Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anieliczka

Aby cellulit niknął w oczach...

Polecane posty

Gość marta0000
Witajcie! właśnie odkryłam tę stronę, przeczytałam wasze komentarze, ale nie mogę się połapać jaki jest ten przepis....czy to ma być kawa naturalna czy rozpuszczalna?? Może łatwiej będzie mi napisać, to co sobie zapisałam ( proszę o korekty) Przepisa: 2 łyżeczki: kawy, cynamony, imbiru+ 1 łyżeczka oliwki+ trochę cytryny + 2 łyżeczki soli + trochę balsamu do ciała... nałożyć na ciało zawinąc folią i czekać godzinkę.....czy to właświwy przepis??? Ja w ogóle mam straszny problem, wszyscy uważają że mam ładną figurę, aż głupio mi się przyznać że mam cellulit nawet na łydkach. Moja lekarka powiedziała mi, że to od tabletek anty. ( ale z nich nie mogę zrezygnować) za to ograniczam się ze słodyczami, napojami gazowanymi i postaram się poćwiczyć. Czekam na odpowiedz!! pozdrawiam miłego wieczoru

Gość cala ja
mam pytanie...czy tą maseczkę mogę stosować na brzuch???Bo ja znowu jestem szczupła a na brzuchu mam celulit:( ??????????? I jeszcze raz prosze o dokladne opisanie tego przepisu bo jakos nie moge sie polapac:(..:)

Gość gitarra
no cześć dołączam się do waszego tematu bo też walczę z celulitem ale o tej waszej miksturze jeszcze nie słyszałam a skoro chwalicie to chciałabym zastosować tylko nie znam dokładnego przepisu, czy mógłby mi ktoś z łaski swojej jeszcze raz podać przepis na ten peeling? bardzo proszę

Gość cytrynkaaa
Hej.Wklejam posta ktorego umiescilam tez na innym forum:Co do cellulitu to mam bardzo ciekawa historie mojej kumpeli.Otoz rok temu w wakacje jak bylismy ze znajomymi nad jeziorem zauwazylam ze podobnie jak ja,ma ona cellulit.Teraz zapisalysmy sie razem na aerobik i widze ze calkowicie jej zniknal.Jest to charakterystyczna osoba bo cos w rodzaju hipiski-szamanki tzn uzywa ona tylko ziol jak jest chora,mleko z miodem itp wogole nie stosuje zadnych lekow a kosmetyki bierze z "kuchni".Pomyslalam ze moze i tu cos naturalnego wymyslila i nie mylilam sie.Powiedziala ze przez 3 miesiace stosowala 1 raz w tygodniu peeling ze zwyklej soli kuchennej+oliwka,co 2 dzien nacierala sie cytryna i nakladala folie i 1 raz w tyg robila sobie specjalne "blotko" z:kawy rozpuszczalnej,kakao,cynamonu i balsamu jakiegokolwiek-ona brala Nivea.Po prostu brala troche tego balsamu,dolewala rozpuszczonej kawy,wsypywala kakao i cynamon i urabiala mase na konsystencje gestej smietany.Potem na 30 min na cialo i folia.Do tego jeszcze pila codziennie herbate zielona a rano wode przegotowana z cytryna.Wogole ona ma niesamowite zdolnosci co do "lecznictwa" roznego rodzaju przypadosci,naalizuje sklad lekow i kosmetykow i potem sama wymysla mikstury.Wszyscy jej mowimy ze jakby je opatentowala to byla by bogata Ja wlasnie siedze teraz natarta cytryna i w folii Powodzenia!

Gość cytrynkaaa
Aha dodam jeszcze ze wlasnie ja dopytalam ze te skladniki maja odpowiadac nastepujaco-kopiuje z gg: sol kuchenna-zluszcza naskorek i ujedrnia,pomaga pozbyc sie toksyn,poprawia krazenie krwi,dodatek oliwki dziala lagodzaco cytryna-to odpowiednik kwasow owocowych zawartych w kosmetykach,wygladzaja naskorek kawa i kakao - zawarta kofeina i teobromina pomaga spalac tkanke tluszczowa,odpoiednik stosowanych w gabinetach masek czekoladowych na cialo lub kofeinowych cynamon-rozgrzewa ulatwiajac wnikanie skladnikow i przyspiesza krazenie krwi,odpowiednik gabinetowych masek cynamonowych Balsam dziala lagodzaco i jest baza poslizgowa tej mikstury Herbata zielona i woda z cytryna pozwalaja sie wydostac toksynom z organizmu (wydalane sa z moczem) PS.Ta dziewczyna studiuje biotechnologie wiec chyba sie troche musi znac.Ja tam jej wroze wielki sukces w przyszlosci w przemysle kosmetyczno-farmaceutycznym.Jak komus z nas cos dolega to do niej i czlowiek zdrowy zaraz bez lekow:))) Buzka

Gość o ho ho ho
czy moge stosowac te maseczki .. gdy mam problemy z zyłkami i zylakami ? czy to nie pogorszy sprawy ? odp !

Gość cytrynkaaa
A juz mialam schodzic z kompa.No wiec sa 2 wyjscia: 1) Folia tylko do cytryny,do tego blotka nie-po prostu trzymac je bez folii do wyschniecia lub: 2) blotko bez cynamonu-tylko kakao i kawa + balsam jakis Lece,papa:)

Gość cytrynkaaa
Na stronce: www.vip-antycellulit.com/formularz.html dla wytrwalych jest do zdobycia bezplatny poradnik - program walki z cellulitem na 28 dni. Przyznam ze stosowalam ale malo wytrwale,od dzis zaczynam 2 podejscie.Nie zamierzam jednak stosowac gabinetowych zabiegow tylko substytuty i mikstury mojej kumpeli.

Gość ola333
kawa jest super

Gość ola333

Gość gadulka
Czesc dziewczyny! Ja tez stosowalam maseczke kawowa ale bez dodatku kremu. Mialam wlasnej woli tylko zastosowac to kilka razy , bo za duzo roboty z tym. Ale ten sposob z kremem musze sprobowac. Ale nie otym mialam pisac:) Cytrynkaa wspomniala o herbacie zielonej. To faktycznie pomaga. Ja pilam zielona herbate od pol roku ( niezbyt regularnie-kilka razy w tygodniu) a od ostatniego miesiaca dwa razy dziennie :) I faktycznie widze efekty. Cellit sie zmniejszyl a niestosuje zadnych kremow tylko jedynie zwykle balsamy do ciala.

Gość cytrunkaaa
Tu jeszcze wkleje swoj wlasny post z innego forum:) Moj program walki z cellulitem:No wiec przez pierwsze 3 miesiace (z tych 8) stosowalam dosc skuteczny "cellulit program".Jest to zestaw olejek + pigulki.Poniewaz olejek byl tlustawy (za to pieknie pachnial),trzeba go bylo mocno wsmarowac zeby nie brudzil ubran,wiec jednoczesnie mozna powiedziec ze nieswiadomie robilam sobie masaz.Potem stosowalam tez niezle serum Bielendy "powitanie z Afryką" a potem kupilam plastry na cellulit w Rosmanie,ktore okazaly sie jednak do chrzanu.Przez nastepne miesiace dlugo nie bylo poprawy,2 opakowanie "cellulit program"(okolo 50 zl) tez nie pomagalo-widocznie skora sie przyzwyczaila.No i myslaam ze juz nic nie pomoze,ale za rada kolezanki stosuje od jakichs niecalych 2 miesiecy (patrz kilka postow wyzej): -kilka razy w tygodniu peeling ze zwyklej soli kuchennej+oliwka-naprawde rewelacyjnie wygladza skore -co jakis czas nacieram sie cytryna i nakladala folie -1 raz w tyg (w weekend)robie sobie specjalne "blotko" z:kawy rozpuszczalnej,kakao,cynamonu i balsamu Dove,nakladam cienko te papke i owijam sie folia na jakies 30 minut. Staram sie duzo pic,codziennie herbate zielona,Slim Figure lub pokrzywe. -czasem basen,1 raz w tyg aerobik Ogolnie kosmetykow chemicznych nie uzywam aktualnie zadnych,tylko te "z kuchni",aczkolwiek postanowilam na wiosne wspomoc naturalne specyfiki tym "cellulit program". Postepy sa naprawde duze,zupelnie inna skora niz wtedy kiedy zaczynalam walke wiele miesiecy wstecz. Tu jeszcze wkleje o tych kosmetykach: http://www.herbapis.nazwa.pl/catalog/product_i nfo.php/products_id/202 http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=v iew&id=6123

Gość cytrynkaaa
dzieki ze ktos sie podszywa pod moj nick...

Gość ejjjjjjjj i jakie macie efekty
??????? macie jeszcze cellulit?

Gość anulinkaaa
błotko super :)

Gość fanzlalka
hej czy ktos wie gdzie mozna kupic algi!??????? i gdzie

Dzisiaj zastosuje metodę anieliczki:)Napisze potem efekty.Jestem ogólnie bardzo szczupła,ale cellulit i mnie nie oszczędza:/

Gość maaalinka
dzis odkryłam ten topik, skoro mówicie ze sa jakies efekty to tez sprobuje tej maseczki:) jutro zakupie składniki i od razu ja zrobie;) mój cellulit staje sie widoczny juz na udach i posladkach:(:(:( okropienstwo:( i tez nalez do grupy szcupłych osób mam 163 cm wzrostu i waże 49kg, ludzie mysla ze mam piekne i jedrne ciało a tu zonk..:(:( najgorzej to jak jest lato... ale nie poddaje sie;)

No i zrobiłam sobie tą kracje:D Strasznie trudno się aplikuje.Ale jakoś to nałożyłam.Fajnie piekło jeszcze po spłukaniu nożki czerwone było.Przemogłam się i zrobiłam lodowaty prysznic.Efekt był widoczny.Oczywiście cellulit nie zniknął( z resztą ja go mam tylko jak \"ściskam\"skórę)ale nóżki były jędrne:)

Gość algi mozna kupic
na jakiejs stronie internetowej. trzeba wpisac w wyszukiwarce algi lub mozna tez kupic je na allegro. ja kupilam na allegro za 5 zl. + koszty przesylki. rosna super! a podobno nie na allegro porcja alg kosztuje od 30 do 50 zl. ja wmasowuje algi w skore. wygładza sie po tym!

Gość upaa
ciekawy wątek!! podnoszę!!!!!!!

Gość hewaa
Jędrne, szczuplejsze i pozbawione cellulitisu Wystarczy, że wybrane miejsca natrzesz mocno cytryną, a następnie ciasno owiniesz folią spożywczą i dodatkowo okryjesz ręcznikiem. Wytrzymaj tak przez godzinę. Efekt natychmiastowy. Nadesłane przez: Marię Włodarczyk (ID=6481) http://www.modeling.pl/?sub=rady&fil=rady&dz=5&s=4

Gość uuuuuuuuuuupppppppppp
Nie zrażajcie się ilością składników, bo to tylko tak strasznie wygląda... zresztą...efekty są zaskakujące (przynajmniej dla mnie, bo do niedawna niei wierzyłam w takie "miksturki"). Lista zakupów i proporcje: Olejek kminkowy – 2 ml Olejek herbaciany – 1 ml Olejek cytrynowy – 1 ml Olejek cyprysowy lub jałowcowy – 1 ml Olej rycynowy – 10 ml Nafta kosmetyczna 50 ml Glicerol (dostępny w aptekach) 20 ml + sok z jednej cytryny Spirytus kamforowy – 20 ml Spirytus salicylowy – 20 ml Witamina C – 800 mg (4 draż. 0,2 g) Witamina A+E w kroplach – 2 ml Drażetki witaminy C obmyć z otoczki żółtej w przegotowanej wodzie. Następnie oczyszczoną drażetkę rozpuścić w soku cytrynowym, potem wlać glicerynę i spirytusy. Naftę wymieszać z olejkami i witaminą A+E. Następnie obie mieszaniny połączyć przez silne wstrząsanie w butelce. Wskazania: plamy i przebarwienia na skórze, w tym również po trądziku i ukąszeniach owadów; cellulitis, rozstępy na skórze, zapalenie mieszków włosowych, drobne wypryski ropne, nadmierne i przedwczesne starzenie skóry, zaburzenia troficzne skóry. Lek silny w działaniu. Skórę przemywać 2-3 razy dz. Wstrząsnąć przed użyciem. Wszystkie składniki do kupienia w aptece lub w sklepie zielarskim. Zakup WSZYSTKIEGO to koszt ok. 50 zl, ale wychodzą z tego 2 porcje - "na spółkę" z koleżanką na przykład. (wg. ilości podanych w przepisie) no i jeszcze trochę zostaje (olejki np. do kominków, nafta do włosów itd). Preparat jest bardzo bardzo wydajny, ma konsystencję niemalże wody (rzadziutki), bardzo dobrze sie rozprowadza. Już po pierwszym użyciu skóra jest gładka i sprężysta. Na efekty antycellutisowe trzeba trochę poczekać. W moim przypadku dużo szybsze były efekty anty-rozstępowe (choć problem miałam i z tym i z tym). Naprawdę polecam. A biorąc pod uwagę koszt (ok. 25 zł) to chyba warto zaryzykować....

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuppppppppppp

Gość kluska_87
Dziewczątka..ja już chyba próbowałam wszystkiego na cellulit, ale ja mam poprostu do niego tendencje w genach;p..Zastosowałam ta papkę dopiero 3 razy, a widze efekty:)..małe bo małe ale są..a powiem szczerze że mój cellulit to jest łoo ho ho! (chociaż jestem szczupła)..Cytrynke zastosuje dzisiaj, tylko sie boję ze mi skóra pojaśnieje..ale co tam;p. Myślicie ze jest to mozliwe zebym w ciagu miesiaca poprawiła wyglad moich nog?..ćwicze ok 45 min dziennie, do tego kremy, peelingi, masaż i prysznic zimna wodą...?