Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wanka

Kiedy najwcześniej robiłyście test ciążowy

Polecane posty

Ja miałam mdłości do 16 tygodnia... do 12 takie straszne i wymioty a póżniej tylko mdłości ://

Ja też miałam mdłości do 16 tygodnia tak dzień w dzień a jeszcze do jakiegoś 20 zdarzały się wymioty

O to mnie pocieszylyscie ;-P Tak z innej beczki: moj tata mial sie dzisiaj stawic na operacje, planowana 2 miesiace temu, ale dosc powazna, nowotworowa. Wyobrazcie sobie, ze szykowal sie caly weekend do szpitala jak na wczasy, a dzis w szpitalu sie okazalo, ze nie ma miejsc na oddziale

Silu tak właśnie myślałam że to ty :) Lilith-marlie w poradnikach piszą że do 12 tc się utrzymują, lecz każda kobieta jest inna. Mi przeszły właśnie jakoś 13-14tc, teraz męczy mnie straszna zgaga, aż się boję co będzie w późniejszych miesiącach. Zarządzanie w szpitalach jest do d...y. Ostatnio słyszałam że jakaś dziewczynka czekała 3 lata na operacje wycięcia migdałków a 75 letni pan ma czekać ok 8 lat na operacje stawu biodrowego czy czegoś tam. Nie wiadomo czy facet doczeka operacji, ehh. Polecam forum na http://dziecko-info.rodzice.pl. Tam też są zawziętuszki. Bardzo fajną mają atmosferę na forum.

Zapraszam resztę dziewczyn, tam jest fajniej:) 4 z nas już tam są, narazie nieśmiało ale trzeba się tam odnaleźć:)

Lilith jak wejdziesz na ten link co przesłałam to tam powinnaś mieć opcję dołącz, kliknij a ja Cię zaakceptuję lub podaj mi jaki masz nick to Cię odnajdę i zaproszę do grupy

Hej dziewczyny, dostałam takiego maila od bardzo dobrej znajomej, mam nadzieję że mogę liczyć na wasz głos ;) Witam Was serdecznie, zwracam się do Was z prośbą o zagłosowanie na Marion Hersh. Marion pracuje na Uniwersytecie Glasgow. Mimo poważnej wady wzroku i zespołu Aspergera (zaburzenie ze spektrum autyzmu), jest bardzo aktywna w pracy naukowej i społecznej. Polska była jednym z krajów, w których robiła badania o poruszaniu się osób z dysfunkcją wzroku, bezpieczeństwie na drodze głuchych i wzbogaceniu dla nich napisów w filmach. Wywiady przeprowadzała po polsku. To jeden z trzynastu języków, które zna. Od dwunastu lat jest ewaluatorką Komisji Europejskiej technologii wspierających niepełnosprawnych i starszych. Stworzyła prototyp elektronicznej rękawicy do komunikowania się z głuchoniewidomymi. We Wrocławiu zorganizowała międzynarodową konferencję o technologiach dla niewidomych, głuchoniewidomych i niesłyszących. Dzięki jej staraniom dla niepełnosprawnych Polaków udział w niej był bezpłatny. Stowarzyszeniu Centrum Rozwoju Inicjatyw Społecznych CRIS, w którym pracuję, pomagała w projekcie, którego celem było przygotowanie materiałów dla nauczycieli pracujących z mniejszościami etnicznymi. Wybrała nas jako partnera międzynarodowego projektu Enable, którego celem jest stworzenie bazy technologii informacyjnych i komunikacyjnych wykorzystywanych w edukacji niepełnosprawnych dorosłych. W naszym kraju pani profesor nauczyła się alfabetu Lorma, by porozumiewać się z głuchoniewidomymi i podstaw polskiego języka migowego. Do Polski przyjeżdża co kilka miesięcy. Bierze udział w konferencjach, spotyka się ze studentami, rozmawia ze specjalistami, rodzicami niewidomych osób z autyzmem, niepełnosprawną młodzieżą m.in. niewidomą z Lasek i ze szkół dla niesłyszących w Łodzi oraz Raciborzu. Spotkała się też z grupą nastolatków z zespołem Aspergera, by opowiedzieć jej o swoich doświadczeniach i zachęcić do aktywności. Marion udziela się też w związku zawodowym pracowników naukowych oraz wspiera azylantów. Z pewnością jest więc człowiekiem bez barier. Proszę, zagłosujcie na nią i zachęćcie do tego Waszych znajomych i przyjaciół. To dla mnie ważne, ponieważ po raz pierwszy jest szansa, że tę nagrodę dostanie osoba z zespołem Aspergera, a poza tym Marion jest moją przyjaciółką i bohaterką mojej książki "Tandem w szkocką kratkę". Jeśli chcecie poznać ją bliżej, fragment "Tandemu" znajdziecie na www.hannapasterny.pl Link d o głosowania: http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/10478;jsessionid=87E1F364391528535560B27F723 oraz na mojej stronie. Głosować można do 16 października. Pozdrawiam i dziękuję. Hania

NAjpierw tzreba zarejestrować się na stronie a póżniej w tym linku co Gosiak wyysłała wyskoczy taka opcja dołącz

Gość FasolkaSzparagowa
Hej :) Mam nadzieję że jeszcze mnie pamiętacie :) u nas dużo zmian, jesteśmy po ślubie i po przeprowadzce, teraz dochodzimy ze wszystkim do ładu i składu, niedługo kończmy 25 tc i pytanie mam co do tej glukozy, kiedy ją się wykonuje? bo ja mam następną wizytę za tydzień we wtorek a lekarz nic mi jeszcze o glukozie nie mówił. Mam też jeszcze jedno pytanie, kiedy dzieciątko powinno się odwrócić głowką w dół? Bo moje Maleństwo na usg w 22 tc było jeszcze poprzecznie ale dziś kopie mnie jakoś wysoko, tak zaraz pod żebrami co jeszcze mi się nie zdarzało, zawsze kopało na samym dole brzucha, czyżby to mogło znaczyć, że w końcu jest główką w dół?? Również dołączam na tamto forum, i idę pilnować obiadu ;) aaa i bym zapomniala gratuluję rozpakowanym dziewczynom, i tym nowo zaciążonym ;***

Lidzia wysłałam Ci zaproszenie, na samej górze tam gdzie masz wiadomości powinno Ci wyskoczyć :) Kliknij, zaakceptuj i gotowe :)

Staraczki: nick..................wiek..........cykl starań...............@ stenemi...............22.............3................... ......3.08 iwona1982............30............14(3)................. ..19.06 Misiaczek2507.......20..............5................... ..06.07 Marcysia00...........25..............6................... ..... ? magduniaa............25..............7.................. .. 14.08 Nemira.................20..............3................. .......? gaja_86...............26...............4................. ....3-9.09 Muna...................33.............21................. ....22.09 Lidka33................33.............21................ ......27.09 taka j..................31............32(4)...................15. 10 Ciężarówki : nick.....................wiek.............cykl starań.......termin porodu Racuszekkk26.........26..................2............... ..10 listopad preggers ...............23..................4..................5 grudzień loco99...................23..................1........... ......23 grudzień exe.......................33..................1.......... .......2 styczen FasolkaSzparagowa...23..................1................ .10 styczeń teacher26..............26..................5............. ....1 lutego ??? puszeknieokruszek...25..................5................ .. 09 luty Majeczka_83...........29.................8............... ....24luty Słowiki...................26.................2.......... ... .....3 marca prawie_ruda 30.......30..................3...................4 marca Ann8912...............23...................2............. ......14 marzec Siluetta.................29..............2............... .........28marca loop87...................25..............3............... . ......... 6 maj 2013 lilith-marlie.............30.................11.......... ..........20maja gosiak666................36................15.......................5 czerwca Mamusie : nick.....................wiek.............cykl starań.......termin porodu Margotka9022.........26..................3............... ..(07)12 sierpień Doti .....................24..................5................ (19)10 sierpień wełna....................30 .................3..................(7) 1 września roxikct..................22..................3........... ... ...(21) 14 września

Gosiak gratuluje bardzo bardzo:) już wiem, że jesteś w ciąży z forum, które założyłaś sobie wyczytałam :-P Chyba się tam również zapiszę bo jak mi wszystkie tam ucieknieie to do kogo będę pisać:) tylko nie wiem jeszcze jak to zrobić:)

Dziękuję :) Puszku najpierw musisz sobie założyć konto na Baby boom, później przypisać się do naszej grupy :) i gotowe :)