Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ach to ja

DEKOLORYZACJA WŁOSÓW

Polecane posty

Gość malamrowka1100
jestem tez bloncynka mysia i kiedys narzekalam na ten kolor, a teraz chce go spowrotem ;];] pozdrawiam

aajjj...moze ktos mi pomoze?farbowalam wlosy farba palette kolor\"niby\"mial wyjsc czekoladowy braz...ale one sa kasztanowe;[ nie wiecie co pomoze szybciej zmyc ten ochydny kolor?prosze o odp,z gory THX:**

Gość ...witchP
Witam dziewczyny...!!!! dokładnie przeczytałam wasze rozterki i jestem zszokowana:O...sama mialam kruczo czarne włosy ktore farbowalam od kilku lat kiedy mi sie odechcialo i postanowilam zmienić image kupilam rozjaśniacz i...nie polecam!(wlosy sie tylko zniszczyły a efekt-nic ciekawego) potem byl dekoloryzator i powiem szczerze kolor bardzo ładnie się sprał doszłam do koloru rudego ale przypominam że na wlosach farbowanych od kilku lat więc bylo na nich mnóstwo warstw farby, odczekalam jeden dzień by wlosy odpoczely i nalożyłam na nie brązową farbę garnier 100% color(polecam)wloski mam teraz brązowę ale juz dawno ich nie farbowalam więc jutro idę do fryzjera na dekoloryzację by dojść do koloru zblizonego do moich naturalnych czyli ciemnego blondu. mam zaufana fryzjerkę z renomowanego salonu Loreal który zbiera klientki z całego śląska i caly koszt to jakies 180-220 zl na dlugich gęstych wlosach więc nie tak dużo...Jutro napiszę jakie efekty...POZDRAWIAM...hmm nie mogę się doczekac:D

Gość ...witch
Witam dziewczyny...!!!! dokładnie przeczytałam wasze rozterki i jestem zszokowana:O...sama mialam kruczo czarne włosy ktore farbowalam od kilku lat kiedy mi sie odechcialo i postanowilam zmienić image kupilam rozjaśniacz i...nie polecam!(wlosy sie tylko zniszczyły a efekt-nic ciekawego) potem byl dekoloryzator i powiem szczerze kolor bardzo ładnie się sprał doszłam do koloru rudego ale przypominam że na wlosach farbowanych od kilku lat więc bylo na nich mnóstwo warstw farby, odczekalam jeden dzień by wlosy odpoczely i nalożyłam na nie brązową farbę garnier 100% color(polecam)wloski mam teraz brązowę ale juz dawno ich nie farbowalam więc jutro idę do fryzjera na dekoloryzację by dojść do koloru zblizonego do moich naturalnych czyli ciemnego blondu. mam zaufana fryzjerkę z renomowanego salonu Loreal który zbiera klientki z całego śląska i caly koszt to jakies 180-220 zl na dlugich gęstych wlosach więc nie tak dużo...Jutro napiszę jakie efekty...POZDRAWIAM...hmm nie mogę się doczekac:D

Gość no napewno..
Dekoloryzacja samotnie???? Ktos by sie tego podjal i opisal doswiadczenia??? 2 lata farbowalam paletą zanim dotarlam do tego forum.Chcialam miec brazowe wlosy caly czas a teraz pragne wrocic do ciemnego blondu i CIERPIE.Od pol roku farbowalam (lol rowniez paletą) farba do 24 zmyc i nie wyglada to ciekawie. Na koncowkach jest czarne a im wyzej tym brązy mahoniowe a przy nasadzie naturalne sa wlasciwie jasny blond). Wygladam JAKBYM ŁYSIAŁA!!!! Potrzebuje pomocy i to szybko co radzicie??

Mam to samo :( jestem blondynką, a od 5 lat uzywam palette najpierw jasny brąz, teraz brąz, bo przynajmniej nie daje tego rudawego pasma przy odrostach :( Pytałam fryzjerkę i podsunęła dwie opcje: gęsty balejaż albo dekoloryzacja i nałożenie czegoś zblizonego do naturalnego koloru... I mam dylemat, bo nie chce zniszczyć włosów.

ja zrobilam sobie dekoloryzacje z czarnych jak dla mnie wyszlo super, mam balejaz w tonacji rudo-braz poniewaz jedne rozjasnily sie bardziej drugie mniej , 20 minut i po czarnych wlosach

Gość a teraz brązy
bo sa modne. Kasztanowe brzydkie , odcienie rudości nieładne? Ja tam farbuje na rudo bo uważam ze jest mi w tym kolorze wyjatkowo ładnie nie sugeruję sie modą . To najgorsze . dziewczyny blondynki farbuja sie na czarno bo moda taka??brrr...

Gość ...witch
wyszlam juz od fryzjera i wiecie co efekt ten sam jak dekoloryzacja zrobiona w domu tylko droższa o jakies 150zl...jak macie choc malutki talent fryzjerski kupujcie dekoloryzator i jazda...

Gość no napewno..
Ja sie boje tego ze nie mam oczu na plecach i mi zostanie jakiś kłębek wlosow ciemnych; (((( do "a teraz brazy" : twoja wypowiedz jest nielogiczna troche ;D mowisz ze brązy są MODNE teraz a potem, ze najgorsze jest jak blondynki sie farbuja na braz bo to modne. Nie wiem czy zauwazylas ale sporo jest tu osob ktore sa brunetkami farbowanymi i maja dosyc, a nie ze modny jest blond to nagle wszystkie wracaja :D :D :D Faktycznie zauwazylam ze brazy sa na top teraz ale ja marze o naturalnych wreszcie i g* mnie obchodzi czy bede trendi czy nie. Obchodzi mnie to jak sie pozbyc brązu najmniej niiszczac wlosy : (

Gość no napewno..
witch!!!!!gdzie Ci zrobili za 150 ??????Za moje wlosy chcieli trzy razy wiecej w Trendach :/

Gość wlasnie
ile taka dekoloryzacja mniej wiecej kosztuje?

Dziewczyny nigdy wiecej palette jasny brąz!! nigdy mialam wlosy ciemny blond.Wczoraj kupiłam sobie szampon koloryzujacy do 24 myc trzymałam 20 minut ( czyli mniedj ile psiz ena opakowniu bodajże minimalny czas 25 minut. ale mimo wszystko moje wlosy są czarne!! Wygladadam okropnie bo mi takie wlosy nie pasuja.. Dobrze ze dzis są otwarte jakies sklepy...Boże ratuj... nigdy wiecej Palette!

Gość Jasny brąz
Wykorzystana1698- spokojnie, ten kolor zmywa się do jasnego brązu :) moim wyjsciowym kolorem był blond, przefarbowałam tym szamponem co Ty, wyszły czarne, po tygodniu to własnie jasny brąz. Problemem dla mnie jest to, iż ten jasny brąz się już dalej nie zmywa :O

Gość AfRo
witam wszystkich :) ! a w zasadzie WSZYSTKIE ;) Jestem naturalna ciemną szatynką i odkąd skończyłam 15 lat farbowałam się na rózne odcienie ciemnej rudości,we wrzesniu zrobiłam sobie czerń, owszem wygladalam bardzo fajnie, bo mam w miare ciemna karnacje itp. ale juz po prostu mam dosc tej monotonii ,chcialabym cos zmienic, ale rudy mi nie odpowiada bo za dlugo go mialam, a boje sie ,ze nawet po dekoloryzacji(po przeczytaniu niektorych wypowiedzi zdecydowalam sie zrobic ją sama :D ) moj kolor wyjdzie nijaki,ale znowóż zbyt ciemny aby udalo sie na nim uzyskac ciemny blond...jak myslicie ? Plan jest taki: najpierw kupie dekoloryzator Garniera, pozniej zobacze jaki efekt i jesli wlosy beda choc o ton jasniejsze od moich naturalnych sprobuje zafarbowac na blond, a nóż sie uda :] pozdrawiam:] ps. jesli ktos zrobil podobny ''myk'' prosze o rade :)

Gość AfRo
aha napisalam,ze odkad skonczylam 15 lat sie farbuje i wyszlo,ze jestem szaloną pietnastka lub szesnastka :D a teraz mam 19 lat,wiec farbuje wlosy od 4 lat...

Gość lilian gish
a ja sie podjelam! na poprzedniej stronie, dokladnie rok temu pisalam ze eksperymentowalam, w koncu kupilam dekoloryzator garniera i zrobilam. Z kruzo czarnych wyszly jasno rude, ponoc jak sie na to nalozy jasniejszy to wyjdzie od razu bo wlos jest wtedy podatny. Ale ja zostawilam bo mi sie podobaly takie. A dzisiaj juz jestem blondynka, mam wlosy prawie do pasa, calkiem juz zdrowe. Nie zniszczylo mi to bardzo , wlosy mam mocne, dodam ze codziennie je prostuje od roku. Wec nie ma sie czego bac! w razie czego piszcie!

Gość Sprawiedliwa katoliczka
Lili : jak sie nazywa ten dekoloryzator Garniera???? Ma to jakas specjalna nazwe???

Gość lilian gish
wyglada tak jak farba, blond czupryna na okladce (ale chyba bez twarzy modelki z tego co pamietam, to dosc charakterystyczne) a napis decolorant czy jakos tak (nie znam fr.) kosztuje ok 40-50zl wiec duuuzo drozej niz jakies joanny ale uwierzcie ze jest ok, ma konsystencje bialego kremu a nie fioletowa zraca papke jak kazdy inny. jest jeszcze Loreala ale ponoc gorszy. Idzcie do sklepu z duzym wyborem farb. Ale przypomnialo mi sie teraz ze tak naprawde robiac garnierem i wszystkimi w tej cenie to robimy duzo lepiej niz u fryzjera! Znajomy fryzjer powiedzial mi ze te srodki do dekoloryzacji z salonie kosztuja jakies 8-10zl w sklepach fryzjerskich i oni takich uzywaja. Oczywiscie zgarniajac za to 400zl (na moje wlosy, dlugie i geste) i jednoczesnie nie dajac zadnej gwarancji. Wiec ja nie zaluje, chociaz przyznam ze na ratowanie wlosow pozniej (moja obsesja;) ) wydalam kupe kasy ale mam teraz piekne blond wloski:) pozdrawiam i powodzenia

Gość AfRo
ok, przekonalyscie mnie :D :) !! sproboje :) a co? do odwaznych swiat nalezy :D

Gość AfRo
aha jeszcze jedno , Lill: a jaki jest Twoj naturalny kolor?

Gość Little Suicide Girl
Opakowanie bez twarzy ma L'Oreal a nie Garnier!!! .. żenada :D :D :D Kto by nie pamietal czym sobie niszczy włosy?? Na L'Orealu faktycznie pisze Decolorant - na szarym tle, a twarz modelki niewiele widac.Widac za to blond-żółte włosy. W "karfurze" kosztuje 39zl, ale jak ktos jest zdolny to da wiecej i przeplaci. Garniera szukalam.Niestety nie bylo. Podjelam sie dekoloryzacji sama, efekty staram sie opisywac regularnie na topicu pt " chce sie zabic dekoloryzowalam wlosy i wyszly rude" :D :D :D autoreklama.

Gość witch...odpowiedz
dekoloryzację robilam w profesjonalnym salonie u mnie w miescinie... generalnie na moję gęste wlosy byłoby to droższe ale znajoma fryzjerka potraktowala mnie lagodnie...wiesz moim zdaniem zapros jakąś koleżankę kup dekoloryzator zostaw go na głowię ciągle masujęc pasma by produkt lepiej zadzialał a potem nakładaj jakis szampon koloryzujący polecam loreal casting..powodzenia

Przeczytałam wasze wszyatkie przeboje z włosami i....opowiem o sobie :) Przez 4 lata farbowałam włosy na miedziany kolor (wella),potem zapragnełam zmiany.Do salonu Weeli weszłam ruda a wyszłam jako blondynka!! (nie żółta blondynka) Najpierw było ściąganie koloru,potem farbowanie i odżywka.Od roku jestem blondynką :) Aha,koszt zmiany koloru ok 190zł. Nigdy sama bym nie eksperymentowała ze ściąganiem koloru.Od fryzjerki wiem,że najtrudniejsze do ściągnięcia są rude,czarne i..czerwone! Zastanówcie się,czy lepiej samemu walczyć miesiącami czy udać się do fryzjera (ale dobrego fryzjera) :)

Gość novacaine
dziewczyny ja zrobilam dekoloryzacje sama w domu i z czarnych farbowanych farba palette wyszly mi jasnorude a pozniej chce zafarbowac na ciemny blond:) szkoda kaski na fryzjera

Gość zuzol
to widze, że nie jestem sama..:(i prawie każdy ma taki sam problem.. mój się zaczoł od tego że niedoceniałam koloru swoich naturalnych włosów ii zrobiłam najgorszą rzecz w zyciu pofarbowałam włosy... ale wyszły mi paski.. i wziełam rozjaśniaczek i co mam guzik jestem jak wiewiórka... ruda.. ych mam teraz nauczke wiem już że nie dotkne żadnej fary ani rozjaśniacza.. i tych całych zabarwiaczów włosów.. chce aby mi kolor wyblakł i był blond ale to na nic i musze jak wy czekać aż mi odrosną na dodatek włosy rosną mi bardzo wooolno więc z rok a może i dwa sobie poczekam aby obciąc te ruda.. i co gorsze mam krótkie włosy... ech i te brzydkie odrosny..

ja farbowałam wlosy pallette ciemny kasztan za cholere nie mogłam sie pozbyc tego cholerstwa, bo oczywiście nie zmyło sie po 24 myciach tak jak miało poszłam do fryzjera na dekoloryzację, salon porzadny welli suka zrobiła mi zółte włosy musiałam całe zciąć (a do połowy pleców były) to było kolka lat temu i oczywiscie odrosły mam teraz piękny blond, ale tego horroru co wtedy przeżyłam nigdy nie zapomnę precz z pallette!!!!!!!!!!!

Gość AgVsieX
ja też inteligentnie przez jakis czas malowalam palette tymi szamponami do 24 myc yyyyy czekoladowy braz i ciemna czekolada potem farba garniera i mam czarne w sumie mi pasuja ale juz mam dosyc czarnych wlosow ;/ marzy mi sie jakis ciepły brąz ale na razie nie wiem co zrobic bo nie chce ich niszczyc dekoloryzacja. Raz kupilam taka farbe rozjasniajaca do ciemnych wlosow z loreal i oczywiscie na gorze wyszly rudawe a na koncach czarne ;/;/ potem ujednolicilam kolor znowu mam czarne z przeblyskami ;/;/ i nie weim co juz robic moize macie jeszcze jakies sposoby jakies cudownie dzialajace szmpony nie wiem no yyyyyy ;(

Gość turuuuuuu
heh widze że nie tylko ja mam taki problem. farbowałam wlosy nieszczesnym palette do 24 myć ciemna czekoladą. wyszedl brązowo czarny i trzyma mi sie juz prawei rok probowałam to rozjaśniać 498537853786 farbami i staneło na tym ze mam od skóry do mniejwięcej polowy fryzury rudo-blond a dalej ten czarno brązowy shit. (wlosy mam do połowy szyi). są sztywne i dosyć grube ale rzadkie. decxydować sie na dekoloryzacje? bo z czyms takim na glowie to nie wyrobie...

Gość AgVsieX
hmm znaczy tak wedlug mnie powinnas sie zapytac jakiejs fryzjerki i moze pomalowac jakis kolor zeby ujednolicic TYLKO NIE PALETTE bo dekoloryzacja moze Ci zniszczyc wlosy ;/;/ hm ja tak zrobilam ze po nieudanym rozjasniaczu gdzie miaalam na gorze rude a dalej ciemne pomalowalam na jednolity kolor ciemniejszy i teraz sie zmywaja zreszzta teraz jeszcze slonce, to tez rozjasnia heh no a jesli juz sie zdecydujesz na dekoloryzacje to zainwestuj w odzywki i maseczki do włosow zeby nie byly bardzo zniszczone powodzenia pozdrawiam:)