Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koksinel

GDZIE NA WAKACJE W TYM ROKU???

Polecane posty

Gość kasya1987
polecam Kwatery Prywatne - Kąty Rybackie

Gość radio.basia
jadę do Tunezji!!! cieszę się jak diabli:)) z kumpelą i jej córką. 2 tygodnie laby. Boję się tylko, że przez ten kurs euro i dolara, to nie pojadę sobie na 4 wycieczki fakultatywne tylko na 1 ;( całe szczęście kupiłam w portalu Cititravel.pl jak była promocja i mam gwarancję ceny i wieczór Beduiński w cenie. Nawet jak tylko pojedziemy na Saharę to i tak jedna atrakcja na tydzień jest :))

Trzeba mieć nierówno pod sufitem żeby robić reklamę swojemu pracodawcy i wsypać sie przy podaniu swojego maila. CAły ten topik i kilka innych to albo pracownicy Alfy Star albo blizejslonca, a teraz jakies malo znane citi. Żenujące bardzo

Gość radio.basia
Bo jak ktoś napisze gdzie kupił sobie wakacje, to od razu pracownik... żenujące podejście. a tak przy okazji to gratuluję wiedzy o wszystkich ofertach i biurach... czytając Twoje wypowiedzi czuję się jakbym z jakimś agentem do czynienia miała.. Lecę do Sousse, do hotelu Panorama, z Oasis Tours. Nie mam pojęcia jak jest z tym toroperatorem, bo pierwszy raz lece. Wydaje mi się że mają ciekawe ceny w porównaniu do innych. Orientuje się ktoś może jakie są cany biletów na pociągi? chcemy same sobie organizować czas na miejscu i koleją zwiedzić Tunezję.

Gość wilu
Witam no ja też jadę z paczką w Bieszczady w tym roku. Na 2 tygodnie może dłużej. Spać będziemy w Górzance http://www.gorzanka.org Może ktoś chce dołączyć???

Gość RozowaPantera7
Ja od 3 lat nie byłam na prawdziwych wakacjach.....ma nadzieje ze w tym roku mi się uda ...nie wiem gdzie bym chciała pojechac..w sierpniu moge na pare dni gdzie na mazury albo w góry pojechac a wrzesniej albo pazdziernik moze gdzies dalej? Ale gdzie ??Czytając te wszystkie ofery biur podróży nie wiem ....Poradzicie??

USA :) NY, LA, LV :D Japonia... i dom w Emiratach A.

Gość Hania22
A ja polecam obozy żeglarskie na Mazurach. Byłam w zeszłym roku i było świetnie. Organizatorem była szkoła żeglarstwa Gertis, ich stronka: www.obozy-zeglarskie.pl. Bez zbędnej wazelin: Rewelacja! Na ten rok jeszcze niczego nie zaplanowałam i tak sobie przeglądam ten wątek. Moim zdaniem wczasy w Polsce to świetna opcja i albo wybiorę góry.. albo znowu obóz żeglarski. Bardzo dużo fajnych ludzi się poznaje i imprezuje przez cały czas. Niestety trudno jest znaleźć coś takiego w innych miejscach Polski :(.

Gość jagnaxxx
Tereryfy nie polecam.

Ja na parę dni do Budapesztu, a potem zobaczymy. W sumie nigdzie mi się nie chce jechać, ale marzę o drinkach nad Bałtykiem...

witam wszystkich. mam pytanie do tych którzy mają pojęcie o wczasach i trochę podróżują po świecie. otóż chcę się ze znajomymi wybrać w wakacje w cieplejsze zagraniczne strony i mam pytanie co byście doradzili? chodzi mi głównie o dobrą pogodę ciepłą wodę i możliwość zobaczenia ciekawego przy okazji. myśleliśmy nad Egiptem lub Tunezją ale to chyba nie jest dobry pomysł na sierpień (bo głównie ten miesiąc mamy do dyspozycji) czy był ktoś z tu obecnych w Turcji? może to byłby dobry wybór??? oraz z jakiego sprawdzonego biura korzystać? oczywiście najlepiej w przystępnej cenie. proszę o pomoc, pozdrawiam Kamil

Kamil poczytaj wątek Turcja-kto był jest tam pełno informacji o Turcji. Sierpien ogólnie nie jest dobrym miesiacem na wakacje. Lepiej sie wybierac we wrzesniu lub czerwcu a do Egiptu to maj np. Turcja - Alanya jest miastem młodych ludzi. Jest tam pełno rozrywek i jest co robić. Jesli mozesz to czekaj na last minute. Patrz na oferty GTI, Wezyr, Jet Touristic - mają dobre lasty. Hotel z opcją all inlcusive to podstawa. Na ile chcesz jechac i ile mozesz wydac ?

no tak, ale w tym roku nie mam możliwości jechać we wrześmiu... ;/ myślę ze na sam wyjazd z wyżywieniem wystarczy ok 1500 zł, widziałem nawet oferty z last minute od 999zł. a czy dużo pieniędzy zależy na taką wycieczkę zabrać ze sobą? Kamil

W sierpniu nie dostaniesz oferty last za 999 zł. Tzn. jest prawdopodobienstwo ale bardzo male. Tym bardziej, ze lato zapowiada sie nieciekawie w Polsce. Wiecej ludzi mimo kryzysu bedzie chcialo sie wygrzac. Na sierpien minimum musisz liczyc te 1500 zł . Chyba, ze tego lasta jestes w stanie kupic dzien przed wylotem. Jak wylot planujesz z Wawy to pewnie coz złapiesz. Bierz hotele w centrum Alanii kolo plazy Kleopatry z opcją all inclusive. Hotele w dzielnicy Obagol gdzie masz do centrum jakies 5-6 km tez moga byc ewentualnie jak beda dobre ceny. Mozesz wziasc hotel w Konakli ale stamtad trzeba dojezdzac dolmuszem/busikiem ( za ok. 2 dolary) do centrum. Busy kursują do ok. północy i mają przerwę do ok. 5 rano. W miedzyczasie taxi. Jedziecie dwóch facetów to nie ma problemu. W GTI fajny hotel w Konakli jest Eliz Beach i mają na niego dobre lasty. Zobacz tez Jet touristic tam jest hotel Sunmaris Beach i ma tez dobre lastowe ceny. Ale dopiero 3-4 dni przed wylotem.

dzięki za dobre rady, a mam jeszcze jedno pytanie, czy jest możliwe załapać z last minute większą liczbę miejsc czy raczej to jest tylko kilka, czy różnie bywa? masz jakieś doświadczenie w tej kwestii? bo nie wiem czy warto czekać jezeli nie będzie miejsc w moim wypadku dla 6-7 osób...

Na lasta z taką ilością osób jest różnie. Moze cos byc ale nie musi Tym bardziej, ze to szczyt sezonu. Na tyle osób to ja bym sie juz zastanawiała tak w lipcu i cos kupiła. Z jakiego miasta chcesz leciec i jaki termin dokładnie?

Gość moniczka5
No w sumie to byłyby naprawde fajne wakacje kiedy udałoby sie wygrac taka wycieczke do Paryza.

Pariss mam do Ciebie pytanie odnośnie napojów w Turcji. jakie mianowicie są napoje te LOKALNE które są bezpłatne w all inclusive? i czy tamtejsze alkohole są zbliżone do naszych?

Kampaw a ktory hotel wybrales? ALkohole tureckie są calkiem niezłe. W hotelu zazwyczaj jest turecki gin, raki (anyżówka), czysta wódka, piwo, 2 rodzaje wina. Do tego turecka coca cola, fanta i sprite. Jesli hotel jest 4* i 5* to wybór napoi jest wiekszy.

wybraliśmy 4 * hotel Atlas. a jeszcze kilka pytań mam, np jaką walutę najlepiej ze sobą zabrać? czy jest coś na co powinno się zwracać uwagę przy takich wycieczkach? i dzięki za pomoc :)

Kampaw fajnie ze 4* i GTI ;) Waluta obojętna, płacisz co masz. Nie ma znaczenia. Poszukaj na forum wątku Turcja-kto był tam wszystko piszemy na bieżąco. Przeczytaj kilka pierwszych stron a pozniej co druga i bedziesz wiedziec wszystko. Duzo tematów sie powtarza takze na pewnoi znajdziesz odpowiedzi na swoje.

Gość Paryzanka7
Dziewczyny a do kiedy jest ten konkurs Astry , w którym mozna wygrac ta wycieczke do Paryza ?

Gość davidbołi
z konkursów polecam jeszcze www.orzezwienie.pl - wycieczka albo na Azory albo na Kilimandżaro do wygrania.

Gość konkursidła -
Super ze mozna sobie powygrywac takie wycieczki , bo juz sie kaske zaoszczedzi i mozna sobie wypoczac. DLatego ja spróbuje swoich sił w konkursie astry.

W tym roku to już raczej spędzę resztę wakacji w domu, bo już się kończy laba, ale w przyszłym chciałabym jechać na obóz studencki z ok-tours.pl. Znajome były we Włoszech w Rimini i wróciły zadowolone i opalone. A ja waham się między właśnie Włochami a Bułgarią. Włochy bardziej turystyczne, piękne plaże, kolebka renesansu, ale w Bułgarii jest ta niesamowita egzotyka, no i niskie ceny. Może Wy mi doradzicie?

witam, na wstępie chciałbym podziękować serdecznie Pariss za dobre rady przed wyjazdem. :) wwycieczka do turcji baardzo udana, na pewno jedna z lepszych w życiu. za rok pewnie zdecydujemy się na egipt, tylko nie na przełomie lipca i sierpnia :) pogada w tym czasie w turcji była "zadowalająca" ale tylko dla tych osób które nie boją się gorąca. w nocy 30 stopni, o 9 rano ok 39 , w połunie nigdy nie sprawdzałem ale zapewniam was że było cieplej :) i te niesamowite uczucie zaraz po wyjściu z samolotu. w sumie przez 8 dni słońce zakryła chmura jeden raz na ok 3 do 5 sekund, po za tym bezchmurnie :) z czystym sumieniem mogę wszystkim polecić turcjię jak również Analye oraz biuro GTI. jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam wszystkich

Gość zbynia
Zgadzam się przedmówcą: Turcja piękna i gorąca! Dla aktywnych zwiedzających ma sporo do zaoferowania. Przede wszystkim trzeba odwiedzić Stambuł, dawną stolicę cesarstwa bizantyńskiego i imperium osmańskiego. Wybrzeże Morza Egejskiego, pięknie położone Assos, dalej na południu Pergamon, W cudownej górskiej scenerii nieopodal Antalyi kryją się zachowane w dobrym stanie ruiny Termessos. Kapadocja może być celem samym w sobie. Przy granicy z Iranem leży malutkie Doğubayazıt, skąd alpiniści wyruszają na pobliski Ararat, a na amatorów sztuki i historii czeka intrygujący pałac İşhaka Paşy... i wiele, wiele innych. Ja spędziłam 2 tygodnie w Antalyi mieszkając w jednym z najbardziej luksusowych hoteli: Delphin DIVA Premiere 5* i... jestem zachwycona! Poleciła mi go znajoma i się nie zawiodłam: http://bonvoyage.pl/rb/Luksusowy-Delphin-DIVA-Premiere,235.html Pozdrawiam:)