Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Larsa

Zmniejszenie piersi

Polecane posty

Gość ania_niki83
Karmi71 bedzie dobrze. Nie stresuj sie uda sie na100% ;) Trzymam kciuki Mnie zostalo jeszcze 24 dni do wyjazdu do Łecznej ;)

Gość ania_niki83
Juz na operacje ;)

Gość SYLA80K
karmi jak wizyta? dorota jak sie masz? u mnie nadal nerwówka - okresu nie widać... dzwoniłam dziś do lekarza (dr.mądergo) żeby przełożyć termin. powiedział żebym jeszcze poczekała bo mogę miec zabieg byle nie w 1-2dniu miesiączki!,, także jeszcze czekam bo jakieś plamienia mam,, ...uf ale stres..

Gość ania_niki83
Syla80k a na kiedy masz termin? Mam takie pytanko jeszcze czy musisz miec zaswiadczenie od rodzinnego jak bedziesz zglaszac sie na sor? Mnie lekarka u ktorej bylam na konsultacji w łecznej kazala i od rodzinnego i od endokrynologa. Bo skierowania do szpitala nie trzeba juz?

Gość karmi71
dziewczyny ja już po konsultacji. Z jednej strony jestem szczęśliwa bo mnie dr Mądry zakwalifikował, ale z drugiej strony załamka bo termin aż na 30 maja 2016:( Doktor powiedział, że mają już zapełnione po brzegi terminy. Nie wiem może za jakiś czas zadzwonię do doktora i zapytam czy nic się nie przesunęło, może zwolni się coś wcześniej ale nikłe nadzieje. Trochę mi się nie uśmiecha latem tego wszystkiego przechodzić, ale chyba nie mam wyjścia, muszę się nastawić pozytywnie i nie marudzić:) Dziewczynki napiszcie mi po jakim czasie wróciłyście po operacji do jako takiej sprawności fizycznej, żeby na rowerze jeździć itp. Ja prowadzę raczej aktywny tryb życia i nie wiem na jak długo mam się uziemić.

Gość karmi71
Syla jak już się coś tam rozkręca powoli z @ to pewnie jutro już Ci się zacznie do poniedziałku wydobrzejesz z grubsza, bo chyba w poniedziałek idziesz do szpitala tak?

Gość gość
ania ja na operację mam dowieść zaświadczenie od ortopedy o wadach kręgosłupa, pójdę ponownie do tego idioty co mi skierowania na operację nie chciał dać. Mam opis zdjęcia RTG i chyba łaski mi nie zrobi jak napisze to samo na zaświadczeniu. Mammografia wystarczyła z ubiegłego roku to przynajmniej nie muszę robić .

Gość karmi71
kurcze chyba się zaloguje na tym forum bo znowu wysłałam bez nazwy. To ja karmi wyżej.

Gość Syla 80K
Nic nie muszę mieć na zabieg bo wszystko już miałam na konsultacji tzn. Zaswiadczenie od ortopedy o wskazaniami do redukcji piersi - poszłam do ortopedy z opisem zdjęć kręgosłupa i powiedziałam wprost o co chodzi., miałam też od neurologa ...o przewlekłym bólu głowy i kręgosłupa i usg piersi , Termin mam na 15 ..11.2015..tuż tuż.

Gość ania_niki83
To moze dlatego mam miec zaswiadczenie ze biore leki na nadcisnienie i chorobe tarczycy...a co do miesiaczki to musze Wam powiedziec ze moja ginekolog z centrum onkologi sama miala redukcje piersi i mowi ze nie ma zadnych naukowych badac ktore mowia o tym ze jakakolwiek operacja nie moze odbyc sie podczas okresu. W przypadku zmniejszania biustu, piersi ostrzykiwane sa adrenalina i automatycznie krew cofa sie i nie wystepuje krwawienie. Tak mi powiedziala i ze zasugerowala ze jak nie mam obfitych krwawien a nie mam...wrecz bardzo skape mam miesiaczki to zeby wsadzic tampon, upchnac sznurek i sie nie przyznawac...oczywiscie nikogo do tego nie naklaniam...to tak tylko w temacie ;) ja biore drugi cykl z rzedu luteine i mam nadzieje ze zadziala tak jak w zeszlym miesiacu.

Gość dorotaxw
Hej laski ja już w domu, boli jeszcze ale jest względnie, co prawda dziś mam stan podgorączkowy więc zaraz spadam do łóżka ale tragedii nie ma. Na razie mam bandaże, opatrunek robili wczoraj, nic się nie sączy, wszystko się goi jak na psie. W niedzielę jadę na zdjęcie opatrunków z sutków. Dziewczyny mam pytanie czy Wy też nie miałyście siły w rękach? ja nie mogę utrzymać w ręku porządnie szklanki i długopisu. Lekarz powiedział że to normalne i że minie. Jak tylko będę miała zdjęte wszystko to zrobię fotki. pozdrawiam

Gość iwapoz
Dorocia kazda z nas ma inaczej ja nastepny dzien po operacji paznokcie w szpitalu malowalam bo nie moglam patrzec na nie pomalowane:)

Gość Magdusiavvv
Czyli teraz czas oczekiwania około pół roku...a jak myślicie czy np gdybym wcześniej poszła na konsultacje...żeby ustalić termin skoro jest za pół roku conajmniej..i zaklepac sobie...dodam że jeszcze miesiąc to góra u mnie karmienia...bo pokarm mi zanika...

Gość karmi71
magdusia chyba masz rację, że dobrze termin byłoby zaklepać, bo jak ja spytałam czy nic nie da się upchnąć w miesiącach zimowym to mi powiedział, że jak chce to następnej jesieni może mnie wpisać, ale jasna rzecz nie chciałam. Nie wiem jak długo po karmieniu wykonuje się operację bo mnie na wywiadzie pytał kiedy karmiłam ostatnio, ale u mnie to już prahistoria:) 17 lat temu. Jesli faktycznie nie trzeba zachowac długiego czasu po karmieniu to może warto iść na konsultacje i zając sobie termin. Jesli nie masz zbyt daleko do Łęcznej to może warto na konsultacje się wybrać.

Gość karmi71
Dorota jak długo byłaś w szpitalu tzn ile dni wszystkiego. Jak ja Ci zazdroszczę, że jesteś już po, pisz nam na bieżąco jak się dochodzi do siebie. Chciałam spytać jeszcze dziewczyny, które miały zabieg jakiś czas temu.Powiedzcie mi za jaki czas można jeździć na rowerze i w miarę normalnie funkcjonować.

Gość iwapoz
Ja jak dzownilam w marcu to mi lekarz powiedzial: im dalej to beda dluzsze terminy to po pierszwsze dlatego ja czekalam od maja konsyltacja do lipca operacja i wcale ze mialam latem nie narzekam bo moglam spokojnie wietrzyc blizny :) poniewaz coraz wiecej osob uderza i wie ze mozna na NFZ zrobic zmiejszenie i za jakis czas pewnie bedzie tam co co w warszawie a i tez z poczatkiem roku maja chyba wiecej kasy na zakontraktowane operacje widza a pozniej to juz przekladaja dalej w terminie ja jak sie logowalam 1 raz to kazda tylko wawe wychwala a o lezcznej pisano ze cyce jak donice robia teraz tendencja odwrotna jakos malo widze dziewczyn z wawy z operacji po drugie do pelnej sprawnosci ja wrocilam po 3 mesiacach na rower jak poszlam po 2 jak mnie wytrzaslo to cycki bolaly po trzecie nie sadze ze jak ktos karmi pojdzie teraz to lekarz juz ustali termin no ale moze sie mysle i moze jest inaczej i sie myle i tez zalezy jak masz daleko bo jak masz blisko to chyba mozesz zobaczyc co ci powie jak sie zglosisz na konsulatacje tym bardziej ze ona nie kosztuje (tyle co dojazd do szpitala) byl na forum podawany numer tel do doktora Madrego wiec jak Ci bardzo zalezy zadzown zapytaj i bedziesz miala jasnosc

Gość karmi71
Syla jak tam miesiączka się rozkręciła? Może jeszcze zdążysz, jakbys dostała dzisiaj to do poniedziałku dasz radę.

Gość karmi71
Iwapoz masz rację pewnie pod koniec roku mają już mniejszy kontrakt. Ja jestem zła na siebie bo mogłam wcześniej pojechać ale myślałam, że jak się czeka 2 miesiące to mi wystarczy , a tu klapa. No blizny można faktycznie wystawiać na wiaterek, ale tak poza tym to nie widzę innych zalet. Tym bardziej, że w pod koniec lipca na wakacje się wybieram, a operacja 1 czerwca to nie wiem jak to będzie:( Nie wspomnę o pracach ogrodowych i rowerze. Spróbuję jednak za jakiś czas zadzwonić do doktora może coś się uda troszkę wcześniej przesunąć, ale raczej nie liczę na to.

Gość Syla 80K
Tak tak....jade jutro już wyjeżdżam. Przepisy się w hotelu i rano do szpitala!! Zrobiłam dziś jeszcze grupę krwi. Wyniki innych badań też mam ok. Trzymajcie kciuki !!! Odezwę się wkrótce! !@

Gość gość
Syla80k trzymam kciuki moooocno!!! Pzdr. Kiciucha

Gość gość Martynka
Hej dziewczyny! Mam operację 1 grudnia, jaki stanik pooperacyjny mogłybyście polecić i jaki rozmiar kupowałyście? Bo już przydałoby się kupić.

Gość ania_niki83
Ja bede kupowac juz po bo nie wiem przeceiez jaki rozmiar bede miec ;)

Gość ania_niki83
Kilka osob pisalo o biustonoszach sportowych triumph... nosilyscie je po operacji? Myslalam zeby kupuc sobie dodatkowo oprocz tych specjalistycznych. Pani w sklepie powiedziala mi ze sa rekomendowane przez chirurgow po takich mp zabiegach jak mastektomia. Myslicie ze warto tez taki zakupic ?

Gość ania_niki23
Dziewczyny a ktoras z Was moze korzystala dodatkowo z biustonosza z triumpha, podobno dobre po tego typu operacjach...i rekomendowane przez lekarzy ;)

Gość dorotaxw
karmi71 hej, w szpitalu byłam łącznie 4 dni, wróciłam do domu i dostałam mega wysypki na całym ciele, nie miałam wyjścia więc musiałam jechać na pogotowie bo bym się zadrapała chyba, dostałam zastrzyki ze sterydów i jakieś inne prochy ale nie schodzi. jutro jadę na zdjęcie opatrunków z sutków, zobaczymy co powie mój Pan doktor. Cycki wydają mi się trochę za małe hehe, ale może to kwestia przyzwyczajenia. Co do staników to mój lekarz powiedział że wcale nie muszą być jakieś z Triumpha czy inne drogie, wystarczą zwykłe sportowe po prostu bez fiszbin podtrzymujące, żeby fiszbiny nie wgniatały się w rany pooperacyjne. czuję się jeszcze słabo i mało tej siły w rękach. Z rozmiaru M zrobili duże C trochę mogli większe D lub E hehe z prawej piersi odjęli mi 1.9 kg a z lewej 1.7 więc duuużo :) Staram się już lekko odwracać na lewy bok na prawy nie mogę bo okropnie boli. pozdrawiam :)

Gość iwapoz
A nie uwazacie ze te sportowe triumph i inne tego typu splaszczaja cycki.... Biust ma byc formowany nowy... Z bokow by wyciagal do przodu opuchlizne a nie robil nalesniki... Ja tam bede po ciagle polecac cara slima.

Gość ania_niki83
No wlasnie tez mi sie wydaje ze te sportowe splaszczaja ale na zywo nie widzialam tych specjalistycznych...czym one sie roznia tak na prawde? Na zdjeciach tez wygladaja na takie co splaszczaja...szczerze mowiac wole wydac wiecej kaski i miec cs co dobrze uformuje i nada ksztalt nowym piersiom ale cos dodatkowo na zmiane tez sie przyda. Jak juz bede po,wybiore sie na mierzenie sportowych zeby porownac ;) a po operacji kupie w łecznej

Gość ania_niki83
Iwapoz a mozesz mi podac dokladna nazwe tego biustonosza ktory polecasz? Ile kosztuje bo chcialabym kupic ze 2 zeby miec na zmiane i tak z 500zl max chcualabym wydac na 2szt

Gość iwapoz
maks dwie trzy strony wstecz dodawałam linki i nazwy wiec koleżanko znajdziesz:)

Gość Syla jeszcze 80K
Dziewczyny jestem już w Lublinie po badaniach. Czekam na wyniki badań krwi i ostateczna kwalifikacje do operacji. Czytam już wszystkie przeciwwskazania itp. Podpisałam zgody na operację i znieczulenie. Personel cudowny oddział też nowiutki czysciutki....trzymajcie kciuki.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się