Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ładna cera

Pokonałam trądzik-urynoterapia

Polecane posty

Gość malgoska163
ktos mi napisal ze przemywanie twarzy tylko starym moczem nie wysarczy ze nalezzy robic oklady ze swizego a przecierc przez 15 min starym kurde ja nie mam tyle czasu zeby lazic z sikami przez pol godz na twarzy a i jeeszcze podobno trzeba sie zdrowo odzywiac i czysciic organizm tylko jak tego dokonac???? stosuja ta uryne juz z ponad tydzieen twarz mi sie bardziej swieci niz przed tem ale chyba ten mocz podraxnia gruczoły łojowe ale sie nie zalamuje brne dalej w to gówno za przeproszeniem aha slyszalam ze podczas tej kuracji racczej nie powinno sie nakladac makijażu a ja nie moge zawsze jak gdzies wychodze to nakladam bynajmniej podkład nie moge inaczej chociaz moja cera nie jest taka okropna mam lagodny tradzik a czasami serdninasilony i juz od wielu lat borykam sie z przetluszczaniem tqarzy kurde zazdroszcze tym szczesciarzom co maja skore ja dupa niemowlaka :((((((( za co Bog nas tak skaral??!! to niesprawiredliwe chyba zaraz sie rozplacze przez ten zasrany tradzik stracillam najlepsze lata mlodosci :( nie jestem pewna siebie nie moge zagadywac i smiac sie z chlopakami bo bojre sie ze oni widza moje prychole z lusterkiem sie nie rozstaje :( nawet jak ide po ulicy to sie przegladam patrze jaki jest stan mojej cery co za pech ze akurat na mnie trafilo ale wiem ze sa ludzie z gorszym tradzikiem a moj w powowwnaniu do ich to zwykly pryszcz!!!! spadam juz trzymajcie sie!!! Nie jestescie sami na tym swiecie z tym przebrzydłym problemem!!!!! buziali paap

Gość pokrzyweczka
u mnie kaszka znikla ale buzka coraz bardziej mi sie przetluszcza i wyskakuje coraz wiecej pryszczy ale takich jakichs podskornych ktorych nawet nie daloby sie wycisnac :( bede jeszzcze przymywac pare dni moczem ale jak tak dalej bedzie chyba odpuszczam ;(

Gość malgoska163
DO POKRZYWECZKI mi sie dzieje to samo co tobie buzia sie mi strasznie po tym przetłuszcza i tez mam jakies pryszcze podskorne ale kurde mysle sobie ze moze szkoda odpuszczac ale kto wie jak postapie problem polega na tym ze niektorzy maja tradzik ale im sie wogole twaarz nie przetluszcza a mi bardzo a i jeszcze jedno jeslu ktos ma tr4adzdik od hormonow to nie ma co liczyc ze mocz go uzdrowi!! przykre ale prawdziwe Pokrzywweczkko ile juz stosujessz urynoterapie?????

Gość pokrzyweczka
malgoska163: dzisiaj jest 25 dzien jak smaruje buze moczem i naprawde cera sie poprawiala a teraz cos takiego :( moze teraz dopiero mam ten wlasciwy wysyp nie wiem ile jeszcze wytrzymam :(

Gość pytanie takie
A czy wysyp musi zawsze wystąpić? Czy moze nie być wysypu?

Gość a-gula
dzień 18. oooj, widzę że Ktoś tu wczoraj stracił cierpliwość :> A gdzieś ostatnio wyczytałam, że jeśli wiadomą metodę będziemy stosować tyle, ile już męczymy się z danym zdrowotnym problemem.. to dopiero po tym czasie można ponarzekać, a raczej oczekiwać znakomitych efektów. Ja śmiem twierdzić (i mieć nadzieję), że poprawa będzie następować jednak szybciej ;) Co do ewentualnego wysypu, to - jak już wszyscy pisali - sprawa indywidualna każdego kuracjusza ;) Pewnie najczęściej pojawia się na początku, niektórzy przebyli go dopiero po długim czasie poprawy, kiedy to już nic nie zapowiadało pogorszenia, a u innych właściwie wcale go nie było. Chyba po prostu trzeba przetestować na sobie ;) A póki co: uważam, że u mnie jest lepiej, mimo że czoło jeszcze nie jest w porządku, a na brodzie wczoraj wyskoczył mi jakiś niespodziewany kolega :D Ale to nie koniec świata; przecież jeśli żyję z takimi niespodziankami już... hehe, naście lat, to ani one ode mnie, ani ja od nich nie odzwyczaję się tak prędko :P I powtarzam sobie, że błogosławieni cierpliwi :) Pozdrawiam!

Gość malgoska163
dzis nie posmarowalam sie moczem rano ani w poludnie i widze ze twarz mi sie nie przetluszcza jak po stosoeaniu tego moczu w zamian za mocz posmarowalam sie skinorenem mascia dermatolog mi przepisal ale nie uzywalam jeszcze bo stosowalam ta uryne heh ja juz sama nie wiem czy jest poprawa czy nie w glowie mi sie miesza a moze mi sie tak tylko wydaje a rzeczywiscie jest lepiej nie wiem co mam robic ale chyba nie odstwie tej uryny bede wlaczyc dalej bo potem bede zalowac a i jeszzcze jedno zauuwalazyla m ze po urynie twarz jest swietnie nawilzona mmAM PYTANKO DO TYCH CO STOSUJA URYNE ile razy dzienie przecieracie twarz uryna??? gdzies czytakam ze nief mozna myc twarzy wieej niz 2 razy dziennie bo to moze spowodowac nadprodukcje łoju wiec juz wiem dlaczego mi sie twarz przetłuszcza ale tez boje sie ze jesli nie bede twarzy smarowac tym z 3 razy dziennnie to na efekty przyjedzie mi czekac dosc dlugo a;e nie poddam sie bede nadal sie smarowac moczem to jedyny moj ratunek!!!

Gość malgoska163
jestem zalamana moja cera jest okropna czuje jak zycie przecieka mi miedzy palcami z powodu tradziku kto nie zaznal tego to nie bedzie wiedzial co czuje chyba sie zabije :( :(

Kurde chciałabym tego spróbować ale jakos sie brzydze :( a jak sie posmarujecie tym moczem to śmierdzi od was pytam poważnie bo się starsznie wacham i brzydze ale jak ma pomóc to może warto zaryzykować ale niechce śmierdziec :)

Gość mrowka cz.
Małgośka no co Ty, pomyśl sobie ze za jakis czas bedzie lepiej i wtedy zupelnie nie bedziesz pamietac o tym jak sie meczylas. Bedzie lepiej dlatego ze trądzik ma swoje gorsze i lepsze dni. Pisalas ze sie nie poddasz i nadal bedziesz stosowac urynoterapie. No to stosuj. i wierz w to ze bedzie lepiej. Bo jesli nie masz do tego przekonania i tak Cie to meczy, to przerwij i zacznij sie leczyc inaczej. (Ja np po 2 tyg przestałam miec przede wszystkim warunki do stosowania okładów ale tez i cierpliwosci- wiec przerwalam- ale wam wszystkim bardzo gorąco kibicuję). W kazdym razie musisz podjąc decyzję. Jesli trwasz w tej terapii to nie daj sie sobie załamać. Nie wiem co na to "urynowicze", ale polecam Ci tymczasem tabletki ziołowe uspokajające persen. Wyciszą Cie trochę. Trzymaj się!

Gość a-gula
dzień 19. Powoooli, powoooooli buzia się wygładza. To mnie bardzo cieszy :D Czasem wyskakuje coś małego, ale po dniu - góra po dwóch dniach znika (nie wyciskam! nie wyciskaaam!) Efekty jeszcze nie są oszałamiające, ale ja jestem zadowolona. Bo jak tak siądę i myśleeeee... to dochodzę do wniosku, że kiedyś musi być dobrze - po prostu: cierpliwości! (wszystkim życzę!) ...ze spokojem... róbmy swoje :)

Gość malgoska163
zastanawiam sie nad wizyta w solarium to wygladziloby koloryt mojej cery co wy o tym myslicie?? postanowilam dalej walczyc musze przetrwac to co najgorsze i chyba nie bede sie smarowac tym w dziien bo mi sie buzka przetłuscza a to zle pomyslalam o zastosowaniu terapi od wewnatrz ale sie troche boje wysypu nie wiem co bedzue dalej narazie sie proboje nie lamac poki mam wakacje moge to stosowac a gdy przyjdzie buuda to jjuz po mnie i po urynoteraii zaluje ze sie dowiedziałam o tym pod koniec labyy hmm :(

Gość perełka_35
Hej wam!Interesuje mnie leczenie tradzika.Moja corka ma 12 lat i strasznie wysypane czoło,czy mogłaby zacząć stosowac urynoterapie.

Gość perełka_35
dzieki:)rowniez pozdrawiam:)

Gość DDDD
malgoska163 Jestem! Prosze Cię bądź cierpliwa ja czekałam 2 miesiące na efekty i jest coraz lepiej, pewnie słyszłaś ze na początku występuje nasilenie, ale tak to jest zazwyczaj przy wprowadzaniu nawych metod leczenia! Musisz wierzyc w siebie i być silna! Psychika bardzo wypływa także na cerę! Pocieszę Cię ja 2 miesiące temu a dokładniej 15 czerwca ( nie zapomnę tej daty chyba do końca życia ) dostałam okres a wraz z nim taki wysyp, że przez 8 dni nie wychodziłam z domu, przez 3 dni cały czas płakałam, a jak pozniej miałam wyjsc bo to było zakonczenie roku szkolnego nałozyłam tyle tapety ( bo sie wstydziłam ) doskonale Cie rozumiem! Ale powiedziłam sobie jesli inni piszą, że urynoterapia wylecza trądzik na 100% to czemu mam w to nie wierzyc i uwierzyłam! Naprawde teraz tego nie żałuje! I mam nadzieje, że Ty także sie nawrócisz! POczytaj jeszcze troszke na ten temat, pewnie juz wiesz ze nie wolno łaczyć chemii tzn leków z urynoterapią! Wierzę w Ciebie!

Gość a-gula
dzień 20. Poza czołem, które nadal trochę mnie robi w bambuko, bo jeszcze za bardzo przypomina kaszkę.. reszta twarzy ujdzie w tłoku ;) Powolutku poprawia się chyba ogólny stan buzi, co może napawać umiarkowanym optymizmem :D ..podobnie jak wypowiedzi osób, które piszą na wiadomym długim topiku o urynoterapii - polecam systematyczne czytanie! Pozdrawiam :)

Gość a-gula
dzień 21. jw :D

Gość Kiffi
Hej! Dołanczam do was! :) od jutra zaczynam kuracje.. zobaczymy jak to będzie.. bede wam zdawać relacje, tylko boje sie wysypu wakacje sie konczą ide do nowej szkoly i boje sie że akurat na rozpoczęcie mnie wysypie.. :P ehh.. jakoś przeżyje! Pozdrawiam ;]

Gość a-gula
dzień 22. Buźka jest gładsza. Najbardziej denerwuje mnie jeszcze stan środkowej części czoła (heh.. mam nierówno - pod sufitem), ale nawet ono polepsza się nadspodziewanie pięknie po (jak tu ktoś wspomniał) jesieni średniowiecza, którą wczoraj wieczorem uczyniłam, wrrr (ściana) :> Ale już jest lepiej, na szczęście. I tej wersji będę się trzymać :D

Gość Kiffi
Przełamałam sie dziś, blech xP teraz tylko czekać na pogorszenie :)

Gość malgoska163
czesc wszystkim!! postanowilam ze nie bede przecierac twwarzy w dzien tylko na noc to lepszy sposob a jesli juz w dzien to bede to zmywac bo twrzz mi sie przetluszzcza niemiłośiernie :( wiecie co juz jest lepiej heehahah cieszcze sie oby tak dalej ok nie bede zapeszac

Gość Kiffi
Fuuujjj... 2-dniowe smierdzi jak nie wiem co to jak tu wychodowac tygodniowe? :D

Gość a-gula
dzień 23. Chyba lepieeeej ;) Jeszcze troszkę ulepszone czółko iii jak dla mnie - może tak zostać :D (nie zapeszać, nie zapeszać) Dobrze, że u Małgosi już lepiej. A Ty, Kiffi, nie przejmuj się zapachem i hodowlą - wyhoduje się samo; ja mniej więcej po tygodniu się przyzwyczaiłam, już mi nic nie pachnie, a rodzince wcale nie przeszkadza, bo dotąd się nie zorientowali ;) Pozdrowienia!

Gość Kiffi
Dzien 3, sialalala... :P skora jest bardziej delikatna i nabrala kolorku albo to sobie wmawiam :P na efekty trzeba czasu :]

Gość a-gula
dzień 24. Lepiej. Bardziej gładko, bardziej równo, bardziej jednokolorowo, hehe. No, może kiedyś coś z tego będzie ;)

Gość 20latttttttttttt
tez mam troszke trądziku na twarzy ale niezbyt duzo najwiecej koło ust czasem 2 przyszcze na czole ale nie widac bardzo i niewiem czy zastosować to co wy stosujecie boje sie...

Gość Kiffi
Jak chcesz ale ja na Twoim miejscu jeśli nie masz z tym az tak dluzych problemow zastosowalabym jakies inne zwykle masci czy maseczki itd :P no bo ja to juz normalnie nie mialam wyjscia dlatego sie tak poświęcam... :P

Gość malgoska163
witam wszystkich!!! przecieram dalej ale tylko na noc bo boje sie przebarwien skory nie bede sie smarwoac w dzien bo duzo chodze po sloncu :) zauwazylam ze mam kolo brody jakis iny koloryt skory tzn pod ustami jest troche ciemniejszzy czy u was tez sie cos takiego zrobilo??? kudre chyba pojde na solarke zeby koloryt ujednolicic. Zauwazylam ze po moczu skora jest gladka ogolnie mowiac cudowna dawniej mial am problem z suchoscia skory a takze przetlusszczaniem w strefie T a teraz mam wszedzie gladka ludzie mowie wam nie kupujcie kremow tylo przecierajcie si e moczem efekty natychmiastowe jesli ktos ofkors ma cere normalna bez zadnych pryszczy zZCZYE POWODZENIA WSZYSTKIM WALCZYMY NA CALEGO!!!