Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prettyja

Jak samemu przekłuć pępek ??????

Polecane posty

Gość KamiSiia
Wiesz nie radzę Ci samej przekłuwać sobie pępek... Ja se przekłuwałam i musiałam wyjąć bo strasznie mi ropiało i długo się goiło... Dlatego go wyjęłam... A mam bliznę po tym ... Wole iść do kosmetyczki i zapłacić 30 złoty niż robić samemu... Ale jak chcesz. TO Twoja decyzja ;)

Gość mydulce
a wiecie moze kto w poznaniu (jakas kosmetyczka) tanio przeklowa pepek????

Gość 13punki
a czy sa tu jakies osoby albo znacie takie ktore nie sa za szczuple i zamierzaja sobie zrobic albo maja kolczyk w pepku? :)

Gość 13punki
bo ja wlasnie nie jestem za szczupla a chcialabym miec kolczyk w pepku... tzn najgrubsza taz nie jestem ale chcialabym wiedziec jakby to wygladalo albo cos.... :)

Gość 13punki
bo ja wlasnie mam troche tluszczyku a chcialabym miec kolczyk w pepku i wiedziec jakby to wygladalo.... :) tzn jakas bardzo gruba to nie jestem ^^ a bardzo mi zalezy na takiej ozdobce :D

Gość piopio13
Ja mam pytanie ?? mój pępek ma przebijać starsza siostra...która sobie przebijała sama swój :P na początku niewiem czy ma być to igła pomarańczow 2.0 z welflonem czy jakaś większa i wogóle można ją kupić normalnie w aptece ?? kolczyk musi byc ze stali chirurgicznej i dł. sztangi ma byc jakaś konkretna ?? ogólnie przebicie boli i długo trwa ?? szczerze mówiąc troszke sie boję :] bo przebic mam w weekend a po kolczyk i igłe z welflonem jade jutro :P więc prosze o odp. i jakieś \"Słowo otuchy\" :D z góry thx :*

Gość Dagiza
Nie4 bój się. Ja też mam zamiar se przebić tylko zobacze czy sama czy u kosmetyczki czy wogóle.

Gość piopio13
Już przebiłam...a własciwie moja siostra samo przebicie niebolało :] ale przeciaganie welflonu tak :/ jak narazie jest Ok ładnie wyglada i nieboli mocno :] :** jak jakies pytania to pisac :]

Gość xOxOnaxOx
eLo wam wszystkim xD ja chcialam sobie przekluc pepek przez 5 lat i sie nie zdecydowalam . az wkoncu. jesli przekluwacie same. albo kolezanka. nie u kosmetyczki to tak: nie polecam zadnego zamrazania żelami ( chyba ze przez bluzkę ) ja zamrozilam i mialam odmrozenie 1 stopnia. ale mi zniklo po smarowaniu maściami rożnymi xD . ogolnie samo przeciągniecie igły nawet boli. szczerze to mnie bolalo. przekluwala mi kolezanka. xD ;p ale sie na tym znala. :D:D pozniej mnie bolalo . schylac sie nie moglam. mialam chęć wyjąć go. ale nie wyjęlam. teraz mi sie wygoiło i sie bardzo ciesze. ;) jak macie jakies pytania to pytajcie . czyl przemywac i tak dalej. :D aaa i krew nie leci jak przylozycie cos zimnego . [ u mnei tak bylo ] pozdrawiam ;)

Gość piopio13
Jasne dziewczyno...pytajcie ! a jestes tak bystra ze sobie brzuch zamrażałas :// trzeba sie było zastanowic co robisz...zamrazanie nic niepomaga !! i niejest potrzebne bo przebicie pępka boli podobnie jak przebicie ucha czyli prawie wogole :)

Gość xOxOnaxOx
łaaał xd fajnie wiedziec. xD hee chyba juz to wiem. xD a zresztą wygoiło mi sie xD ;p i nie ma sladuu ;p xD

Gość ladunia**
sluchajcie dziewczyny!!! ja chcialby sobie sama przebic pepek co prawda mam dopiero 12 lat ... tylko ze moi rodzice nie wyrazili zgody wiec sama go przebije ;) tylko chcialabym wiedziec jakich preparatow pozniej uzywac na gojenie sie ran?????

Gość evcia91
chcę przebić pępek ale nikt nie chce mi doradzić czym i jak? :(

Gość Marciax
na pewno pomarańczowy wenflon!!! ja będę miała kolczyk w tym tyg. i nie mogę się doczekać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Gość xOxOnaxOx
najlepiej uzyważ RYWANOLu i TRIBIOTICu . ja to przynajmniej uzywalam. i woda utleniona. niektorzy tez przemywaja spirytusem ja nie przemywalam nim. i mialam jedna masc od przyjaciolki ale to ze stanow ;d xd

Gość ladunia**
no to dzieki za rade :)) nie moge sie doczekac bo bd miala tego kolczyka juz w tym tygodniu a jak nie to poczatkiem nastepnego :))

Gość Marciax
Przebiła!!! Bolało, ale warto!!! Wygląda przepięknie!!!

Gość piopio13
Woda utleniona nieradziłabym...bo pedzie ropiało i ślimaczyło sie najlepiej Tribiotic :]

Gość PępeeeK
Niom ja też chciała bym sobie sama lub u kumpelki przebić która już tylu osobom przebijała że szooook xD Ale bardzo boję się powikłań. Że np. Nie będzie mi się goiło, Będzie mi bardzo leciała ropa itp. itd :( A mógłby mi ktoś napisać ile kosztuje takie przebicie w studiu tatułażu.? Z góry bardzo dziękuje :D AaaA i jeszcze jedno pytanko Ładnie to pózniej wygląda i kto jakie miał pózniej powikłaniaaa :* ThX :D BaaaY :*

Gość MoN93
Ogólnie ja sama sobie przkułam i wcale nie było tak strasznie.Musisz pójsc do sklepu medycznego i tak kupić igłe 1.8 albo 2.1.Grubośc jest przerazająca ale szczerze ból jest takie sam co jak przekuwasz mała igłą.Musisz sobie zamrozic pepek,nastepnie popsiukać dezodorantem tylko najlepiej z duza iloscia alkoholu przemuc pepek wodą utlenioną i zrobic sobie dwie kropeczki.Potem wkuwasz pomału po tych kropeczkach..Gdy juz masz przbite na wylot wkładasz kolczyk który wczesniej przemywasz woda utleniona w ta igłę i przeciągasz do góry i zakrecasz..Szczerze wcale tak bardzo nie boli..Jak robisz sobie sama to wiesz kiedy musisz przestac a kiedy wiesz ze przetrwasz ten ból..Ja mam kolczyka juz spry czas..jest równo nie ropieje i goi sie ładnie Szczerze polecam;] Boli tylko wtedy jak niechcacu go dotknę ale takie ból to nic;)

Gość funieczka
hmmm ja miłam 2razy przebity pepek ale niestety 2 razy mi się zerwal:) mam teraz bliznę mogłabym przebić znów pepek?

Gość piopio13
Na twoim miejscu nieprzebijała bym sobie pępka po raz 3 bo blizna ci zostaje i bedzie to wygladac niezaciekawie...I mowie dzierwczynom ktore sobie chca przebic pępek niezamrazajcie go sobie i jak juz macie kolczyk wsadzony itp. to niepolewajcie go woda utleniona bo bedzie ropiało leiej maść Tribiotic mi prezebiła siostra wszystko sie ładnie goi i prawie niebolało przebicie mniejwiecej tak jak w uszach czyli prawie nic :]] jak macie jakies pytania to prosze pisac ja odp :]

Gość pępus-14latek
ja sobie sama przekułam i nic nie bolało .. tylko ze moja mam sie nie zgodzila zebym go miala .. ; / ale teraz mam juz dawno go wyciągnięte i nawet blizny nie mam .. ale umowilam sie z mama ze i tak moge miec znowu . ; ) polecam .! przy okazji bardzo ladnie wygląda jak np idziesz na plaze czy cos . ;))

Gość hmmx...
przebiłam sobie pepek sama pare dni temu...^^ kumpela doradzila mi aby dezodorantem znieczulic sobie miejsce w ktorym bede przebijac. trzymalam i trzymalam udalo mi sie przebic bez zadnego bolu .wczoraj z rana zobaczylam czerwona ognista plame tam gdzie "znieczulam" dezodorantem i na tym pecherz ...dzis pecherz sie powiekrzyl moze macie jakas rade co by mi to wygoilo...?

Gość piopio13
Hmm...zdaje mi sie ze jak zrobił ci sie pecherz to całkiem mozliwe ze to zakarzenie :/:/ ale niejestem pewna bo kolezanka miała cos takiego ale po przebiciu ucha i pecherz był wycinany podczas operacji u hirurga :/ Dlatego pisze po raz kolejny zeby przed przebiciem NIE znieczulac np. dezodorantem,spirytusem lub NIE zamrazac lodem !!!tylko przetrzec woda utleniona przed przebiciem zeby niedoszło do zakazenia !!

Gość Bysia
Ja mjalam robione u kosmetyczki 6 czerwca i nic mi nie było przekula poprawnie i bezbolesnie. ! Wy gadacie jakies bzdury i tylko ludzie tutaj strachu sie najedza ; /

Gość hmmx...
pecherz mi juz znikl pare dni temu... pępek nie ropieje tylko że zostala mi ta plama gdzie psikalam dezodorantem...^^

Gość piopio13
"Bysia" to nie sa bzdury !! jezeli dojdzie zakarzenie to skad wiesz co moze sie zrobic z miejscem ktore zostało przekłute...Tak sie składa ze chodze teraz do szkoły kosmetycznej i uczeszczam na praktyki dotyczace percingu wiec cos juz na ten temat wiem !!

Gość Emilkaa15
Boże dziewczyny jakie Wy jesteście nie mądre.!! Bez urazy.!! Ale nie polewajcie tego wodą utlenioną. Woda utleniona wysusza ranke i to powoduje 'zaognienie' dziurki.!! Wydłuża to czas gojenia rany. Tak wogóle wody utlenionej używa się do zdezynfekowania rany np. gdy skaleczeliśmy się czymś brudnym . Właśnie wtedy używa się wody po to by zmyć brud który prowadzi do zakażenia a nie żeby zatamować krew.

Gość GosiaCzeKkkk.16
Ludzie Żałośni jesteście. . . Oczywiście żę można samemu sobie przekłuć pępek. Jeżeli ma się fach w ręku to się zrobi to bez problemu, no chyba ze są na tym świecie ludzie którzy nie mają o tym pojęcia a się za to Biorą.! Żeby sobie przekłuć samemu pępek napewno nie słuchajcie się tego co tu pisze. Pisze doBrze w niektorych odpowiediach bo czytałam. Ale powiem tak łatwo jest przeczytać a zabrać się trudno.! Najlepiej zobaczyć jak ktoś komuś przebija. i przebić sobie samemu na leżąco.! ja właśnie tak sobie poradziłam i mam idealnie przebite. i wcale prawda nie jest że nikomu nie wyjdzie prosto jak sobie sam przebija. ;// Żal.