Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kachnawielgachna

orbitrek-zalety i wady

Polecane posty

Gość Danielek_24
Witam wszystkich!!! Przeczytalem pare stron w waszym temacie i naprawde jestem very happy , ze w koncu moglem sie czegos dowiedziec :) Nosze sie z zamiarem kupna orbitreka, ale waze 115kg i mam 188cm wzrostu a boje sie ze te wszystkie orbitreki sie rozpadna :( czy mozliwe jest ze kupie cos w miare taniego (500zl) i sie nie rozpadnie... Czasami podaja wage max 110, 100, ale wiem ze jest tez zapas dla takich jak ja :P. Piszcie jak najwiecej bede sledzil... Powodzenia zycze :) i powiem wam od siebie ze kupno orbitreka nie zalatwi tych zbednych kg. Podstawa jest DIETA, wiem sam po sobie w tamto lato juz wazylem 97kg a w pasie mialem 89cm a nie 102cm :/ waga nie jest az taka wazna, liczy sie wyglad sylwetki i samopoczucie... A taki pas neoprenowy to super sprawa w/g mnie dziala i pomaga spalac tkanke tluszczowa lepiej o jakies 30%. Kupilem juz sobie 3sztuke bo jeden gdzies posialem a drugi zniszczylem :) Jeszcze mysle o takich spodenkach neoprenowych, ale nie ma takich rozmiarow chyba? :p Czekam na opinie i odpowiedzi :) Pozdrawiam :*

Gość kercik
aaa

Gość lili ze wschodu
Thomas SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!gratulacje!ja ćwicze 2 tygodnie ale efektów nie widze jak narazie(waga stoi), tzn, poprawiło się moje samopoczucie!CZŁOwieku dałeś mi wiarę w ten sport!!!!!!!!!!!!!!!!!!Trzymam kciuki za Ciebie!!!!!!!!!!!!!!i za Nas wszystkich! a tak w ogóle to super,że tych naszych stron coraz więcej! pozdrawiam wszystkich i zycze wytrwałości przez święta!!!!!!!!!!

Thomas_26 gratuluję, naprawdę piękny wynik jak na taki krótki okres czasu. Kurczę, że też mnie nie spada tak szybko waga, ale bądźmy szczerzy zdarzają mi się grzechy w diecie. Za to codziennie ćwiczę na orbitreku, minimum 40 minut, ale jeśli nie jestem padnięta wieczorem to drugą rundkę robię. Poza spadkiem wagi całkiem miłym skutkiem ćwiczeń, jest polepszenie kształtów ciała, hmm.... podniosła mi się pupa do góry i uda zaczęły się ładnie kształtować, a to już coś.

Gość agatka88
Ja mam orbitreka od jakiś 2 miesięcy.Mój problem polega na tym że nie mam czasu aby ćwiczyć codziennie.Ćwiczę 2,3X w tygodniu po min.90 min na dość dużym obciążeniu bez przerwy.Niestety obawiam się że to za mało aby uzyskać widoczne efekty:(Trudno mi jednak codziennie wygospodarować czas na ćwiczenie.Dodam jeszcze że mam do zrzucenia jakieś 6-8 kg do idealnej sylwetki.Do tej pory zauważyłam już,że ładnie wyrzeźbiły mi się nogi ale to jeszcze nie jest to do czego dążę.Poradźcie mi proszę ile razy w tygodniu oraz jak intensywnie ćwiczyć.Pozdrawiam wszystkich oraz życzę jak najlepszych efektów waszych wypocin;)

Gość kercik
do tomasa 26 GRATULUJE !!!! i mam pytanie jaka l-karnityna i czy z internetu jest pewna czy mozesz kogos na necie polecic??? pozdrawiam

Gość kercik
do tomasa 26 GRATULUJE !!!! i mam pytanie jaka l-karnityna i czy z internetu jest pewna czy mozesz kogos na necie polecic??? pozdrawiam

Gość lili ze wschodu
Hej!z tego co wiem to aby zrzucić kilogramy nie należy ćwiczyć na duzym obciążeniu, bo to zbuduje mięśnie a chodzi o pozbycie sie tkanki tłuszczowej,wiec radziłabym ćwiczyć długo ale na lżejszym"biegu"! kurcze mam okropny dylemat, na święta jeste u rodzinki i są tu góry pysznego jedzonka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja mam chyba słabą wolę!ale walcze!

Witanko Siemanko :) Czy ktoś z was kupował kiedys orbitra we Wrocku na Bielanach w Decalthlonie?Maja fajny sprzęt.Ktos powiedział,że orbitrek z info MADE IN CHINA jest podróbą.Nie prawda.Wszystkie orbitrki MADE IN CHINA,ponieważ chińczycy znają się na rzeczy.Nawet Ketteler jest produkowany i wykonany w Chinach.Nie sugerujcie się tym przy zakupie sprzetu. Pozdrowienka

Gość mała_84
witam:) mam orbitreka od tygodnia. swietna maszyna,wygodna,cicha...przed telewizorkiem mozna z niej korzystac wtedy czas treningu sie mniej dluzy...troche monotonny ale kto powiedzial ze wysilek moze byc woogle przyjemny? cwicze srednio 45-50min dzinnie na najmniejszym obciazeniu, poce sie jak smok, nie mam zadyszki,ale pod koniec czasem mnie kolka w zebrach zlapie :) ale nie o tym chcialam...nie wiem czy dobrze cwicze??? slyszalam ze tetno dla osoby w moim wieku powinno wynosic tak min. 150 zeby bylo wogole warto cwiczyc. tylko,ze ja kiedykolwiek zmierze puls to mam maks. 75!!!! co to moze oznaczac??? jak mam je zwiekszyc??? moze mam wadliwego orbitreka? szybciej machac nogami nie potrafie a obawiam sie cwiczen na wiekszym obciazeniu,zeby sobie miesni nie wyrobic poteznych!!! help!!!!!

Gość pysiaczek0401
Jeśli chodzi o orbitreka to jestem bardzo zadowolona....rowniez nie mialam kondycji ale zaczelam cwiczyc na poczatek ok 30 min...z przerwami na napicie sie wody...jest naprawde super....Mimo tego ze orbitrek wyniosl ok 1300zl ale oplaca sie :D

Gość dalma
mam orbiterka i jak narazie bo mam go 1 miesiac jestem zadowolona. schudlam 3 kg i troszke jakby z ud spadlam sa szczuplejsze. oczywiscie tez inaczej jem duzo mniej nie jem wogole slodyczy kupuje sobie warzywa na patelnie jem je z ryzem lub makaronem do tego cwicze na orbiterku. mam orbiterka z promocji dalam za niego 500 zl jestem z niego zadowolona nie mam mechanicznego i jesli ktos nie ma pieniedzy i wacha sie nad kupnem bo czytalam ze niektorzy zastanawiaja sie ze moze by tak poczekac bo lepszy jest mechaniczny to uwazam ze kupic i taki mozna jak sie chce schudnac. jestem pod wrazeniem thomasa super facet cz ciebie tak trzymac to mi sie podoba . a co do reszty to uwazam ze na poczatku lepiej sie nie szarzowac najpierw po 10 minut pozniej coraz wiecej my sami wiemy ile mozemy pojezdzic na orbiterku kazdy z nas ma inne mozliwosci. zycze wszystkim i sobie wytrwlosci trzymajcie sie kochani.

Gość agatka88
Hej. mała_84 ja mam podobny problem.Nawet kiedy jestem już bardzo wyczerpana ćwiczeniami tak że ledwo zipie puls wskazuje mi co najwyżej 110.Wiem ze dla mojego wieku powinien być on na pewno wyższy-mam 19 lat.Ciekawa jestem czy to wskaźnik źle wskazuje czy to mój organizm szwankuje?

Gość lili ze wschodu
WITAM!!!!!!!!!!!!!!!!!już wróciłam!tak martwiłam się świętami, że przytyję a tu normalnie nic Waga stoi w miejscu!!!!!!!!!!tak się cieszę, dziś wskakuję na swego olpranka i do boju, ale przed tym jeszcze chwile się pouczę bo w sobote egzamin!!!!!!!!!!!!!pozdraiam wszystkich!:)

Witam wszystkich, Dawno mnie nie było. Miałam problem z kolanem po nartach, potem ćwiczyłam callanetics i też ciągle łapałam jakieś kontuzje, a teraz stwierdziłam że jednak wracam do orbitreka. Stary, sprawdzony sposób, i swego czasu dużo mi dały ćwiczenia na nim. Włączam sobie radio Złote Przeboje i jadę:) Pozdrawiam wszystkie i wszystkich or-bi-tre-ko-wi-czów:)

Gość monia.gdansk
Witam wszystkich Niedawno kupiłam fajnego orbitreka magnetycznego firmy Hammer z dużym kołem zamachowym i średnicą. Jest cichy i wart swojej ceny jednakże ze względu na kłopoty zdrowotne nie jestem w stanie ćwiczyć na nim, lekarz mi zabronił jedynie co pozostaje mi basen :( Więc jeżeli ktoś potrzebuje dobrego orbitreka z okolic trójmiasta to mogę go osdtąpić. Kosztował 650 zł chciałabym odzyskać choć 600 zł za niego. Proszę o kontakt monica_gdansk@wp.pl Pozdrawiam wszystkich

Gość aniaevo9
Jeszcze jedno pytanko czy warto dodatkowo zazywać L-karnityne jeśli tak to jaką firmę wybrać.Z góry dziękuję i jeszcze raz pozdrawiam

Gość Monia.gdansk
W odpowiedzi aniaevo9 w ciągu miesiąca już powinnaś widzieć efekty. Powiem jedno, nie ważne ile ważysz zmierz swoje obwody, zobaczysz jest duża różnica. Po drugie powinnaś kupić sobie spalacz tłuszczu dyma-burn xtreme firmy dymatize. Jest rewalacyjny. Ma wszystkie najlepsze spalacze tłuszczu oraz odpowiednią dawkę L-karnityny. Jest rewelacyjny. Stosowałam różne ale ten jest najlepszy. Ja 8 kg zrzuciłam przez miesiąc. Polecam.... :)

Gość aniaevo9
Droga Moniu.Bardzo dziękuję Ci za odpowiedż,ale napisz mi proszę gdzie mogę kupić taki spalacz tłuszczu i jaka jest jego cena,ćwiczę na 3 poziomie ( zaczynałam na pierwszym) ponieważ zależy mi bardzo by spalić nadmiar tłuszczyku,jak sądzisz mogę ćwiczyć na 3 czy lepiej ustawić na lżejszy by uniknąć przyrotu mięśni.POZDRAWIM!!!!

Gość Monia.gdańsk
Witaj zapewne masz na imię Ania. Wnioskuje to z twego pseudonimu. Spalacz kosztuje od 89 - 130 zł poniżej podaje ci link http://www.centrum.odzywek.pl/produkt,Dymatize_Dyma-Burn_Extreme_100_kaps,319.php. Jest tam najtaniej. Dodatkowo poczytasz sobie o składnikach i wogóle o tym specyfiku :) Jeżeli chodzi o ćwiczenia to aby schudnac trwale i w każdym miejscu, to proponuje ci ćwiczenia na 2 lub 3 poziomie ale nie wyżej, dłuższy czas. np. oglądasz film trwający 1,5h tyle ćwicz 2-3 razy w tygodniu proponuje ci ćwiczenia Claudi Schiffer i na zmianę Cindy Crawford ale jej pierwszą kasetę. Świetnie te ćwiczenia kształtują sylwetkę wzmacniają mięśnie, bez ich rozbudowywania a orbitrek stanowi ważny elemnt Cardio, tj. giętkość, szybsze spalanie tłuszczu. Same ćwiczenia dadzą ci duży ubytek twojego ciałka a Orbiterk ujędrni. Życzę powodzenia naprawdę warto. To się sprawdza i nic innego nie da ci takich rezultatów. :))))

Gość Monia.gdańsk
Info dla wszystkich Orbitrowiczów: Najlepsza dieta to taka, w której jesz wszystko nie katując się. Ważne w tym wszystkim jest to aby odpowiednio łączyć produkty, pewnie słyszeliście wszyscy o diecie niełączenia. W ciągu pół roku organizm zrzuci cały zbędny zapas tłuszczyku. Ćwiczenia wspomagają i przyspieszają metabolizm. Macie mięśnie oczywiście nie takie jak Puzian ale normalne, właśnie dzięki nim nie będziecie tyć. Mięśnie szybciej spalą. I na koniec bardzo dobra wiadomość dla osób które są bardzo otyłe. Po schudnięciu utrzymujcie wagę przez około roku to wasze komórki tłuszczowe będą się redukować i nie będzie natychmiastowego tycia po przyjemnościach. :))))

Gość lili ze wschodu
do MONIA GDAŃSK hej, jestem zainteresowana tym spalaczem tłuszczu Dyma-coś tam czy nie ma efektu jojo?jak sie po tym czujesz 8kg w miesiąc to dużo!

Gość Monia.gdańsk
Nie miałam problemu z efektem jojo, ponieważ ćwiczyłam i moja skóra była jędrna, po drugie to wspomagacz ale jak powiedziałam ważne są ćwiczenia. Specyfik nie pozwala na tworzenie dodatkowych komórek tłuszczowych a tłuszcz z jedzenia był zamieniany w energie. To pozwoliło zredukować moje komórki tłuszczowe. Dodatkowo dieta niełączenia. Jadłam wszystko tylko nie łączyłam np. ziemniaków z mięsem. Jadłam słodyczne i wszystko inne. Nawet o godzinie 20.00

Gość Monia.gdańsk
0jeżeli chodzi o samopoczucie to rewelacyjnie Poczułam się w pełni kobietą, mogłam nosić ciuszki, które już były odłożone na lepsze czasy. Wiem że to dużo, ale nie odczułam tego drastycznie. Może dlatego, że nie została mi obwisła skóra oraz spaliłam tłuszcz wzmocniłam mięśnie, dzięki którym nie tyje. Mój metabolizm poprawił się napewno o 30% a to dużo w przypadku kobiety około 30-tki a jak powszechnie wiadomo po 25 roku życia metabolizm obniża się z roku na rok i więcej mamy zaokrągleń :) więc napewno polecam.

Gość lili ze wschodu
hej!stan na dzień dzisiejszy -3kg!!!!!!!!!sampopczucie super!!!!!!!!!czekam na wspomagacz spalający tłuszcz,jak tak dalej pójdzie to będzie ze mnie jeszcze laska!!!!!!!!!!!!!!!!!nie przypuszczałam,że ćwiczenia na orbitreku to taka świetna zabawa!!!!!dająca podwójne korzyści utrata wagi i poprawa samopoczucia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Thomas_26
Ejo wszystkim! Ja też chciałem się pochwalić - waga -15kg (aktualnie 76kg) :D do końca zostało mi jeszcze 5kg. Orbitrek nadal sprawuje się nieźle aczkolwiek tak po 30min ćwiczeń coś mu tam zaczyna stukać i pukać, ale na razie się nie przejmuje bo pozatym nic się nie dzieje, pewnie ma już dość tego kręcenia po 40min dziennie :) Samopoczucie - chyba nie muszę wspominać - rewelacja. Jak znajdę jakieś moje zdjęcia przed "kuracją" i zrobie aktualne to się pochwalę. Pozdrawiam wszystkich i trzymam za Was kciuki !!!

Gość luka00108
Witam Przesledziłam wiekszośc wypowiedzi i będę kolejną osobą, która prosi o radę w sprawie orbitreka. Kupiłam go na Allegro od kogoś, kto go przywiózł z Niemiec -orbitrek firmy Buffalo-Jest bez gwarancji i instrukcji obsługi. Jednak intryguje mnie fakt, ze strasznie skrzypi na wysokości pedałów. Mąż twierdzi, ze to normalne kiedy plastik naciska na metal. Lecz chybaq tak nie powinno być, prawda? (probowałam już nasmarować i nic)Koło pracuje ciuchutko. Proszę o wasze uwagi .

Gość M limerick
jest tu kto ....jak cos to chetnie y Wami popisze