Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*Gwiazdka Mała

DLA TYCH KTÓRZY STOSOWALI OKŁADY Z OLEJKIEM CYNAMONOWYM NA ODCHUDZANIE

Polecane posty

witam Nikt juz tutaj nie zaglada. Ja dalej się smaruje. Efekty tak jak pisałam nie powalaja.ale trwam. Pozdrawiam.

Gość kasilda
zainteresowaly mnie bardzo wasze oklady z kawy,olejkow itd.mozecie podac jakies dokladne przepisy?jak sie robi ten peeling z kawy,balsam pod folie z kawy?a do balsamu to olejek cynamonowy?juz sie pogubilam...tez walcze z cellulitem

Chyba jednak ten olejek geraniowy działa :) Nie to, żebym uważała, że od niego szczupleję, ale ciało wygląda naprawdę lepiej, a po trzech ciążach w ciągu 5 lat jest co naprawiać. ;) kasilda, zajrzyj na pierwszą stronę... Mogę Ci powiedzieć, co ja robię. Parzę kawę w papierowym filtrze, kawę wypijam :) , z fusów robię pilling mieszając je z odrobiną żelu do mycia. Po wypłukaniu tego paskudztwa i wytarciu się, smaruję brzuch, pupę i uda mieszanką oliwki dla dzieci z olejkiem geraniowym i owijam się folią spożywczą. Potem na to ręcznik, koc i tak się grzeję przez godzinkę. I już. Dodam, że efekty może nie powalające, ale na pewno lepsze niż jak kiedyś stosowałam błoto guam, za które zapłaciłam krocie...

Gość kasilda
chce zaczac to foliowanie prosze napiszcie dokladnie co i jak,jakies skuteczne te papki

Gość kasilda
dziekuje misiu,co do blota to masz racje ja kuoilam ostatnio taka maz tolpy i tez bylam niezadowolona..

Przepraszam ze tak zadko sie odzywam ale mam mature w maju no i duzo nauki. Ciesze sie ze topik sie rozwija....... a ja wlasnie mam na sobie kokon z koldry folii i olejku. jakis czas nie stosowalam okladow. ale czy w cellulicie są jakies zmiany nie powiedzialabym, raczej nie, nadal jest okropny i iochydny. zastanawiam sie czy ten olejek i kawa pomogą

Gość jolka_d
hej! mam juz olejki, zaczełam kuracje:-0 bede meldowac o wynikach:-) pozdrawiam

🖐️ w końcu was znalazłam, bo miałam małą awarię komputera. Hura dziś jestem po pierwszym zabiegu z kawy. :D :D :D Ale chyba przesadziłam, trzymałam ok. 5 godz. bo właśnie miałam zmywać a przyszli znajomi i nie mogłam się udać do łazienki. Pod folią była sama kawa, ale juz pod koniec zaczęło nieźle piec. Fakt nogi sprężyste oby tak dalej> :D :D :D Za kilka dni następny \"zabieg\" ale już z dodatkiem oliwki i może kakao + cynamon. Szaleć to szaleć :D :D :D na całego albo Ja albo ON (Celulit) ha ha ha . Powodzenia dla walczących !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość helle
Zaprzyłąm kawę, do tego imbir, cynamon (zdałoby się np. jeszcze trochę olejku ale chwilowo nie mam) i trochę oliwy z oliwek, podgrzałam zrobił się taki ciągnący glut, myślałąm, że łazienkę zapieprzę ale to się rewelacyjnie rozsmarowłąo i tryzma się skory. Owinęłąm folią i siedze przed kompem. Moze by pójść z tym spać? :D pozdrawiam

Gość celulustop
dziewczyny meldujcie jak tam kuracje???

Gość magda1
dziewczyny pomozcie prosze czytam wasze rady juz jakis czas i sama zakupilam olejek cynamonowy ale kompletnie nie wiem czy dobrze robie to foliowanie tzn do 4 lyzeczek pelnych balsamu aa dodalam 2 krople olejku owinelam folia zalozylam cieple dresy i pod koldre trzymalam to 50 min lecz nie czulam zadnego ciepla moze za malo olejku nie wiem gdy zdjelam folie balsam nadal byl na skorze to dobrze czy nie i poszlam pod prysznic czy po takim foliowaniu trzeba wziac prysznic czy nie jaak trzeba owijac sie folia grubo czy wystarczy jedna lub dwie warstwy prosze odpiszcie mi dziekuje

Gość asiek281
Ja się foliowałam jakiś czas temu i po ściągnięciu folii (jedna warstwa wystarczy) już się nie kąpałam aby skóra nadal wchłaniała. Jednak po jakimś czasie uczuliłam się na olejek cynamonowy i dostaję strasznych plam/krostek, które strasznie swędzą. Parę dni temu znowu zakupiłam olejek w nadziei, że uczulenie minęło ale niestety -drapię się do dzisiaj... hihi hi Nie dawałam dużo olejku -na każdą nogę do balsamu jakieś 2-3 krople, potem folia, pod kocyk i piekło jak diabli...

Gość magda1
dzieki asiek za odpowiedz dajesz duzo wiecej niz ja bo ja dalam tylko dwie krople do balsamu na calosc juz bede musiala zwiekszyc dawke a jesli mozesz powiedz czy dlugo juz robisz i czy w twoim przypadku widac efekty dzieki

Gość asiek281
Owijam się (ale bardzo nieregularnie) przez 3-4 m-ce 1-2 razy w tygodniu ale olejkami grejpfrutowym, geraniowym, rozmarynowym. Jak już pisałam po cynamonowym mam wysypkę. Co do efektu to jest on bardzo nieadekwatny ponieważ od października 2005 schudłam jakieś 20 kg i z tego powodu cellulit zmniejszył się znacznie. Jednak muszę stwierdzić, że przy takim spadku wagi nie mam rozstępów a skóra jest jędrna -a to zawdzięczam olejkom. Pozdrawiam!

Gość magda1
dzieki za odpowiedz u mnie tez tak bylo gdy bylam szczuplejsza nie widac bylo tego pieronstwa a pare kilo do przodu i juz jest problem ale teraz mam nadzieje ze z olejkami latwiej bedzie sie tego pozbyc przynajmniej zalagodzic pozdrawiam

Gość magda1
zapomnialam i gratuluje ci 20 kg to bardzo duzo super

Gość Olliwwka
Bardzo proszę o pomoc:-) Tylko proszę nie krzyczcie, że trzeba było przeczytać wszystko co napisano powyżej, ponieważ przeczytałam:-) Nie bardzo wiem jakie złapać proporcje balsamu i olejku. 4 krople na porcję do wmasowania w udo i kompresu, czy na pojemnik konkretny. i w ogóle w czym to mieszać? Ze szklanki nie mogłam wydobyć kurcze. Napiszcie też czy polecacie jakiś konkrenty balsam. Z góry dziękuje bardzo i pozdrawiam.

Gość magda1
czesc ja tez na poczatku nie wiedzialam jak i do czego tez niedawno zaczelam to cale foliowanie pierwszym razem dalam duzo balsamu (uzywam akurat do foliowania dove antycellulitowy)okolo 5 duzych lyzek i dodalam do tego 2 krople olejku ale podczas tych 40 min w foli nie czulam zadnego ciepla czy pieczenia o ktorym dziewczyny pisaly i po zdjeciu foli duzo balsamu zostalo na skorze wiec pozniej robilam inaczej wkubku byle jakim rozrabiam tyle balsamu ile daje codziennie na nogi puppe i bbrzuch i do tego daje 3 krople olejku cynamonowego i 3 grejfrutowego(dokupilam)no i tym sie smaruje ja akurat nie nakladam grubej warstwy balsamu tylko tyle zeby dobrze wetrzec w miejsca wyzej wymienione (aha i jak kubek jest szeroki to reka mozna wydobyc wszystko)po sciagnieciu foli nie kapie sie juz wmasowuje resztki i klade sie spac

Gość magda1
powodzenia OLLIWWKA i napisz jak ci idzie

Gość PĄCZEK JAK TORPEDA
Ja wczoraj zrobiłam sobie pilling z kawy :-) Normalnie bomba :-),skóra gładziuteńka :-) Dzisiaj poleciałam do apteki po olejek cynamonowy i wystartuje z tym experymentem. Dzięki za wspaniałe rady ogromne buziole dla was kobitki :-) :-) Po co przepłacać u kosmetyczki jak mozna samemu w domu sie pobawic ó Jestescie super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-) Jescze raz dzięki za wspaniałe rady :-)

Gość magda1
napisz jak jak po foliowaniu pozdrawiam

Gość PĄCZEK JAK TORPEDA
Wczoraj było foliowanie. :-) Efekt? no cóż po pierwszym razie nie spodziewam sie cudów ale skóra jest gładsza,miękka. Mikstura : kawa,6 kropli olejku cynamonowego z lisci cynamonu( bo z kory był potwornie drogi) i kilka kropli z trawy cytrynowej( to dla lepszego zapachu) i balsam do ciała taki zwykły NIVEA. Wysmarowałam sie tym,ale zapomniałam dodac oliwe z oliwek (he,he starosc nie radosc-na drugi raz nie zapomne napewno) nałożyłam na brzuch a moje Kochanie owinoł mnie folią,(ale miał ubaw) i owinęłam sie kocem elektrycznym i siedziałam godzine.Czułam lekkie gorąco. A potem pod prysznic. Mój facet skwitował to krótko------"czego to baba nie wymysli jeszcze,jestesmy lepsze kombinatorki niz McGiwer(nie wiem jak to sie pisze ale kumacie o co chodzi ;-) ) Pozdrawiam a masowac sie będę do skutku.Wieczorkiem znowu pilling z kawusi sobie strzele ,a jutro z cynamonkiem. Aha jak narazie nie mam zadnego podraznienie czyli wygląda na to ze moja skóra toleruje cynamon no i nieprzegiełam z proporcjami. PAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :-) :-) :-)

Gość PĄCZEK JAK TORPEDA
A jeszcze jedno. Jaka jest różnica między olejkami z kory i lisci cynamonu??? Pani w aptece powiedziała mi ze praktycznie zadna,z lisci łatwiej uzystac olejek niz z kory i tyle. Ale moze z kory jest bardziej skuteczny?? Za olejek z lisci cynamonu zapłaciłam 3,90 euro a z kory był po 12,90euro Całkiem spora róznica nie????

Gość magda1
czesc nawet nie wiedzialam ze jest olejek z kory i z lisci a co do ceny to jest roznica ale ja mam lepsze porownanie ja za 5 ml olejku cynamonowego zaplacilam 12.90 euro za granica jest duzo drozszy na wakacjach zaopatrze sie w polsce w olejki pozdrawiam

Gość magda1
czesc nawet nie wiedzialam ze jest olejek z kory i z lisci a co do ceny to jest roznica ale ja mam lepsze porownanie ja za 5 ml olejku cynamonowego zaplacilam 12.90 euro za granica jest duzo drozszy na wakacjach zaopatrze sie w polsce w olejki pozdrawiam

Gość PĄCZEK JAK TORPEDA
Jezeli kupowałas ten olejek w Niemczech i zapłaciłas 12.90 to to jest własnie ten z kory,ja kupilam sobie z lisci cynamonu i dałam 3,90 euro. Tez sie juz niedługo zaopatrze we wszystkie olejki w Polsce. Juz 13 maja jadę na odwiedzinki do rodzinki jak ja sie cieszęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęę. Pozdrawiam Was kobitki ;-) :-) :-)

Gość magda1
kupowalam we francji ale byl tylko za 12.90 euro i nic mi nie mowila babka czy to z kory czy z lisci no ale niewazne ale fajnie ze jedziesz do polski niedlugo ja dopiero w lipcu pozdrawiam

Gość Oliwwkaa
Dziękuje Ci Madziu bardzo:-) Chyba też wiem czemu nie szczypało i gryzło. Myślę że mogłam kupić zły olejek. Mój kosztował tylko 7 zł i jest do aromaterapii, babka w aptece co prawda mówiła że jest też do wcierania i okładów ale może Wy macie inny. Poradźcie zatem jaki kupić. Już mjniej więcej opanowałam mieszanie balsamu z olejkiem a tu masz ci los chyba zły olejek. Co tam u Was nowego? działa? Serdecznie pozdrawiam.

Gość PĄCZEK JAK TORPEDA
Kobitki odczówam efekty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-) Kurcze normalnie po bokach juz mam mniej(ale sie nie miezyłam więc dokładnych cenymetrów nie podam) i juz mój Kochany sie nie śmieje że McGiwerki jesteśmy :-) coś mi sie zdaje że on tez ma ochote na taki masaz tylko sie wstydzi mi powiedziec :-) hi,hi,hi Ale to nic ja Go kocham takim jakim jest :-) :-) dla mnie nie musi schudnąć bo ja lubie facetów z krwi i kosci takich byczków a nie szkieletorów. 183cm i 98 kg moze troche nadwagi ma ale pasuje to do niego lepiej niz chuda budowa ciała :-) A jak będzie chciał masaz z cynamonem to napewno mu zrobie :-) Paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa P.S wczoraj był pilling z kawy a dzisiaj znowu foliowanie ;-)

Gość PĄCZEK JAK TORPEDA
do Oliwwkaa ten olejek to ma byc wyciąg z cynamonu moze byc z lisci albo z kory. Tylko z kory jest droższy bo trudniej go uzyskac. Ja mam z lisci cynamonu ten olejek i tez jak widze działa,Magda1 ma chyba z kory bo zapłaciła za niego więcej. Ja w Niemczech zapłaciłam za niego 3.90 euro. Zycze i tobie takich cudownych efektów