Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kachnawielgachna

orbitrek-zalety i wady

Polecane posty

Gość gość
Witam Chciałabym się dowiedzieć czy któraś z was ma taki Orbitrek elektromagnetyczny HS-55E Elite Hop-Sportl I jakie ma zdanie opinie- jak sie spisuje pozdrawiam

Gość Kkwiatuszek
Witam, wpisuję się dzisiaj pierwszy raz w Wasze wypowiedzi. Zostałam przez Was bardzo zmobilizowana do zaukpu orbitreka (po przeczytaniu baaardzo wielu opini wybrałam Hammer Crosslife XTR) i mam nadzieję, że moje postanowienia w związku z jego zakupem będą dotrzymane. Po pierwsze chcę poprawić moją kondycję, sprawność ruchową, doenergetyzować pozytywną energią swoje ciało i troszeczkę schudnąć 5kg. Obiecuję, że za dni parę...opiszę pierwsze efekty

Gość Kunegunnda
Hej Dziewczęta :) Jestem przed kupnem orbitreka , na jakie funkcje powinnam zwrócić uwagę przy zakupie ? bardzo proszę o odpowiedź , najlepiej na maila: klaudynawolniakowska@gmail.com

Gość violetrose
gość "Chciałabym się dowiedzieć czy któraś z was ma taki Orbitrek elektromagnetyczny HS-55E Elite Hop-Sportl I jakie ma zdanie opinie- jak sie spisuje " Jeśli chodzi Ci o ten http://sportbody.pl/orbitrek-elektromagnetyczny-hs-55e-elite_p1793 to możesz go śmiało kupić. Kupiłam tańszego orbitreka z hop sporta i sprzęt bardzo porządny. Natomiast ten orbitrek o którym Ty mówisz kupiła moja koleżanka z pracy i tak samo nie narzeka. Bardzo fajnie się na nim ćwiczy i wszystko chodzi jak w zegarku. Dodatkowo jak kupisz go przez ten sklep możęsz dostać go w promocji z gratisami.

Gość Mela2014
Witam, Jestem nowa na tym forum i początkująca na orbitreku. Czytam to forum od dłuższego czasu i bardzo podoba mi sie pozytywna energia dająca niezłego kopa do cwiczen. Mam nadzieje ze forum dożyje z nowym rokiem i wzajemnie damy radę zrzucić nadmierne kg. Chciałabym zrzucić około 10 kg. Mam 155 cm i jutro rano podam wagę. Trochę boje sie na nią wejść... po świętach.

Gość Mela2014
Oczywiście miało być "odzyje"

Gość Mela2014
Cześć, czy tu ktoś bywa? Takie fantastyczne to forum....

Gość Mela2014
Ja dziś jeździłam 35 minut na zmiennym obciazeniu. Spalilam 250 kcal. Od Mikołaja dostałam pas do mierzenia tętna. Jutro go wyprobuje. Czy ktoś ćwiczy ze mną?

Gość xxeennaa
ja jestem :) ćwiczę drugi tydzień trzy razy w tygodniu, może z czasem będę częściej:) moja waga 88,9 a cel to 63kg. pisałam na tym forum, że zeszłam z wagi 118kg.Wczoraj ćwiczyłam 80minut, a dzisiaj wolne.

Gość Mela2014
Xeeena jak miło ze jesteś. Może odważę sie wejść jutro na wagę. Szacuje ze wazę ok 65 kg ale jestem niska i przez to nieco kwadratowa. Chciałabym ważyć około 53kg. Po drugiej ciąży udało mi sie schudnąć do 52 kg. To było wspaniałe uczucie. Szkoda ze zaprzepaszczone. Powodzenia i gratulacje za tak wspaniała prace i zrzucenie tylu kg.

Gość Mela2014
Niedużo sie pomyliłam. Wazę 66 kg i muszę zrzucić około 11-12kg. Idę ćwiczyć.

Gość xxeennaa
Mla2014 dziękuję :) po pierwszej schudłam z 96 do 63kg, a po drugiej ważyłam 118 i znowu mi się marzy 63 :) 12kg do zrzucenia to nie tak dużo, tak więc na pewno dasz radę :) Też mam w planach dzisiaj ćwiczy, ale co z tego będzie to się okaże wieczorem. Daj znać jak po dzisiejszych ćwiczeniach :)

Gość mamuska33
Witajcie. Może i ja się dołączę bo mam do zgubienia jakieś 10 kg.Dodam ze ćwiczyłam wcześniej i zgubiłam 36 kg przez rok teraz mam chyba 74 kg a chce mieć 65/64...Tylko musze jakoś zacząć a straszny ze mnie len się zrobił no i wcześniej byłam tutaj dla motywacji i się udało wiec może znów się uda . pozdrawiam serdecznie

Gość Mela2014
Melduje ze zaliczylam 40minut. 250kcal mniej. Cel pierwszy 6kg mniej do 15 lutego. Grunt to ograniczyc slodycze i cwiczyc systematycznie. Tego Wam i sobie zycze.

Gość gość
Mela a na jakim obciążeniu ćwiczysz?ja do przodu to 1 a później 2 a do tyłu na 3 lub 4. Ze słodyczami to u mnie nie jest tak źle, ale jak dzieci jedzą to też się czasem skuszę :-) Mamuśka mamy podobny cel, ze mnie też sie zrobił leń ale trzeba sie z tłuszczem rozprawić do końca :-) co robiłaś żeby skóra nie wisiala? Okres mi się zblirza i ptasie mleczko zaa mna chodzi, ale tym razem go nie kupie, bo później bedzie trzeba wiecej spalić

Gość xxeennaa
To ja wyżej napisałam :-)

Gość mamuska33
Jeszcze mi trochę wisi ale nie dużo ...po orbitreku (45 do 60 min) robiłam na piłce brzuszki (15 min ) musze się uporać z faldka w dolnej części brzucha. ..biorę się za siebie od poniedziałku bo ja tak mam ze zawsze muszę się przygotować do tego...no i będę ćwiczyć wieczorami jak dziec**pójdą spać. ..:-) ale jak się wezmę i będziemy się wspierać to wierzę że się uda .Pozdrawiam

Gość gość
Możecie mi coś powiedzieć o HERTZ C.7E?? Ma 12 kg koło czy to sprawi że ćwiczenia będą bardziej efektowne?

Gość Mela2014
Witam w Nowym Roku, Wszystkim orbitrekowiczom życzę sukcesów w zrzucaniu kilogramów. Ja ćwiczę codziennie i staram sie nie odpuszczać. Jak tam u pozostałych ćwiczących?

Gość Mela2014
Co do obciążeń to wcześniej Cwiczylam na 3,4,5 i do tylu na 6 czasem 7. Po przerwie w ćwiczeniach kondycja spadła i ćwiczę zazwyczaj 1,2,3 i do tylu na 4,5. Mikołaj przyniósł mi pod choinkę pas do mierzenia pulsu i niestety juz na 1 czy 2 puls mam wysoki ok.140-150. A jak czytam w internecie to rożne są opinie jaki przedział pulsu jest najlepszy do spalania tłuszczu czy 65% swojego max tętna czy 75%.

Gość Mela2014
Dziewczyny czy ktoś jeszcze odwiedza to forum?

Gość Aniamila
Wybierając orbitrek, powinniśmy zwrócić uwagę szczególnie na takie parametry, jak: waga koła zamachowego - im cięższa osoba, tym większą wagę powinno mieć koło zamachowe. Orbitrek będzie wtedy płynniej chodził. Warto zwrócić uwagę na wagę orbitreka - cięższy będzie zdecydowanie stabilniejszy. Powinna być podane również maksymalne obciążenie (warto na to zwrócić uwagę szczególnie, gdy nasza waga wynosi w okolicach 100 cm). Cena - gra sporą rolę - tak jak ktoś napisał, poniżej 500 zł niewarto kupować orbitrek. Na pewno warto zwrócić uwagę na markę. Orbitreki firm: York, Kettler, Hammer są droższe (powyżej tysiąca zł), lecz warto w nie zainwestować, ponieważ są wysokiej jakości. Z tańszych można zainteresować się firmami Thorn czy Body Sculpture. Przykładowe dobre, popularne orbitreki: York X120 Active http://athletic24.pl/product-pol-4884-YORK-X120-Active-52048-Rower-eliptyczny.html Kettler Rivo P

Gość alicjaZoz
Hej dziewczyny mam pytanie: czy któraś z Was ma Kettlera Cosmos Gt???Zastanawiam się nad zakupem takiego właśnie orbitreka i nie wiem czy przy mojej wadze 68kg i wzroście 163 nie będzie dla mnie za duży i ciężki (koło zamachowe ok 20kg)? Dodam że mój obecny orbitrek ma koło zamachowe 6kg i uważam jest sporo za małe dla mnie, mam wrażenie jakbym robiła małe kroczki w miejscu.Będę ogromnie wdzięczna za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam.

Gość gość
Witam chętnie się przyłącze do odchudzania na orbim od wczoraj zaczęłam do czerwcz che zrzucić 10 kg

Gość Mela2014
Witam Cię, na tym forum od jakiegoś czasu zrobiło sie bardzo cicho i mało osób je odwiedza. Szkoda bo było bardzo motywujące. Jeśli chcesz liczyć na wsparcie to poszukaj podobnego forum na kafeterii: efekty cwiczen na orbitreku-konkretnie! Bardzo podobna forma forum, dużo wspierających osób które dziela sie swoimi sukcesami codziennie.

Gość Thomas81
Jeżeli szukacie motywacji to zapraszam na nasze forum - wystarczy wpisać w wyszukiwarce "forum orbitrek" i na pewno znajdziecie ;) Takich jak Wy jest u nas wiele - zapraszam serdecznie www.forum.orbitrek.com.pl

Gość renii78
Hej dziewczyny w nowym roku:) Jak już pisałam zaczęłam ćwiczyć na orbim;) juz w listopadzie. Kondycja wróciła i już nie męczy mnie podbieganie do autobusu:) Wcześniej było bardzo źle, nawet szybki marsz sprawiał mi problem. Ale po ćwiczeniach na orbim juz po dwóch tygodniach miałam po 2 cm mniej w udach i w pasie, waga spadła o 1,5 kg wiec jak dla mnie rewelacja. Tylko przez święta trochę zaniedbałam ćwiczenia ale ostatnio znowu wskoczyłam na orbiego;) i muszę powiedzieć że nawet samopoczucie mi się poprawiło. Wiec polecam takie ćwiczenia. No oczywiście odstawiłam słodycze, a muszę podpowiedzieć że je uwielbiam:) Jeszcze nie jeździłam na nim do tyłu, ale jutro spróbuje.

Gość vviatusek
Witam, niedawno zamówiłam Orbitreka Thorn KH-706 Platinium (PO-04), ale dziś sklep poinformował mnie, że akurat nie mają go na magzynie i w zamian mogą dać mi inny model, ponoć droższy: Hammer CT6 4191. Nigdzie nie mogę namierzyć opinii na temat tego modelu, więc nie wiem, czy warto się zgadzać na taką zamianę. Orbitrek Thorn'a prawde mówiac po opisie bardziej mi odpowidada, ale nie znam się aż tak dobrze, dlatego chciałabym Was podpytać.

Gość gość
Kupiłam niedawno orbitreka firmy Hammer tylko model CARDIO, wcześniej myślałam też o ct6 ale był za mały dla mojego M. Z orbitreka jestem baaardzo zadowolona, solidny, cichutki. Napisz ile kosztuje w twoim sklepie bo być może przepłacasz - w razie czego służę pomocą gdzie można kupić orbitreki Hammera w b. atrakcyjnej cenie :)