Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Stefa

Szukam koleżanki, przyjaciółki z Opola

Polecane posty

Cześć ludziom pracy! Nowy tydzień się rozpoczął, a weekend za nami....Pogoda się zepsuła, jesień idzie nie ma na to rady..... Pantalony - też już nie mogę się doczekać Karolinki (nowego centrum handlowego). Wyobraź sobie, że po wizycie w H&M we Wrocławiu nabyłam piękną bluzeczkę i super sweterek. Azoe - dzięki za info dotyczące wycieczki do Berlina. mam nadzieję, że wyjazd Ci się udał i wrócisz do Opola z niesamowitymi wrażeniami, którymi się z nami podzielisz. Turystyka to jest moje wielkie hobby! I chętnie rozmawiam, piszę na ten temat ;) Widzę, że mamy na formum lingwiski - angielski, niemiecki.... Ja chciałabym znaleźć czas na język hiszpański, którego zaczęłam się kiedyś sama uczyć, ale jakoś poprzestałam. Miłego tygodnia :)

Witajcie dziewczynki! No to się porobiło z tą pogodą że hej! Nastał czas cieplutkich sweterków i skarpetek -całe szczęście, że lubię mój różowy sweterek Wycieczka do Berlina przydałaby sie na ukojenie zszarganych nerwów. W dodatku mam sentyment do tego miasta.... ech studiowało się germanistykę :) Dzieci coraz zdrowsze, w piecu ogień buzuje i wanna pełna ciepłej wody- taki mój plan na dzisiaj, no może jeszcze męża zaproszę do wanny? Żyć nie umierać

Witajcie, Ja juz niestety z powrotem :((( oj bardzo szybko minal weekend. Ale bylo fantastycznie, polecam wszytkim. Jeden dzien na Berlin to stanowczo za malo, miasto piekne i olbrzymie. Mam nadzieje ze uda mi sie jeszcze tam pojechac to wtedy bede wiedziec co zobaczyc :))) (moja przyjaciolka mi obiecala ze tam pojedziemy a ze mieszka w Szczecinie to tylko godzina do Berlina, to trzymam ja za slowo). Tydzien i by bylo malo tyle rzeczy wartych zobaczenia. Wstepy jak na nasza kieszen troche kosztuja okolo 8 EURO ale warto. Wszytsko jest dobrze zorganizowane, wiadomo niemiecki lad i porzadek. Jedna rada o ile mozliwe to wczesniej rezerwowac wejscia, wszedzie sa niesamowite kolejki. Warto zobaczyc Reichstag, tylko trzeba byc tam okol 8 rano inaczej pare godizn stania, poniewaz wejscie jest darmowe, wjezdza sie winda na gore i wchodzi na przeszklona kopule skad widac panorame Berlina, super widok. Ja bardzo chcialam zobaczyc dworzec ZOO (raczej z czysto muzycznych wzgledow, ZOO station U2). Duzo, duzo ....... by jeszcze opowiadac. Pogoda nam sie pogorszyla troche, mam nadzieje ze jeszcze troche sloneczko nam poswieci zanim nastanie czas mroku i wiecznej zimy ;)))) pozdrowienia dla wszystkich

Hej dziewczyny! Zaczynamy od równania :) Rano = kawa + internet, Południe i po południu = praca + + zakupy + dom + obiad + joga. Wieczór = kolacja (a może nie....) + TV + książka + gazeta + sen Ale wymysliłam co!? :))))))) Pantalony - bardzo miły plan spędzenia czasu w domu :) no proszę germanistka z Ciebie - ja uczyłam się niemieckiego od wielu lat, ale mało zostało w głowie.... niestety Azoe - dzieki za relację z Berlina (na pewno się tam wybiorę, prędzej czy później). z czysto muzycznych względów (jak napisałaś) też bym pojechała zobaczyć ZOO Station - U2 jak dla mnie bomba! Byłaś może na dwóch koncertach zespołu w Polsce? Ja muszę się pochwalić, że byłam na obu i było niesamowicie! Pozdrowienia

witam raniutko. Stefa niezły schemat dnia ja bym dodała tylko jedno do każdej opcji dzieci, dzieci, dzieci. To naprawde niewiarygodne jak one wszystko do góry nogami obracają.... Słyszałyście o tej strzelaninie w Opolu??? mój mąż natknął się w właśnie na to jak z 20 radiowozów próbowało przebić sie przez miasto żeby dorwać skurczybyków. Stwierdził że w życiu tyle policji na mieście nie widział. Azoe, taaak Berlin pięknym miastem jest..... przypomniałaś mi swoją opowieścią, że kuzynka mojego męża zapraszała nas na weekend do nich do Berlina, powoli dojrzewa we mnie decyzja o odwiedzinach hihi. Jakby co to zwale odpowiedzialność na twoje barwne opowieści o Stolicy Niemiec.

Witam kolezanki, U mnie podobnie rano i poludnie, po poludnie to co drugi dzien inny jezyk, wiec w domu jestem troche pozno. Wieczor tez podobnie tyle ze dodalabym jeszcze kompa (internet w domu to sie czasem zstanawiam czy nie jest przeklestwem, choc musze dodac ze duzo ulatwia). U2 moj najukonchanszy zespol, bylam na koncercie rok temu, na pierwszym byc nie moglam choc bardzo zalowalam, czasem inne sprawy sa wazniejsze. Szkoda ze co roku nie przyjedzaja. Ale w tym roku bylam na Heinekenie :))) i Placebo troche mi uprzejemnilo czekanie na nst koncert u2 (17 marca jak wszytko pojdzie dobrze nowe u2!!!!!). Oj dzieci to wierze ze wywracaja wszytko, widze po moich kolezankach ;))) Strzelanina w naszym pieknym, spokojnym (by nie powiedziec nudnym) miescie? Nic nie slyszalam. Ja dzis na pierwszy niemiecki, mialam rok przerwy wiec mam nadzieje ze cos jeszcze pamietam. Znowu bede mieszac jezyki pewnie, na szczescie nasz angol rozumie troche niemiecki wiec mnie nie poprawia tylko koledzy z pracy patrza dziwnie :))) bedzie za to wesolo. milego dnia p.s. co do Berlina do zwalaj na mnie smialo he....

Hejka! Jak dziś Wasze nastroje? Ja z rana byłam na badaniu krwi i dopiero teraz wpadłam do pracy i załączyłam kompa :) O strzelaninie w Opolu dowiedziałam sie od mojej koleżanki, której mąż jest policjantem. Jestem chrzestną ich córeczki Zuzi i widzę jak dziecko zmienia życie o 180 stopni! Azoe - no to chyba mamy podobny gust muzyczny, ponieważ ja też byłam w tym roku na Heinekenie i najbardziej czekałam na Placebo :)))) Choc inne zespoły też mi się podobały: np. THE STREETS, Sofa, Basement Jaxx i inni. 3 dni i 3 noce szaleństwa. A Ty tez byłać na całym festiwalu? Pozdrawiam

Czesc, U mnie ok, mam nadzieje ze slonce choc na troche wyjrzy. Gust muzyczny rzeczywiscie mamy podobny :))) Tak bylam 3 dni, polaczylam to z urlopem i bylam tydzien w trojmiescie, pozwiedzalam troche w dzien a w nocy oczywiscie niesamowita muzyka. Bylam zachwycona poziomem ich grania, nie moge powiedziec ze ktos byl slaby nawet jak gral ktos kogo tak srednio lubie to na zywo wszyscy grali swietnie, prawdziwi muzycy. Wszytkich zobaczyc bylo rzecza niemozliwa wiec na wstepie trzeba bylo sobie zrobic grafik. Niestety poziom grania naszych rodzimych wykonawcow a zagranicznych ......... nie bede tego nawet komentowac. Magnesem na ten festiwal bylo oczywscie Placebo (udalo mi sie dostac prawie pod scenie :))))) ale Skin, Franz czy Scissor Sisters byly dodatkowym wabikiem. Jestem bardzo ciekawa kto w nst roku wystapi ponoc rozmowy juz trwaja z zespolami. A ze festiwal zyskuje renome mysle ze mozemy liczyc rownie dobre zespoly :))) Pozdrowienia

pozdro laseczki. Dzisiaj miałm masę roboty, ale musialam zajrzećna na naszą stronkę. Jutro też wpadne. Ide leczyć męża, bo grypa panuje. Kupiłam mu truskawki :)

Witajcie w weekend. Jestem po dwóch dniach zajęć na studiach.... uff było ciężko. A ile nam zadali na następny raz, nie pytajcie! Ale teraz już popołudnie i sobotni wieczór - można się wyluzować, a jutro jeszcze niedziela :) Jak miło. Wybieramy się dziś do znajomych na małe party - 15 osób :) Gdzie ja bym tylu ludzi u siebie w mieszkaniu pomieściła.....hihihi Chciałabym jutro wybrać się z mamą do kina na Plac Zbawiciela. Dawno nie była w kinie i chcę ją wreszcie wyciągnąć. Mam nadzieję, że film będzie dobry - czytałam opinie i komentarze i na taki się zapowiada. Zresztą jedną z głównych ról gra w nim brat mojej koleżanki z klasy z liceum. I z tego też względu chciałabym go zobaczyć w filmie fabularnym, bo jako aktora znam go głównie z trzecioplanowej roli policjanta w Złotopolskich :) W poniedziałek rano melduję się na naszym topicu, a tymczasem odpoczywajcie i bawcie się dobrze!

mam pytanie , czy macie książkę telefoniczną pod ręką , szukam jednej osoby z Opola - tzn. kiedyś tam mieszkała i kontakt mi się urwał ( po tej wielkiej powodzi ) ...

Cześć dziewczyny! Jak minął weekend? U mnie bardzo przyjemnie - domowo. Ale poniedziałek w pracy zaczyna się bardzo ciekawie - od wymiany drzwi na całym korytarzu, kurzu co nie miara i stukoty..... i jak tu pracować. Do Terminatora - a o kogo Ci chodzi dokładnie? Może któraś z nas będzie mogła Ci pomóc. Miłego tygodnia :)

Witam, U mnie weekendzik zawsze milo mija i stanowczo za szybko :))) Ja spedzilam z moim z psiakiem, jeszcze tydzien i sciaganie gipsu (na szczescie). Biedak teraz nosi taka koszulke w paski biało-niebieskie (musi bo od gipsu mu sie takie ranki robia zeby ich nie wylizywla), wyglada jak pies marynarza za to niezle posmiamiac sie z niego mozna. Ale rano juz jest zimno, brrrrrrrr Jak pomysle o tych 7 miesiacach zimy to mi sie slabo robi. Ja poniedzialki lubie w pracy jakos tak szybko mijaja ale wtorki za to ciagna sie niemilosiernie. Pozdrowienia w nowym tygodniu pracy. P.s. Terminator moze sprobuj na informacje telefoniczna zadzwonic albo podaj jakies blizsze inf na temat tej osoby tak proponuje Stefa.

Hej dziewczynki!! Po weekendziku. ufff nawet dobrze ze sie skończył. Szpital w domu,to nie za dobre otoczenie na tankowanie sił. Dobra jest , przeżyłam!! Teraz czeka mnie tylko tydzień pracy i biore 3 dni urlopu bo mi niańka ucieka na urlop. Też się wybyczę, a co!? :) Dziewczynki powodzenia wśród kurzu i z wilczurkiem. Idę się najeść czekolady

Czesc dziewczyny!! Tez mam takie dni ze nic sie nie chce, szczegolnie o tej porze roku, ale kupilam mineraly z zen-szeniem i od razu lepiej. A dzis mily dzien, nalesniki (nie bylam juz dawno w Grabowce) i odwieczny problem na slodko czy na ostro, zawsze troche czasu mi zajmuje ta trudna decyzja. :)))) A wieczorkiem babski wieczor z dvd, wiec byle do 15. Pozdrowienia

i giiiiit a mnie się nic nie chce bo mam grypę żołądka. Jak wydobrzeję to się pokażę. Życzyłabym smacznego ale mdli mnie jak tylko pomyśle o jedzeniu. papatki pojawię się jak się wykuruję

Witajcie! Z tego co czytam to chyba wszystkie odczuwamy zbliżającą się jesień i zimę - psychicznie i/lub fizycznie. Ja wczoraj w sklepiku na Ozimskiej (z żywnością naturalną) nabyłam w słoiczku krem krówkowy ciągnący, słodziutki :))) uhmmmm palce lizać - dosłownie i w przenośni! POLECAM oprócz tych, którzy cierpią na grypę żołądka. Powrotu do zdrowia Pantalony! Azoe - udanego babskiego wieczoru! Ja dziś wybywam na jogę. Trzymajcie się ciepło i nie dajcie się chorobie i handrze! Papatki

Cześć laski! Mamy nowy dzień i to już czwartek. Nie wiem dlaczego, ale dziś od rana mam dobry humor i mówię sobie: spoko loko lussy sponton :) Oczywiście zapraszamy serdecznie (mam nadzieję, że mogę również w Waszym imieniu) zaprosić na nasz topic kolejną koleżankę - dziewczynę_żołnierza. Miłego dnia - jeszcze słonecznego i z temperaturą 20 stopni, bo ponoć od przyszłego wtorku ma się zrobić zimno..... brrrrrr

Stefa Ty nie strasz narodu prognozami o zimnie i to tak dokładnymi ze już od wtorku!!! Straszna wizja Ludziska co to sie porobiło że ciepełka nam się chce w drugiej połowie października!?? wiem to wygląda już na totalne wyuzdanie, ale nie mogę sobie poradzić z wizją pluchy, mgieł, spadających liści.... wyliczaćjeszcze?? Na razie pociesza mnie fakt, że drzewa jak na tę porę jeszcze dość zielone są, a były lata kiedy na wszystkich świetych śnieg leżał, więc jest oki. Na razie mam dietę - herbatka miętowa i sucharki, potem pewnie udam sie po jakiś krem krówkowy, bo strasznie reklamowany ostatnio Wczoraj pierwszy raz w życiu gołąbki zrobiłam, może dzisiaj wieczorkiem jednego zjem?? Ciekawe jak mi wyszły. pozdrawiam was laseczki i witam nową koleżankę> czy Twój nik ma związek ze stanem cywilnym aktualnym??

Witam, Zimno!!??? tylko nie to, taka piekna jesien sloneczna az milo. Ja tez powinnam jakas diete dzis zrobic, wczorajsze nalesniki plus pizza na wieczor mnie dobily, takie ilosci jedzenia stanowczo nie dla mnie. Moj zoladek odmawia posluszenstwa hehe .. Z filmu wczorajszego nic oczywiscie nie wiem, pogaduchy silniejsze, ale nie ma jak mily wieczor w kobiecym towarzystwie (plus pizza i winko). Okazalo sie ze moja grupe z niemieckiego rozwiazali za malo osob sie zglosilo. :((( szkoda bo juz sie nastawilam. Mysle zeby jakis sobie kursik znalezc, ale za bradzo nie wiem co bym chciala, macie jakie pomysly albo slyszalyscie o czyms fajnym? Milego dnia zycze P.s. Witam nowa kolezanke.

Hej Dziewczyny! Dzieki za sympatyczne powitanie,mam nadzieje,że powoli dolącze do waszego grona :) Odpowiadam na pytanie pantalony czy mój nick ma związek z moim stanem cywilnym - tak,jestem dziewczyną żołnierza :) Moję Słońce przyjezdza jutro na pare dni-już nie umiem sie doczekać

Tyle czekałam na spotkanie z moim żołnierzem (grubo ponad miesiąc),że teraz wydaje mi sie to nie realne,że jutro już bedziemy razem :) rano mam zajęcia na uczelni,a potem będe przygotowywać sie na spotkanie :) żeby tylko wszystko wypaliło....

Wszystko wypali , w końcu mamy piątek 13!!!! a ja mam zawsze szczęście tego dnia! :) Koleżanki życzę Wam szczesliwego wypoczynkowego weekendu. Jestem jednak świetną kaucharką :)

Cześć Dziewczyny! Ale fajnie mieć wolne sobotnie popołudnie :) Zwłaszcza po dwóch dniach zajęć......Kremu krówkowego ubywa z dnia na dzień .... hihihihi A jutro rodzinny obiad u siostry mojego męża - zjedzie się prawie cała rodzinka i na pewno będzie wesoło. Dziewczyno_żołnierza napisz coś więcej o sobie, co studiujesz, czym się interesujesz itp. A może masz jakiś krótszy nick? Miłego weekendu i do poniedziałku Stefa

Witam Opolanki - wreszcie widze, że ktoś tu zajrzał więc ponawiam pytanie o moją znajomą. Chyba najprościej zajrzec do książki telefonicznej ... Bardzo proszę . Szukam Jolanty Niewiadomskiej- Buła . Czekam niecierpliwie. Bardzo mi zalezy. :)

Hej Dziewczyny! Mój żolnierz juz w pociągu :( Wraca do jednostki do Warszawy,ale tylko na 2 tygodnie (tylko,ponieważ kurs trwał 3 miesiące) i wraca do jednostki do Opola-więc blisko :) Było cudownie :) Coś więcej o mnie?Studiuje na V roku zarządzania i marketingu.W tym roku czeka mnie praca magisterska,ale póki co o niej nie myśle... Mimo,iż jest to już V ostatni rok to i tak mam dużo zajęć (studia dzienne),ale to dobrze bo dni szybciej mijają i bliżej do kolejnych spotkań z moim żołnierzem ❤️. Miłej niedzieli