Go艣膰 go艣膰 Napisano Lipiec 15, 2018 Wesz艂am na stron臋 Ewy Michalak i... przykro mi, ale by艂am przekonana, 偶e u偶ytkowniczki tego w膮tku w kafeterii NIE CHC膭 tak wygl膮da膰- st膮d bardzo odwa偶ne decyzje o redukcji. Je艣li wed艂ug Was mo偶na 偶y膰 i funkcjonowa膰 normalnie w bieli藕nie Ewy Michalak ( JJ, K, itd) to nic tu po mnie Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Lipiec 15, 2018 Polanica Zdroj, jeszcze wyznaczaja nie takie odlegle terminy. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Anica44 Napisano Lipiec 15, 2018 W Polanicy rok, p贸艂tora czeka si臋 na operacj臋. Dziewczyny napiszcie jak wygl膮da艂a u Was konsultacja, bo u mnie lekarz (rezydent) nie mierzy艂 mnie, nic nie m贸wi艂 na temat operacji tzn. jakim sposobem b臋d膮 mnie operowa膰 (szypu艂a czy przeszczep). Tylko popatrzy艂 na cycki i powiedzia艂, 偶e si臋 kwalifikuj臋. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Lipiec 15, 2018 go艣膰 dzi艣 Aha, i osoby z tego w膮tku do czasu operacji chc膮 mie膰 b贸le kr臋gos艂upa, odparzenia, rowy w ramionach, bo dobrego stanika nie kupi膮? No to powodzenia. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Lipiec 15, 2018 A to przepraszam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 elka Napisano Lipiec 16, 2018 do go艣膰 858 prosz臋 napisz jak wygl膮da operacja na szpule bo doktor mi te偶 zaproponowa艂 tak膮 metod臋 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 857 Napisano Lipiec 16, 2018 Do gosc Elka, jest to najlepsza z metod poniewaz jest czucie w brodawkach, ponieaz wycinaja co zbedne i brodawka zostaje wszyta wyzej mniej wiecej na 20 cm od obojczyka. A gdzie bylas konsultowana? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
19Goncia89 0 Napisano Lipiec 17, 2018 Jolcia ja mam termin operacji na NFZ w Katowicach w szpitalu Geomedical na 19 listopada u dr K. Michalskiej. Na wizycie prywatnej by艂am u niej tylko raz 25 czerwca. Koszt takiej wizyty 150z艂. Czyli termin od wizyty do operacji 5 miesi臋cy. Wiem od lasek z wizazu, 偶e ju偶 terminy operacji wyd艂u偶y艂y si臋 i czeka si臋 oko艂o roku. Na wizycie prywatnej mia艂am ze sob膮 RTG kregos艂upa, USG piersi, za艣wiadczenie od neurologa o konieczno艣ci redukcji piersi. I to Pani dr wystarczy艂o do wyznaczenia mi terminu operacji. Moje wymiary 80H, 75kg, 163cm. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Lipiec 18, 2018 by艂am u dr.Kierzynki bardzo sympatyczny lekarz jeszcze nie mam terminu ale po rozmowie z lekarzem jestem pewna 偶e trafi艂am w dobre r臋ce poleci艂a mi tego lekarza jedna z jego pacjentek Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
monte225 0 Napisano Lipiec 18, 2018 Ch臋tnie si臋 z Tob膮 zamienie bo ja mam malutkie B i chcia艂abym wi臋ksze Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Lipiec 18, 2018 monte225 wierz mi, nie chcia艂aby艣 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Lipiec 18, 2018 Dziewczyny A ja by艂am oferowana we Wroc艂awiu 11 miesi臋cy temu. Czeka艂am 9 miesi臋cy. Z miseczki j na szypule mam C i pe艂ne czucie .Mia艂am ma艂e komplikacje / bo nast膮pi艂o rozej艣cie szwa przez krwiak / Ale i tak zrobi艂bym to ponownie . Ciesz臋 si臋 ogromnie bo pierwszy raz na pla偶y mog艂am pradowa膰 w stroju dwucze艣ciowym bez kr臋pacji i oble艣nych spojrze艅. 呕ycie z ma艂ymi cyckami jest cudowne. Nie ma co si臋 ba莽. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Lipiec 18, 2018 Mnie najbardziej cieszy po operacji, 偶e bardzo zmieni艂a si臋 moja postawa. Juz nie wyginam si臋 tak dziwnie jakby ci膮偶owo do przodu. My艣la艂am zawsze, 偶e taka po prostu jestem, a okaza艂o si臋, 偶e to przez te beznadziejne cycki. Tyle zmarnowanych lat... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 elka Napisano Lipiec 22, 2018 Do go艣膰 857 mam jeszcze jedno pytanie jak wygl膮daj膮 blizny w jakim kszta艂cie s膮 po operacji na szpul臋 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Lipiec 22, 2018 Mo偶ecie powiedzie膰 , co konkretnie musi napisa膰 neurolog/ortopeda w takim za艣wiadczeniu? Czy chodzi o zwrot, 偶e "konieczna jest operacja", "wskazana", czy wystarczy opis dolegliwo艣ci, spowodowanych ci臋偶kim biustem? Mo偶ecie poleci膰 jakiego艣 lekarza w okolicy centralnej Polski lub w Krakowie, kt贸ry zrozumie problem i nie powie, 偶e redukcja to fanaberia? S艂ysza艂am te偶, 偶e wymagany jest kwit od dermatologa. Czy da si臋 bez tego jednak zakwalifikowa膰? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 elka Napisano Lipiec 24, 2018 do go艣膰 jakie masz blizny po operacji na szpule chodzi mi czy to ye偶 w kszta艂cie kotwicy Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 elka Napisano Lipiec 24, 2018 do go艣c jakie masz blizny po operacji na szpule chodzi mi o to czy te偶 w kszta艂cie kotwicy Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰858 Napisano Lipiec 25, 2018 Tak kszta艂t blizny jest w kotwice do okola brodawki, biegnie w dol oraz pod piersiami po lini fiszbin. Przy redukcji piersi zawsze jest taka blizna nie wazne jaka metoda, w jakis sposob trzeba pozszywac zredukowane piersi Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
gunia687 0 Napisano Lipiec 26, 2018 Kurcze dziewczyny w艂a艣nie si臋 dowiedzia艂am, 偶e prawdopodobnie moja operacja zostanie przesuni臋ta z listopada na nie wiadomo kiedy :-( ale nawet o p贸艂 roku bo maj膮 ty艂y z operacjami na NFZ. Jestem za艂amana, bo kr臋gos艂up boli, mam zawroty g艂owy i cieszy艂am si臋, 偶e ju偶 nied艂ugo to sko艅czy :-( Mia艂am termin na 09 11 2018 w Krakowie w szpitalu Rydygiera. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 juice0923 Napisano Lipiec 26, 2018 Polecam poczyta膰 tutaj: http://www.piersi.info.pl na temat operacji piersi. W internecie jest sporo informacji, ktore niewiele maj膮 zgodnego z prawd膮, a tutaj masz rzetelne wiarygodne 藕rodlo wiedzy eksperckiej :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Lipiec 27, 2018 Zapyta艂am lekarki na wizycie kontrolnej dlaczego NFZ tak utrudnia kobietom dost臋p do operacji redukcji piersi, skoro przes艂anki medyczne s膮 oczywiste. Odpowiedzia艂a mi, 偶e prawie po艂owa pacjentek powraca do rozmiaru sprzed operacji w ci膮gu trzech lat. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Lipiec 27, 2018 Mo偶ecie nazwa膰 mnie trollem, ale ponad 50% kobiet w Polsce jest oty艂ych Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Lipiec 27, 2018 Po艂owa Polek ma nadwag臋, co czwarta jest oty艂a Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 bognna Napisano Lipiec 28, 2018 Cze艣膰 dziewczyny No w艂a艣nie... jak to wygl膮da po , po operacji kilka lat ? Mam 50 lat menopauze na karku moj organizm ju偶 zwolni艂 i zastNawiam si臋 jak to jest w rzeczywisto艣ci prosz臋 o szczere odpowiedzi pozdrawiam :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Lipiec 29, 2018 bognna wczoraj B臋d膮 pewnie wi臋ksze blizny, wolniejsze gojenie. Moja mama mia艂a 2 operacje kolana, jedn膮 jak mia艂a ok. 30 lat, i drug膮 20 lat p贸藕nej. I mimo, 偶e ta druga byla mniej inwazyjna, lepszym sprz臋tem to blizna, mimo dbania, jest o wiele bardziej widoczna, a min臋艂o ju偶 prawie 5 lat. Sk贸ra po prostu ju偶 nie ma tego potencja艂u naprawczego... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Sierpie艅 2, 2018 Co tu taka cisza nasta艂a? Juz wszystkie po operacjach i forum zamkni臋te:)? Mi w sierpniu min膮艂 roczek od operacji. 呕ycie jest duuu偶o l偶ejsze. Pod ka偶dym wzgl臋dem. Pozdrawiam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Sierpie艅 3, 2018 Czesc Dziewczyny! Pytanie do Babeczek, kt贸re by艂y operowane w ostatnim czasie w 艁臋cznej. Co trzeba ze sob膮 zabra膰? Czy robilyscie przed samym pojsciem do szpitala usg piersi? Ja robilam usg 2 lata temu przed konsultacjami u dr Korzeniowskiego. Pozdrawiam :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Renacia79 Napisano Sierpie艅 7, 2018 Hej, ja mia艂o operacj臋 w 艂臋cznej 23.07. zr贸b 艣wie偶e usg lepiej, ja musia艂am mie膰. Zabierz ze sob膮 jakie艣 spodenki z kieszeniami najlepiej na dreny ;) i dwuz艂ot贸wki na tv bo automat przyjmuje tylko monety 2z艂. Po za tym to standardowe rzeczy: pi偶ama, co艣 na przebranie w ci膮gu dnia itp. Powodzenia Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Sierpie艅 9, 2018 jESTEM 5 lat po operacji, moje bliznysa w formie bialych kresek i tylko wokol otoczki, nawet na piersi tej pionowej kreski wcale nie widac.mialam metoda z jednym pionowym cieciem. Po operacji jakos te piersi sie roznily od siebie, otoczki byly kazda innego ksztaltu. U mnie trwalo miesiace zanim piersi przyjely ten ostateczny i wymarzony wyglad. Moja kolezanka , ktora tez miala operacje, metoda na kotwice od razu miala pieknie wygladajace piersi. takze roznie to bywa. Jednak co najwazniejsze to po zabiegu wasze zycie stamnnie sie szczesliwsze, latwiejsze i przyjemniejsze. Ja na samo wspomnienie moich poprzednich piersi ciesze sie ze odwazylam sie na zabieg. Powodzenia ! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Sierpie艅 9, 2018 Nocny go艣ciu! Bardzo Ci dzi臋kuj臋 za informacj臋, jak to jest po kilku latach Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach