Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Turcja-kto był

Turcja-kto był

Polecane posty

tutaj sa lasty i mozesz wyszukac cos czasem z Frankfurtu i z Monachium http://www.wakacje.de/ http://www.tmg.pl/ http://www.ltur.com/de/index.html moze tutaj cos wyszperasz. Powiem Tobie, ze w Turcji mozna brac 3* bo mają dobry standard, natomiast Egipt, Tunezja to najmniej 4* niestety, tym bardziej z dzieckiem. W dobrym hotelu w Turcji problemów żołądkowych nie będziesz mieć. Mayya---> oczywiście, że opiszę , juz czekają na mnie moi czytelnicy na innym forum ;)

Pariss wielkie dzieki, pomysle co do ilosci gwiazdek:) jak sie na cos zdecyduje to dam ci znac, znajde cie, albo ty zagladaj:) dzis patrzylam w ltur i oferty od 560 euro w zwyz:-o

to super:) ja moze bede mogla sie dzielic wrazeniami z ameryki poludnowej pozdr

Daj znac koniecznie. A w jakim terminie chcesz jechać? Kolezanka z Niemiec tez mowila, ze w tym roku Turcja jakby droższa - porównując z tamtym rokiem i z tym samym hotelem. Ja wyjeżdżm 9 maja na 2 tygodnie ale po 23.05 zaglądnę tutaj. Mayya ---> super! to ja tez czekam na wrazenia. Gdzie konkretnie sie wybierasz? Wiesz, ze przysmakiem w większości krajów Am. Pd są świnki morskie? Koniecznie jej spróbuj ;) http://blogs.bootsnall.com/jimbobbill/?p=29 Moje marzenie to Meksyk....ale wciąż jednak odległe :(

pariss jak wrocisz to napisz na maila jak bylo a ja a wszystko ci napisze wszystko ze szczegolami:) udanej podrozy:) ps koszmar te swinki;)

Koszmarne prawda? Znajomy wrócił z Ekwadoru i próbował - pierwszy i ostatni raz, fuj! Na pewno napisze. Wysłałam Tobie maila :) Pzodrówka - powinnam zacząc niedługo się pakować :D

dostalam propozycje : Alanya Incekum, aydinbey gold dreams 4,5 gwiazdki-z a1500 Euro, problem w tym ze krytyka jest ze na zaduupiu:) i ze na tyle gwiazdek nie zarobil ten hotel:-o czuje ze jak tak dalej pojdzie to w domu ten urlop spedze😭

http://www.wakacje.pl/hotele/turcja/aydinbey-gold-dreams-11608.html Konakli jest jeszcze dalej od Alanii i od tych dwóch hoteli o których pisałam wcześniej (Blue Fish i Aura Beach). Tam tez jest małe centrum handlowe i jakies knajpki. Za przejazd do Alanii zapłacisz jakieś 3 dolce od osoby. Tak to juz jest, ze te lepsze hotele znajdują sie dalej od centrum. Nie stresuj sie i nie poddawaj tylko szukaj dalej :)

no i jeszcze ta strona mi sie przypomniala: http://www.riwiera-turecka.inetpl.com/index.php?id=3 to jest strona dziewczyny, ktora byla w Alanii chyba z 20 razy i robi sama fotki hotelu lub tez ludzie jej przysyłają. Napisz do niej może i ona poleci którys hotel w centrum i znajdziesz go w ofercie niemieckiej. Nie wiem tylko kiedy jedziesz i jak to jest pilne bo ona akurat wyjechała dzisiaj do Alanii i wraca za 2 tyg. ale na pewno odpowie jak zapytasz. Pozdrówka

Pariss du bist the best :):):) dzieki juz przegladam:)

zastanawiam sie wlasnie nad Kleopatra golden sun, Alanya normalnie nei patrzylam na mniej niz 4 gwiazdkowe hotele, ale plaza piaskowa+dobre jedzenie+blisko miasta:) jest lepiej niz na zaddupiu:) najwyzej wiecej zwiedzimy i zjemy na miescie. Pariss Znasz ten hotel?? Ja chce teraz jakos jechac, wiec nie doczekam sie na ta dziewczyne o ktorej mowilas:(

Halo! 🖐️ Na zdjęciach ten hotel wygląda dość dobrze. Niestety nie znam go. Jutro mogę ewentualnie zapytąc tą kumpelkę, napisze do niej smsa i powie mi czy warto czy nie. Nie wiem skąd ma zdjęcia, czy sama robiła czy ktoś jej przesłał. Wydaje mi się, że lepiej dla Ciebie byc w centrum bo z dzieckiem jeździć w tą i z powrotem to też wyprawa. Mogę spytać ile ma lat?

4 latka:) Znalazlam super Hotel_Efalia Village in Konakli i :o nei ma wolnych miejsc, jak w zadnym hotelu, siasc i plakac :( Pariss ja juz trace nadzieje:-o ze cos normalnego znajde:-o Moim zdaniem 1600 euro od 3 osob to cena z aktora mozna czegos wymagac, niestety krytyka niektorych hoteli przyprawia mnie o bol glowy Sorki ze ci glowe zawracam:)

Pariss juz wykupilam :-o jutro napisze jaki hotel, pa

Super, cieszę się. Będzie świetnie. Liczy się nastawienie, uwierz mi. Jeśli pojedziesz z nastawieniem, ze wszystko będzie ok, że to urlop, którego nikt nie jest w stanie Tobie zakłócić, to będzie naprawdę dobrze. Konakli to wcale nie zadupie, ja byłam tam dwa razy i nie narzekam :) Odezwij się i napisz kiedy jedziesz i do jakiego hotelu. Ja dzis trochę poprałam i poprasowałam, jutro kończę i pakuję. POniedziałek i wtorek po pracy ostatnie zakupy i fruuuu..... :D

Pariss .....decydowalam sie w koncu na Victory Resort Holiday Club in Side. Efalia Villiage jest chyba jakims wyjatkowym hotelem, bo oferty miejsc w maju znikaly jak swieze buleczki :-o W niedziele wylot:) troche sie obawiam, ale mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Zycze ci milej podrozy i super urlopu. Jak wroce to opowiem ile torebek sobie kupilam; ;);) Jutro zacznie sie problem , ktore buty zabrac:))) Najlepiej bym wszystko zabrala:) ale nie bedzie miejsca na zakupy(eventualne)

1997ja 🖐️ SUUUPER ! Bedziesz w Side, to jakieś 50 km od Alanii, koniecznie sie tam wybierzcie. Jest większy wybór w sklepach, fajny port, dyskoteki. W sklepach się targuj! Mów, że jesteś z Polski, że byłas już w Turcji, żeby Cię nie naciągnęli. Oni myślą, ze Niemcy mają pełno kasy. Jak wrócisz to możemy wymienić sie zdjęciami. Zobaczysz, że będziesz zadowolona. Napisz coś po powrocie. Pozdrówka serdeczne i udanego pobytu :) 🖐️ Ja już wszystko mam naszykowane, tylko włożyć do torby. Dzisiaj ostatnie zakupy zrobiłam, jutro niestety muszę upiec Tacie 2 ciasta do pracy, więc po pracy szybko mi zleci. Już czuję tą adrenalinkę....

:))))))))))) Pariss pewnie ze tak, dam ci znac po powrocie:) Mysle jak narazie o pakowaniu, o tym co zabrac a czego nie..... Tak wiec do \"zobaczenia \" 🖐️ aa wymieniac na liry na poczcie tureckiej Wycieczki w tureckich biurach podrozy :))))))))) dzieki za rady czy o czyms powinnam jeszcze pamietac?

Merhaba! ;) Pieniądze możesz wymieniac w kantorze jak sa dobre przeliczniki, ale jeśli masz opcję all to możesz właściwie wcale nie wymieniać. Chyba, że chcesz kupić coś w spożywczym - wtedy tylko liry. Za zakupy typu ciuchy czy w knajpach płać w euro. Nie ma sensu wymieniać. Wycieczki w tureckich biurach, jesli Twój mąz jest Polakiem to są dwa polskie biura, ale w Alanii (pacho tours i Jolcia&Adams). Wiem, że zabieraja ludzi z Side. Mieszczą się na głównej ulicy w Alanii , maja widoczne neony. Zapytaj kogoś to Wam powiedzą. Weź cos ciepłego na wieczór bo w dzień jak bedzie koło 30 C a w nocy zrobi sie 17 C to jest to bardzo odczuwalne. Woda w morzu tez jeszcze nie jest nagrzana więc uważaj. Słońce o tej porze roku jest jeszcze nisko i mozna nie odczuwac tego, że opala. Wysoki faktor dla dziecka wskazany. Czapeczka, okulary i woda do picia. Pamiętaj o ustaleniu ceny za przejazd taxi - przed wejsciem do niej. W busach tzw dolmuszach ceny sa juz wywieszone w Euro i w $.

Pariss 🌻 ..normalnie nie daje kwiatow, ale nic innego nie bylo:))))))), a chcialam ci podziekowac:) to narka🖐️

Gość i tak do znudzenia
wakacje Turcja Alanya - byl ktos? 11:13 grapka czesc lece tam z ukochanym za 12 dni byl ktos? jakie wrazenia? "Oto jest milość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie." kocham cie misiu najmocniej na swiecie http://www.suwaczek.pl/cache/ff0d8e6858.png 11:51 fred-zgred Ja byłem. Polecam zamiast siedzenia na dupie objazdówkę. Dużo zobaczysz, bo Turcja jest ciekawa. W Alanyi strasznie skaliste wybrzeże. Tzn. piasek na plaży, ale przy granicy z morzem zaczynają się skały + silne fale, można się nieźle o nie pogruchotać. Nie polecam hotelowych basenów, dużo dzieciarni, hałasu, Rosjan i grubych Niemrów. Bardzo kosmopolityczny charakter ma to miasto. Już ciekawiej przedstawia się choćby Kapadocja. Najlepszy klimat ma wschodnia Turcja: Van, Dogubeyazit, Kars, Diyarbakir, Urfa 16:45 Turcja egejska zdecydowanie lepsza! 16:46 dżajna byla, 2 razy w sumie to polecam Bądźmy realistami: żądajmy niemożliwego... moje miejsce na ziemi: http://www.bieszczady.net.pl/coppermine_dir/th umbnails.php?album=37 17:15 a Polska z niedźwiedziami Tez sie wybieram. Tylko poszukuje jakies taniej oferty. Do 2000 za 2 tyg, HB. Możliwe ?? 11:55 grapka dziekuje za opinie- co do cen to tak mozliwe my lecimy z holandii i last minute za 2 osoby a all in w 3gwiazdkowym hotelu wynosi nas 600euro na 8dni. tez sie dziwilma ze tak tanio ale to byla ostatnia oferta i moze dlatego. biuro sprawdzone wiec amm nadzieje ze nie bedzei problemow. co do francji to mam ja na rzut beretem wiec troszke chce w egzotyczniejsze miejsca a hiszpania jakos nie wiem nie pociaga mnie. co do majorki i cypru planuej iinnym razem. zalezy mi na dobrej zabawie i leniuchowaniu no i wycieczki. mam nadzieje ze bedzei ok jak wroce podziele ie opiniami "Oto jest milość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie." kocham cie misiu najmocniej na swiecie http://www.suwaczek.pl/cache/ff0d8e6858.png 11:58 fred-zgred To korzystaj z wycieczek fakultatywnych, bo na miejscu nie zastaniasz prawie żadnej egzotyki. Może poza palmami. Udanego urlopu!

1977ja wróciłaś? Jakie wrażenia? U mnie niesamowite. Zrobiłam 600 zdjęć i znowu zachwyciłam się Turcją na nowo, kocham góry Taurus i widoki z nich. W Syrii piękne było Aleppo a Damaszek zawiódł na całej linii. Piję piwko i ide spac 🖐️

Hej Paris poczekaj chwilkę, bo mam pytanko. Podczytuję ten topik i czekałam właśnie, aż ktoś wróci z tegorocznych wojaży. No to mam pytanie spożywczo-ekonomiczne :-): 1.Alkohol - lepiej kupić na bezcłówce w Polsce czy w Turcji - gdzie bedzie taniej? 2.Wykupiłam wczasy z opcją HB ile mniej więcej będę musiała wydać dodatkowo na jedzenie i napoje? Możesz podać jakieś przykładowe ceny posiłków i np. butelki wody?

Gunaydin! (dzien dobry ;)) Woda w sklepie ok. 2,5 lira za 1,5 litra, oczywiście zależy gdzie, bo oni ceny sbie czasami zmyślają. Najlepiej kupić coś w Migrosie albo w Afrze - to takie spożywcze duze i tam sa ceny. Ogólnie ceny zbliżone do naszych jeśli chodzi o spożywkę i słodycze np. Także mniej więcej sobie skalkuluj. Jedzenie w knajpie również w lepszej za kebap 15 LT a na ulicy (polecam) 5 LT. Do jakiego miasta jedziesz i hotelu?

Aha no i alkohol na bezcłówce , chociaż w Polsce sie nie opłaca a w Turcji ceny tylko trochę niższe. Ja teraz zrobiłam zakupy na wolnocłówce w Syrii - normalnie bezcen.

Jadę do Fethiye 4 czerwca z Alfa Star. Przeczytałam już chyba wszystkie przewodniki i strony w internecie, a ciągle mi mało :-) Nie moge się już doczekać! Najbardzię się chyba cieszę, że Turcja to fajny górzysty kraj, a w górach zawsze jest co robić :-)

Renia ---> Fethiye to super wybór. Turcja jest górzysta, ale nie pochodzisz po górach bo tam nie ma szlaków. Za to można wjechać na niektóre górki i podziwiac widoki. Ja wczoraj jechałam niesamowitymi serpentynami z Anamur do samej Gazipasy i widoki mnie oszołomiły. Pół filmu z Turcji to będą własnie te widoczki. Zaraz zgram sobie zdjęcia i wrócę wspomnieniami. Uwielbiam jak góry stykaja sie z morzem, szczególnie koloru turkusowego. Te rejony w kótrych byłam to wioski, żadnej turystyki, i to jest piękne. Przeleć prosze za mnie na paralotni nad laguną w Oludeniz - to moje marzenie, które może spełnię w końcu, bo w Turcji na pewno nie byłam ostatni raz :)