Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ładna cera

Pokonałam trądzik-urynoterapia

Polecane posty

Gość a-gula
dzień 152. (łohoho, jak ten czas leci) Po pięciu miesiącach stosowania urynoterapii.. stwierdzam, że.. mogę chyba każdemu spokojnie polecić tę metodę. Warto spróbować! Ale może nie na dzień przed Sylwestrem, bo nie wiadomo, kiedy może przyjść pogorszenie - trzeba przyznać, że dobre efekty przychodzą powoli. Mimo wszystko, kiedy już próbowało się 'wszystkiego' i nic nie chce pomóc, trzeba 'zaryzykować'. Chyba nic się nie traci.. Być może - gdybym wcześniej się przełamała i zastosowała urynoterapię przy początkach trądziku, a nie po prawie kilkunastu latach cudów na twarzy - nie musiałabym teraz dłużej czekać na polepszenie stanu buzi.. a tak to trochę zadawniona sprawa. Ale chyba już nawet blizny zaczynają powoli zmykać.. tak mi się coś wydaje. Więc zaczynam z coraz większym optymizmem spoglądać w lustro. Pewnie inni jeszcze długo narzekaliby na taki stan, ale ja po tym, co miałam - jestem naprawdę zadowolona z mojej facjaty. A 'Drobne niedoskanałości' (hehe) przykrywam nie makijażem (bo nigdy się nie malowałam), tylko uśmiechem. Jest lepiej. Każdemu polecam, spróbować nie zaszkodzi.. Pozdrawiam! życząc radości w sercu :) światełka w oczach :) i uśmiechu :) na zdrowych buźkach na cały Nowy Rok 2007 (i kolejne lata) :-)

Gość lineczka
hejka wszystkim! ja urynoterapie stosuje od 5 dni. stosuje ja wewnetrznie i zewnetrznie. musze powiedziec ze z moja twarzyczka nie jest zbyt ciekawie ale nie zamierzam sie poddawac. wiem ze na efekty trzeba poczekac.

Gość Ewa 105
Tylko zastanawiam sie jak to robic? tzn. jak chce zrobic makijaz. mam po tym przemyc tylko tonikiem, czy woda tez? czy ten mocz trzeba iles czasu trzymac na twarzy? bo wlasnie dzis w temacie: BLIZNY PO TRADZIKU juz jedna dziewczyna polecila mi te kuracje

Gość do..... ładna cera
chcalabym sie zapytac czy glebokie blizny po tradziku tez ci poznikały po terapi z moczem??? prosze odpisz

Gość trądzik
ktoś tu jeszcze wchodzi ?/ :/

Gość misiatek
nie ma czegoś innego tylko mocz :/ ??

Gość Swierszcz
Lol2...dla lepszego efektu polecam posmarować sie kupom ;D

Gość jeny..
hej:) czytalam dosc duzo ostatnio na tym forum i tez na innych o urynoterapii. no i sie skusilam na to. tradzik dostalam chyba juz w gimnazjum pare late temu. teraz juz dawno jestem w szkole sredniej. no i raz bylo gorzej raz lepiej... ostatnie pol roku leczylam sie tetracyklina. dermatolog mi ja przepisal. no moze dawalo to jakies efekty ale juz tego nie biore. tak zlaecil lekarz ze pol roku starczy bo zle to wplywa na watrabe a poza tym jak sie bierze antybiotyk to nie mozna byc dlugo na sloncu-co teraz jest mozliwe.. no i ostatnio przepisal mi iisotrexin do smarowania na noc. no i smaruje sie tym juz od 2 czy 3 tygodni-sama juz nie wiem:P nom ale wracajac do tematu urynoterapi. to po przeczytaniu tych wszystkich rzeczy postanowilam to sprawdzic i od czwartku czyli od 5 dni, przemywam skore na twarzy moczem. oczywiscie swoim moczem;) i chyba daje jakies efekty. syfki szybciej sie goja no i jakby skora sie zluszcza na nowa.. az takich mega efektow nie ma ale jakies sa i wierze ze mi to pomoze. isotrexin bede stosowala na noc a w ciagu dnia i wieczorem bede robila oklady z moczu i przecierala wacikiem. sotsuje mocz kilkudniowy. chociaz to troche smierdzi;/ ale niedlugo wymienie go na nowy bo chyba juz nie wytrzymam:P hehe.. i licze na jakies efekty.. bo niedugo wakacje i chciala bym jakos ladnie wygldac. no niby mojemu chlopakowi to nie przeszkadza jaka jestem ale mi tak. poza tym szczerze to nie mam az tak tragicznie mam pare syfkow i przebarwienia ale chcialabym miec cere szysciutka!!:))) i mam nadzieje ze mi sie to uda. zwlaszcza ze chce zostac fotomodelka:) buski jakby to piszcie!!

Gość zflustrowan
mam pytanko czy to pomoze na blizny potradzikowe??

Gość zflustrowan
mam pytanko czy to pomoze na blizny potradzikowe??

Gość hmmmmmmmm
do ŁADNEJ CERY: Stosuje urynoterapie od 4 tygodni. jest mała poprawa. naprawde zwłaszcza w strukturze skóry bo jest miękka i gładka. ale pryszcze są nadal i blizny też. Mam dziwny trądzik bo tylko na policzkach (taka plama pryszczy) i na brodzie. Czoło jest Ok ale jednak wyglada to fatalnie... Moglabys opisac caly twój dzien stosowania moczu.. tzn od rana do wieczora?:D bo ja uzywalam rano i wieczorem a przez skzole tylko wieczorem na noc.moczem od razu wysikanym. Aha i mam pare czerwonych (niegłębokich) blizn, czy one zejdą? Blagam odpowiedz :)

Gość PPAA
hejak ja tez bym chciala zaczac taka terapie ale mam kilka pytan..czy po przemyiu twarzy uryna zmywacie to potem woda bo ja nie wiem czy tak mozna czy lepiej to zostawic i na wieczor posmarowac kremem????prosze o odp

Gość ochujakec
No to tak mam strasznego chuja w tradziku :P Zartuje oczywiscie :P

Witam wszystkich, którzy stosują lub mają dopiero zamiar stosować urynoterapię! Długo się wahałam zanim podjęłąm decyzję zastoswania tego typu leczenia mojego trądziku i właśnie dziś pierwszy raz przełamałam się i.....posmarowałam sobie twarz swoimi siusiami! Od dziś będę stosować to codziennie i będę obserwować co się dzieje. A do tego skłonilo mnie to, że niestety nic na mój problem nie pomagało. Od paru lat leczę trądzik i NIC! Przed wyjściem z domu muszę sobie twarz smarować fluidem aby zakryć przebarwienia i ropne wypryski!! I przypomiałam sobie, że jak byłam mała, to moja babcia przemywała moczem chore gardło, prawie zaropiałe mojemu młodszemu bratu i pomogło, zastanowiłam się trochę, zajrzałam do internetu i poczytałam na temat mocznika, potem poczytałam na forum co ciekawego na ten temat piszą internauci i stwierdziłam czemu nie? Tak więc będę WAS na bieżąco informować o rezultatach mojej terapii (póki co zewnętrznie) i mam propozycję dla osób, które są przeciwne i niedowierzające - po co w ogóle tu zaglądacie??? Czyż nie ma innych interesujących stron i tematów w internecie??? Nikt Wam nie karze stosować tej terapii!!! A, może jest tez tak, że piszecie fuj itd. a po cichu w domku sikacie sobie do bulteleczki i stosujecie okłady?? Pa pozdrawiam Wszystkich URYNOWCÓW! Piszcie!

przeczytalam wasze wypowiedzi na forum.. i jestem ciekawa.. ogolnie to wierze w to..zreszta jak we wszystko co mowia ze pomaga, bo z natury jestem latwo wierzaca..ale mysle ze to moze przyniesc naprawde efekty ;p ja nie mam az takich wielkich problemow z cera..tzn.. mam jasna cere na ktorej widac wszystko nawet jak sobie lekko podrapie .. a na tym punkcie mam bzika.. bo moim zdaniem ladna cera to podstawa dobrego wygladu! chcialabym miec cere jak pupa niemowlaka.. :) czasami wyskocza mi jakies pryszcze(szczegolnie przed okresem) a tak to nie jest az tak zle... ale chce miec cere idealna dlatego mysle ze moglabym sie przelamac i zaczac stosowac ta kuracje..boje sie jednak tego \\\"wysypu\\\" o ktorym piszescie...dlatego zaczne ta terapie jak nie bedzie nigdzie wyjezdzac czyli pod koniec wakacji..jeszczde jedno... ja nie wiem czy moge stosowac urynoterapie gdyz smaruje twarz peelingiem, kremem do mycia, tonikiem i jeszcze takimi kremami w ktore wierze a z tego nie zrezygnuje.. bo juz sie uzaleznilam ;P ;( ale w sumie dlaczego to ma az takie znaczenie .. siki chyba nie wchodza w zadna rekakcje?! heh..;d

Gość Aneczka17
Hello, też miałam wielki problem z opryszczką moje kochane, urynoterapia to nie dla mnie ALE udało mi się wygrać z opryszczką w O WIELE PRZYJEMNIEJSZY sposób. Zaczęłam używać kolagenu, po trzech dniach przestała się pojawiać nowa opryszczka, po tygodniu już wyglądałam DUŻO lepiej, praktycznie już tylko zostały ślady po pryszczach po dwóch tygodniach moja cera była super a teraz używam profilaktycznie i czuję i wyglądam rewelacyjnie to jest coś pięknego. Używam tylko Collagen Max a 5ml słoiczki kupuję na allegro. Jeżeli chcecie pozbyć się opryszczki to TYLKO TAK! Pozdrawiam buziaki P.S. Podzielcie się efektami

Gość a-gula
dzień 365. żyję ;) stosuję. polecam! pozdrawiam :)

Gość lemon tv
2 dzien stosowania.skora zajebista w dotyku. wierze. neich ten topik ozyje. pozdrawiam:)

ja miałam wrośniętego włosa przez 5 lat zrobił mi sie wrzód na 1 cm od tego rozlegly wielki wysoki i balący jak cholera nie moglam siedzieć chodzić koszmar a do tego w pachwinie więc pięknie to wyglądalo naprawde leczylam sie na czyraki i chyba wszystko inne u chirurga była chyba z 3 razy nie spomne wlasnych doświadczeń w pozbywaniu sie cholerstwa dopiero po tym wszystkim trafiłam na benzacne 10% wysuszenie tego trwało 3 miesiące ale póżniej jak pękło dopiero wtedy dowiedzialam sie ze to o wlosa chodziło 5 lat latania po konowałach i nikt mi tego nie powiedział Boże:((((((

Gość ehHhHh żYcIe.....
ANECZKA 17 mam pytanie, czy stosowałaś to normalnie na pryszcze i wągry, czy na cos innego? i czy można to kupić w aptece, czy jest to na recepte? i mozesz podać cene? w ogóle napisz coś więcej, plisss:) prosze o szybką odp:) pozdrawiam:)

Gość ehHhHh żYcIe.....
a co do urynoterapii... postanowiłam się przełamać i od poniedziałku zaczynam!!! narazie zewnętrznie. Dlatego mam pytanie do stosujących ta metodę: czy moge normalnie się wysiusiać i od razu automatycznie na wacik?? przyznam szczerze ze mam rodzeństwo itp, dlatego trzymanie tego w słoiku czy coś raczej odpada... Myślicie ze mozna tak?? i czy mam to zostawić, czy spłukać wodą albo jakimś tonikiem? jeszcze jedno, jeśli stosujecie to na trądzik, to odstawiłyście inne rzeczy typu zel, krem, tonik???? napiszcie cos szybciutko!!:) normalnie tak sie nastawiłam ze to mi pomoze, ze chyba musi tak być!:):):):):) a z pryszczami walcze juz ponad półtora roku i mam dość...:( trzymajcie kciuki!!:) uściski for all:):):):)

Gość ładna cera
Witam was!! Tak sobie szperam bo kafeterii patrze, a tu moj stary topik :) Ja dalej męcze sie z pryszczami... Ale bardziej z przebarwieniami :( Tak więc ten topik nie zasługuje na taki tytuł

Gość lemon tv
Ładna Cero! jak to? urynoterapia jednak nie pomogla?:(

Gość ładna cera
Jednak nie ... Tak mi się tylko wydawało :(

Gość ładna cera
Nie traccie czasu na smarowanie sie tym świnstwem !! Najlepszym rozwiązaniem jest dermatolog !!

Gość lemon tv
:(:(:(:(:(:( ale przeciez ci pomogalo i co sie stalo?

Gość soniablack
tradziku nie mam ale mysle że mocz może pomóc. Faktycznie działa antybakteryjnie i można nim wyleczyć trudno gojące się rany.polecam sprobowac

Gość diary8
Siema wszystkim..!!! Czy ktoś tu jeszcze zagląda??..chcialabym opisywać swoja "terapie"..ale tylko przemywania moczem...ale jakihs rad nie dostanę ,jesli was nie ma:(

Gość diary8
A a-gula jest tu jeszcze????????/..prosze odezwij sie jak będziezz..;)

Gość nikt taki
ładna cera nie rozumiem o co chodzi pisalas ze pomogło ze bez makijazu wychodzisz itp itd ja w to wierze mama mi opowiadała ze kiedys jak byla w moim wieku czyli 16-17 lat strasznie ja wysypywało na brodzie i w okolicach nosa i uslyszala ze pomaga nacieranie sie moczem i nacierała sie i po jakims czasie wszystko zeszło i juz nigdy wiecej nie dostała takich wysypów wiec ja w to wierze bo opowiadała mi to mama i sama zaczelam to stosowac nie wiem jak u was ale ja nasmaruje sie raz i odrazu skroa jest inna mysle ze to zadziałą trzymajcie sie i nie piszscie do mnie jakis pytan bo trafilam tu przez przypadek i wiecej nie bede wiec trzymajcie sie ;)