Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mami2005

Katowice - mamusie poznajmy się

Polecane posty

Jak fajnie, już 18 strona :)) Wróciłam od lekarza, mam zapalenie oskrzeli z przerzutem na jedno płuco:(( Dostałam ogrom recept do wykupienia i zastrzyki, w takim wieku, ale trudno, to mi zawsze najbardzeij pomagało, na szczęście mam znajomą która mo dawała zastrzyki jako dziecku a także mojemu synowi, więc problem świecenia gołym tyłkiem przed obcą babą z głowy, hihi no i jeszcze musiałam bym jeżdzić 2 razy dziennie po 6 km do poradni, a ona pracuje w pogotowiu i ma do mnie 3 minutki drogi, i jak zawsze będe dostawała 1 razz aby uniknąć kilkukrotnych piknięć. Moja mała już lepiej, od wczoraj jej podaje Lipomal i ibufen D a do tego tabletki musujące do ssania i dziś jest znośna i grzeczna, mam nadzieję,że od poniedziałku wróci do przedszkola a ja się wykuruję w ciągu tygodnia bo od 1 do pracy.

my po wizycie u lekarza, na szczęście tylko lekkie przeziębienie, dostaliśmy witaminki i syropki. Mam nadzieje że mu szybko przejdzie bo taki biedny. A co do elfika to byłam parę razy...:)

Witam :) no juz 18 strona-superrr!! Ja wróciłam teraz od mamy byłam od rana bo nie chciało mi sie siedziec z młodym w domku,moj mały dziś wyglada juz lepiej mysle ze przejdzie choroba bokiem-oby! Witam nową koleżankę super ze nas przybywa a nie odwrotnie :) Zdrówka zyczę wszystkim dzieciaczkom i mamusiom chorym tez :)

Zdrówka tym pochorowanym 🌻 ja nie byłam a fajne sa te zajęcia napiszcie coś na ich temat mnie czeka sprzątanko przed chrzcinkami buziki miłej nocki

Kobietki pomóżcie;) Co kupić w prezencie dla 8-latki, bo syn idzie na urodzinki w sobote i zaznacze,że to jego najlepsza koooooleżanka, tak bardzo bardzo < hihi :))

my chodzimy do Elfika już 2 miesiąc na zajęcia "Pierwsze kroczki" fajna sprawa, to zajęcia rodziców z dziećmi, plus pani prowadząca, zajęcia wg schematu: ruchowe, taneczne, śpiewane, plastyczne, zabawy z chustą Klanzy moja mała choć grzecznością nie zawsze tam grzeszy, to bardzo polubiła te zajęcia :)

nie mów mi że chodzisz w poniedziałki. My w zeszły poniedziałek byliśmy...w sumie całkiem przypadkiem....

chodzę w poniedziałki :) mój urwis, to najwięcej krzycząca i najmniej zdyscyplinowana Wiktoria :)

Witam :) O dziewczyny moze sie znacie z tych zajęc hehe...jaki ten świat mały :) u nas zimno brrrrr...sama z małym do wieczorka brak pomysłu na ciekawe zajecie zeby ten czas do wieczorka szybko zleciał do mamy mi sie nie chce jecha a po drugie jak juz pisałam zimno jest... No ale spacerek mały zaliczymy bo inaczej zwarjuje,poczekam az zasnie to cos poprbie w domku tylko jakoś mam big lenia dziś w ogóle ostatnio nic mi sie nie hcce to chyba ta jesień! nie lubię jesien wolałabym juz zimę ;/ MojeSkarby---co do prezentu to ja jestem kiepska w tych sprawach a jeszcze dla tak duzego dziecka ale może jakąś ksiązkę albo coś no przeciez nie kupicie jej zabawek hehe nie wiem naprawdę;/

u nas juz coraz lepiej, katarek przeszedł , jeszcze troszkę kaszel. Wiec powoli do przodu :) Dziś piękna jesienna pogoda, więc po obiadku na spacerek. To kojarzę chyba Wiktorię, taka śliczna dziewczynka z brązowymi włoskami. Dzieci chyba siedziały obok siebie przy stoliku. :) Jaki ten świat mały hihi Miłego weekendu życze wszystkim.... i dużo zdrówka

Witam słonecznie;) U mnie już też lepiej ze zdrowkiem, nawet wyszłam rano na zakupy ale raczej z obowiązku bo to był wypad po ten prezencik dla kolezanki syna,poszłam razem z nim i jakbym wiedziaa, że tak będzie to pójdę sama, to mu sie nie podobało a to dla niej nie odpowiednie, ach szkoda gadać ale w koncu kupiliśmy kompet srebrny kolczyki i bransoletka a do tego pamiętnik na kluczyk. a teraz siedze i pje herbatke z cytrynką i nadrabiam zaległości, a te zastrzyki bolesne jak nie wiem co, bo to ponoć jakieś najsilniejsze biodacyna takie oleiste i niesetety musze być kłuta 2 razy bo inaczej mogłabym dostać zdrętwienia nogi i jeszcze problemy mieć, więc bol znosze nie teki ból przechodziłam;) Potem trzeba jakiś obiadek zrobic, ale nie bardzo wiem co, chyba pójde za pomysłem męża i zrobie sałatkę frytki i pstrąga, ale dla mnie tylko sałatka i ciut frytek bo ryba to blee:) Synuś na 17 pędzi na te urodzinki a my b,edziemy sie releksować, chyba że ktoś wpadnie niezapowiedziany, bo tak często się zdarza. Mała już lepiej, tylko ma jeszcze minimalny kaszelek a tak to znowu biega jak przed chorobą, Ok dziewczynki zyczę miłego i cieplutkiego jak u mnie dzionka:))

czesc dziewczyny:) nie bylo mnie troszke ale to dlatego ze wyladowalam z malym w szpitalu:( z podejrzewniem skazy a nawet sepsy!! :( ale cale szczescie dzis nas puscieli do domu, malemu sie zrobily takie sine kropeczki od stopy do kolanka ktore nie schodzily po nacisnieciu wiec zaraz do lekarza od lekarza do szpitala, tam badania obserwacja ale nie mieli sie do czego doczepic bo maly wyniki mial idealne, kropki schodza a maly teraz odsypia:) generalnie do szpitala nic nie mam ale tak to jest jak sie nikogo nie zna to traktuja cie jak nic, o wyniki sie prosilam w koncu jak sie dostalam do ordynatora to powiedzial ze maly ma skaze naczynkowa ktora charakteryzuje sie reakcja na farby i rozne chemiczne swinstwa i nie uwierzycie ale kupilismy malemu mate na allegro strasznie smierdziala nie wypralam jej tylko wywietrzylam zapach co prawda zostal ale polozylam malego wiec lezal bawil sie przez noc mu te kropi wyszly i taki hardcore mielismy, ja sepsy nie podejrzewalam, ale podobno nawet czyms takim sie moze ona objawic, jak powiedzialam lekarce o tej macie to mnie wysmiala:o a ordynator nawet jego nozki nie widzial i sam powiedzial co mu jest wiec mata do wywalenia;) znalazlam lekarza ktory 2 pietra wyzej jest z-ca ordynatora na chirurgi dzieciecej to obejrzal malego i powiedzial ze wszystko w normie :) to jak ten lekarz do mnie przyszedl to zaraz kolo d*** mi lataly pielegniarki :P takie to zycie szpitalne jest znasz masz dobrze nie znasz to hmmm ;) jak znjade troche czasu to musze nadrobic co pisalyscie ale narazie sama dochodze dos iebie bo 2 dni spalam z malym w lozku na jednej stronie i mnie caly kark boli ;)

Witam :) my niedawno wrocilismy do domku bylismy na zakupach pozniej u mamy na kawce teraz moj A. pojechał na mecz a ja siedze mały juz w łóżeczku lezy i powinien zaraz zasnąc a ja wtedy ide sobioe zrobi relaksującą kąpiel :P MojeSkarby---dobrze,ze jest poprawa :) Cafka---kurcze to musiałas sie przestraszyc z tą sepsą ;/ jato bym chyba zawału dostała jakbym usłyszała tylko to słowo od lekarza ;/ noo ale dobrze,ze wszystko sie dobrze skonczyło.Masz rację teraz jak nie ma człowiek znajmosci to za przeproszeniem gówno załatwi takie czasy ;/ a ta mata była nowa czy używana??.Na pewno jestes zmęczona tym szpitalem? my z małym tez kiedys bylismy ale tylko jedną noc sami sie wypisalismy kiedy jego stan sie poprawił bo nasz szpital to jest tragedia mozecie sobie wyobrazic jak moj bratanek wyszedł kiedys z niego bardziej chory niz jak go przyjmowali na oddział ;/ Dobrze,ze dzieciaczki wracają do zdrówka moj tez zdrowy-na szczęście :) tylko posiniaczony cały ;/ taki kaskader z niego ;/ Jutro ominie mnie gotowanie mamusia nas zaprosiła na obiadek :D a po obiadku jedziemy oglądac kolejny dom az mnie dreszcze przechodzą jak sobie pomyslę;/ no to chyba na tyle czekam moze Wy coś naskrobiecie :P

A ja własnie skończyłam robić obiad na niedziele :) Bo jutro mam totalny brak czasu .. Rano idziemy na ten odpust, pewnie zahaczymy o karuzele, potem idziemy na basen, a na wieczór mąż zaprosił mnie do kina :D Kurcze z tym szpitalem, to nie zazdroszczę... chwile grozy.. Dobrze, że już jest dobrze i że to nie było nic poważniejszego... U nas kiedyś byla sytuacja, że mały dostał pokrzywki - wyglądało to na prawdę źle i też dostaliśmy skierowanie do szpitala, ale na szczęście antybiotyk zadziałał w porę i obyło się bez, chociaż byliśmy praktycznie gotowi do wyjścia, ale serce miałam aż w gardle z obawy czy wszystko w porządku... Idę obejrzec jakiegoś filma, bo trochę mi się tego w ostatni czasie nazierało na dysku i powoli zaczyna brakować miejsca :) Dobranoc :)

witam niedzielnie z kawka :) Klarissaa mata byla nowa zamowiona na allegro, w zyciu bym nie pomyslala ze cos moze sie stac, ale nie powiem bardzo smierdziala i myslalam ze jak wywietrze to bedzie ok, niestety najedlismy sie strachu, ale maly juz kropek prawie nie ma jest wesoly i slodziudki :) jutro na 10 na kontrole i po wypis no i jeszcze na jedne wyniki czekamy ale to juz tylko formalnosc, w ogole smiac mi sie chce bo musze za dobe zaplacic 15zl czego nie rozumiem! i wiecie tylko dlatego ze nie karmie piersia, jakbym karmilam to mam za free, wiec nawet w szpitalu dyskryminacja matek ktore kamria butelka no coz, jak w stopce lajf is brutal :P tak w temacie jeszcze od znajomej dziecko kiedys dostalo uczulenia na pletwy, pojechali na wczasy i maly wrocil chory, znaczy byl caly w sincach takie sine plamy tylko ze na calym ciele i jak porobili badania wyszlo ze tez reakcja na te pletwy, jak odwiedzialm malego wtedy to az zal bylo biedny pod kroplowka ale wszystko ok, wiec jak widac te sztuczne jakies chemiczne rzeczy maja w sobie cos z czym dziecka organizm nie umi sobie poradzic... kurcze jeszcze nie zdazylam was poczytac, w ogole sie wkurzylam bo zamowilismy goscia do szafy do zabudowy i zeby lazienke zrobil i wycenil zwykla szafe nawet nie cala szafe tylko wiecie jeden bok i front i w srodku deski no i w lazience 3 szafeczki na razem 4 tys, no faceta porabalo!! za ta kase to mi facet zrobil wypasna kuchnie wiec podziekowalismy i znowu szukamy kogos kto nam zrobi ta szafe buuu, a moze znacie kogos z okolic katowic jakiegos stolarza?? zajrze jeszcze pozniej :)

halo halo gdzie sie podziewacie dziolszki :) poczytalam was torche ;) ale co mam sama do siebie pisac? :P ide na tv :)

no kochane my juz po chrzcinkach było super dziecko cudownie grzeczne reszta jutro bo padam już na nosek ;)

witam :) nie pisałam ostatnio, bo od piątku do niedzieli byłam na takim babskim wypadzie (ja, córa, i moja mama) w Szczyrku :) wypoczywałam sobie oddychałam świeżym powietrzem, podziwiając cudne widoczki :) teraz niestety masa prania i sprzątania, a to tylko 3 dni były :) CzarneOczko, kojarzę Twojego synka :) ale Ciebie jakoś zupełnie nie umiem sobie przypomnieć z twarzy :( dzisiaj też będziecie na zajęciach? pozdrawiam dziewczyny, korzystajcie jeszcze ze słoneczka, bo ponoć idzie jakieś pogorszenie pogody

witam :) ostatnie wyniki małego wyszły super więc to tylko formalność była, ale kurcze 60zł zapłaciłam za pobyt 😠 z czego 2 doby przeciez w domu byłam grrrr dzisiaj wizyta kontrolna u gina ehh człowiek po samych lekarzach lazi ;) co to na starosc bedzie :P Pedagog ja tez mam sterte prania, wyprac to jeszcze ok ale wyprasowac :o no mamuski gdzie sie podziewacie?? :)

Hejka My już raczej nie będziemy chodzić bo p. Magda powiedziała ze jest za duzo dzieci na jeden dzień i muszę się z nią zgodzić. Trochę przegapiliśmy i teraz siedzimy w domku. Synusiowi przechodzi juz katar za to mnie chyba zaraził bo coś niewyraźnie się czuje. My weekend też spędziliśmy wyjazdowo, a właściwie remontowo bo będziemy się lada chwila przeprowadzać do Michałkowic.

Cześć dziewczyny zaznaczam swoją obecność i zaraz spadam bark czasu i tez chęci na kopma wieczorkeim teraz mąż jest po południu w domku wiec... Wyobrazcie sobie ze naszła mnie dzis ochota na pieczenie ciasta piekę w sumie nic specjalnego bo zwykłe ciasto z jabłkami ale zawsze coś do kawki bęzie jak znalałz :P u mnie wszystko ok mały na szczęscie zdrowy :) weekend zleciał nawet nie wiem kiedy :o mąż po osbotnim meczu troche zabalował z moim bratem trochę byłam zła ale mi przeszło hehe a wczoraj u mamy bylismy na obiadku oczywiscie i troche pospacerowaliśmy :) ok spadam wyjąc ciasto :) moze pozniej zobacze na topik jeszcze :) pozdrawiam czarneoczko---na budryka? moj mąż tam pracuje :) jezeli o to chodzi? :P a co do prasowania nawet lubie jak muszę miec na nie mega chęć :D

Nataliee.... masz na myśli ten park koło biedronki prawda?? Jeśli ten to nie będzie problemu na pewno będziemy tam spacerować bo bardzo spodobał nam się ten park. Myślę że gdzieś za miesiąc to juz na stałe się tam przeniesiemy. Klarissaa... no popatrz jaki ten świat mały :)

CzczarneOczko---he he no widzisz a jednak to o ten budryk chodzi :D ciasto wyszło no jeszcze nie wiem jakie jest w smaku najwazniejsze ze urosło :D oki lece na M jak Miłość :P

Tak, dokładnie o ten park mi chodzi :) My mieszkamy na przeciwko niego :) Ja też lecę na m jak miłośc... :)