Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcia ***

ciezarne Polki w Anglii.....odezwijie sie!-

Polecane posty

kalcia teraz to nam dopiero zaczna sie naprawde ciagnac tygodnie do konca a w szczegolnosci ostatni miesiac. Jeszcze jak kazdy zacznie sie pytac czy juz albo czego tak dlugo to dopiero bedziemy sie wkurzaly:):):)

Teraz jeszcze mamy czas pisac bo pozniej jak beda nasze maluszki to raczej niezbyt czesto bedziemy mialy czas na neta:) wiec trzeba kozystac poki mozna sobie spokojnie posiedziec i popisac:D:D

Ja juz to mam w szkole albo w przedszkolu , mamuski kolegow z grupy od mojich dziec wiecznie truja albo glaskaja mnie po brzusiu.A ja jak mam poraz 55 w tygodniu odpowiadac na to same pytanie to mnie trafia no ale one to w dobrej wierze wiec nie moge byc na nie zla:)

Ja przez jakis czas ostatno przestalm pisac ale jak mialam wchodzic na topik i sluchac tej pomaranczowej poczwary ktora nas sie czepiala i obrazala to mi sie odechciewalo wszystkiego. Moj przyszly szwagier wlasnie sie tu wyszykowuje na przyjazd mlodej od kwietnia sie nie widzieli nawet na jutro wziol sobie urlop i tak sie obawiam ze przy mojim nie zbyt glebokim snie moga sie dzisiaj przydac stoery jakies- zartoje.Mama jeszcze dzwonila zeby siorce przypomniala o brani tabletek anty.:)

Ja tu mam sasiadke(angielke) co chyba 14 maja urodzila i tez byla 2 tyg po terminie to ja wkurzalo, ze tak dlugo musi czekac i odpowiadac na pytania ile jeszcze- porod iala wywolywany:(:( trwalo to ok 24 h straszne. na dodatek pomagali jej kleszczami i troszke popekala:(:(:(. Dzisiaj akurat z nia chwilke gadalam i widzialam ich maluszka , taki fajny bobas i jaki juz duzy- urodzil sie 9 lb to chyba 4,5 kg wiec nic dziwnego, ze porod nie nalezal do szybkich i bezbolesnych:(

Oj, jak sie nie widzieli dlugo to faktycznie ciezka noc przed toba. moglas sobie kupic zatyczki:):):)hahaha Widze, ze twoja mama przezorna, pewnie siostra jeszcze za mloda na dzieci:) Ja ostatnio powiedzialam mojej mamie, bo ta chce doposcic kotke aby miala mlode bo nie ma kogo przytulac aby powiedziala mojemu bratu aby sobie zrobil to bedzie miala wnuka/czke na miejscu i bedzie mogla tulic:D:D. A najlepiej niech zrobia blizniaki bo babcie beda sie klucic jak bedzie 1no:D:D

ja to tam samego porodu sie nie boje jedno co mnie przeraza to ze tu nie nacinaja krocza tak jak przy pierwszym balam sie bolu przy nacieciu tak teraz boje sie ze pekne . Moja znajoma nie nacieli i tak pekla ze musieli ja potem z szywac prawie do polowy uda. nie wiem jakim cudem tak daleko pekla.bry straszne, to samo mam w zwiasku z cesarka .

ona ma 20 lat ja w tym wieku juz bylam mezatka i w tym czsie jak teraz zaszlam w ciaze.

Faktycznie, nieprzyjemna sprawa:( Ale tu jak widac, ze jest taka potrzeba to nacinaja. Nawet jedna z dziewczyn, z forum, byla nacinana- nie pamietam ktora. Na pewno maja zestaw do naciecia pod reka. To widac po napieciu miesni czy kobiete trzeba naciac tylko to tez musi byc doswiadczona polozna a nie jakas tam z przypadku.

To siostra jeszcze mlodziutka:) moze jeszcze poczekac:D:D Do jurta:):):) pappapa Ja zaraz ide spac😴

czesc :) wyglada na to ze ja dzisiaj zamkne forum ;) wrocilam niedawno z teatru :) bylismy na musicalu CHICAGO :) dziewczyny, jak macie jakies zdjecia lozeczek kupionych w anglii, to wklejcie :)

Dzień dobry 🌼 Aniu - widzisz, a dzisiaj to ja mam dołek i to nie byle jaki...strasznie pkłóciliśmy się z mężem wczoraj, no i mimo, iż się pogodziliśmy to mam doła. Oczywiście zaczęło się od bzdur...te hormony nas wykończą :( A jak Ty się dziś czujesz?? Co do brzuszka, to chciałam Ci powiedzieć, że mam tak samo. Myślę, że to te skurcze przygtowujące do porodu. Choć przyznam, że to dziwaczne uczucie...Mam zamiar na następnej wizycie powiedzieć o tym położnej, no ale to dopiero za 10 dni. Chyba, ze będzie się działo coś złego...tfu tfuuuu ;) Dziewczyny ale z Was nocne marki :) Camilee 🌼 i jak Ci się na musicalu podobało??? Też bym poszła....ale mój język, heh szkoda gadać! Co do łóżeczka to też chcę tutaj kupić, ale nie wiem jeszcze jakie... Naughty - witaj 🌼 GRATULUJĘ dzidziulka w brzuszku :) Nie dziwię Ci się, że masz ochotę wracać bo chyba każdej z nas ta myśl przeszła po głowie...no ale decyzję musisz podjąć sama - na spokojnie! Służba zdrowia jest tu zupełnie inna - masz rację, ale do pewnych rzeczy trzeba się przyzwyczaić...chyba że zdecydujesz wrócić.

Gość anka00
dzien dobry brzuszki!!!! witam cie kasiu u mnie samopoczucie dzisiaj wporzadku , przykro mi ze sie poklocilas z mezem ale to normalne bo ja tez sie kloce ze swoim bo oni nie rozumieja kobiety w ciazy czasaami sobie mysle ze to oni powinni nosic nasze malenstwa w brzuchach to by dopiero zobaczyli jak to jest ale dobrze ze juz sie pogodziliscie bo bys myslala caly czas nad tym bedzie dobrze. ja dopiero wstalam i jeszczce nie mam nic na sniadanie i musze jechac do sklepu tylko mi sie nie chce za bardzo wychodzic z domu bo takie zimno ze szok

czesc kobietki, nie odzywalam sie kilka dni i tyyyyle czytania:) kaska nie mam pojecia ile ten wozio wazy ale troche na pewno, przyznam ze wydaje mi sie ze sporo, poszukam gdzies wagi na metce:) dzis na 14 mamy badanie meza, napisali mi w liscie ze moja hemoglobina jest nie ok i ze nie zagraza to mojemu zdrowiu, i ze musza sprawdzic jaka ma maz, bo jak ma ok to wszystko powinno byc dobrze, a jak to drugie (tfu, tfu) to nawet tego nie napisze, mamy przyjsc wszystko wytlumacza, wtedy napisze co i jak! a teraz staram sie myslec pozytywnie i modle sie do Matki Boskiej o pomoc. oto nasza wanienka: http://www.allegro.pl/item208857905_v2_fisher_price_wanienka_akwarium.html nie jest za duza, starczy pewnie do ok 6mies ale dla mnie najwazniejsze zeby kompanko bylo bezpieczne jak niuniek malutki:) bo pozniej to czlowiek wprawy nabiera:) lista wyprawkowa ciagnie sie i ciagnie:) lozeczko mamy mothercare, drewniane, 3poziomy i opuszczana jedna strona, na materac 120x60 w ciagu tych kilku dni popralam i porasowalam ciuszki malego, poukladalam w komodzie i przykrylam pieluszkami tetrowymi zeby sie nie kurzyly:) roboty co niemiara ale wole juz zaczac bo brzusio coraz wiekszy ❤️ i mi coraz to ciezej:D podobnie jak pisze skorpionka troche sie zrobilam wieksza:) jak do tej pory to juz 14kg+ a jeszcze 89dni przed nami:) rozstepow jeszcze nie ma ale zaczynam je wypatrywac:) mam nadzieje ze sie nie pojawia:D:D:D watpie:D to chyba najbardziej aktualna:) pozdrawiam NICK........TERMIN.....TC.......MIEJSCE.. ............PŁEĆ...........IMIĘ gosiaczek27..12/08.....29........Croydon.....dziewczynka ....Amelka s_daga.......15/08.......35....london/richmond...synek.. .............? Mada744.....26/08...... 32........Harrogate......chlopak ........Julian Kalcia64......31/08.......32.......Waltham Abbey..chlopak.....Aleks... ***niunia***....14/09.....29......Wolverhampton....synek .........?.... kaska0110....16/09.....30.........Leicester.......synek ................? anka00........27/09.....28........streatham......?.. ....Roksana/Kubus Gosia24Leicester..03/10. .24....Leicester......dziewczynka..........? Justyna M........03/10....27........London........synulek.........Ad rian edziulka..........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier lara27............10/10....24..........Hull..........?.. ................?....... Izabela26.......12/10.....26...Kidderminster....córcia.. ......OLIWIA migotka_bober..15/10...26..Londyn-chlopczyk..Maximilian lub Samuel jovka.............19/10......25.....Londyn.........synek .............Olaf Skorpionka81..19/10.... 25....Southampton.....dziewczyn ka......Iza MONDZI25...26/10...23...Banbury.......dziewczynka...... Aleksandra karina82........01/11.....23....Chichester.....chłopczys ko ...........? czarna101......08/11.....20....Hereford................? .................? Ania Grimsby...11/11.....20....Grimsby........synulek........... .Aaron anagro..........15/11.....21.....Alcester.....synus?. .. ..... Maya/Alex camillee..........29/11....20.....Bristol............? .........Oliwia/Dawid kurczaczek13...16/12...13.....Windsor...............?... ...............? lorenka..........22/12......13.....Milton Keynes..............?............? eulalia............25/12.....9.....Londyn.............. ....................... asiulek27.......06/01.....12.....Preston........?....... Judytka/Szymon Kagimka ........15/02......6....Watford........?..........Julian/Ste fania Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ......Aleksander asiek 392...22/03....3,740g......Londyn..........chlopak........Pa tryk katelka25...07/04...3200g...WalthamAbbey....chłopczyk... Jakub flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak........Tomasz Kohannah ... 20/04... 3256 g ... Londyn ...........Synus jak ulal Antos zeluchna......26/04.......?.....Hillingdon........chlopc zyk ...... Kacper aneczka21....09/05.....3400....Bedford.....chłopczyk. .......Mateusz sinia......... 29/05.... ..3500 ......Coventry .....synuś........... Philip Okruch12....7/06.....2700...Boldon/Tyne and Wear...córcia...Maja duila.........14/06.....3755.........Londyn........synek ..............Filip iwtek29..... 16/06.....2275....Cochester....dziewczynka .........Julia anusia23.... 17/06.....3200....Manchester...dziewczynka ....... Julia bebka_k......21/06.....?.......londyn............chlopc zyk .......Ryan

Witajcie brzuszki❤️ kalcia- ty teraz pewni odsypiasz nocke:D:D:D kaska- tak to jest z facetami, nie rozumieja nas ciezarnych :(:(:(Ja tez sie czasami kluce ze swoim mezulem ale pozniej on i tak sie do mnie tuli:):):) anka00- zjedz sniadanko, nie glodz dzidziusia to nie wskazane:D:D:D sniadanko to podstawa- choc ja tez czasami je pozno zjadam:P:P Justyna M- na pewno bedzie ok niska hemoglobina moze oznaczac anemie a to przeciez nie koniec swiata. wtedy przepisza ci zelazo w tabletkach na wzmocnienie. Ale co do tego maja wyniki na hemoglobine twojego meza??bo troche tego nie rozumie:( Z tym praniem i prasowaniem ubranek to ty szybka jestes:):) Moj termin coraz blizej a narazie to wszystko w walizce lezy poukladane. Ostatnio mialam chec to poprac ale ta pogoda ble ble ze nie bede miala gdzie to suszyc wiec poczekam jeszcze na sloneczko:)Moze jutro w koncu wyjdzie:D:D:D

Justyna M, my chcemy jpic taka sama wanienke :) wyglada na bezpieczna :) mozesz wstawic zdjecia lozeczka z mothercare? albo podac link do niego? kaska, zaraz wszystko wroci do normy :) tylko sie nie denerwuj, faceci nie sa tego warci ;) na musacalu bardzo mi sie podobalo!! to byl juz moj 3 :) mam bilet jeszcze ne grudzien, ale chyba bede musiala sprzedac, bo to w okolicach mojego porodu. a bookowalam rok przed koncertem, bo pozniej cieszko dostac :) zamiast isc na musical bede spiewala dziecku :D

ale literowki walnelam w poprzednim poscie, i nie tylko.... wstyd.....

Nie odsypiam juz przed 8 sie obodzilam ja to juz mam budzik w glowie bo codziennie tak wstaje przed szkola . Ale za to moje dzieci wagaruja dzisiaj - z przyzwolinia ich mamusi:)

kalcia- To pewnie sie ciesza maluchy, ze do szkoly isc nie musza. A Ola mi tu jeczy bo juz nie moze doczekac sie przedszkola- wychodzimy o 1ej- jestem ciekawa co to bedzie bo 20 przeciez ma koniec roku przedszkolnego. Bo w szkolach chyba jest 25lipca???? Ona teraz bez tego przedszkola zyc nie moze. Ciesze sie, ze jej tam sie podoba i chetnie chce chodzic:D🌼

Witajcie!! Kochane jesli zakupicie lub wypatryzcie jakies promocje to wklejajcie linki i fotki :D tez jestem za tym aby kupowac wiekszosc tutaj ,,, moze w pl kupie wozek ale to sie jeszcze zobaczy :P dla mnie lozecznko nie musi miec szuflady,mysle ze ona i tak plytka i zle sie ja wysuwa,a po drugie trzeba miec miejsce,bo np gdy bedzie blisko lozka rodzicow to nawet jej nie otworze... mysle ze wystarczy jesli mi tesciowie w paczce wysla jakies rzeczy ktorych tu nie dostane-np ten spirystus do pepuszka,jakies polskie kosmetyki itp podrawiam serdecznie

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
sluchajcie dziewczyny mam pytanie moj chlopak racuje w uk juz dwa lata jest zarejestrowany, placi wszystko legalnie jest ze tak powiem ja jestem w ciazy czy jak urodze tutaj to czy dostane te dodoatki i inne rzeczy skoro to jego dziecko i on jest legalnie? dodoam, ze nie pracowalam tutaj wcale.

migotka, a masz jakies upatrzone lozeczko? chodzi o to zeby mialo 3 poziomy, ja szuflady nie potzrebuje, ale jak bedzie to tez sie uciesze :) jesli chodzi o promocje to wiem ze zestaw kosmetykow johnson kosztuje w mothercare ok 30 funtow, a w asda taki sam ok 19 :)

bylo by mi naprawde milo gdyby ktos odpisal niestet nie mam czasu czytac calego topiku :(

Witam serdecznie wszystkie brzuchatki i mamuski!!! Jak wasze samopoczucie dzis? Jaaaaa... niewiem dokładnie jak z tymi dodatkami ale sadze ze tzw.rodzinne napewno mozesz brac , a jak sie niemyle to jezeli nie jestes po slubie to jeszcze bedziesz mogła pobierac pieniazki na samotnie wychowywujaca matke :-),oraz starac sie o mieszkanie z consilu i dopłaty do niego.....

Migotka _bober do pepuszka mozna stosowac zwyczajny napar z rumianku ,poniewaz rumianek ma własciwosci odkazajace,no i przedewszystkim jest naturalnym środkiem odkazajacym .Ja stosowałam i maluszkowi ślicznie sie zagoił pępunio, a 5 dnia po porodzie pępowinka sama juz odpadła(jak wiadomo odpada do 13 dnia po porodzie)

Caillee nie mam nic upatrzone,ogladalam tylko w ikea ,,,, oni dawniej mieli wymiary niestandardowe, nie pasowala np posciel czy materac inny niz ich firmy,ale to sie zmienilo wiec mozna cos zawsze wybrac,,, sama nic jeszcze nie mam ZERO -wiec tak b ciekawa jestem waszych lupow :D katelka ja nic na ten temat nie wiem-moze rumianek tez mozna,ja wymienilam tylko pierwsze lepsze przyklady z brzegu,listy jeszcze nie mam,,,,ale dobrze wiedziec o tym rumianku kochana :P

Kalcia & Mada mam ogromną nadzieję iż WASZE ogromne jeszczek brzucholki mają się dziś dobrze ;-). MADA jak ja rodziłam to na stoliku ktory był przy moim łóżku były tylko patyczki do przebijania pecherza i mnóstwo maternity mats i nic wiecej niewidziałam .......... moze i maja jesli wiedza ze kobietki maja bycnacinane w co szczerze wątpie :-(

dziekuje katelka25 a jak jest ze szpitalem i reszta? wszystko jest tu w porzadku?