Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawsze mało

6000 zł !!!! To mało! Tak twierdzi moja ciotka

Polecane posty

Gość kolejna perfekt z FCE
jak ja kocham ten kraj :)

Gość co to za shit............
moge sobie spadać, ale to co piszę jest prawdą i nie ma tutaj zadnego koloryzowania, myślcie sobie co chcecie burżuje, JEŚLI KTOŚ CHCE TO MOŻE, NAWET BEZ KASY

Guzika prawda, kasa jest potrzebna!Ja naprzykład chcę zrobic sobie certyfikat ze stylizacji paznokci bo mam do tego dryg i to potrafię więc w tym kierunku chce się rozwinąć-to KOSZTUJE 1000zł. Ja nawet tyle nie zarabiam, masz dla mnie jakiś motyw jak to zdobyc bez kasy???Bo ja myslę, że się poprotu nie da!

Gość maaaaaarzeniaaaa
bez kasy nie, bez pracy nie, za darmo to tylko w noclegowniach :) ale na kulture osobista juz zabraklo funduszy, wiec jestes wybrakowana.

hmm jasne,ze ten kto chce to moze.... tera mam dobrej kumpeli zaprojektowac tak mniej wiecej sukienke...za darmo..w zamian za to,ze mnie znajomym swym poleci :> wtedy to juz na pewno od nich kase kosic bede....:classic_cool: za darmo nic nie ma :classic_cool: choc mam znajomą co juz w wieku 14 lat tkala torby itd..za niemalą kaske...i nawet z przyjaciolmi sie nie patyczkowala...kurde mam za miekie serce...:O ale do czasu :classic_cool:

Może ja po prostu miałam łatwiej, bo rodzina mojego taty jest z Niemiec a mam jeszcze rodzinkę w Rosji, ang. uczyłam się w szkole i jeździłam za granicę. Co do kultury, nie sądzę, że jestem wybrakowana, to ty kazałaś mi spadać, więc...Zresztą nie wiem czemu nie chchecie mi wierzyć, bo ja nie mam najmniejszego powodu by kłamać

niecierpię tego zwrotu: nie da się. Inni jakoś potrafią. Patrz zawsze na lepszych od siebie. Nie masz kasy? Masz dryg do robienia paznokci? rób je znajomomym, koleżankom, jeździj po domach i sobie zarób. To nic trudnego. nie w jeden dzien, moze nawet nie w jeden miesiac, ale naucz sie odkladac i zarabiac i realizowac wlasne cele.

18:36 co to za shit............ Za 6 000 nie da sie normalnie zyc i funkcjonowac majac 4 osobowa rodzine. Chyba, ze wyrosnie znow dwojka ledwo wyksztaconych dzieci, ktore w wieku 16 lat kuleja w angielskiej mowie (jezyku podstawowym w swiecie naszej ekonomii). Ale bzdura...jakaś idiotka to pisała KLASA? Kultura? Gdzie? W tym ostatnim zdaniu? ;) Tak tylko zwracam uwagę, jeżeli sama nie zauwazylas.

co to za shit............ To nie jest kwestia wiary ale prawda jest taka, że jak nie masz szmalu to jestes nikim i dymasz w spozywczaku do usranej śmierci i płaczesz nad słoim losem tylko dlatego, że nie stac się na rozwinięcie skrzydeł!!Na bycie kimś!

Tak bo moim zdaniem to stwierdzenie jest idiotyczne, ale żeby od razu nazywać WYBRAKOWANĄ W KULTURZE??

mało ważne jest pochodzenie. Znam ludzi, którzy nie mają nawet matury a potrafili dorobić się dużej kasy. teraz mają środki i czas więc nadrabiają zaległości. Ale w jednym momecie byli mądrzejsi niż ci uczeni. O taką mądrość tu też chodzi.

a to ja nazwałam? To trzeba było napisać, że zdanie jest idiotyczne ;) zresztą, mnie się nie tłumacz, nie musisz :) tłumacz się temu, komu potrzebujesz.

Gość wydatki wydatki
oj jak budżet spada o połowę.... to jest troszkę kłopot.... i raczej tylko cięć na firmowych ciuszkach to nie dotyczy... np nasze największe koszta.... to AC i OC samochodów i ich konserwacja, np ostatnio wymiana paska- 2000zł, , paliwo min 1000zł, no i opłaty szczególnie za telefony min 500zł ( 3 komórki i stacjonarny), prąd- kimatyzator, kuchenka i mikrofalówka potrafię wyciągnąć 150zł na miesiąc, dzieci też nie są tanie- szczególnie zajęcia dodatkowe dobijają- a nasz szkrab nawet do szkoły jeszcze nie chodzi.... więc gdyby nasz budżet spadł o połowę.... to pewnie musielibyśmy zaczęć od zmiany samochodów... tańsze ciuszki jak piszecie, to kropla w morzu ;) na pewno by nie wystarczyła jak oszczędność sama w sobie.

zając poziomka----> w takim razie przepraszam, jeżeli cię to uraziło, nie wiedziałam, że w tle gorszych wyzwisk padających tu na forum, moje się tak wyróżni, no ale dobrze... Kwestia pochodzenia dla mnie była bardzo ważna, bo oba języki miałam w użyciu już od bardzo wczesnych lat...Gdybyś mówiła dwoma językami od małego, też być umiała na błysk.

zając poziomka Nie będę robic niczego po łepkach. Na jezdzenie po domach nie mam czasu bo pracuje całe dnie-jak zrobię certyfikat i bedę \"pełnowartościowa\" to zwonie się z pracy, której nienawidzę i zajmę się paznokciami profesjonalnie!

i niby kiedy odejdziesz ze znienawidzonej pracy, skoro kilka postow wyzej napisalas, ze sie nie da? NIe da sie dorobic? Niektorzy ciezej pracuja za 500 zl i jeszcze maja checi.

nawet jeżdżąc za granicę na każde wakacje raz do Rosji raz do Niemiec wątpie żebyś nauczyłą się do 18 lat perfect języka, a w szkole nawet dzisiaj mało gdzie można się uczyć na poziomie 2 języków na raz. Dzisiaj, a co dopiero kiedyś. Sama wiesz, że naciągasz. A nawet jeśli nie to czy twoim wnioskiem jest to, że bez pieniędzy można umiec 2 języki? Miałaś akurat taką możliwośc, równie dobrze można wygrać w lotka albo dostać spadek ale chodzi oi życie bez zapomóg, rodziny za granicą i znajomości. Wiadomo że każdemu coś się akurat, przypadkiem uda

co za shit.... -> zwróc uwagę kto ciebie tak nazwal. Jezeli nie traktujesz ludzi jak ludzi - sama nie jestes czlowiekiem. Powielasz zachowania masy a to nie jest inteligentne. Bo na forum jest gorzej, wiec moje gowienko nie smierdzi ;) to jest mądre? Naprawdę zabrakło Ci lekcji życia.

zając poziomka Czytaj ze zrozumieniem!!napisałam, że się nie da zrobić certyfikatu bez kasy!!Że jest potrzebna i że same chęci nie wystarczą!!

Gość maaaaaarzeniaaaa
co za shit nie stac na okulary i nie dowidzi :D dziecko siedzi na necie i fantazjuje. To jakie te jezyki znasz perfekt? Moze pogadamy?

skoro to wiesz, to dlacego nie wprowadzasz w zycie? nie sprobowalas a juz zakladasz, ze nie. Chcesz miec lepsza prace? ^To trzeba troche wysilku wlozyc i po tych domach pojezdzic. By potem juz nie musiec.

Gość pogawarim pa ruskij
szto? pogawarim? xapawo??

Gość pogawarim pa ruskij
diewuszka, nu szto ty?

Gość pogawarim pa ruskij
no szto ty dielasz? Rukoj haraszo? budiesz ty tuda?

Gość pogawarim pa ruskij
Furious and Deadly ok, eine Probe, auf deutsch. Warum nicht :)