Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 Larsa

Zmniejszenie piersi

Polecane posty

Go艣膰 Grejss
b臋dzie kt贸ra艣 jutro w Or艂owskim?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 eudajmonizm perfekcjonistyczny
na wst臋pie poprosze: zejd藕cie ze mnie dobrze? Nikogo nie obrazi艂am, nikogo nie oszuka艂am, ka偶demu pomagam na ile to mo偶liwe wiec o co chodzi? O zazdro艣膰? Bo kto艣 nie umie by膰 tak 偶yczliwy i cierpliwy dla innych jak ja? To a偶 tak boli? A teraz kilka s艂贸w aby co艣 wyja艣ni膰 bo mi sie juz nie chce udowadnia膰 na si艂e pewnych rzeczy: jak zacz臋艂am pisa膰 na forum 01,11,2013 - od strony 350 (trafi艂am tu przez przypadek) by艂o tam sporo os贸b, kt贸re ju偶 teraz nie pisze, ale s膮 te偶 takie kt贸re s膮 do dzi艣 na tym forum. I powiem tak, 偶adna z os贸b pr贸cz dw贸ch nie wykaza艂a ch臋ci pomocy, ka偶dy odsy艂a艂 mnie i inne dziewczyny pytaj膮ce aby sie pofatygowa艂y i czyta艂y forum od pocz膮tku albo kilkana艣cie stron wstecz, a przecie偶 to nie takie proste, zajmuje du偶o czasu, nie ka偶dy go ma. Gdyby na kafeterii by艂a wyszukiwarka ja np, na wiza偶u to znajduje si臋 w kilka sekund odpowiedni post, a tak to si臋 cz艂owiek przedziera przez kilkadziesi膮t stron bo zwyczajnie innym nie chce sie napisa膰 kilka zda艅, dow贸d: "... kasiol2013 02.11.2013 zeby nie bylo,ze jestem wredna (choc jestem jezyk.gif ) wiec: klaudiagates skoro jest mozliwosc zrobienia tego za darmo, to mozna sie poswiecic i przecytac forum od poczatku,zeby miec jakiekolwiek pojecie i w miedzyczasie zadawac pytania dodatkowe, bo wiekszosc z nas z checia pomoze i udzieli odpowiedzi ale samemu tez trzeba cos zrobic (przeczytac!!!)..." i kolejny: zdesperowana68 02.11.2013 "...Dziewczyny dobrze Ci radz膮, poczytaj forum kilkana艣cie stron wstecz i b臋dziesz wiedzia艂a, jak to za艂atwi膰 na NFZ. Je艣li przeczytasz i nie b臋dziesz wiedzia艂a, to pytaj, bo nam wszystkim ju偶 si臋 nie chce co par臋 stron pisa膰 wszystkim tego samego. Tak naprawd臋, to zale偶y gdzie si臋 b臋dziesz o t臋 operacj臋 stara膰, bo ka偶dy szpital ma troszk臋 inne wymagania, ale generalnie skierowanie od rodzinnego i za艣wiadczenie od ortopedy powinny wystarczy膰. .." Prosi艂am o kontakt na maila albo telefon. Na maila napisa艂a KSIOL, a telefon da艂a Agu艣ka i to dzi臋ki niej wszystkiego sie dowiedzia艂am. Ona mi wszystko dok艂adnie wyja艣ni艂a. I bardzo jestem jej wdzi臋czna bo Ona jako jedyna pomog艂a mi. Dlatego obieca艂am sobie, ze ja taka nie b臋d臋, 偶e pomog臋 ka偶demu kto o to poprosi bez odsy艂ania go do czytania 400 stron ka偶da po ponad 30 post贸w. Dlatego mam tak膮 cierpliwo艣膰 bo sama do艣wiadczy艂am oboj臋tno艣ci. Dziewczyny mia艂y czas i ch臋膰 pisa膰 o wszystkim innym tylko nie o tym 偶eby "nowemu" pom贸c, a to ka偶dej nowej osobie jest pomoc najbardziej potrzebna bo nic nie wie, jest pocz膮tkuj膮ca, potem ju偶 p贸jdzie za ciosem. Tak jak to by艂o u mnie. Mimo tego, 偶e odezwa艂o si臋 tylko dwie osoby w tym tylko Agu艣ka pomog艂a najwi臋cej, to ja nie mia艂am 偶alu o to, ale teraz jak czytam te uwagi, te docinki, te z艂o艣liwo艣ci to a偶 krew mi si臋 gotuje bo na to jest energia, ale 偶eby naprawd臋 pom贸c osobie w potrzebie to sie nie che, A ka偶dy jest inny, jeden za艂apie za pierwszym razem, a innej osobie trzeba t艂umaczy膰 po kilka razy 偶eby za艂apa艂y o co chodzi.....Chcia艂am rozkr臋ci膰 to forum, 偶eby sta艂o si臋 mi艂ym miejscem gdzie nie tylko b臋dziemy pisa膰 o kremach i ci臋ciach, ale opowiemy sobie jaki艣 kawa艂 czy 艣mieszne historie. Przecie偶 to nie strona jakie艣 kliniki chirurgii plastycznej tylko forum og贸lnodost臋pne. I to nieprawda, ze wcze艣niej nie by艂o takich opowie艣ci, pofatygowa艂am si臋 i przeczyta艂am prawie ca艂e forum. By艂o wiele stron nie na temat operacji i nikomu to nie przeszkadza艂o. W mi臋dzyczasie trafia艂y sie jakie艣 nieporozumienia, potem znowu robi艂o si臋 fajnie i tak w k贸艂ko. Normalna rzecz jak sie wypowiada wiele os贸b o r贸偶nych pogl膮dach. To tyle z mojej strony. Ja na pewno b臋d臋 pomaga膰 innym, bo dla mnie wa偶niejsza jest satysfakcja z pomocy -przecie偶 temu ma s艂u偶y膰 to forum - ni偶 tracenie energii na przekomarzanie sie : co kto komu i kiedy.....A jak kto艣 bardzo ciekawy niech poczyta forum od pocz膮tku lub tak od strony 300, wiele sie dowie. no to tyle, pozdrawiam wszystkie dziewczyny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiol2013
monia piszesz,jak to duzo czasu zajmuje przeczytanie calego forum i nie kazdy ma na to czas (nie przecze ze tak jest) po czym znajdujesz czas zeby przeczytac tyle zeby wylowic wpis moj czy zdesperowanej i pokazac nam jakie my zle jestesmy. A my przez kilka m-cy co 2,3 strone zaczynalysmy pisac to samo, ta samo odpowiedz na to samo pytanie, bo niektorym nie chcialo sie nawet 3-4 strony wstecz przeczytac. masz przyklad po gogusi, ktora napisala (od razu mowie,ze nie wiem czy czytala cale forum czy nie (ja nie mam tak duzo czasu jak ty zeby przesledzic jej wpisy) ze lekarz jej nie poinformowal o wszelakich komplikacjach dot. operacji, wiec osoba ktora sie poswieca i czyta, bo to dot. jej ciala,jej zdrowia i jej zycia wie na podstawie kilkudziesieciu czy wiecej kobiet co sie moze wydarzyc i nie jest sie zdziwionym jak cos pojdzie nie tak. czytam jakiej doswiadczylas obojetnosci i az mi sie zal ciebie zrobilo, bidulko, biedna na tym forum jestes, nikt sie toba nie zainteresowal... ty po prostu pomylilas forum z blogiem i jak kilka osob ci zwrocilo uwage ze za bardzo sie uzewnetrzniasz ze swoim zyciem to teraz jest problem. ja po raz kolejny powtarzam,mozesz byc najwspanialsza osoba na forum piszaca dzien w dzien o tym samym, nie robi to na mnie wrazenia, ja po postu chce czytac na forum dot piersi o piersiach a nie o tobie, bo kazda z nas wplata jakies swoje sparwy bo to noramlne, tak sie tworzy klimat na forum,ale nikt nie chce wnikac w glebie twoich problemow np. ze szwagrem itp, masz swietny kontakt z dziewczynami wiec pisz z nimi na maila i nie ma problemu. a to ze zdesperowana opiuje swoje niezadowolenie to chyba plus,lepiej zeby kazda wiedziala z nas na co sie pisze. "chcialam rozkrecic to forum zeby stalo sie milym miejscem ... " ono bylo mile, wystarzy poczytac,a to ze co kilkadziesiat stron wlaczal sie jakis gosc i chcial to zepsu, to po jakims czasie ignowania go po prostu odpuszczal i nie bylo problemu. masz racje dziewczyny wymienilay sie jakimis informacjami i bylo to mile ale ty po prostu zdominowalas forum opowiesciami ze swojego zycia,a to temat na bloga a nie na ciecie biustu. przestan juz atakowac wszystkich po koleji i niech to znow bedzie normalne miejsce

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiol2013
w pierwszym zdaniu ucieklo mi "nie" pisze to bo zaraz ktos sie uczepi,ze pisac nie umiem :) (nie przecze ze tak nie jest)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Emilia78
Z w艂asnej autopsji powiem (napisz臋 tak) - gdyby forum polega艂o na szukaniu odpowiedzi wstecz i szukaniu element贸w wyrwanych z kontekstu ca艂o艣ci to ono ju偶 dawno powinno przesta膰 istnie膰. Przez te 462 strony wszystkie tematy zwi膮zane z redukcj膮 piersi dawno pewnie zosta艂y wyczerpane. Wi臋c drogie panny, kt贸re jeste艣cie entuzjastami czytania wstecz - polecam now膮 lektur臋 szkoln膮 :) ja mam zgo艂a inne zdanie - je偶eli forum ma istnie膰 to naturaln膮 si艂膮 rzeczy jest to, 偶e je偶eli trwa ono od 2006 roku - w膮tki b臋d臋 si臋 w k贸艂ko powtarza膰. Kto艣 nie chce odpowiada膰 na setne to samo pytanie przecie偶 nie musi. Nie ma przymusu. I po co to wszystko teraz tak rozdmuchiwa膰 jakby chodzi艂o o podniesienie podatk贸w o 10% :) Dziewuchy b膮d藕my mi艂e i ok i tyle- niech 艣wiat si臋 u艣miecha :):):):):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 eudajmonizm perfekcjonistyczny
Kasiol zacz臋艂am czyta膰 forum jak mnie odes艂a艂y艣cie do czytania, ale przez kilkana艣cie lub kilkadziesi膮t pierwszych stron by艂o nie na temat, nie mog艂am sie doszuka膰 s艂owa o operacjach, wi臋c poprosi艂am o kontakt na forum. Odk膮d pisze na forum czyli od strony 350 nie musz臋 czyta膰 bo wiem co by艂o piasane. Niedawno doczyta艂a prawie ca艂o艣膰 do strony 350 ale cz臋艣c ju偶 pozostawi艂am bo mia艂am dosy膰. Jak wiec widzisz by艂o to na raty i to do艣膰 d艂ugie. Co do zainteresowania. Tak sie poczu艂am, i powtarzam to w艂a艣nie nowej osobie jest potrzebne zainteresowanie, potem ju偶 ka偶dy sobie radzi. Co do Gogusi, to lekarz jest w obowiazku powiadomi膰 o komplikacjach a nie forum, tyle 偶e jej chodzi艂o o co艣 innego my艣le, raczej o psychike bo z tym sobie nie bardzo poradzi艂a. Je偶eli ja pomyli艂am forum z blogiem to Ty pomyli艂a艣 forum ze stron膮 kliniki operacji plastycznych przekazuj膮c膮 suche informacje. I Ty mi uwagi zawraca膰 nie b臋dziesz co mog臋 pisa膰 a co nie, jak Ci sie nie podoba, to nie czytaj. Jako艣 innym osobom to nie przeszkadza艂o i by艂o mi艂o dop贸ki Ty sie nie odezwa艂a艣. Wiesz ile os贸b sie do mnie odezwa艂o na maila w tej sprawie? Zdziwi艂aby艣 sie, (a ja nawet by艂am w stosunku do Ciebie grzeczna), no ale czego oczekiwa膰 od osoby, kt贸ra sama o sobie pisze, ze jest wredna?? Tak, przyznaje Ci racje jeste艣 wredna i do tego zazdrosna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Monia przepros szwagra i przesta艅 by膰 wredna! Rodzina na tobie si臋 pozna艂a, forum te偶. Pani ju偶 podziekujemy :)

Udost臋pnij ten post

kasiol2013 racja...lek.nie poinformowa艂 mnie o mo偶liwych komplikacjach.Dowiedzia艂am si臋 tylko,i偶 nie b臋d臋 mia艂a czucia po przeszczepie...no i oczywi艣cie blizny,blizny,blizny... A co do czytania forum deska do deski to niestety od kilkunastu lat choruje na epi i najzwyczajniej w swiecie nie mog臋 siedzie膰 dluzszy czas przed ekranem.Kilka min wystarczy,偶e mam do艣膰 :D Zawsze wi臋c mam zaleg艂o艣ci :D Monia fakt...bardziej psychicznie odczu艂am skutki...ale radz臋 sobie ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiol2013
monia tak jak napisalas kazdy ma prawo pisac to co chce i ty i ja i cala reszta, wiec pisanie "I Ty mi uwagi zawraca膰 nie b臋dziesz co mog臋 pisa膰 a co nie, jak Ci sie nie podoba, to nie czytaj." przeczy temu co sama piszesz. czyli teraz wychodzi na to,ze jak zwocilam uwage,ze za duzo jest tu twojego prywatnego zycia to zepsulam atmsfere na forum? sama piszesz ze kazdy ma prawo pisac co chce, wiec napisalam jakie sa moje odczucia, nie pisalam w zadnym ordynarnym czy niegrzecznym tonie, wiec nie rozumiem twojego zbulwersowania, skoro uwazasz ze nie mam racji to nie rozumiem czemu wzielas moje uwagi tak bardzo do siebie,ze je po raz kolejny na forum wywlekasz. co do tego,ze do ciebie sie odezwalo kilka osob, to nie jestes osamotniona, bo do mnie tez sie odezwalo (i podejrzewam, ze jedna z nich jest nasz "gosc" ktory w niezbyt mily sposob wprowadzil ciezka atmosfere na forum) ktore nie znajac mnie pisaly ,ze maja dosc czytania a twoim zyciu, w trakcie szukania informacji dot. operacji, bo jak sama wiesz, jest masa kobiet ktora czyta to forum ale sie na nim nie udziela. monia piszac o mnie ze jestem wredna nie sprawiasz mi tym zadnej przykrosci, bo opinia czlowieka, ktorego sie nie zna, nie jest w zaden sposob opinia obiektywna, wiec nic nie znaczy. a zazdrosana? o co mam byc zazdrosna? i bardzo cie prosze, nie insynuuj ze "gosc" to ja , bo jak sama zalwazylas jestem wedlug ciebie wredna i nie mam problemu z pisaniem pod wlasnym nickiem, jeszcze zadne zdanie napisane przeze mnie na tym forum nie bylo pod innym nickiem niz kasiol2013, wiec kolejny raz pisze : nie oskarzaj kogos jesli nie masz dowodu,ze to ja.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zdesperowana68
Emilia78 przed operacj膮 nosi艂am 70H lub 75G (mia艂am ok. 106 cm w obwodzie), teraz nosz臋 70G i mam 102, ju偶 pisa艂am o tym par臋 stron wstecz :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
czy jest ktos kto pali e-papierosa i lekarz kazal przestac? wszystkie zalecenia sa o paleniu tytoniu a nie wciagania nikotyny. Czy nikotyna sama w sobie tez zle dziala w przypadku narkozy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
zdesperowana czytalam ze w przypadku kiedy w gruczole piersiowym nie ma duzo tkanki tluszczowej wycina sie mniej zeby nie doszlo do krwotoku, gdyz inne tkanki sa bardzo ukrwione i ciezko jest je operowac. moze to bylo jednym z powodow ktory przewazyl na tak malym wycieciu u Ciebie. Ja zdecydowalam sie na operacje prywatnie ze wzgledu na stan polskich placowek zarowno pod wzgledem wyposazenia jak i personelu. Jest u nas w pl przekonanie ze na nfz lekarz moze sobie sam decydowac o wszystkim nie liczac sie z pacjentem. dlatego warto oszczedzac chocby i 5 lat zeby nie przechodzic przez to co Ty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Emilia78
Heh - ja te偶 mam 70H vel 75G - ale ile mam tkanki t艂uszczowej to ju偶 nie wiem. No nic jestem dobrej my艣li. Nie umiem sobie zdesperowana wyobrazi膰 jak wygl膮da ten efekt. No nic po偶yjemy zobaczymy jak b臋dzie zemn膮 :)

Udost臋pnij ten post

go艣膰 mo偶e co艣 w tym jest, ja na mammografii mia艂am napisane, 偶e mam przewag臋 tkanki gruczo艂owej Emilia78 podaj e-mail to Ci wysl臋 w drodze wyj膮tku, s膮 takie jak by艂y tylko mniej obwis艂e

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
utkanie gruczolu sutkowego mozna mniej wiecej okreslic przy usg piersi. Wiec jak robilas juz i lekarz nie mowil ze sa gesto utkane to raczej tluszczu duzo ;)

Udost臋pnij ten post

Emilia78, najlepiej od razu powiedz lekarzowi, 偶e widzia艂a艣 moje cycki i jak Ci zrobi takie same wielkie to go zabijesz, niech si臋 boi ;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Emilia78
M贸j mail alimes@interia.pl Zdesperowana a mo偶e to zg艂osi膰 do rzecznika praw pacjenta - przecie偶 to ewidentny b艂膮d w sztuce lekarskiej. Podj臋艂a艣 ryzyko, by艂 b贸l, regeneracja i powolny powr贸t do zdrowia - wskazanie zwyrodnienie kr臋gos艂upa - i co teraz kr臋gos艂up dalej jest obci膮偶ony - mo偶e warto spr贸bowa膰 .... A kto ci臋 tam prowadzi艂? kt贸ry lekarz ?

Udost臋pnij ten post

Ja mam budow臋 gruczo艂owo-t艂uszczow膮 mastopatyczn膮 - czyli patologiczne utkania gruczo艂owe. Lekarz m贸wi艂 w 艁臋cznej 偶e ta mastopatia utrudnia redukcj臋 - musz臋 z nimi szczeg贸艂owo porozmawia膰 i nie da膰 sie wkopa膰

Udost臋pnij ten post

Emilia, daj zna膰 czy doszed艂 ten e-mail, bo co艣 mi poczta na onecie widz臋 藕le dzia艂a, wys艂a艂am do siebie na firmowe na pr贸b臋 i do tej pory nie dosz艂y dwa mejle, mo偶e musz臋 z innego konta wys艂a膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Emilia78
Zdesperowana dosz艂o - odpisa艂am Ci :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 偶abka196868
Emilia78 Ja na wyniku mamografi do艂y pachowe,mia艂am napisane-sutki o budowie gruczo艂owo-t艂uszczowej z cechami dysplazji w艂贸knistej.Nie wida膰 patologicznych zmian litych i torbielowych.A drugim wyniku-Oba sutki w fazie inwolucji t艂uszczowej z g臋stym dysplastycznym utkaniem gruczo艂owym w KGZ i okolicach zabrodawkowych.Nie wiem czy to wyja艣nienie pomo偶e Ci w podj臋ciu decyzji.Dodam,偶e piersi mia艂am du偶e H/I,a zrobili mi C/D.Je艣li chcesz moge przes艂a膰 Ci fotke.Pozdrawiam Was dziewuszki:-) Nie denerwujcie si臋,bo to niczemu nie s艂u偶y:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Emilia78 Pooperacyjny stanik mia艂am 80C, no ale sama wiesz, 偶e 5 cm w d贸艂, to miska w g贸r臋, wi臋c to wychodzi 70E, lub 75D ale musisz wiedzie膰, 偶e te pooperacyjne dziwad艂a maj膮 ca艂kiem inn膮 rozmiar贸wk臋, i nie maj膮 zaznaczonych takim oddzielnych misek na ka偶d膮 pier艣, to raczej jak banda偶 wygl膮da, czy gorset, jak zacz臋艂am pr贸bowa膰 normalne staniki to z 80E dojecha艂am do 70G :) Przed operacj膮 wa偶y艂am 64, tyle samo co teraz, wzrostu mam 168 cm i 98 cm w biodrach, wi臋c teraz w biu艣cie nadal mam wi臋cej. Dr Tomek Korzeniowski jest najbardziej kryszta艂owym lekarzem jakiego spotka艂am i w 艁臋cznej i w og贸le, prowadzi艂 mnie po operacji, w zast臋pstwie dr M. Delikatny, mi艂y, pe艂en empatii. Dobrze, 偶e na niego trafi艂a艣, cho膰 operowa膰 Ci臋 i tak b臋d膮 wszyscy. masz racj臋, my wszystkie z wielkim cycem mniej wi臋cej z tego samego okresu ;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 偶abka196868
Emilia78 Mnie te偶 od pocz膮tku przyj臋cia do zabiegu mia艂 pod opiek膮 dr Korzeniowski i w pe艂ni zgadzam si臋 z opini膮 Zdesperowanej ,偶e lekarz bardzo mi艂y i delikatny.Pozdrawiam kadre lekarsk膮 z 艁臈cznej:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no i osta艂o sie na forum k贸艂ko wzajemnej adoracji

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Emilia78
呕abka ty masz na imi臋 Ewa - prawda ? Mam twoje zdj臋cia - twoje nowe piersi to majstersztyk - w por贸wnaniu z punktem wyj艣ciowym - sam rarytasik :) Nie obrazi艂abym si臋 za taki efekt :) no ale na ca艂o艣膰 sk艂ada si臋 po trosz臋 do艣wiadczenie lekarzy troch臋 rodzaj piersi troch臋 przypadek i troch臋 艂ut szcz臋艣cia - krzywa wielu sk艂adowych. Ja wiem jedno chcia艂abym 偶eby czas zacz膮艂 szybciej lecie膰 ... bo mi stoi w miejscu - szybko szybko do terminu i ciach :)

Udost臋pnij ten post

Zdesperowana - to ty gdzie艣 blisko mieszkasz od 艂臋cznej ?? Ja mam 550 km.

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋