Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ładna cera

Pokonałam trądzik-urynoterapia

Polecane posty

Gość diary8
aha i pijam zielona herbate ale ona ponoc odchudza wiec pije teraz tylko rumianek

Gość aa..
diary czy mozesz mi wyjasnic dokladnie co to znaczy mocz odparowany?

Gość diary8
hehe no dzisiaj kupilam se zas zielona herbate.. a co tam ,bede ja pić. odparowany -tzn że podgrzewasz mocz na ogniu tak długo aż zostanie ci 1/4 .na przykład ja przeważnie biore 800 ml i tak długo gotuje aż zostanie 200 ..mozesz zostawic 400 ,ale do 1/4 odparowany jest skuteczniejszy :) i pamietaj aby przy gotowaniu nie bylo piany..powoli sobie gotuj. :)

Gość diary8
nie nalezy stosować zadnych tabletek pamietaj !!!!!! odłuż wszelka chemie .......,stary mocz można trzymac nawet miesiąc..ale nie stosuj go juz wtedy na twarz bo jesli masz wrazliwą to nie bedize on dobry. są efekty uboczne przy najblizszych dniach,tygodniach ,czasami miesiacach stosowania jednak nie nalezy sie ich obawiać.mogą to być biegunki ,wymioty, osłabienie ,apatia,wypryski.nie przestawaj stosowac dalej gdyz sa to wszystko efekty oczyszczenia,organizm przez skóre pozbywa sie wszystkich świństw ze środka -stąd te wypryski.

Gość dddddddddddddddddddddd
Jeśli chciałabym rozpocząć kurację przeciwtrądzikową robiąc okłady z moczu lub też przemywając twarz, to jak to zrobić najlepiej? Ile trzymać nasączone moczem waciki na twarzy? Czym po tym tarz umyć, żeby pozbyć się zapachu?

Gość damiano14
mam do was pytanie i byłbym, bardzo wdzięczny za radę. Na noc stosuję brevoxyl a 2x dziennie detromycyne ( uważam że jest to świetny sposób bo brevoxyl wysusza skórę a detromycyna jest bardszo tłusta) Między jednym na drugim smarowaniem detromycyną przemywam twarz moczem zostawiam tak na 30 min myję żelem i smaruję się znowu detromycyna . Co o tym myślicie ? czy mi to pomoże jakie jest wasze zdanie ? :) z góry dzięki za odpowiedź!

Gość małameeeeeeeeeeeeeeee
po co się tak męczyć jak można kupić sobie krem z mocznikiem. ja używam krem dardia nawilżający. zawiera mocznik i WCALE NIE JEST TAKI DROGI!!! kupicie go tylko w aptece. polecam

Gość sysia12345
hej moze sie skusze i zastosuje uryne ale musze tez sie zdrowo zaczac odzywiac ,bardzo lubie slodkie i trudno jest mi sobie tego odmowic. a odnosnie zielonej herbaty to ona jest nie tylko na odchudzanie, ma wiele innych wlasciwosci

Gość deseczka
do diary8 mam pytanie czy oprócz moczu stosujesz jeszcze jakieś kremy, maści, toniki itp.?

Gość diary8
nie ,żadnych kremów maści..nic tylko mocz :D

Gość damiano14
a gdzie jest napisane że stosując ten mocz nie można używać już żadnych kremów i mści ?

Gość diary8
w książkach damiano ;] w ksiązkach o urynoterapii, np cuda urynoterapii.nie powinno sieuzywać maści..ale jak chcesz to se uzywaj..tylko że po dluzsszym czasie stosowania moczu nie bedzie takiej potrzeby-wszystkie toniki i masci pojda w kąt :)

Gość sysia12345
hej stosuje uryne zewnetrznie rano, ale biore takze lekarstwa?czy to zle? pozdrawiam

Gość ankaka
DO DOSWIADCZONYCH!! pierwszy raz slysze o takim sposobie na tradzik!!juz swoje przeszlam tzn.kupa kasy wydana na derma roznego rodzaju kremy masci zele!!juz mam dosc straty pieniedzy i wszystkiego pomalu mam dosc!!! pisze bo chce zapytac o ten mocz! moze to co ma mnie uzdrowic jest w zasiegu reki a nawet o tym nie wiem! przejde do konkretow!!kompletnie nie wiem na czym polega stosowanie moczy jak go nakladac ile trzymac itp. BłAGAM tych ktorzy stosowali juz mocz na tradzik o wsazowki. z gory dziekuje:)

Gość diary8
a przeczytalaś wszystkie posty tutaj? to nic trudnego sikać chyba umiesz i smarować sie wacikiem świeżym moczem chyba tez? mozesz używać tez starego lub odparowanego. do wyboru do koloru :D możesz brać lekarstwa jeśli zewnętrznie stosujesz....ale lepiej byłoby je odłożyć.....albo med.konwencjonalna albo holistyka

Gość deseczka
dzis dopiero trzeci dzien od kąd stosuje te metode a juz widac efekty :) czekam teraz na wysyp bo podobno pojawia sie jakos na poczatku a potem mam nadzieje ze znowu bedzie ladnie :)

Gość aleks-andra
Też walczę z trądzikiem za pomocą urynoterapii. Męczę się z tym schorzeniem już chyba z 7 lat, u mnie występuje przede wszystkim na plecach i dekolcie. Dermatolodzy nie pomogli, przez lata stosowałam rózne maści, antybiotyki itd. i nic, tylko straciłam masę pieniędzy, a problem pozostał. Jakieś 2 miesiące temu przeczytałam o urynoterapii na forum i zaczęłam stosować. Plecy i dekolt po powrocie do domu (po południu) nacieram porannym moczem i robię okłady - na ogół tak przez około 2 godziny, wieczorem podczas prysznica wszystko z siebie zmywam. Wysyp miałam straszny, zaczął się już w pierwszym tygodniu i trwał miesiąc, plecy stały się jedną wielką czerwoną, bolącą plamą z masą ropnych pryszczy, prawdziwy horror. Teraz (stosuję szósty tydzień) stan się poprawia, pojawia się bardzo mało nowych pryszczy, a tamte stopniowo się zmniejszają, po wielu zostały już tylko brzydkie przebarwienia, ale liczę że w końcu i one zanikną. Na dekolcie wysyp był dużo mniejszy, ale za to trwał dłużej (na dobrą sprawę trwa nadal). Generalnie jest więc lepiej, ale trzeba być cierpliwym i systematycznym. Kiedy miałam największy wysyp chciałam przerwać, bo w takim strasznym stanie nigdy nie byłam, nie mogłam nawet się oprzeć o krzesło ani położyć na plecach, tyle miałam tych bolących pryszczy. Przeczytałam jednak, że wysyp oznacza, że mocz działa i trzeba go przetrzymać i jakoś to zniosłam. Teraz jest dużo lepiej, co daję mi motywację do dalszego leczenia. Za jakiś czas napiszę jak z moją skórą, mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej!

Gość Miś Koralgol.......
A wiecie może czy mocz nie wpływa negatywnie na trądzik różowaty? czy nie osłabia naczynek czy coś? czy może pomóc również na ten rodzaj trądziku?

Gość diar8
mocz z każdym rodzajem trądziku sobie poradzi ja mialam rozowaty.

Gość Latorosla
cześc Wszystkim!!! bardzo zaciekawiła mnie metoda pokonania wszelkich niedoskanałości cery za pomocą moczu...ale mam kilka pytań i bardzo byłabym wdzięczna za odpowiedzi..;) 1. czy mocz pomoze mi sie pozbyć tzw. podkówek pod oczami (sińce) ?? 2. czy pozbęde sie wągrów? bardzo bym prosiła o odpowiedzi, najlepiej osób które miały/mają podobne problemy co ja .

Gość deseczka
heh juz trzeci tydzien jak stosuje te metode i sama nie wiem czy jest lepiej ;( no ale trzeba byc cierpliwym

Witam. MI sie udało pokonać trądzik tylko niestety borykam sie jeszcze z bliznami;/ ale te też już lecze;) Jestem bardzo zadowolona z mojego dermatologa bo naprawde ze mna było fatalanie..:( a na wągry polecam kawitacje bądź skinoren :)

Gość agatka9
hej po przeczytaniu wszystkich komentarzy na różnych forach postanowiłam wypróbować tej metody bo naprawdę próbowałam wszystkiego więc nic nie miałam do stracenia stosuje już 3 tydzień i mogę powiedzieć że to chyba działa na początku wątpiłam bo miałam okropny wysyp ale się nie poddalam i stosowałam dalej a teraz już wszystko przysycha i od czasu do czasu wyskoczy malutka ale w porównaniu do tych co były wczesniej to nic ja stosuj jeszcze do tego tabletki z bratka polecam również oczyszczają organizm od wewnątrz walczę z tym już od 10 lat i próbowałam wszystkiego nawet izotek ale nie polecam to bardzo szkodzi zdrowiu w trakcie kuracji znalazłam się w szpitalu i ledwo co z niego wyszłam spędziłam prawie miesiąc w tym okropnym miejscumiałam poważne bóle stawów jednym słowem nie mogłam chodzić na sale jechałam już na wózku naprawdę nie bierzcie tych tabletek a trądzik i tak mi po nich nie przeszedł.czekam na wasze dalsze wypowiedzi na temat tej kuracji. kto wie ile trzeba ją stosować bo to trochę uciązliwe.pozdrawiam troszkę się rozpisałam:)

Gość martula_____
agatko, ja stosowałam bardzo regularnie przez około 3 miesiące na początku znaczna popawa, gwałtownego wysypu brak po pewnym czasie jednak zaczęłam zauważać, ze skóra jest podrazniona, jakby miała lekko dość tej terapii teraz robię okłady z moczu raz w tygodniu(wt), również raz w tygodniu (sob) maseczkę z cebuli i glinki (na wszelki wypadek, żeby zabić bakterie), czasami siusiam też rano na wacik i przecieram twarz poza tym jak najmniej kosmetyków, unikam mycia twarzy wodą, wycieram tylko jednorazowymi chusteczkami, na noc smaruję kremem bambino, najczęściej przecieram po prostu twarz zwykłym mlekiem na waciku no i cera jest genialna, nareszcie po latach walki mam śliczną buźkę, "do ludzi" mogę wyjść bez makijażu, pryszcze nie wyskakują, zaskórkików praktycznie nie ma, skóra jest gładka i miękka

Gość agatka9
hej martula to gratulacje ja narazie jeszcze nie mogę się cieszyć tak jak ty bez makijażu nie wychodzę z domu ale mam taką nadzieję że niedługo i ja też bez niego będę żyć,a powiedz mi czy ty miałaś poważne problemy i też tak jak ja dlugo z tym walczysz a używasz dietya smarowałaś czy robiłaś okłady i czy to były swieże siuśki czy parodniowe bo czytałam że im starsze tym lepsze?

Gość sysia12345
hej! stosuje mocz swiezy (to co nasiusiane) rano i na wieczor (zewnetrznie tylko), podczas okresu robie przerwe w urynoterapii, a WY dziewczyny?tez tak robicie? pryszczy juz nie mam, ale dolki na twarzy pozostaly (chociaz cera robi sie coraz lepsza, gladsza), pomogly mi tabletki i mascie od dermatologa(nadal ich uzywam) a mocz stosuje, bo takie "babcine" rady sa dobre,takie rzeczy ludzie chyba stosowali jak kosmetykow nie bylo ale wybiore tez sie na zabieg typu peelingi czy mikrodermabrazja, musze chyba zmienic diete jak chce stosowac zewnetrznie, ale to nie pasuje do mojego trybu zycia, napiszcie mi czy wy tylko zyjecie podczas stosowania zewnetrznego na samej wodzie, sokach i owocach?nie jecie normalnego obiadu typu zupa ziemniaki i schabowe czy rybka?a mleko z platkami jecie wtedy? mam mala niedowage i nie wiem czy bym jeszcze nie zleciala z wagi odzywiajac sie tak jak pisza na forum pozdrawiam odpisujcie

Gość izzi8
Hej dziewczyny!!! Przeczytalam wiekszosc postow tutaj.. kilka tyg. temu dowiedzialam sie o urynoterapii. Na poczatku nie chcialam wierzyc ze cos takiego moze dzialac poza tym myslalam, ze sie nie przelamie.. jak mozna swoj wlasny mocz nakladac na TWARZ?! Ale walcze z tradzikiem juz ponad 3 lata i nic nie pomaga!!! Zadne drogie mascie, kremy, zele, peelingi itp. O dermatologach i kosmetyczkach sie juz nasluchalam i jakos nie mam do nich przekonania a z drugiej strony myslalam, ze sama moge malo zdzialac. Tak wiec: mocz stosuje 2-3 razy dziennie, zewn. jedynie przemywam twarz wacikami. W ciagu dnia przemywam tez twarz zelami do skory tlustej. Uzywam tez lekkiego kremu matujacego i niestety podkladu bo jak narazie bez niego ani rusz:((( Mam tez krem kuracje anty-tradzikowa Dr. Krauter. Kosmetyki tak wiec uwazam ze mam dosc dobrze "skompletowane" ale uwazam, ze wazna jest tez dieta. Nie stronie od slodyczy, napoi gazowanych i fast foodu... domyslalam sie tez, ze alkohol tez pewnie zle wplywa na stan cery?? Tak wiec skoro juz przelamalam sie i stosuje urynoterapie, postanawiam sobie, ze od jutra stosuje tez lzejsza diete tzn. wiecej wody, owocow, warzyw mniej bialego pieczywa, miesa, slodyczy, fast foodow, tlustych rzeczy... Wiem, ze latwo nie bedzie ale jestem zdesperowana i chce z tymi okropnymi syfami wygrac ta wojne!!!! Trzymajcie kicuki!!! :)

Gość izzi8
Nie ma sie z czego smiac ale coz.. nie udalo mi sie!!! I znow mowie sobie: od PON. lepsza dieta. Moze wtedy mi sie uda.. ale ograniczam sie z jedzonkiem wiec nie jest tak zle ;]]

Gość martula___________
agatko, zwykle stosowałam świeży mocz poranny, przez te 3 miesiące i przecierałam i robiłam okłady (na 20 minut minimum) dietę zmieniłam kilka lat temu, wywaliłam cukier i prawie wszystko ze sztucznymi dodatkami i konserwantami, ale poza tym jem normalnie, tylko zdrowo, chleb pełnoziarnisty do kanapek, dużo warzyw, ograniczona ilość smażenin, dużo wody i zielonej herbaty, ale jak mam ochotę na pizzę to ją jem, jak idę na imprezę to dietą się nie przejmuję itp. sysia, mi te "dołki|" też zaczęły znikać (kilka misięcy ut), ale odstawiłam inne kosmetyki (poza okazjonalnym makijazem i kremem bambino) i nie przesadzaj z tą dietą ;-) ja jem w miarę normalnie, jak chcę schabowego z ziemniakami to go jem, mleko z płatkami na śniadanie też włącz po prostu do diety więcej owoców i warzyw, pij dużo, unikaj tego, co może draznić cerę, np. ostrych przypraw czy chemii w jedzeniu na dietę trzeba bardziej uważać przy stosowaniu urynoterapii wewnętrznie izzi, nic na siłę, powoli. Zastanów się, co możesz zmienić od razu bez większego bólu i to zrób. Potem po kilku dniach zmień coś jeszcze itp. Zresztą zobaczysz, że kiedy na dobre zmienisz dietę to wcale nie będzie Cię ciągnęło do tych niezdrowych rzeczy. Tak jest tylko na początku, kiedy nagle ze wszystkiego rezygnujesz. Kup sobie na przykład dużo jabłek i kiedy jesteś głodna je jedz. Zamiast niezdrowych przekąsek. Do tego może jakieś orzeszki? A moze zapieczone jabłko z bakaliami i cynamonem a do tego kulka lodów waniliowych? ;-) zamiast czipsów? To ma być pszyjemność, a nie umartwianie się.

Gość martula___________
acha, zapomniałam napisać, że z trądzikiem walczyłam (wszystkimi chyba sposobami) przez prawie 10 lat!! i już traciłam nadzieję, że to się kiedykolwiek skończy ostatnio dodatkowo dermatolog stwierdził, że mam początki trądzika różowatego...wtedy własnie odstawiłam wszystkie leki i kosmetyki i zaczęłam stosować urynę