Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pilates

PILATES

Polecane posty

Witam wszystkich :) też chce zaczac przygode z pilatesem dlatego tu jestem :) Zależy mi na zrzuceniu tłuszczyku z uda i ujedrnieniu a zwłaszcza na zmniejszeniu obwodu to wydają mi sie potwornie wielkie ;/ ujednrnić pupe i zrzucić bioderka też by sie przydało:0 czy te ćwiczenia będa odpowiednie? nei iwem cyz podołam z trudnością i bólem miesni, nei mam zbytniej wytrzymałości. ta bułgarska stronka jest fajna :) własnie sciagam z niej pliki :) pozdrawiam i wytrwałości zycze :)

Dziewczyny Ta bulgarska strona jest rzeczywiscie fajna,tyle ze ja nie moge,a wlasciwie nie potrafie z niej sciagac.Klikam dany plik i wyskakuje mi okno RapidShare i co dalej.Wychodzi tu brak znajomosci jezyka. Po drugie jak sciagacie te pliki to jak je laczycie w calosc? Po trzecie moze ktoras z Was ma sciagniete i moze mi przeslac? Pozdrawiam wszystkie PILATESKI

Fineska już podaje instrukcję: klikasz w link -ukazuje Ci sie strona z rapidshare ,na dole klikasz w rameczkę FEE.Pokaże Ci się stronka z licznikiem ,musisz poczekać kilka sekund aż licznik zniknie i przepisujesz kod (cyfry i litery) i enter.Jak ściągniesz wszystkie party to scalasz winRARem. A jeszcze jedna uwaga przy ściąganiu kolejnych partów wymagany jest czas limitu, (od 30 min do 3 godzin) . powodzenia.

celinkaa Bardzo dziekuje za odpowiedz.Bede probowac,tak jak pisalas.w razie pytan zapytam jeszcze.Dzieki bardzo i pozdrawiam p.s Masz juz jakas plytke w calosci?

Gość Lilaaaaa
Witam !!! Hej Dziewczyny ? Nie słyszałyście czasami gdzie w Krakowie znajduje się jakieś studio z najnowszą kosmiczną platformą wibracyjną - soniczną ? Ponoć jest to największy HIT !!! I nazywa się STANDINGMATE. Kuzynka z Warszawy nie może się nachwalić co ta maszyna potrafi , wyniki są już ponoć po paru razach . Ponoć jest to pierwsza maszyna w świecie która bije na łeb wszystkie platformy wibracyjne . Dajcie znać jak byście coś wiedziały ???

Witam, bardzo potrzebna jest mi następująca informacja: jak nazywa się takie ćwiczenie: leżymy na plecach, nogi złączone, ugięte w kolanach, rękami łapiemy w okolicy kolan, po czym przyciagamy kolana do klatki piersiowej i odwodzimy. Bardzo prosze o pomoc, może ktoś wie, jak to ćwiczenie się nazywa? Chodzi mi o polską nazwę...

Gość trzeska

Gość Iwona26
Czy ktos z Was moze podac mi namiary telefoniczne na Instytut Pilatesa w Warszawie? Czy ten instytut jeszcze funkcjonuje? Na ich stronie internetowej najswiazsze info sa z 2006 r, numer tel jest nieprawidlowy, na maila nie odpisuja, adres nieaktualny..pomozcie jesli wiecie cos na ten temat.

Czesc dziewczyny po przeczytaniu waszego topiku,opinii o pilatesie ,o tym jak same cwiczycie,postanowiłam do Was sie dołączyć>Kupiłam sobie płytkę z Platesem i zaczełam cwiczyć ,ale jak Wy to robicie ,ja po jednej sesji czyli 1/2 h doznałam jakies \"kontuzji\"czyli cos mnei boli pod łopatką...czy Wy ćwiczycie z rozgrzewką bez ???bo ja nie wiem co jest?????Prosze o dpowiedz Pozdrwaiam wszystkie ćwiczące:)

Gość fanka pilates
dziewczyny Pilates to FORMA TANCA I GIMNASTYKI w jednym a nie zestaw cwiczen na miesnie brzucha... cwiczac samemu w domu bez przygotowania teoretycznego mozna nabawic sie kontuzji,naprawde... posiadam ponad 20 plyt instruktazowych i uwierzcie mi zadna z nich nie wyjasnia dokladnie jak nalezy cwiczyc - w Pilatesie najwazniejszy jest oddech, ktory niestety rozni sie troche od naszego regularnego rytmu oddychania. Na dobry poczatek warto zaczac od tego - poloz obie rece na wysokosci zeber, po bokach ciala, napnij miesnie brzucha, krok 1: wez nosem gleboki oddech - powinnas poczuc jak Twoje zebra sie rozszerzaja, ALE UWAGA robisz to przy napietych miesniach brzucha!!! krok drugi: wypuszczasz powietrze i UWAGA w tym samym czasie powinnas wciagac brzuch pamietajac ze caly czas masz napiete miesnie brzucha!!! Krok 3: oddychanie to jest PODSTAWA PILATESA, niestety bez tego zadne cwiczenie nie bedzie pzrynosilo efektow a jedynie szkody, o ktorych sama piszesz... Mysle ze trening oddychania powinien zajac Tobie jakies dobre 3-4 tygodnie, a potem sprobuj powrocic do swojej plyty, powodzenia

Gość fanka pilates
zapomnialam o rozgrzewce...TAK, TAK TAK !!!! Rozgrzewka to nic innego jak tylko rozgrzanie naszych miesni, wiec powinnas troche sie rozgrzac przed sesja Pilates jezeli akurat Twoje miesnie siedzialy albo spaly (najlepsza w rozgrzewce jest skakanka, ale mozna ja zastapic naprzyklad mega szorowaniem lazienki albo umyciem podlog w calym mieszkaniu na kolanach ;) 3mam kciuki mozemy byc w kontakcie jezeli chcesz

do fanka pilates jak sam Twój nick mowi ,naprawdę jesteś fanką bo widzę ,ze znasz sie na rzeczy... Ja chodze 1x w tyg na Pilates do klubu,ale tak mnie wciagnał i spodobal mi się ,ze chciałam w domu sama,przy płycie pt"pilates ,łatwe ćwiczenia ksztaltujące sylwetke"mysląłm ,ze nie bedzie problemów..no ale troszkę byly...dzieki za info..

Gość fanka pilates
do Medalion proponuje Pilates na duzej dmuchanej piłce- takiej specjalistycznej cwiczy sie o wiele latwiej a efekty sa podwojne, no i bez bolu:))) 3mam kciuki

Gość czy dzieki pilatesowi
moge zmniejszyc celullit???

Gość znalazlam na youtube
kilka fany cwiczen z pilatesa. sa to takie krociutkie 10 minutowe filmik. zastanawiam sie czy jak bede cwiczyc np 3 razy dzieennnie po te 10 minut to czy cos to da? czy zmniejszy sie celulitt?

Gość streching
czy cwiczenia rozciagajace moga zmniejszyc celulit??????

Gość Gruuuuuba Lala
Ten film jest do kitu. Tam się powtarzają ćwiczenia. Jest posklejany z różnych kawałków. Na dodatek jest to długa sesja ćwiczeń. Dla początkujących zdecydowanie lepszym wyjściem jest: "Pilates for Dummies" (30 minut ćwiczeń), zawiera dokładne instrukcje jak oddychać. Linki: http://rapidshare.com/files/125682499/Pilates_Workout_for_Dummies_up_by_Poldek.part1.rar http://rapidshare.com/files/125682742/Pilates_Workout_for_Dummies_up_by_Poldek.part2.rar http://rapidshare.com/files/125682887/Pilates_Workout_for_Dummies_up_by_Poldek.part3.rar (hasło: Rapidshare.com) Jak ktoś chce wycisku i ma dużo czasu na ćwiczenia to polecam ściągnąć: "Winsor Pilates Accelerated Body Sculpting" (50 minut ćwiczeń). Z podanej wyżej węgierskiej strony warto ściągnąć: "Stott Pilates Advanced Matwork", ten film również zawiera bardzo dokładne instrukcje jak oddychać itp.

Gość Gruuuuuba Lala
W ogóle ta węgierska strona to pełen wypas. Jest tam tych filmów naprawdę mnóstwo. Gaiam AM and PM Pilates Mat Workouts - też bardzo dobry film pilates, łagodna muzyka, dobry instruktaż.Polecam. Osobiście uważam, że krótkie 10 minutowe ćwiczenia nic nie dają, minimum to 20 minut przynajmniej 3 razy w tygodniu.

Gość chuda z oponką
Chciałam sie zapytać czy pilates spali oponke na brzuchu? jestem chuda ale mam oponke i zastanawiam sie czy mi pilates cos pomoże. Bardzo proszę o pomoc!!!

Gość chuda z oponką
halo czy na tym forum znajdzie sie osoba która mogłaby mi pomóc i odp. mi na to pytanie ?

Gość do gory

Gość wyimaginowanaczekoladka
Witam Mam pytanie. Może któraś z was ma jeszcze gdzieś stary numer Shape\'a (ok. sprzed 2 lat) w którym były ćwiczenia Pilates, tyle że wszystkie pozycje na stojąco. Pamietam że ćwiczenia były bardzo fajne. Można je było wykonywać np na łonie natury np po joggingu dla relaxu:) Niestety moje gdzies mi się straciły. Dlatego jesli ktoś jeszcze ma ten numer shape\'a albo stosuje je i wciąż je pamięta to byłabym wdzięczna gdyby sie ze mna podzielił bo nie moge przeboleć ich straty:) Z góry bardzo dziękuję

Gość burza_piaskowa
cześć, czy którejś z Was udało się wydłużyć mięśnie dzięki pilatesowi? Ja mam w udach i łydach same mięśnie i mam już dość...:( proszę, polećcie mi jakieś dobre pilatesy na nogi... :(

Ja myślę że mnie się to udało. Miałam dość przypakowane uda, nie były tłuste tylko umięśnione (lata jazdy na rowerze), i dzięki ćwiczeniom się udało. Ja ćwiczyłam z angielskojęzycznym filmikiem, i najbardziej na nogi pomogły mi ćwiczenia takie jak: single leg stretch, dougle leg stretch, leg circles, corkscrew, side kick series, criss-cross (to też fantastyczne jest na brzuch) :)

Gość burza_piaskowa
dziękuję :* :) poszukam w necie ;) a jak zmieniły się Twoje nogi? gdzie miałas rozrosniete miesnie? ja mam takie po bokach ud, one lecą mi tak na boki... ;/ i taki wystający przód... no i łydki takie jak jakieś pieczenie... samo mięcho. Nie stosowałas żadnej diety, jadlas wszystko?

Ja miałam potężne mięśnie z przodu ud (nie wiem jak się to fachowo nazywa, zawsze byłam cienka z biologii), i pilates mi je wysmuklił. Nie byłam na diecie, ale starałam się zdrowo odzywiać - nie przesadzam ze słodyczami, unikam fast foodów i innych śmieci, piję dużo wody i ziółek, i generalnie staram się jeść mniej, niż za dużo:) Nóżek suchych jak gimnazjalistka nigdy nie będę miała, bo w tym wieku to już nierealne, ale teraz wyglądają o niebo lepiej, wysmukliły się, i te paskudne mięśnie jakby się wydłużyły. Przedtem wyglądałam jak babochłop, teraz jest znacznie lepiej:) no i powoli znika brzuszek - moje wieloletnie utrapienie, którego nijak nie udawało mi się zwalczyć.