Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Milo

Praca w OVB - czy warto??plis

Polecane posty

Go艣膰 jbiuibi
jesli ktos chce inwestowac to inwestuje, polise moze miec ochronna na zycie. iwestycja to inwestycja a nie wplacasz skladke i wszystko idzie na utrzymanie polisy i zarzadzanie koszt wykupu hehehe

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 pracownikOVB4lata
Wida膰 nie s艂ysza艂 pan o czym艣 takim jak inwestycje regularne w ubezpieczeniowe fundusze kapita艂owe. Wiadomo inwestuj膮c samodzielnie w fundusze inwestycyjne mo偶na wi臋cej zarobi膰 - pod jednym warunkiem, zna si臋 na tym. Natomiast dla os贸b, kt贸re chc臋 powi臋ksza膰 sw贸j kapita艂 osi膮gaj膮c zyski powy偶ej inflacji, gromadzi膰 pieni膮dze d艂ugoterminowo to polisa jest dobrym i prostym rozwi膮zaniem. A je艣li chodzi o koszty... prosz臋 poczyta膰 sobie OWU, przy minimalnej sumie ubezpieczenia s膮 one niewielkie. Wysokie koszty utrzymania polisy, kt贸re "zjada艂y" nasze oszcz臋dno艣ci wyst臋powa艂y np w produktach Comercial Union, kt贸re 艂膮czy艂y wysokie ubezpieczenie na 偶ycie z inwestycj膮 co by艂o b艂臋dnym za艂o偶eniem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mlm znawca
jestescie zwyk艂ymi akwizytorami, tylko zamiast gar贸w wciskacie polisy. 呕adnej r贸偶nicy nie widze. Szkolenia, pranie m贸zgu i do klienta :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pracownikOVB4lata
Mam do pana pytanie, czy uwa偶a pan, 偶e ka偶da osoba zajmuj膮ca si臋 sprzeda偶膮 bezpo艣redni膮 ma wyprany m贸zg? Je偶eli mog臋 prosi膰, to prosz臋 te偶 napisa膰 jak pan charakteryzuje pranie m贸zgu, czym si臋 objawia? Po za tym jeszcze jedna sprawa, tak naprawd臋 ka偶dy produkt/us艂ug臋 trzeba sprzeda膰, krytykuje pan wszystkich, kt贸rzy zajmuj膮 si臋 marketingiem i sprzeda偶膮?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jbiuibi
czy moze mi Szanowny Pan Praconik OVB powiedziec po jakim czasie zwroci mi sie wplacana skladka? ja mowiac o inwestycjah nie mam na mysli wcale polis :) inwestuje bezposrednio w otwarty fundusz inwestycyjny franklina templentona. A ominiecie posrednika takiego jak bank czy towarzystwo to wielki sukces.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jbiuibi
ubezpieczenie to polisa na zycie powinna byc ochronna i tylko wylacznie inwestujac jaki jest sens w zakladaniu polisy skoro sie placi i to wielkie pieniadze za utzymanie jej i za sume ubezpieczenia bez wzgledu na to jak wysoka ona jest placi sie bo to polisa a od zyskow trzeba odliczy belke i inlacje :) wiec ile zostaje ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jbiuibi
Pan mlm znawca brak mi slow nie ma Pan o niczym pojecia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pracownikOVB4lata
Witam Postaram si臋 przedstawi膰 panu r贸偶nice mi臋dzy polis膮, a samodzielnym inwestowaniem w fundusze. Na pocz膮tek przyznam panu racje, 偶e ubezpieczenia maj膮 g艂贸wnie funkcj臋 ochronn膮. Warto jednak zwr贸ci膰 uwag臋 na grup臋 3 dzia艂u pierwszego czyli ubezpieczenia z funduszem kapita艂owym tzw. inwestycyjne. W tym ubezpieczeniu (oczywi艣cie je艣li agent/doradca jest kompetentny) powinna by膰 minimalna suma ubezpieczenia, 偶eby ograniczy膰 koszty takiej polisy. Jest jednak prawd膮 to, 偶e na pewno koszty w przypadku polisy s膮 wy偶sze ni偶 przy bezpo艣rednim inwestowaniu w TFI. Polisa ma te偶 jednak swoje zalety. Po pierwsze nie trzeba mie膰 kapita艂u 偶eby zacz膮膰 inwestycje ( ju偶 od 100 z艂 miesi臋cznie) mo偶na odk艂ada膰 pierwsze pieni膮dze. Kolejna zaleta to odroczony podatek belki, nie p艂acimy go sprzedaj膮c jednostki, zmieniaj膮c alokacje itp. tylko dopiero na koniec inwestycji, wi臋c przy ka偶dej zmianie zaoszcz臋dzamy te 19%. Kolejna zaleta to portfele modelowe i du偶y pakiet funduszy, w kt贸re mo偶na inwestowa膰, mo偶na dowolnie dywersyfikowa膰 portfel ( np miesi臋cznie na dany fundusz mo偶na przeznaczy膰 10 z艂), gdzie normalnie nie zakupimy w ten spos贸b jednostek uczestnictwa. Podsumowuj膮c, TFI jest na pewno ta艅sze i mo偶na osi膮gn膮膰 wi臋ksze zyski. Polisa jest natomiast narz臋dziem bardziej amatorskim, osi膮ga si臋 tam zyski wi臋ksze ni偶 na lokacie ( licz膮c ju偶 po odj臋ciu koszt贸w), wi臋c jest dobrym sposobem na d艂ugoterminowe oszcz臋dzanie niewielkich kwot. Mo偶na powiedzie膰, 偶e to te偶 jedna z zasad OVB - zach臋canie do regularnego oszcz臋dzania. Pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jbiuibi
jesli jest Pan laskaw prosze podac emaila przedstawie Panu produkty po ktorych zmieni Pan zdanie o polisach i zobaczy jakie sa rozwiazania dla ludzi chcacych zainwestowac z prawdziwym zyskiem. jestem multiagentem mam stycznosc z wieloma firmami i prosze mi uwierzyc ciezko bylo zmienic sposob myslenia jesli uczylo sie ze polisa jest najlepsza na swiecie bo w Polsce nie bylo innych mozliwosci niestety swiat sie zmienia i naprawde sa rozwiazania ktore umozliwia klientom realny zysk.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pracownikOVB4lata
finanseovb26@gmail.com Czekam na maila, z ch臋ci膮 przeanalizuj臋 pana produkty :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pytacz.pl
a powiedz, na ile procentach klientowi pokazujesz prognozowan膮 stop臋 zwrotu;> to do pracownikaOVB4 lata ( choc tyle nie pracuje na bank)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pracownikOVB4lata
Je艣li chodzi o prognozowan膮 stop臋 zwrotu, to zale偶y jaki poziom ryzyka akceptuje klient, w jakie instrumenty chce inwestowa膰, na jak d艂ugi okres b臋dzie inwestycja i wielu innych czynnik贸w, wi臋c nie jestem w stanie teraz poda膰 panu przybli偶onej stopy zwrotu, poniewa偶 jest ona uzale偶niona od potrzeb klienta. No ale panu pewnie chodzi o konkrety, wi臋c powiedzmy, 偶e b臋dzie to 6 - 8% zysku. Mam pytanie, dlaczego uwa偶a pan, 偶e nie pracuj臋 tyle w OVB?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pytacz.pl
jestem pewien 偶e nie praujesz tyle, ka偶dy kto na OVB zarabia przez 4 lata staje si臋 takim rekinem i hamem, 偶e m膮drego zdania by nie sklei艂. Tobie to nawet wychodzi cho膰 jest to tak przes艂odzone 偶e oczy bol膮. Wyobra藕 sobie, (sory 偶e tak ca艂y czas na Ty ale my艣l臋 偶e si臋 nie obrazisz). W wiec wyobraz sobie, 偶e teraz m艂ode erki czytaj膮 ten temat i my艣l膮 sobie: Sk膮d do hvja on wzia艂 6-8% jak na doradztwach zawsze leci 12-13%. No a juz tekst 偶e 100% wzrostu w 10 lat to 10% rocznie powala na cyce, ale to wyliczenie panuje w OVB od 99 roku i nawet pami臋tam kto (najprawdopodobniej) je pierwszy paln膮艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pracownikOVB4lata
Nie ma problemu, ja te偶 b臋d臋 m贸wi艂 na Ty. Dzi臋ki za komplement, widocznie da si臋 by膰 d艂u偶ej w OVB i nie by膰 chamem. Ja przy moich inwestycjach m贸wi臋 klientom o ni偶szych zyskach, wol臋 偶eby byli pozytywnie zaskoczeni. Podobnie dzia艂a to w mojej strukturze, nie wiem jak jest w innych - za nie nie odpowiadam. Aczkolwiek zyski rz臋du 10 - 12% w d艂ugoterminowych inwestycjach s膮 jak najbardziej realne. Zale偶y to jednak od profilu inwestora, zarz膮dzania portfelem i wielu innych czynnik贸w. Zreszt膮 wielu profesor贸w potwierdza to co m贸wi OVB - 偶e d艂ugoterminowo inwestuj膮c w akcje ponosi si臋 stosunkowo niewielkie ryzyko przy wy偶szych zyskach. Przytocz臋 tu wywiad ze 艣wiatowej s艂awy profesorem Krzysztofem Jajug膮: http://www.onet.tv/inwestowanie-na-emeryture-a-demografia,5886469,11,klip.html#m=5886469,c=11 Warto te偶 zwr贸ci膰 uwag臋, 偶e to co opowiada o demografii, systemie emerytalnym, mo偶liwo艣ciach zabezpieczenia si臋 przed utrat膮 dochod贸w na emeryturze pokrywa si臋 z tym co doradcy OVB m贸wi膮 na doradztwach. Z t膮 r贸偶nic膮, 偶e my jeste艣my za to krytykowani - na tym forum i nie tylko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pytacz.pl
A czy twoje realne zarobki s膮 tajemnic膮?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pracownikOVB4lata
Moje realne miesi臋czne zarobki przewa偶nie mieszcz膮 si臋 w przedziale 5 - 10 tys. z艂 Wiadomo czasami zdarzy si臋 s艂abszy miesi膮c, czasami jest wyp艂ata z OFE gdzie zarobi臋 wi臋cej, ale licz膮c na podstawie ostatnich dw贸ch lat tak膮 艣redni膮 mo偶na przyj膮膰. A co do produkt贸w jbiuibi - to wst臋pnie je przeanalizowa艂em i s膮 naprawd臋 dobre, ale dla klient贸w znaj膮cych si臋 na inwestowaniu ( takim te偶 zamiast polisy oferuj臋 TFI). Pozostan臋 przy swojej opinii, 偶e dla klient贸w amator贸w na rynku finansowym b臋d臋 poleca艂 UFK.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jbiuibi
dlatego tez klienci maja nas :) osoby ktore im pomoga w jak najlepszym inwestowaniu ich pieniedzy :) a produkty jesli zadowalaja zapraszam do wspolpracy :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szymek23
Mam pytanie do os贸b, kt贸re s膮 przeciw OVB!!! Czy wogule kto艣 z was ma jak膮艣 wiedz臋 (i do艣wiadczenie) na tematy o kt贸rych m贸wi Pan z OVB?? Pytam poniewa偶 wykupi艂em polis臋 na NNW i po ma艂ym wypadku nie mia艂em zadnych problem贸w z wyp艂at膮 odszkodowania, Mam polis臋 pod emerytur臋 od roku i jako艣 wyrobi艂a mi oko艂o 9% zysku. Co jest nie tak z t膮 firm膮. sk膮d taka opinia o niej??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do szymka numer 23
9 % to masz , ale w jabczance , a w polisie to masz wirtualne 9 % po roku. Napisz zapytanie , jaka jest realna warto艣膰 wykupu po I roku , a o zysku to napisz za 20 , czy 25 lat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szymek23
Wykup dopiero po 10 latach,bo s膮 op艂aty. A masz co艣 lepszego??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 WSP脫艁PRACA Kredyty
Witam, widzialem 偶e kilka os贸b prowadzi tutaj swoje ju偶 firmy, poza OVB. Ch臋tnie nawi膮偶e z kim艣 wsp贸艂prac臋 je艣li chodzi o sprzeda偶 kredyt贸w i po偶yczek. Kontakt: kowal.katowice@wp.pl Mimo poziomu na tym forum, m贸j wpis jest jak najbardziej powa偶ny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jbiuibi
tak sie sklada ze posiadam wiedze i doswiadczenie Nie krytykuje OVB chociazby z kwesti wychowania Po roku to wogole nie ma mowy o zykach wszystko idzie na oplaty do 10lat nie ma tez mozliwosci wykupu tego co sie wplacilo Dlatego ja proponuje klientom inwestowanie a nie kupowanie polis polisa powinna byc ochronna na zycie nie nalezy tego laczyc Co do kredytow to przykro mi juz posiadam tez takie mozliwosci jednak kiepsko to wyglada brak zdolnosci klientow przede wszystkim i za duze rygory bankow

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do jbiuibi
a Ty czym si臋 zajmujesz??? uwa偶asz, 偶e OVB nie zna sie na inwestycjach tylko na ubezp tak?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do jbiuibi
a Ty czym si臋 zajmujesz??? uwa偶asz, 偶e OVB nie zna sie na inwestycjach tylko na ubezp tak?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pracownikOVB4lata
Jakby kto艣 nie wiedzia艂, to OVB nie zajmuje si臋 tylko ubezpieczeniami ;) Je偶eli s膮 klienci zainteresowani profesjonalnym inwestowaniem, a nie tylko oszcz臋dzaniem to te偶 proponujemy Fundusze Inwestycyjne. To klient decyduje czy woli TFI czy UFK, my tylko doradzamy i pomagamy dobra膰 produkt, ale decyzj臋 podejmuje klient. A wyb贸r zale偶y do tego jaki jest cel klienta, termin realizacji, mo偶liwo艣ci finansowe, akceptowalny poziom ryzyka, wiedza na temat rynk贸w finansowych itp.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KOD LOP
Do Szymek23 Z firma jest wszystko ok to nic szalonego ze masz 9% to jest norma wszystkich ktorzy pisza ze firma jest zla ze klamie firma nie klamie widocznie trafili na ludzi ktorzy byli nie etyczni i na pewno juz tu nie pracuja. takie bajki ze po 10 latach mozna wybrac pieniadze to bzdura zalezy od programu jak kogos stac to uruchomi konto dodatkowe i z tamtad bedzie wybieral kase jelsi nie to mozna z regularnego wybrac czesc sa oplaty to fakt trudno cos za cos ale te pieniadze nigdy nie sa zamrozone a jesli ktos wplacac 150-200 zl na m/c i liczy na kokosy to przykro mi ale to nie dziala tak jak polacy chca szybko tania (najlepiej za darmo) i bardzo duzo poza tym jak sie buduje kapital obojetnie na cel to sie go buduje do konca a nie ze po 4 roku wybiera sie pieniadze bo sie polamalo i trzeba rechabilitacje od tego sa ubezpieczenia ktorych nie powinno sie laczyc z budowaniem kapitalu wiekszosc ludzi ktorzy sie tu wypowaidaja nie maja zielonego pojecia o czym pisza byle by obsmarowac firme z nia jest wszystko ok to sieroty ktore sobie nie poradzily z klientem (to z nimi jest nie tak ) poza tym zakujcie sobie raz na zawsze OVB to broker a nie TU

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do specjalisty ds finans贸w
do PANA wy偶ej Broker dzia艂a na rzecz klienta, agent na rzeczy towarzystwa wiec nie nazywaj siebie/ovb brokerem jak nim nie jest. to jest wlasnie wiedza ofa艂bek贸w nawet nie wiedz膮 gdzie pracuj膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KOD LOP
czlowieku ile razy musisz to przeczytac ovb to nie TU zrozum to cepie albo sie nie wypowiadaj http://pl.wikipedia.org/wiki/Broker moze to Ci pysk tumanie zatka a jesli nie to koledzy dajcie mu kondony niech sie ch.j nie rozmnaza bo za glupi do egzystowania jest

Udost臋pnij ten post