Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naczelnamiasteczka

Po czym rozpoznac OWULACJE???

Polecane posty

Nie jestem s[ecjalistką w tych sprawach ale na forach dziewczyny piszą że mimo bólu i śluzu do jajeczkowania nie dochodzi wiec tylko monitoring u gina (tak mi sie wydaje) potrafi stwierdzic czy pęcherzyk pękł

Nie jestem s[ecjalistką w tych sprawach ale na forach dziewczyny piszą że mimo bólu i śluzu do jajeczkowania nie dochodzi wiec tylko monitoring u gina (tak mi sie wydaje) potrafi stwierdzic czy pęcherzyk pękł

Gość tikotiko
Agnisia1978 dzięki za odpowiedź. Ja też dopiero się ucze wszystkiego bo przy pierwszym dziecku wyszło nam za pierwszym razem bez większych starań. No czyli tak jak myślałam że ból oznacza pęknięcie pęcherzyka. Tylko nie rozumiem tego że napisałas że obserwacja dot. bólu i śluzu się nie wile dała skoro gin powiedział,ze dziś może dojśc do pięknięcia no i dziś reczywiście boli cię jajnik ??? No czyli obserwacja swoje ciała jest skuteczna ??? A jak u ciebie ze sluzem wczoraj i dzisiaj - jesli mogę spytać ????? U mnie wtedy mogło być troche za późno bo ból poczułam wczesnie rano ok 5 a do stranka doszło dopiero ok 23 tego samego dnia a plemniki potrzebują jeszcze ok 6 godzin aby dojrzeć. Tak dedukuję bo przy pierwszej ciąży do starań doszło 10, 11, 12 dnia cyklu przy cyklach 28-29 dniowych i się udało. Więc teraz spróbuję troche wczesniej. Mnie też teraz gin powiedział, że jak przez pół roku nam nie wyjdzie to mam przyjśćw połowie cyklu to zrobi monitoring. Mam nazieje,że nie będzie takiej potrzeby :)))))))))))))))))))))))))))))))) A pytałas gina może o wiesiołek ????? Pisałaś,że to twój drugi monitoring tzn. że pierwszy nie poskutkował czy było już po owulacji ??? Pozdrawiam cię serdecznie i trzymam kciukasy aby tym razem wyszło :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

ja mam cykl 27 dniowy dzisiaj jest 16 dzień cyklu kiedy mam ból i pewnie wtedy pęcherzyk pęka chce spróbować dzisiaj ale pewnie już jest za późno, :( Jesli chodzi o śluz to jakis jest ale jak dla mnie jest go za mało, ale gin stwierdził że śluzu jest prawidłowa wielkość, a on chyba wie lepiej. Mam nadzieje ze starczy mi wytrwalości :)

Gość Ashia87
Wy tutaj rozmawiacie o bólu około owulacyjnym a mnie boli kurtcze lewy jajnik bo jutro mam dostac @ ... Ale powiem szczerze, że od 4 miesięcy czuję się "normalnie" :D w tym tygodniu (jak to zwykle u mnie przed @) straszne nerwy... Pokłóciłam sie z teściową... Z mężem to ze 3 razy... Niby to źle, ale ja się czuje wreszcie tak jak kiedys :D jak miałam normalny poziom hormonów, regularne @ i w ogóle :D

Gość tikotiko
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Agnisia1978 próbuj koniecznie - wcale nie jest za późno !!! Zyczę powodzenia :)))))))))))))))))))))))))))))))) Aisha87 to super,że wraca normalność. Kwiecień już za chwilę :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) A ja czekam na @ ok 11 marca i potem staranka :))))))))))))))))))))))) Pozdrawiam :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Gość Ashia87
dziewczynki @ mi sie spóźnia :( nie wiem czy iśc do gina czy nie... tzn miałam iśc jak mi się @ skończy, ale w takim wypadku to chyba powinnam isc... :( poczekam jeszcze tydzień bo chora jestem i to moze przez to?? Jak myślicie?

Gość tikotiko
Witaj Aishia87 A nie ma możliwosci by jednak dzidzia była ;))))))))))))))))))))))))))))))) Jeśli nie to faktycznie choroba może troche rozregulować cykl. A ile dni Ci się spóźnia ??? Bierzesz antybiotyki ???

Gość MONIKKKKK
CZEŚC DZIEWCZYNY

Gość MONIKKKKK
staram sie z mężem już prawie 1,5 roku i nic. wiem co czujecie:( mam pytanie czy jeśli miałam pierwszego dnia plamienie a nie krwawienie to się nie liczy tak?? bo gdzieś tak wyczytałam ze się liczy od następnero dnia :) czytałam wasze wypowiedzi są bardzo ciekawę. mam nadzieje ze ktos mi odpisze. pozdrawiam

Gość tikotiko
Witam :))))))))))))))))))))))))))))) MONIKKKKK to zależy czy jak miałaś to plamienie to krew miała taką barwę jak przy okresie czy też było to takie plamienie brązowym śluzem. Jeśli była to taka normlna krew to liczy się to jako pierwszy dzień okresu niezależnie od tego czy było jej mało. Jesli natomiast jest to brązowe plamienie to pierwszym dniem jest dobiero ten dzień gdzie pojawia się taka normalna krew. Ja mam właśnie jeden dzień przed okresem takie brązowe plamienie a raczej brązowy śluz. Ale niektóre dziewczyny mają tak nawet kilka dni i nie wlicza się ich do nowego cyklu tylko jeszcze do straego. Pytałam się mojego gina czy takie jednodniowe plamienie może oznaczać jakieś zaburzenia hormonalne ale powiedział,że nie. Można to brać pod uwagę tylko w momencie kiedy cykle byłyby nieregularne i bardzo obfite powyżej 7 dni ale jeśli poza tym wszystko jest OK to wogóle nie mam na to zwracać uwagi. A stosujesz testy owulacyjne, wiesiołek ???? Pozdrawiam :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Gość monikkkkk
dzięki za odpowiedz. :) tak wiesiołek stosuję ale od nie dawna od tego cyklu mam właśnie 15 dzień cyklu i juz go odstawiłam.

Gość monikkkkk
a testy stosowałam ale juz nie bo jakiś nie trafiałam w te dni.

Gość Ashia87
tikotiko dzidzi na pewno nie ma. tego jestem pewna na 1000% @ spóźnia mi się 3dni :( a co do choroby to własnie dziwne bo antybiotyków nie biore...

Hejka dziewczyny Czy moge przyłaczyc sie do wspolnych staran??? ja staram sie o dzidziusia juz od stcznia i ciagle nic Teraz dopiero zaczełam mierzy temperatture w pochwie. Cykle mam 28 dniowe Ostatnio tylko miałam 35 dniowy gdyz na grypke zachorowałam Mierzę codziennie temperature od nie dawna (1 cykl) bo nie mam juz innego pomysłu aby miec dzidziusia; 1-6 dnia 36,3 7 dzien 36,4 8 dzien 36,6 9dzien 36,4 10dzien 36,2 11dzien 36,3 12 dzien 36,2 13dzien 36,4 14 dzien36,3 15 i 16 dzien-36,6, 17dzien-36,7 Miesiaczke spodziewam sie 29-go dnia czyli cykl konczy mi sie 28 dnia. powiedzcie mi czy 15 16 oraz 17 dzien to owulacja??? czy temperatura nadal bedzie wzrastac??? Seks uprawialismy 6, 7, 9, 11,12,13,15,16 dnia. Wyczytałam w necie ze tak az do ok 27 dnia cyklu tylko czy to prawda? Nie mam juz sił na nic moze za duzo sie przejmuje. ale wiecie jak to jest;( Tragedia Tera zmiesiaczke mam miec 21 marca Czekam alke czuje w głebi ze nic z tego nie bedzie Obym sie myliła

Ashia Nie marwt sie to na pewno od tej choroby:) ja ostatni cykl tez miałm opozniony o tydzien:) i tez nie brałam antybiotyków leczyłam sie jedynie polopirynka S . Miałam juz nadzieje ze moze jestem w ciazy no ale nie byłam:(

Gość Ashia87
Jolita no ja mam nadzieje że od choroby a nie znowu z powodu problemów z hormonami... :( co do temperaturki to ja nic nie doradze bo sie po prostu na tym nie znam :D

Gość tikotiko
Witajcie dziwczyny :))))))))))))))))))))))))))))))))) Bardzo się cieszę, że topik znów troszke się rozkręcił :)))))))))))))))))))))))) Ashia87 nie martw się kochana choroba często wpływa na cykl i to nic nadzwyczajnego. Może tel. do gina cię uspokoi ale moim zdaniem nie masz się czym przejmować. Jolita84 jest tego najlepszym przykładem. MONIKKKKK skoro testy owul. Ci nie pomogły to może zdecydujesz się na monitoring cyklu. Mnie gin powiedział,że gdyby przez kilka miesięcy nam nie wychodziło to mam przyjśc w połowie cyklu na taki monitoring bo jest on skuteczny. Jolita84 witam cię serdecznie. Ja osobiście nie mierzyłam temp. ale z tego co czytałam to owulacja następuje po skoku temp. czyli w twoim przypadku 15-16 dnia i utrzymuje się na takim podwyższonym poziomie do dnia przed @. A zatem jest duża sznasa ,że mogło się udać :)))))))) Ja czekam na @ powinien być jutro albo w czwartek. A potem stranka :))))))))))))))))))))))))))))))) I tak się zastanawiam czy kupić sobie testy czy lepiej tak spontanicznie bez wyliczeń. Chyba przy testach za bardzo się nakręcam więc może tym razem bez testów spróbuję i zobaczymy co wyjdzie. Pozdrawiam dziewczyny i odzywajcie się - jak razem będziemy się strać to będzie raźniej :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Gość monikkkkkk
to znowu ja powiedzcie mi dostałam właśnie sluz przezroczysty rozciągliwy. czy to znaczy ze teraz powinnam się starać o dzidzię i jak długo on się utrzymuje, bo nie wiem. dzieki

tak MONIKKKK Zciągnij chłpa do wyrka i działajcie;)))) Śluz powoduje przenoszenie plemniczków do macicy i zwiększa ich żywotność:) A temp. mierzyłas sobie rano??życzę powodzenia i upojnej nocki:)

Gość monikkkkkk
dzięki za podpowiedz :)

Gość monikkkkkk
a jeszcze mam pytanie ile dni bede miała taki śluz bo słyszałam ze 3 dni czy ktoś wie>

Gość tikotiko
moni. monikkkkk - tego niestety nikt ci nie powie bo to sprawa indywidualna. Ja np. mam np. śłuz płodny ok 4 dni przed owulacją i ok 2 dni po ale może być różnie. Pozdrawiam :)))))))))))))))))))))))))))))

Gość Ashia87
dziewczyny ja mam doła :(:(:( jak mnie wkurza sytuacja gdzie laska jest w ciąży (niby chcianej a ciągle narzeka) ja nie moge powiedziec że ja jakbym była w ciazy to bym nie narzekała że coś mnie boli czy cus ale bez przesady!!! przeciez to moje dziecko i nie chciałabym aby stało mu się cos złego :( do tego jeszcze 8 i 9 marca dwie koleżanki urodziły :( jedna zaszła w ciąże 2 miesiące po ślubie i pierwsza rocznic bedą świetowac juz we trójke... a ja... :( nawet drugiej rocznicy nie będę świętowac w 3 osoby :(:(:(a kto wie jak to będzie z trzecią rocznica :(:(:( nie mam już sił :((

Gość tikotiko
Ashia87 rozumiem doskonale co czujesz. Tak jest niestety,że w okresie naszych strań każda ciąża kogoś z naszego otoczenia sprawia ukłucie zazdrości tylko,ze niektóre za nas nie chcą się do tego przyznać. I do tego dochodzą mysli,że nam to się pewnie długonie nie uda. Ja teraz też dowiedziałam się o kilku ciążach i wiesz co sobie mówie,że każdy ma swój z góry ułożony plan na życie i widocznie lepiej będzie dla nas kiedy dzidzia urodzi się w innym terminie. Wydaj się, że najlepiej teraz ale może wcale nie i to dopiero z perspektywy czasu o tym się przekonujemy. Trzeba sobie powiedzieć co ma być to będzie i koniec. Bo przecież na pewne rzeczy nie mamy wpływu i stresowanie się nimi zupełnie nie ma sensu !!!!!! Wiem że tak łatwo powiedzieć ale ja właśnie się tego trzymam i to mi bardzo pomaga. A co mają powiedzieć te dziewczyny którym lekarz powiedział, że prawdowodponie nigdy nie zajda w ciąże. Jesteś młoda i z pewnością niedługo ci się uda ale nie stresuj się tak bardzo bo właśnie taki stres mógł ci wydłużyć cykl a nie hormony jak pewnie myślisz. Więc uszy do góry :)))))))))))))))))) Co ma być to będzie i tego się trzymajmy :))))))))))))))))))))))

Gość monikkkk
cze dzięki za podpowoedz. ashia ja już czekam na dzidzię ponad 1 rok i od tamtej pory moje koleżanki wszystkie po wpadały i już byłam w odwietkach u wszystkich. Jakie to jest chorelnie cięzkie jak tam idziesz i widzisz te niemowlaczki że to mogło być moje bo już tak długo się staram :(. ale faktycznie tak ma być jak piszę tikotiko. Musimy niestety czekać. Pocieszę cię my też 2 rocznicę ślubu będziemy spędzać w 2 znowu:( hiihih.

Gość tikotiko
Dziewczyny cieszcie się wolnością !!!!! Mówie wam, teraz sobie myślicie,ze już dosyć jej macie ale jeszcze za nią zatęsknicie. Możecie sobie wszędzie wyjść wieczorem kiedy tylko chcecie, robić co tylko chcecie i napić sie winka do kolacji - to takie drobiazgi ale uwierzcie mi tęski się czasmi za taką wolnością. My przed dzidzią ciągle gdzieś wychodziliśmy, jak nie do znajomych to jakis inny wypad. Ale powiedziałam sobie,że jak się dziecko urodzi to ono bedzie najważniejsze i nie będe na siłe zostawiać dziecka z dziadkami żeby sie zabawić bo był już czas żeby się wyszaleć i tak też zrobiliśmy.Poprostu uważam,że pewnien etap się skończył i zaczął się nowy odpowiuedzialny z dzieckiem. Więc od momentu jak zaszłam w ciąże byliśmy tylko na weselach i tylko tego typu uroczystościach no i czasami na zakupy sami wyjedziemy na kilka godzin a tak to nigdzie bez niej nie wychodzimy. Zapraszamy do siebie rodzine, znajomych ale nie wieczorem tylko w takich godzinach jak mała nie śpi. I nie robimy tego wbrew sobie poprostu tak wolimy. I dlatego ja wcale ale to wcale nie żałuję,że tak długo szaleliśmy i córcie urodziłam mając 28 lat. Tak mi mama zawsze mówiła, że od momentu jak sie nosi dziecko pod sercem już zawsze będziemy się o nie martwić i nigdy psychicznie nie bedzie się tak wolnym jak przed dzieckiem. Iteraz wiem,że to najprawdziwsza prawda. Nawet jak gdzieś jesteśmy bez małej to ja już po godzinie dzwonie czy u niej wszystko OK i cały czas o niej mysle. Moja głowa nigdy nie jest wolna hehe. Dlatego dziewczyny bawcie się, szlejcie, winko pijcie hehe bo już takiego beztroskiego zycia nie będzie i nie myślcie tylko o dzidzusiu a ono sama się pojawi jak się rozluźnicie. Tego wam życzę z całego serca :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Gość Ashia87
szczerze mówiac to pomimo mojego "młodego" wieku ja juz się wyszalałam. a tak szczerze powiedziawszy to nigdy nie byłam jakąs bardzo rozrywkowa osobą, raczej domatorką... za to moj maz to był rozrywkowy :D ale teraz juz jest w takim wieku że mu to mineło i brakuje nam tej chociazby jednej małej osóbki w domu... bylismy wczoraj w auchanie i od razu przy wejściu do sklepu chcialam z niego wyjsc, bo co widze jak wchodzę? PROMOCJA wózki dziecięce, łóżeczka, przybory do kąpieli, huśtawki, ubranka, pieluchy itd... :( jeszcze moja siostra jest w 30stym tygodniu ciązy i ja oczywiscie chrzestną bede.. i co siostra chciala? łóżeczko... :( jeździłam z mezem po sklepach w poszukiwaniu łóżeczka... :( tyle dobrze ze siostra chciała kojec... jakby to miało byc zwykłe łóżeczko to nie wiem czy dałabym rade go kupic... :( choc i tak do kazdego sklepu co weszłam to patrzyłam po łóżeczkach do naszego dziecka (o ile ono bedzie :( )

Gość monikkkkk
Ashia Wiem naprawdę co przeżywasz mam tak samo. już nawet parę razy kupiłam gazetę o dzieciach i ją czytam :( już bzika mam ale może w końcu coś będzie :) oby