Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasia C.

H.U.R.R.A!!! Dwie kreski na teście-LUTY 2007 -ZAPRASZAM!

Polecane posty

ja kupiłam dżiny za 180 a spódnice nie pamiętam ale chyba za 120

Ja w zeszłym tygodniu za cztery rewelacyjne ciuchy zapłaciłam niecałe 5 stówek, rybavczki czarne z kolekcji zimowej 99,99, dżinsy szare z super pasem do konca ciazy 179, bluzka 99,99, oraz cuuudowna tunika 79,99//Wszystko oczywiscie H&M MAMA

Gość zaciążona
hej hej ale ceny w tym "waszym" sklepie! ja sie wybieram na zakupy jutro , zobaczymy , czy cos dla siebie znajde !!:-)

ja już też powoli myślę o zakupach ciuchowych, bo niby nie przytyłam, ale brzuszek się zaokrągla i nie chcę dzidzi przyduszać:)))) a w ogóle co to za zjawisko, które chciałoby mieć takiego tatę jak Szyt? wara od naszej lutówki - każda z nas atakuje 2x!

Gość Ciniminia1986
Dziewczyny z Warszawy jakich polecacie ginekologów, bo ja od pażdziernika będę na stałe w Warszawie i muszę tam kogoś znależć, a nie znam nikogo. Rodzić będę w swoim mieście 100km od Wawy bo moja ciocia jest położna, znakomitą zresztą :-)

a odpowiadając na pytanie Szyt odnośnie badań laboratoryjnych: moja gin każe mi je robić co miesiąc - morfologię i ogólne moczu. Chodzę prywatnie i płacę za każde badania, a ceny wahają się za całość (zależnie od laboratorium) od 10 do 20 zł więc to nie aż taki majątek. Moja koleżanka chodziła do państwowego gina i robiła w sumie może z 4 razy przez całą ciążę, bo lekarz mówił coś o limitach i że przecież za często nie trzeba więc nie zlecał.

Kasia C. -------> czy Ty czujesz juz jakies ruchy ?? Mnie ciągle w pracy pytają czu już czuje a ja nic nie czuje :-( Pytam akurat Ciebie bo jesteśmy w tym samym tygodniu wiec moze to u mnie cos nie tak?? :-(

Mama no juz od jakiegos czasu mojego Płetwonka regularnie odbieram:) ale kochana to moje drugie juz dziecko,obecne odczuwam wczesniej niz starsza córke,wiec nic sie nie martw,bo jeszcze kika tygodniu mozesz poczekac.To normalne,zero niepokoju,bo nie ma czym,to idywidualna sprawa.Zobaczysz, lada dzien.Przed zasnieciem polez sobie spokojnie na wznak i czekaj ...na znak:) Ale mie sie fajowe rymło:) Pozdrawiam Cie i Was wszystkie:)

A zauwazyłas mama ze na suwaczkach zblizamy się do punktu \"środek\"?? Potem juz tylko z górki:)

Hej lutówki!!!! Ja chodze do ginki co 4 tygodnie, tak samo robie badania krwi i moczu, teraz na polmetku bedzie tez glukoza. No i zawsze kontroluje to swoje nieszczesne zelazo, ktore mam nadzieje teraz wzrosnie.... Co do ruchow dziecka, to owszem, juz je czuje regularnie... :D Moja ginka powiedziala, ze dziecko jest tak ruchliwe, ze powinnam juz czuc... no i sie odzywa... wspaniale uczucie!!! Ale w sumie przy pierwszej ciazy pierwsze ruchy okolo 20. tygodnia i pozniej wiec nie ma powodu do niepokoju...

witam z rana :) zrobiłam sobie nowy suwaczek bo ten z szipszop nie działa. tylko, że jak wpisalam datę ostatniego okresu to wyszlo, ze jestem w 14 tyg i 5 dni a kiedy datę porodu wyszło 14 t i 2 dni...wiec została data okresu bo ja już bym chciała być w zaawansowanej ciaży :) juz bym chciala wielki brzuch a najlepiej już mieć dziecko na rękach! Kasia C---jak dlugo dochodziłas do figury po 1 ciaży? czy ciało sie bardzo zmieniło? chodzi mi o rozstępy i sflaczenie piersi ;) ja już czuję, ze moje ciało nie będzie takie jędrne po ciązy, zmienilo sie już i to bardzo a skóra na brzuchu mnie swędzi okropnie, wiec chyba bez rozstepów sie nie obejdzie :( smaruję sie oliwką dżonsona, ale może macie jakieś lepsze, sprawdzone sposoby, kremy na rozstępy? brzuch rośnie z dnia na dzien :) ludzik zapadł w długi sen chyba bo nie daje mi znaków. Kasia, nie mówiłaś, że już czujesz swojego ludka?! która jeszcze czuje? zadzwoniłam wczoraj do lekarki, którą poleciła mi moja klientka, zadzwoniłam do niej i chciałam sie umówic, ale miałam na myśli prywatny gabinet, jednak ta pani kazała mi przyjsc w poniedzialek do szpitala. w tej sytuacji nie wiem, czy mam sie pytać czy coś płacę? jak myślicie? sylwia_pl--dzieki za odpowiedź, zmartwilam sie trochę, bo ja badałam sie do tej pory tylko raz...czekam na wizytę w poniedziałek i napewno zrobię w końcu te badania. przez tego marnego lekarza mam wrazenie, ze moja ciąża jest zaniedbana :( pozrdawiam, a wszczególności córkę dekarza :P

jeszcze coś mi sie przypomnialo. chodzi o moją cerę, która bardzo mi sie brzydka zrobiła. mam duze krosty na żuchwie i na ramionach! jestem przerażona, bo nigdy nie miałam kłopotów z cerą! stalo sie tak już przy pierwszej mojej ciazy,którą poroniłam. wszędzie czytam, ze w ciaży cera staje sie piękna, a ja patrzeć na siebie nie mogę! ponoc to objawy przy córci, która odbiera urodę... ja jednak czuję, ze to bedzie chlopczyk, bo ja mam brata, a mój mąż dwóch i żadnej siostry. jego ojciec tak samo. ogólnie wiecej w rodzinie zawsze rodzilo sie chłopców. może zamiast tabelki, która ginie i trzeba ją odszukiwać, każda z nas w stopce zamieści informacje o sobie, tak ja np. mają sierpniówki, których topik czasami odpiedzam (byłam z nimi na początku). i może dopiszcie jakie są wasze przeczucia co do płci.

Gość scarletta
Szyt ale Ty gadułka jesteś :) Fajnie Dzieki dziewczyny za info o ciuchach HM, troche kosztuja jak na chwilowe ubranko. 80 PLN to ok, ale 180 to juz przesada. Ja bylam w jakims tam butiku dla przyszlych mam i ceny niestety podobne. Ale kilka ciuchow mozna kupic za kazde pieniadze. Tylko szalec sie nie da :(

Gość będę mamą
cześc dziewczyny:) dawno mnie tu nie było:) zaczełyście już stosować jakieś kremy na rozstępy na brzuszek? mój juz treż się zaokrągla 🌼 więc może juz czas zacząć coś smarować:) doradźcie coś:)

Hey lutówki:) U mnie już też widać zaokrąglony brzuszek i też zaczynam się zastanawiać nad jakimś kremikiem...Koleżanka mi mówiła, że ona używała kremu z firmy Ziaja przeciw rozstępom - ponoć rewelacyjny i cena do przeżycia:) Widziałam też w sklepie oliwkę chyba penatena przeciw rozstępom więc wybór na pewno jest, wszytsko kwestia kasy jaka się wyda. Druga z kolei eks-ciężarna kumpelka dzielnie smarowała brzuszek i było ok, a w 9 miesiącu i tak się pojawiły rozstępy, których już nie zwalczyła więc chyba nie ma reguły - jak mają wyjść to wyjdą a trochę oliwki na skórę nie zaszkodzi... Szyt - co do badań laboratoryjnych, to się nie martw - zrób je sobie teraz i będziesz wszystko wiedziała. ja sama się zastanawiam czy muszę tak co miesiąc kłuć te moje żyły bo bardzo tego nie lubię....

Gość ZACIĄZONA
HEJ HEJ własnie wróciłam od lekarza, okazało sie ,że powodem swędzeń brzucha może byc podwyzszony poziom bilirubiny. w poniedziałek ide na badanie krwi . pa ! miłego wekendu!!

Gość ZACIĄZONA
mazowszanka a w jakiej cenie jest ten krem??

Zaciążona - u mnie w aptece ta Mustela 75 ml kosztowała 85 zl, a Ziaja, o której pisałam wcześniej - 14 zł za 150 ml:)

No Mustela jest niestety droga... Ja ku[pilam wersje promocyjna, duze opakowanie (chyba 75ml) plus probki na biust i do nog za 66 zlotych (w Warszawie). W Pucku zel Mustela do biustu 72 zlote. Czasami smaruje sie tez olowka johnsona, tak dla rownowagi, a jakie efekty beda zobaczymy niebawem :-)

hej,a ja mimo przytycia w pierwszej ciazy 30 kg nie mam ani cienia rozstepu,a NIGDY NICZYM sie nie smarowałam.Mam skóre na brzuchu gładką i jedrną,choc juz teraz w obecnej ciąży przytyłam 8 kg:) Wiecie co? Ja mysle ze to sprawa genów,poza tym jeszcze nigdy w zyciu nie nasmarowałam skóry zadnym mleczkiem czy balsamem po kąpieli,ble,czułabym sie lepiąca.Moze mam po prostu taki gatunek skóry niewymagający:D AA, szyt ja po kilku miesiacach wytedy wróciłam do wagi wyjsciowej,mam organizm wielbłąda:D-w ciąży magazynuje wode:)

Ja akurat geny mam dobre, kobietki w mojej rodzinie nie maja rozstepow :D ale profilaktyka nie zaszkodzi. Co do balsamow to chetnie uzywam, przy krytyce malzonka, ale lubie, delikatne jak mgielka, nie lepia sie absolutnie.... I skorke mam miekka jak jedwab :D

do kasi c. masz rację to sprawa genów, ja mam rozstępy wszedzie, tylko na brzuchu nie miałam a teraz juz mam też :) tzn jeszcze nie mam na policzkacha i liczę, że mi się tam nie zrobią pozdrawiam