Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Gość Kiii
Aha, dzięki ;** To spróbuje z tą wodą i solą jak mi radzisz :)

Gość Kiii
Aha, dzięki ;** To spróbuje z tą wodą i solą jak mi radzisz :)

Gość Kiii
Dzięki. Spróbuje jak mi radzisz z tą wodą i solą :)

Gość Kiii
Dzięki, spróbuje tak jak mi radzisz :)

Gość Adaminaimie
Julia015 - co za baran ci powiedział że kolczyk zmienia się po 2 tygodniach?! jak najszybciej włóż ten, który miałas od przebicia, i noś go, póki nie zagoi się dziurka. ale ruszaj nim aby się nie zakleiło możesz od czasu do czasu wyciągnąć na minutę, obmyć kolczyk z ropy i włożyć z powrotem. kolczyk zmienia się po zagojeniu się rany. dziuniaaaaaa lol - nie ma określonej, ' najlepszej ' pory na kolczyk. szybkość gojenia się uszu nie pokrywa się z szybkością gojenia się pępka, nosa itp. zależy też od wieku, organizmu, skóry... to sprawa osobista, u każdego jest inaczej. mi osobiście goiło się pół roku, kolczyk w pępku mam równo 11 miesięcy, w języku 2,5, a w nosie 3 tygodnie.

Gość sweeeety28
nie ma sprawy kiii... jak by cos bylo nie tak to pedz do kosmetyczki ktora ci przebijala... pozdro ;****

Gość natuśś
Hmm.. chciałam sobie zrobić kolczyk przekuwałam pierwszy raz i się nie chciał przebić do konca, musiałam go wyciągnąć teraz się zagoiło i chcę spróbować jeszcze raz... ale już sama nie wiem ;/ bolało w cholerę i się zastanawiam czy nie iść do kosmetyczki bo żadnego salonu po blisku nie mam. pozdrawiam :)

Gość NeTkaP
ide jutro robić kolczyk;p boje sie ze będzie bolało ale kozeżanki mają i mówią że szybko się goi i wcale nie boli tylko troche przy wyciąganiu igły pozdrawiam

Gość sweeeety28
natuśś.. pewnie ze masz isc do kosmetyczki..przebijanie samemu moze byc niebezpieczne zwlascza jak nie wiesz jak to zrobic... mozesz miec pozniej problemy... pps.. skylszalam gdzies ze nie wolno robic dzurki na dziurce..wiec zapytaj kosmetyczki czy mozesz zrobic w tym sameym miejscu co kiedys..ona powinna wiedzic.. ;***

Gość miadziap
ja byłam dziś ok 11,00 w studiu tattoo i tam fajna pani dała mi do wypełnienia kartke ze zgodą na zabieg i danymi osobowymi,potem wybrałam kolczyk (miałam 4 do wyboru) zaznaczyła mi flamastrem kropki,położyłam się na fotelu, złapała zkórę szczypcami i ...wpier*doliła mi taką grubą igłę że jak ją zobaczyłam to myślałam że umrę ale mnie uspokoiła i nie było tak źle. najbardziej bolało przekłucie ( nie chciałam znieczulenia bo powiedziała że może to i coś tam da, ale potem jak puści to bedzie bardziej boleć) poczułam ukłucie trochę mocniejsze niż szczepienie, potem ucięła koncówkę igły i wpakowała w nią kolczyk. potem bolało troche jak przeciągała igłe przez dziurke. przemyła spiryusem i zakleiła plastrem. powiedziała że lepiej żebym niczym nie smarowała tylko spirytusem salicylowym na patyczku do uszu przemywała pare razy dziennie a jak zapiecze troche to nawet dobrze. za przebicie zapłaciłam 40 zl bo promocyjka była a za kolczyka 20 zł. jestem b. zadowolona.

Gość STRUPEK
Rok temu przebilam kolczyka w pepku w dobrym salonie. Wszystko bylo super, baardzo ladnie sie goil, zero bolu, no cudo;) od tamtego czasu nie chodzilam na solarium, nie kapalam sie w morzu itp. Natomiast 3 dni temu zauwazylam miedzy precikiem a ozdoba strupka o kolorze jasno czerwonym. Najpierw byl maly, myslalam ze sie zagoi ale teraz widze, ze on rosnie:/ jest coraz bardziej wypukly:/ i taki miekki (mozna go \"wciskac\" palcem). Tak jakby sie w nim zbierala ropa czy cos.. Za kilka dni wyjezdzam na wakacje i szukam czegos zeby to usunac, bo jak sie pokaze przed ludzmi z takim czyms:/ a jest niestety bardzo wydoczny... Czym moge to wyleczyc? i z czego w ogole to sie wzielo? Dbam o niego, nie zahaczylam o nic itp... Pozdrawiam;)

Gość STRUPEK
Rok temu przebilam kolczyka w pepku w dobrym salonie. Wszystko bylo super, baardzo ladnie sie goil, zero bolu, no cudo;) od tamtego czasu nie chodzilam na solarium, nie kapalam sie w morzu itp. Natomiast 3 dni temu zauwazylam miedzy precikiem a ozdoba strupka o kolorze jasno czerwonym. Najpierw byl maly, myslalam ze sie zagoi ale teraz widze, ze on rosnie:/ jest coraz bardziej wypukly:/ i taki miekki (mozna go "wciskac" palcem). Tak jakby sie w nim zbierala ropa czy cos.. Za kilka dni wyjezdzam na wakacje i szukam czegos zeby to usunac, bo jak sie pokaze przed ludzmi z takim czyms:/ a jest niestety bardzo wydoczny... Czym moge to wyleczyc? i z czego w ogole to sie wzielo? Dbam o niego, nie zahaczylam o nic itp... Pozdrawiam;)

Gość STRUPEK
Rok temu przebilam kolczyka w pepku w dobrym salonie. Wszystko bylo super, baardzo ladnie sie goil, zero bolu, no cudo;) od tamtego czasu nie chodzilam na solarium, nie kapalam sie w morzu itp. Natomiast 3 dni temu zauwazylam miedzy precikiem a ozdoba strupka o kolorze jasno czerwonym. Najpierw byl maly, myslalam ze sie zagoi ale teraz widze, ze on rosnie:/ jest coraz bardziej wypukly:/ i taki miekki (mozna go "wciskac" palcem). Tak jakby sie w nim zbierala ropa czy cos.. Za kilka dni wyjezdzam na wakacje i szukam czegos zeby to usunac, bo jak sie pokaze przed ludzmi z takim czyms:/ a jest niestety bardzo wydoczny... Czym moge to wyleczyc? i z czego w ogole to sie wzielo? Dbam o niego, nie zahaczylam o nic itp... Pozdrawiam;)

Gość joasiam95
Miał wczoraj przebijany pępek wcale tak nie bolał 3 sekundy i postrachu, ale moja koleżanka tak był spiętą że po kolczykowaniu w pępku zemdlała ale to wszy stało się dla tego że była spięta a trzeba się wyluzować to moja rada .

Gość KwiiattuSzekk
` . Hej Dziewczyny ; ) . Ja Przebiłam sobie pępek 14.1o.o9.2oo8 (U Kosmetyczki Oczywiście ) Miałam go , aż do świąt Wielkanocnych ; ( . Wszystko Przez tą kosmetyczkę bo powiedziała mi abym robiła pępek tribiotikiem w płynie ;/. teraz są wakacje . I Przebijam sobie 2 raz u innej kosmetyczki tak pod koniec sierpnia . moja Koleżanka robiła sobie w toalecie szkolnej ;/ . żałosne pani ich na tym przyłapała i dziewczyna siedziała 2 godziny na korytarzu z wenflonem w pępku . Dziewczyny ! nie przebijajcie sobie same ! . Zakażenie wdaje się bardzo szybko ! .

Gość Sandruss
hej. ;d chce sobie przebić pępek u kosmetyczki .. ale troche sie boje ..;//

Gość Juuzaa **
Ja miałam kolczyka w pępku...i goił się ze 4 miesiącee...;// Musiałam ściągnąc booie moglaam go w ogólee ruszać... Chodziłam do kosmetyczki by mii zalożyła noweego... A co do przekłuwaniaa too bardzoooo bolii ! ;((

Gość Patulq
Hej ;) Za kilka dni przebijam pepek. Zrobi mi to 20 kolezanka, ktora ma w tym doswiadczenie, bedzie to przebijanie w warunkach domowych. Problem w tym ze rodzice nie wiedza o kolczyku oraz nie zgadzaja sie. Co jesli pojade z nimi nad jezioro ?. Bede mogla sie kapac ? Lub wyciagnac koczyk ? Ile on sie bedzie goil ? I jaki jest bol przklucia? Mozna kupic znieczulenie ?.. Czekam na odpowiedz

Gość gugas
Mam pytanie do osób które już przebijały (ale nie w domowych warunkach) czy jak robiłyście to, to miałyście idealnie płaski brzuch? Bo ja nie mam zbyt płaskiego brzucha i wgl ale chciałabym mieć kolczyk ale się wstydzę trochę iść robić.... I Jeszcze jedno jak się go przebija? w jakiej pozycji? Ile to może kosztować? Z góry dziękuję:)

Gość gugas
A o Jeszce zapomniałam kiedy powinnam go sobie zrobić (lato, zima) ?Czy będzie go widać spod koszulki tzn czy będzie odstawać? Po jakim czasie bd mogła iść na basen bądź plażę i się się opalać? A i Jeszcze jedno jaki kolczyk jest odpowiedni i czy powinnam go sobie kupić najpierw czy np. u kosmetyczki podczas robienia mogłabym. Bo właściwie to nie wiem gdzie mogłabym przebić pępęk bo mieszkam w małym miasteczku gdzie nie ma studia tatuaży....

Gość nudddle
Witam wszystkich!!! Chciałam się zapytać czy macie drogie panie włoski na brzuchu? Bo ja mam takie małe i jasne, no ale jednak są. I Nie wiem czy to jest całkiem normalne.

Gość SKATii...
Dzięki hensa za odpowiedź...;* kurde..nie jestem głupia,ale nie pomyślałam,że bedize mi potrzebna zgoda rodziców na przekłucie...;/ a jeśli wzięłabym kogoś pełnoletniego i by swój dowód pokazał...?? a co jeśli chodzi o wyglad brzuszka... ten kolczyk bedzie dla mnie,a nie dla kogoś... ale kiedy stoje..to jest płaski..niesety kiedy suiadam robią się fałdki..czy to bardzo przeszkadza...??

Gość Zaufana
ja ostatnio przekłuwałam.przysiegam nic nie bolało;))) I całe szczescie. goi sie bradzo dobrze. nie ma zadnych komplikicji.;*** Jestem bardzo szczesliwa ze sie odwazyłam i wcale nie żałuje. Idzcie do ZAUFANEJ kosmetyczki iwtedy nie bd problemów.

Gość Adziorek
Mam pytanie: czy osobie z krągłym brzuchem pasuje kolczyk w pępku?Bardzo bym chciała go mieć ale nie wiem czy pasuje...

Gość Adziorek18
Mam pytanie : czy osobom z krągłym brzuchem pasuje kolczyk w pępku?Bardzo mo sie to podoba ale ie wiem czy to pasuje

Gość Adziorek18

Gość Adziorek18
Czy osobom z krągłym brzuchem pasuje kolczyk w pępku?

Gość Adziorek18
Czy osobom z krągłym brzuchem pasuje kolczyk w pępku?

Gość mloda_polska
wczoraj przekułam pępek i nie wiem czym mam go przemywac, moze mi ktos cos doradzic?

Gość mloda_polska
wczoraj przekułam pępek i nie wiem czym mam go przemywac, moze mi ktos cos doradzic?