemka i wyszly od odrsotu na jakies 5 cm bialutkie ladne a koncowki rude. Chcialabym wrocic do jansego blondu a na czarno farbuje sie kolo 3 lat. Kupialam sobie z loreala dekoloryzator ale boje sie nalozyc bo boje sie ze wyjda rude lub zolte prosze o rade jak zejsc calkowicie z czarnego

Gość annulka85
a jak zeszlas z czarnego pasemkami czy dekoloryzacja?

Gość mArtYndża
pasemkami, tak mi moja fryzjerka doradziła, potem pare zabiegow odzywiajacych wlosy w salonie i nie ma juz takiej tragedii :)

Gość annulka85
aha dzieki bardzo:) pozdrawiam

Gość mArtYndża
moze ktos ma jeszcze jakis sposób??

Gość UpUpUp
podnosze