Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Gość loveshy30
Beatu loveshy30 jak chcesz wiedziec, to inne dziewczyny nie mają wf-ów, i dlatego robią w jesień, ale ja mam! A pytania o tym czy jak się urośnie to pęknie skóra jeszcze nie bylo! Tak sie składa, ze mam wlasny salon piercingu i tatuazu.... i w zyciu nie słyszłaam głpuszego pytania;];] A wf-y to normalne, naj;lepiej wziazc zwolnienie na tydzien o czym pisal nie dawno ktos inny, a pęknoś ci nic nie peknie!;/ Kolczyka wyciąga sie jezeli jest sie w CIĄZY bo wtedy brzuch bardzo rosnie. Wiec zamiast sie wymądrzać, poczytaj co piszą tutaj inni, bo naprawde wiele osob radzi dobrze;] pozdrawiam;]

Gość Lavay
Ja pisałam o tym zwolnieniu tygodniowym z w-f... Rodzice Ci piszą i już. Nauczyciel wtedy nie ma nic do gadania tylko musi cię zwolnić z w-f. Tydzień wystarczy.. Mnie już nie boli... Zrób sobie teraz.. jest kilka dni wolnego.. I jak wrócisz do skzoły to bierzesz zwolnienie do piatku i juz potem bez problemu możesz cwiczyć..

Gość Beatu
Ja mogę brac zwolnienie tylko na 3 dni bo na więcej u mnie nie wolno :(

Gość Lavay
Do do jakiej ty szkoły chodzisz, że możesz tylko 3 dni?

Gość Lavay
Do do jakiej ty szkoły chodzisz, że możesz tylko 3 dni?

Gość Agnieszka8502
mam pytanie do Was.Czy bardzo trudno jest zmienić sobie kolczyk w pępku? Bo mam już po sterylizacji, ale boję sie, że sama sobie nie poradzę z założeniem...

Gość Agnieszka8502
poprzedni wpis nieaktualny...Poradziłam sobie:)

a ja tam 2 tyg temu przekułam i ladnie wyglada przemywalam sola fizjologiczna i smarowalam tribiotickiem. czasem woda utleniona ale slyszalam ze sie nie powinno...dlaczego?

Gość Beatu
Woda utleniona wysusza skóre

Gość Oluuu
Mam mały problemik.Mam nadzieję,że mi pomożecie.Nic mi sie nie stanie jak przebije sobie pępek u kosmetyczki.Boje sie bólu.A drugi problemik to to czy potrzebna jest zgoda rodzica.POMÓŻCIE:)

Gość Oluuu
Mam mały problemik.Mam nadzieję,że mi pomożecie.Nic mi sie nie stanie jak przebije sobie pępek u kosmetyczki.Boje sie bólu.A drugi problemik to to czy potrzebna jest zgoda rodzica.POMÓŻCIE:)

Gość Oluuu

Gość Agnieszka8502
Oluuu dlaczego nie zajrzałaś na to, co było pisane już kilkanaście razy...?Przebijanie boli,bo przeciez wbija Ci igłę, ale każdy inaczej to raczej odczuwa.Specjalista nie przebije Ci pępka bez zgody rodzica, ale nie mogę wiedzieć jak jest z kosmetyczką, do której się wybierasz. Najlepiej idź i ją zapytaj... ja jednak uważam,że lepiej, jeśli rodzice będą wiedzieli.Bo z własnego doświadczenia wiem, jak trudno się później przyznać.A co do sprawy, czy można przebijać u kosmetyczki...czytałam wiele opinii. Ja przebijałam w salonie kosmetycznym, wcześniej usiadłam z kosmetyczką i ona odpowiedziała na wszystkie moje pytania. jeśli chodzi o samo przebijanie, było sterylnie, szybko i sprawnie. Mam pępek przebity od trzech tygodni, a wczoraj już zmieniłam kolczyk, bo mam tak ładnie zagojone.

Gość ona 15*
ja tez mam kolczyka w pepku mam juz go 9miesiecy, i mnie duzo nie bolało przy przekuwaniu, wiadomo cos zawsze czuc ale zalezy tez duzo od kosmetyczki , niektore przebijaja ze nic nieboli a niektore ze boli. co do zagojenia to tez bez problemu sie zagoiło , mojej kolezance co sama przekuwala (kolczykiem od ucha) tez sie bez problemu przebiło.

Gość Madziulas xD
Ja mam kolczyka juz 2 lata przebijała mi koleżanka, ale wzieła za mało skóry a chce zeby nie było widac precika ... przebilam jeszcze raz ale zrobilo sie czerwone i wyciaglam kolczyka. Teraz chce przebic pepek jeszcze raz i nie wiem czy jak przebije to bedzie dalej ładnie wygadac czy juz nie ... POmóżcie :)

Gość aguss112
Witam! Ja mam kolczyka w peępku 7 mies. Robilam ze znieczuleniem. Płaciłam za to 100 zlotych (z kolczykiem i znieczuleniem). Goiło mi się 1 mies.

Gość Agnieszka8502
A ja płaciłam 75 zł z maścią znieczulającą i kolczykiem z tytanu...I zmieniłam kolczyk po 3 tygodniach, a po dwóch już miałam wszystko ładnie zagojone, zero komplikacji

Gość MisQ
hej dziewczyny jest sprawa widze ze dziewczyna napisała ze w szostej klasie zrobiła sobie kolczyka w pemku .. ja tez bym chciała bo jestem w szostej klasie tylko jest jeden problem .. nie jestem za chuda znaczy nie jestem gruba tylko ze mi wystaje dolna fałdka brzucha nie jest ona duza tylko poprostu nie wiem czy to bedzie dobrze wygladało z gury dzieki za odpowiedz :**

Gość souris
hey, zrobiłam sobię dzisiaj kolczyk w pępku, mam 15 lat ;D i chciałam się Was spytać: przemywać wodą z solą, solą fizjologiczną, wodą utlenioną czy smarować tribioticem? ^^

Gość Agnieszka8502
Przemywaj solą fizjologiczną.A co do tribioticu, to różne są tu opinie.mnie kosmetyczka kazała smarować.Używałam przez tydzień, potem przestałam.Wystarczyło w zupełności.Tylko pamiętaj o higienie pępka, żeby nie zabrudzić.Na noc przez tydzień zaklejałam plastrem,żeby nie zaczepić kolczykiem, choć i to niektórzy odradzają. ja nie żałuję,że tak robiłam.Powodzenia

Gość Beatu
Radzę Ci solą fizjologiczną, a co do tribiotiku to słyszałam, że najlepiej jest smarowac dopiero w tedy gdy są jakieś kąplikacje

Gość darcia
wiecie co..niesluchajcie innych dziewczyn..kolczyk w pepku jest sliczny..ale bolesny..tzn... jak chcecie sie dokladnie dowiedziec jak to bylo to mowie..(ps. ja robilam w londynie wiec w polsce moze byc troche inaczej..ale w sumie watpie..) ok..no to tak.. 1. facet posmarowal mi pepek czyms co wyszczypalo mi skore.. 2. zrobli kropki markerem..zeby wiiedziec gdzie przeklc.. 3.wzial te dziwaczne szczypce z dziurka.... 4.wzial igle i wsuna w skure..(nie martwcie sie..boli jak przy zastrzyku) 5.obcial konce igly JEDNO RAZOWE (upewnijcie sie ze takiej uzywa) i wsunal kolczyk.. 6. naciagal mi skure co bylo najbolesniejsza zecza (jak dla mnie) przy calym przekluwaniu... 7.wkrecil kuleczke przemyl spirtusem i prosze..kolczyk gotowy.. powinno sie przemywac woda z sola 3 razy dziennie... i to wszystko..i uwaga,,.. powinno sie przeczekac PRZYNAJMNIEJ 2 MIESIACE przed zmiana kolczyka...! to wszystko..prosze pytac o wiece jak by co.. :*

Gość Agnieszka8502
Przekłucie miałam wykonane w ten sam sposób.To,że robiłaś w Anglii nie oznacza,że u nas są ofiary losu, które się na tym nie znają.Maść znieczulając, którą miałam posmarowaną skórę dokoła pępka nie szczypała ani trochę.Była chłodna i tyle...A to, jak wygląda przebijanie można łatwo zobaczyć...wystarczy wpisać hasło w wyszukiwarce i już mamy filmik. A kolczyk zmieniłam po 3 tygodniach i nic mi nie jest.Tyle,że pamiętałam,żeby go do sterylizacji do szpitala oddać przed założeniem...

Gość Klauduś
Słuchajcie chce miec kolczyka w pepku i mam 12 lat boje sie ! czy to boli?? mogli byscie mi to bardziej dokładniej opisac jestescie napewno bardziejj doswiadczone!

Gość misiek..
hey pare miesiest temu przekulam sobie pepek goilo sie normalnie i czyscilam go woda utleniona 2 razy dziennie jak muwil to facet od przekuwania potem zmienialam kolczyk i smarowalam go tribioticiem po jakims czasie kolezanka chciala zobaczyc jak go wyciagam i spytala sie czy jej pokaze wyciaglam go tylko ze potem nie moglam go wlozyc spowrotem czemu ???? POMOCY !!!! Jak go wlozyc spowrotem ...??

Gość Klauduś
Dzięki skarbie już się tak nie boje z pewnością za parę dni przekuje sobie pępek...! ale na to pytanie odpowiem ci dopiero za te parę dni bo kompletnie nie wiem jak ten kolczyk się wsadza;/ ale na pewno się dowiem po przekuciu... jeszcze raz dzięki jeszcze się odezwę

Gość tyssa
hejak mam, 13 lat i mam kolczyk w pepku jezyku i brwi radze wam jak idziece robic sobie kolczyk w pepku to jak zobaczycie pistolet do pzekuwania to uciekajcie gdzie piepz rosnie bo innaczej dostanieie zakazenia. tylko iglol pamietajcie :) :)

Gość Sweet_Kitty
(Klauduśś nie jesteś "troszkę" za młoda na przekucie pępka, radzę Ci abyś poczekła kilka lat np. do 15) Więc tak: 1.Najlepiej idź do Studia tatuażu i piercingu. 2.Jeśli już pójdziesz do kosmetyczki upewnij się, że jest ona doświadczona (nie daj przekuc sobie pępka pistoletem, pod żadnym pozorem) 3.Możesz zrobic sobie kolczyk ze znieczuleniem albo bez, czy będzie bolało czy nie zależy od tego jak twoje ciało jest wytzymałe na ból. 4.Zaznaczą ci na pępku markerem kropeczki w których miejscu bedzie kolczyk. 5.Ona czy on weźmie szczypce z taką dziórką i złapie nimi kawałek skóry nad pępkiem. 5.Następnie weźmie igłę z welflonu i wsadzi w miejsce dziórek. 6.Odetnie końce igły i wsadzi na ich miejsce kolczyk. 7.Włoży kolczyk wyjmójąc igłe i zakręci kuleczkę. 8.Najlepiej aby to był kolczyk ze stali chirurgicznej. 9.Przetrze miejsce pępka aby obetrzec je z krwi. 10.GOTOWE!!!

Gość Sweet_Kitty
(Klauduśś nie jesteś "troszkę" za młoda na przekucie pępka, radzę Ci abyś poczekła kilka lat np. do 15) Więc tak: 1.Najlepiej idź do Studia tatuażu i piercingu. 2.Jeśli już pójdziesz do kosmetyczki upewnij się, że jest ona doświadczona (nie daj przekuc sobie pępka pistoletem, pod żadnym pozorem) 3.Możesz zrobic sobie kolczyk ze znieczuleniem albo bez, czy będzie bolało czy nie zależy od tego jak twoje ciało jest wytzymałe na ból. 4.Zaznaczą ci na pępku markerem kropeczki w których miejscu bedzie kolczyk. 5.Ona czy on weźmie szczypce z taką dziórką i złapie nimi kawałek skóry nad pępkiem. 5.Następnie weźmie igłę z welflonu i wsadzi w miejsce dziórek. 6.Odetnie końce igły i wsadzi na ich miejsce kolczyk. 7.Włoży kolczyk wyjmójąc igłe i zakręci kuleczkę. 8.Najlepiej aby to był kolczyk ze stali chirurgicznej. 9.Przetrze miejsce pępka aby obetrzec je z krwi. 10.GOTOWE!!!