Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Stefa

Szukam koleżanki, przyjaciółki z Opola

Polecane posty

Witaj Azoe! Fajnie, że napisałaś kilka słów o sobie. Czuj się swobodnie na naszym topicu - pisz, pytaj, odpowiadaj na nasze posty:-) Widzę, że tu same pracownice biurowe się zebrały:) :) A co studiowałać Azoe? I czy pracujesz w zawodzie? Papatki Stefa

ok :)) jedne z najpopularniejszych czyli ekonomiczne. tyle dobrze ze pracuje teraz w swoim zawodzie, w poprzedniej pracy pracowalam jako sekretarka i naprawde bardzo sie ciesze ze teraz mam moze nie do konca samodzielne stanowisko ale mam swoje zadania i sprawy ktorych mam pilnowac i to mi odpowiada. Niestety sekretarka to bardzo niewdzieczna praca, przynajmniej ja mam takie odczucia, inny mysla ze ty nic nie robisz a to tobie wrzucaja wszytko co niestandardowe i na koncu to i tak wszytko twoja wina jak cos jest zle. A Wy czym sie zajmujecie? Czyzby tez ekonomistki? ;))

Wczoraj byliśmy na filmie s@motność w sieci. Udało mi się przed czwartkiem skończyć książkę, na podsatwie której powstał film, i muszę Wam powiedzieć, że jednak książka, to książka - film nie odda wszystkiego. Oczywiście nie przekreślam zupełnie filmu, bo muzyka i obrazy były przepiękne oraz Magda Cielecka jako książkowa Ewa - rewelacja!!! Warto zobaczyć ten film dla tych momentów. Jednak jeśli ktoś nie jest w melancholijnym nastroju i nastawia się na \"kino akcji\" na pewno się rozczaruje.....Z drugiej strony szkoda, że powstał ten film, ponieważ jest od dziś masowo wyślwietlany w kinach - a to co masowe to już nie tak oryginalne, unikatowe i tylko dla \"wtajemniczonych\"..... Pozdrawiam wszystkie internautki :)

ja wlasnie jestem w trakcie czytania recenzji z tego filmu, musze powiedziec ze nie sa zbyt pozytywne. Ksiazka jest naprawde fajna i mysle ze nasze oczekiwania (czytelnikow) moze sa zbyt wygorowane :)) Ponoc zakonczenie w filmie zmienili? to prawda? Ksiazkowe zakonczonie bardzo mi sie nie podobalo wiec moze to mi przypadnie do gustu. Bylam powtornie wsciekla jak je przeczytalam, jakby autorowi zabraklo pomyslu na zakonczenie. Ale w koncu mamy piateczek i piekna pogode, a ja sie urywam z pracy wczesniej.. :))) przede mna weekend we Wrocławiu zycze udanego weekendu wszytkim Pozdrowienia

Tak Azoe, zakńczenie zmienili w filmie i jest bardziej optymisyczne niż w książce, ale w filmie dodali dwie sceny, których nie było, a pominęli narodziny dziecka Ewy i nadanie mu imienia Jakub. Udanego weekendu dziewczyny! Ciao!

witam dziewczyny!! Już jestem!! Wiecie dzisiaj sobie odpocznę po urlopie... ;) No ale praca urlopowa została wykonana i jestem zadowolona z urlopu. (pogoda iście zajebiszcza) Dom wytynkowany, posprzątany, okna wyczyszczone i firanki wyprane- zajęło mi to całą sobote, ale efekt taki ze mucha nie siada. Azoe z tą sekretarka to masz rację w zupełności - wszyscy myślą że w sekretariacie nic się nie robi tylko kawę pije (mhm pycha napój swoją drogą ;) ). Nikt nie widzi ile pracy trzeba włożyć w dobre funkcjonowanie sekretariatu dopóki nie zawali się jeden trybik w tej machinie - wtedy dopiero widać że sekretarka to jednak coś robi, ale przecież jak się zawliło coś to i tak sekretarka winna nie?? Więc i tak źle i tak niedobrze. ech lepiej nie roztrząsać tematu

Czesc Dziewczyny, Wczoraj nic napisalam ale jakos nie moglam sie pozbieram w pracy, po pieknym weekendzie we Wroclawiu okrutna rzeczywistosc. A Wrocław coraz piekniejszy, i ta atmosfera o 3 w nocy, ludzi wiecej niz w dzien :)))) Pozdrawiam i wracam do pracy ktorej jeszcze nie widze (Kawa!!!) P.s. Pogoda dzis nas nierozpieszcza.

pogoda jest be, ale dzisiaj ja robię za słonko i grzeję wszystkich. Wszyscy dzisiaj jakoś depresyjnie do życia nastawieni.... Dlaczego??? jest przecież dobrze

Hej Wszystkim! Nie bylo mnie, ale już jestem :) Po prostu nie miałam \"połączenia z bazą\" czyli z siecią :-) A powód: przeprowadzka w pracy - wreszcie - na stare wymalowane śmieci. Już dziś zaczynam pracę przy kawie w nowym biurze ;-) tylko jeszcze farbę czuć......:-( a na korytarzu borowanie - bo remontują też korytarz - więc to jeszcze nie koniec! Ale, ale cieszę się, że piszecie na naszym topicu i nowe osoby się przyłączaja - jak np. OPOLANKA! Witaj! Miłego dnia Wam życzę i pozdrawiam!

Azoe - ja też ubiwelbiam Wrocław, a w nocy szczególnie! Niestety jestem tam rzadko, choć mam znajomych i rodzinkę. Takiej atmosfery nie ma niestety w Opolu, mimo, że to akademickie miasto. We Wrocławiu fajne jest to, że Rynek i jego okolice stanowią centrum \"rozrywki\" jeśli tak to mogę nazwać. Można uprawiać clubbing bez problemu - bo klub na klubie, pub na pubie itd! Warszawka z tego co wiem (nie z autopsji) nie ma takiego centum, i ludzie są rozproszeni po całym mieście, a odlegości robia swoje i nie ma takiej integracji jak we Wrocku! PS. Kraków tez bardzo lubię i okolice - bo to strony rodzinne mojej mamy :-)

cześć Stefa!! już się przestraszyłam,że zniknęłaś na dobre :( ale jednak się odezwałaś- to super. Gratuluję nowego biura - u mnie nadal niepomalowane.... zacznę chyba ryczeć, bo meble mam cudowne a ściany obleśne. Azoe po twojej opowieści mam znów ochotę wybrać sie do jakiegoś klubu... dawno już nie byłam w dyskotece. Może to wina dzieci?, może braku niańki,a może mojego mężula, który nie za bardzo lubi te klimaty;) tzn kiedyś lubił, ale mu w dziwnych okolicznosciach przeszło... może sie zestarzał??/ skończył trzydziestkę , to pewnie myśli, że już mu nie wypada hihi , a ja mam ochotę poszaleć.

czesc, ja wciaz zawalona praca, niestety zawsze tak jest o tej porze miesiaca. Zazdroszce odnowionych biur u mnie raczej nie ma na co liczyc :(( Jak narazie pomalowali korytarz na bardzo optymistyczny kolor szary, pogratulowac wyboru koloru administracji, a tak to mam problem z psiakiem, mam 5 miesiecznego wilka ktory zlamal noge, daje slowo nie wiem jak to zrobil. w kazdym razie rodzice dzis pojechali do Wroclaiwa z nim, mial miec operacje (jakies sruby wstawiane), na szczescie okazalo sie ze to niepotrzebne i ma w gipsie, biedny jest, nic tylko jeczy, ale mam nadzieje ze mu sie to ladnie zrosnie i znowu bedzie rozrabial. Pozdrawiam i zycze milego dnia p.s. ja dzis sie wybieram na rynek i mam nadzieje ze choc padac nie bedzie.

Gość panga
Hej dziewczyny! Ja niedługo będę częstym gościem w Opolu!!!

Dzień dobry! Melduję się na topicu w ten mglisty dzień. Choć powoli słoneczko się wychyla zza chmur.....Będzie ładnie! Kawa rano smakuje najlepiej :) Wybieram się dziś po pracy do miasta w poszukiwaniu jesiennych butów i ciuchów. Czy w sklepach jest już jesienna kolekcja czy dalej na półkach zalegają letnie rzeczy? Koleżanka dała mi wczoraj namiar na jeden nowy sklepik na ul. Katedralnej - może coś fajnego znajdę dla siebie. Ok, już kończe opowieści o ciuchach i zabieram się za \"robotę\" :) Miłego dnia! PS. Hej PANGA! Zapraszamy na stałe na nasz topic. Napisz coś więcej o sobie. Pa!

witam dziewczynki wieczorową porą. ech zebrało mi się na odwiedzenie kumpeli w necie, ale Was nie zastałam. :( Trzeba pomyśleć o nowych ciuchach - to fakt. Już nawet częściowo wprowadziłam to w czyn, bo udałam się w czwartek do Grodkowa na ten ultrazajebiszczygigamegahandel. Wróciłam obładowana sweterkami i spodniami. Nawet nie możecie sobie wyobrazić ile ciuchów tam za 200 zł można kupić. Szok taki, że wraca sie do normalnego stanu ducha przez cały weekend. polecam. dziewczynki \"nowe i stare\" pozdrawiam i dobrej nocki życzę spadam

hej dziewczyny, nie ma chyba przyjemniejszych tematow niz zakupy, ten sklep na katedralnej o ile mamy ten sam na mysly, to sa tam fajne rzeczy. Jakis czas temu otworzyli tez Vero Mode i cos czuje ze bedzie to moj nowy ulubiony sklep, sama kolorystyka rzeczy mi pasuje (czerwien, czarny, biel) ceny porownywalne do reserved ( z tej polki cenowej). Kiedys lubilam kiosk, zreszta czasem tam zagladam, ale ostatnio mam wrazenie coraz wiecej szmat i to potwornie drogich, z cenami ostanio przesadzaja. Chyba maja juz wliczone w cene te obnizki co sa pozniej. Opole to raczej kicha jesli chodzi o sklepy, pomijajac juz fakt ze nie ma porzadnej galerii. Ale takie mamy miasto, miejmy nadzieje ze to co wybuduja na Wrocławiskiej troche poprawi ten wizerunek. Ale koniec o zakupach bo to temat rzeka. zycze milego weekendu ja mam dlugi weekend, pare dni urlopu, a raczej opieki nad psem

Witajcie w poniedziałek! Pogoda nas rozpieszcza i oby tak dalej! Dzis po południu idę na jogę (drugi raz). Polecam każdej dziewczynie taki rodzaj aktywności. W grupie mamy też jednego rodzunka :) chyba z żonką przychodzi. Mój absolutnie by na joge nie poszedł. Woli koszykówkę, siatkówkę, windsurfing, narty, rower - ale nie takie ćwiczenia!!!! Hhihihi Pozdrowionka

Witam dziewczynki!! Co słychać?? mamy piękną jesień!! dzisiaj wybieram sięna spacer dolasu z dzieciakami. to co że w domu bomba wybuchła i wszystkie możliwe zabawki porozwalane leżątam gdzie nie powinny, NIe będę sprzątać w taką piękną pogodę!! protest. idę się relaksować!!!!!!!! odezwijcie się laski bo pustawo robi się na naszym topiczku Stefa jak było na jodze?? Azoe nadal na zakupach?? Piesek ma się lepiej??

Hejka! Pisze krótko, bo starszny zapieprz w robocie! Na jodze bylo super tylko dziś boli mnie kręgosłup!!!! :( Ale idę znów w przyszlym tygodniu - może już tak nie będzie bolało.... Zazroszczę Ci Pantalony - tego spacerku! Pozdro

Witam wieczorową porą! Właśnie wróciłam z kina - byłam na STEP UP - widziałyście? Film mi się naprawdę podobał! Od razu chciało mi się tańczyć! Fajnie byłoby tańczyć jak te ludziki w filmie :) Dobranoc!

witam laseczki! zawalone pracą??? ja dosłownie tonę w poczcie. Tylko fajne jest to ze szef to widzi, docenia i w ramach wspólczujępodnoszęnaduchu serwuje mi już 3 dzień z rzędu pychotkowe nektarynki :) Dzisiaj strasznie niewyspana jestem, bo córcia choruje i w nocy żałośnie zawodzi wrzeszcząc mamie do ucha auaauaauaauuu!!!!!!! byłam z nią u lekarza,a lekarka mówi że w sumie to nic strasznego- ciekawe tylko czemu tonę lekarstw przepisala i opiekę nad dzieckiem dać chciała??? Niestety teraz nie mogęsię z pracy wyrwać.. :( no i wyglądam jak zombie

czesc dziewczyny, Ja juz z powrotem po \"urlopie\". Pies ma sie lepiej, juz prawie biega na 3 lapach, teraz trzeba uwazac zeby pozostalych gdzies niezgubil ;)) Jeden plus ze tydzien roboczy trwa 2 dni, tak mogloby byc zawsze :) W kinie juz dawno nie byłam ale mam nadzieje ze uda mi sie na \"Volver\" pojsc, czekam na niego bardzo. O Step up niewiele slyszalam ale filmy z tancem uwielbiam, wiec mysle ze tez by mi sie spodobal. Pozdrawiam w ten mglisty dzien (chyba zaraz kolejna kawe sobie zrobie) P.s. A ja jutro na weekend na wycieczke do Berlinu i Poczdamu.

Hej Dziewczyny! Fajnie przeczytać co u Was! Piszcie dalej! Ja wczoraj byłam na badmingtonie w Zawadzie na kortach i dzis strasznie boli mnie pewna część ciała na 4 litery :)))) A dziś idziemy własnie na Volver wyświetlany w kinie konesera :) Jutro dam znać czy warto go obejrzeć. Pantalony - fajnego masz szefa! Tylko pozazdrościć te nektarynki :) Szybkiego powrotu do zdrowia dla córeczki! Azoe - dobrze, że Twój piesek czuje sie juz lepiej! Wyobraź sobie, że ja planuję też wycieczkę do Berlina na weekend. Na razie rozgladam się za ofertami z biur podróży. A Ty z jakiego jedziesz, a może prywatnie, samochodem? Daj znac co i jak - zależy mi na tych informacjach. Pozdrowienia

Gość ewelinnn
czesc ja tez z Opola!!! A tak dokładniej to z Malinki, fajnie dziewczyny że macie taki topik. Będę czasem wpadała. W naszym mieście rzeczywiście brak fajnych sklepików. Z tych co mogą być to Cropp, Kiosk,Vero Moda no własnie i co jeszcze? Niema. A buty to bardzo fajne na Kołłątaja, tam gdzie Martensy, ceny nieco wysokie ale za to pan sprzedawca bardzo przystojny. Napiszcie gdzie indziej można kupić jeszcze fajne buty, bo właśnie zamierzam coś kupić.

Witajcie w piąteczek! Jak miło! Weekend, weekend :) Mamy nową koleżankę ewelinnn! Grono się powiększa! I dobrze! Tak trzymać! Co do butów to wyczaiłam ostatnio nowy sklep z wloskimi butami - oryginalne modele, tylko ceny dość wysokie, ale trafiłam na sporą przecene i nabyłam jedną parę. Sklep mieści się przy ul. Krakowskiej, ale trochę w podwórko sie idzie - tak jak do dawnego Domu Chleba. Wczoraj byliśmy na filmie Volver - tak jak Wam pisałam. Niesamowity film i niesamowita Penelope Cruz! Uważam, że jest to jej najlepsza rola (w jakiej ją widziałam). Tak naprawdę to film nie potrezbuje komentarza, bo jest świetny! I nie potzreba bóg wie jakich pieniędzy, efektów specjalnych i hollywoodzkiego blichtru, żeby powstał ciekawy i głęboki film. POLECAM! Miłego dnia i weekendu. PS. Jakie macie plany na weekend? Wybieramy się jutro z moją mama i mężem na zakupy do Wrocka! A wieczorem ognisko - jeśli pogoda dopisze!

HI Stefa! Ewelinnn Azoe i pozostałe panny opolanki. Jezu jak sie ciesze już iedługo nie będziemy jeździly na zakupoy do wrocka, bo zrobią nanm na Wroclawskiej megacentrum handlowe i wiecie z jakiego sklepu najbardziej sie ciesz??? Ma być H&M!!!!!!!!!!!!! Jak dla mnie orgazm. Zawsze , naprawdę zawsze po wejściu do tego sklepu wychodzę z czymś fajnym, albo dla mnie albo dla dzieci.

hello :) Do Stefa: Co do Berlina. Jade z biura Andretur. To jest wycieczka organizowana ze szkoly mojej mamy. Nauczyciele sami sobie organizuja ja, w sumie jada nauczyciele plus ich rodziny, znajomy w sumie nie ma ograncizen poza miejscami oczywiscie w autobusie. Wycieczka kosztuje 200zl jest w niej:autokar, pilot, ubezpieczenie KL i Travel, plus nocleg, sniadanie obiadokolocja. Oczywiscie na miejscu musisz miec okolo 30 EUR na wejscia to zalezy oczywiscie co chcesz zwiedzic. Jak dla mnie bomba. Tymbardziej ze zawsze chcialam zobaczyc Berlin. Moi znajomi czasem jezdza do Berlina ale chyba nigdy nie mieli jakis wiekszych problemow z noclegiem. Mysle ze jak sie pojedzie samochodem w pare osob to pewnie tez bedzie fajnie. Co do wrazen to zdam we wtorek. a ciesze ze Volver udany mam nadzieje ze uda mi sie wyskoczyc w nst tyg na niego, zapisalam sie na niemiecki a mam w pracy jeszce angieslki wiec z czasem to troche krucho. Ja tez sie bardzo ciesze z nowego centrum handlwoego oby z prawdziwego zdarzenia (oczywiscie mam tu na mysli te mega wyprzedarze ktore omijaj Opole szerokim lukiem). Pozdrawiam i odliczam czas do wyjazdu. P.s. Witam nowe osoby na forum.