Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość botox effect

Czy któraś wstrzyknęła sobie botox???

Polecane posty

Gość blablabla..
Już gorszego skutku ubocznego mnie nie spotka raczej niż worki po botoxie.

Gość Znawca...
Wiesz, nie ma co popadać w panikę, worki powinny wrócić do stanu poprzedniego po 3,4 miesiącach maksymalnie. Nie widziałem tego osobiście ale gdzieś kiedyś czytałem iz kobieta twierdziła ze worki nigdy Juz nie powróciły do stanu z przed, ale trudno to obiektywnie zbadać. Napisze to WOŁAMI!, NIE RYZYKUJCIE Z BOTOXEM POD OCZAMI!!!

Gość didey
do blabla:) Pamiętaj,że botox utrzymuje się od 4-6 miesięcy (to sprawa bardzo indywidualna).U mnie np. mija 4 miesiąc i jeszcze dobrze się trzyma :),więc może jeszcze chwilkę poczekaj.Życzę ci żeby twoja twarz wróciła do stanu pierwotengo! A uczucie nienawiści do lekarza- jak najbardziej zasadne :).Twarz w końcu to nie d....,którą można ukryć w majtkach :) Głowa do góry :)

Gość blablabla..
Bede czekać niecierpliwie, ale coraz bardziej sie obawiam. U mnie już mineło 3mies i 8 dni, ja narawde licze dni, minuty itd. W poniedziałek ide zrobić badania w kierunku Candidy żeby wykluczyc ewentulna jej role. Dziekuje za odpowiedzi .

Gość didey.
Trzymam kciuki :) Trzeba być dobrej myśli i myśleć pozytywnie! Wiem jakie to ważne dla kobiety aby dobrze wyglądać.Twoja "przygoda" z botoxem pod oczy będzie niewątpliwie przestrogą dla innych dziewczyn. Pozdrawiam :)

Gość urat(d)owana
Ja miałam bardzo podobny problem z workami pod oczami po botoksie. Nie dość, że minął czas działania, to worki były nadal, a dodatkowo pojawiły się nowe zmarszczki. Byłam po prostu przerażona. Polecono mi www.beauty-factory.pl. Seria zabiegów mezoterapii, lasera i jakiegoś pilingu załatwiła całkowicie problem.

Gość blablabla...
szkoda ze nie jestem z okolic poznania. Czyli te wory moga zostac takie?

Gość blablabla..
ale wydaje mi sie że ten botox pod oczami mnie jeszcze trzyma dosc mocno, przy usmiechu moje zmarszczki pod oczami są nie równe pod każdym okiem, botox odpowiada za to jak one sie ułoża jeszcze.

Gość Ewa dyla
Mam do zaoferowania zwany w wschodnich krajacj Bio Botoks.Jest to mnieszanka ziolowa do kapieli Bo Van Tran Rewelacyjne skutki GG wiecej informacji nrgg 33188922 Ewa Dyla

Gość Waldemar Jankowiak
Na początek kilka uwag na temat "worków pod oczami" po botoksie, mam nadzieję, że sensownych. Niestety problem się zdarza i ma kilka przyczyn. Pierwsza to nadwrażliwość (alergia) na preparat. I wcale nie na toksynę botulinową a na albuminę (białko) które jest nośnikiem substancji. Jest to jednak niezwykle rzadkie, objawy prawdziwej alergii po zabiegach botoksu obserwuje się sporadycznie. Jeszcze osobiście nie spotkałem się, a zabiegów wykonałem pewnie ok. 8 tys. Obrzęk może jednak świadczyć o tym, że organizm źle toleruje substancję. Niestety częstsze są problemy wynikające z faktu wykonania zabiegu. Zabieg w okolicy oczu wygładzając "kurze łapki" ma głównie za zadanie rozluźnienie mięśnia okrężnego oka w małym fragmencie zapobiegając marszczeniu. Mięsień ten jak i inne odpowiada w znacznym stopniu za "przepompowywanie" chłonki (limfy) z tkanek przez naczynia limfatyczne. Zbyt mocne rozluźnienie mięśnia (zbyt rozległy zabieg) powoduje unieruchomienie tej pompy w zakresie dolnych powiek i "worki" gotowe. Czasami zdarza się to również przy właściwie wykonanym zabiegu u osób ze skłonnościami do zastoju wodu w organizmie, zaburzeniami hormonalnymi lub przed miesiączką. W takich wypadkach następny zabieg wykonuje się bardzo delikatnie omijając sprawiające problemy miejsca a w późniejszym okresie można go rozszerzyć. Pod warunkiem oczywiście, że nie była to wizyta w budce z botoksem w centrum handlowym i ma się dokumentację postępowania i podanych dawek. Są też osoby u których nawet najsłabsze rozluźnienie mięśnia okrężnego oka powoduje zastój i wtedy trzeba niestety wybrać - zmarszczki, czy obrzęk. Zmarszczki pod oczami mają zupełnie inny mechanizm powstawania niż mimiczne "kurze łapki" i nie da się ich wygładzić botoksem (poza szczególnymi wskazaniami) Metody postępowania w takich wypadkach są inne. Można wyjątkowo rozszerzyć po pewnym czasie zabieg o to miejsce jeśli rzeczywiście istnieją wskazania, ale jednak trzeba mieć dokumentację zabiegu. Nawet wtedy ryzyko zastoju jest znaczne i próby takie proszą się o problemy. Co zrobić jeśli już jest problem? Niestety głównie czekać i to do 4 miesięcy, kiedy działanie botoksu jest dość skuteczne. Choć niestety są opisane przypadki utrzymywania się obrzęku nawet po ustąpieniu działania botoksu. Z pewnością słońce i solarium nie przyspiesza regeneracji płytki nerwowo-mięśniowej i skracając działanie botoksu (to uwaga dla "znawców"). Oczywiście zniszczona przez promieniowanie UV skóra łatwiej się łamie, zmarszczki są wyraźniejsze, bardzo trwałe i jak ktoś chce korzystać z solarium to chyba nie powinien marnować pieniędzy na zabiegi, a na zadbanej skórze nawet zmarszczki mimiczne mniej przeszkadzają. Na problem z "workami" pomaga chłodny kompres (nie ciepły i nie wiem skąd ten pomysł?) obkurczający naczynia i zmniejszający zastój. Ciepło rozszerza naczynia, zwiększa przesięk, napływ krwi i powoduje większy obrzęk. Można również stosować drenaż limfatyczny, samodzielnie, choć najlepiej u dobrej kosmetyczki lub masażysty. Pomagają również żele poprawiające mikrokrążenie aplikowane na powieki dolne (uwaga na oczy!), choć te skuteczne nie są przeznaczone do tego celu, więc nie mkogę podać nazwy. Pozdrawiam Waldemar Jankowiak (prawdziwy)

Gość marzunia
a ja na szczęście nigdy nie mialam tego typu problemu . ostatnio odkryłam miejsce gdzie robiż dobrze i za ozsądną cene zabiegi - w warszawskim wilanowie w salonie Frida. cała twarz za 750 pln ...

Gość Waldemar Jankowiak
Przeglądając wątek znalazłem coś, co niestety wymaga komentarza, a być może oszczędzi komuś dalszych problemów, zarówno potencjalnej pacjentce jak i lekarzowi. Poczułem się zagadnięty uwagami o budkach z botoksem, więc spróbuję wytłumaczyć jaka jest różnica pomiędzy gabinetem medycyny estetycznej, a punktem wstrzykiwania botoksu w centrum handlowym. Zabiegi z zakresu medycyny estetycznej są zabiegami lekarskimi i fakt, że służą poprawianiu urody a nie ratowaniu życia tego nie zmienia. W Polsce leczenie lekarz może prowadzić w zakładach opieki zdrowotnej, jako gabinet lekarski lub praktykę "na wezwanie", z założenia w domu chorego. Innej możliwości nie ma. Zakładam, że Państwa przedsięwzięcie zakładem opieki zdrowotnej nie jest, gdyż nie ma go w rejestrze prowadzonym przez Wojewodę. Gabinet lekarski firmuje lekarz z imienia, nazwiska i specjalności po odbiorze przez Sanepid i Izbę lakarską a na razie nikt się nie przyznaje. Pozostaje nam praktyka "na wezwanie", w centrum handlowym. Czy bardzo się pomylę jeśli założę, że to gabinet kosmetyczny do którego przyjeżdża ktoś, a nadal mam nadzieję, że lekarz z torbą z botoksem obłożonym lodem i ma problem z firmowaniem tego swoim nazwiskiem? Trudno się dziwić, że się tym nie chwali, po jest to na pograniczu prawa i sprzeczne z zapisami kodeksu etyki lekarskiej. Fakt, że takie praktyki istnieją tego nie zmienia. Jeśli jeszcze macie Państwo zamiar oferować zabiegi z zakresu chirurgii plastycznej, to właściwie trudno już tu mówić o pograniczu prawa. Oczywiście klienci zawsze się znajdą (użycie słowa pacjent jest tu na nieco na wyrost) Określenie "klinika" jest już sporym nadużyciem. Przy pierwszym problemie i powikłaniach a wystąpią na pewno, bo jest to tylko statystyka, zapadnie niezręczna cisza i pytanie kto, co i dlaczego robił to w tym miejscu. Niektóre objawy nieporządane pojawiają się dopiero po kilku latach, ale wtedy Państwa przedsięwzięcia już nie będzie, dokumentacji lekarskiej (zgodnej z rozporządzeniem Ministra Zdrowia) raczej nikt nie odnajdzie, nazwiska lekarza nikt nie będzie pamiętał a pacjent jak zwykle trafi do któregoś z moich kolegów lub do mnie szukając pomocy. Proszę więc wybaczyć mi moją irytację, ale chyba mam jednak powód. Jeśli jest inaczej, jestem otwarty na rzeczową polemikę, ale z lekarzem. Forum dla pacjentów nie jest odpowiednim miejscem. Z poważaniem dla nadal anonimowego adwersarza. Waldemar Jankowiak

Gość marzunia
troszke zaniepokoił mnie ten wpis - a jakie powikłania moga sie ujawnic po kilku latach? oczywiście rozumiem irytacje właścicieli klinik - konkurencja rośnie pod nosem i klientów podbiera :-) ale to już inna sprawa - mnie interesuje kwestia odległych powikłań o których pan wspomniał - co może sie pojawić ?

Gość marzunia
przepraszam, że się tak dopytuje, ale czy uwaza, pan jako lekarz, że botoks po kilku latacj amoze byc niebezpieczny? tzn powodowac jakies dzialania niepozadane ??? a co z wypelniaczami? jakie uwaza pan za szczegolnie godne polecenia - tzn trwale i bezpieczne? czy po wypelniaczu tez cos grozi ??? dziekuje z odpowiedz

Gość blablabla/....
Witam Szanowny Panie Dr:) Jest nam niezmiernie miło że zagląda Pan na nasze forum, gdzie notorycznie dzielimy się doświadczeniami, i bardzo się ciesze że napisał Pan odpowiedz na pytania na które nie byłam w stanie sobie odpowiedziec. Jeśli chodzi o Pana "znawce" o nie jest lekarzem, i nie robi zabiegów tylko jakąś wiedze ma, nie taką jak Pan ale ma, i nie wierze w to iż pisząc nam dziewczyną na pytania chciał dla naś zle:) Chciał nam ponoć, zresztą pomógl (samopoczucie lepsze) Co do worków, może i racja bo mam problemy hormonalne, i nigdy nie wpadłam na pomyśl ze moze byc to powodem, natomias równeiez racja jest to ze jak robiłam masaż mocny twarzy to worki były wieksze:( Czekam cierpliwie jak minie 4 mies i już nigdy botoxu pod oczy!

Gość blablabla/....
Przepraszam za "byki" ale piję 2 winko:)

Gość blablabla/....
do dziś pamietam ten 3 dzień od podania botoxu od oczy, oczy sie zapadły, wrobiły się worki, since pod oczami, no szok! Nigdy nie miałam siniców pod oczami, ani skłanosci do worków dziedzicznie czy nie, a tu taka niespodzianka. Teraz wiem że nie była to wina lekarza do konca tylko też organizmu jak reaguje.

Gość marzunia
blablabla - fajna jestes - widzę, że sączysz winko i zamartwiasz się czyms , co pewnie wcale nie jest aż takie okropne :-) rozumiem, że sie martwisz, ale bądź troszke cierpliwa i miejmy nadzieje , ze to minie - bedę za Ciebie trzymac kciuki, naprawdę. I tak jak ty chcialam podziękowac panu doktorowi za to, że zagląda na strone - konsultacji fachowca nigdy za dużo :-) a przy okazji robi to pan za darmo co sie w dzisiejszych czasach naprawde ceni - tak trzymac doktorze !!! mam sporo pytań, inne dziewczyny pewnie też, więc mam nadzieję , że pan nam poświęci troszke uwagi od czasu do czasu?

Gość blablabla...
marzunia również jestem szczesliwa że odwiedził nas (prawdziwy) Pan dr:) a ilę osób sie nie ujawnia, to bardzo bardzo miłe z jego strony.

Gość Waldemar Jankowiak
Niestety zbyt wiele czasu nie mogę Paniom poświęcać, ale na ewidentne glupoty (zepsula mi sie klawiatura), czy też poważne problemy z pewnością zareaguję. Jeśli jest jakiś klopot, to proszę o pytanie na adres klinika@kec.pl. Nie obiecuję, że odpowiem od razu ale się postaram jak najszybciej, o ile mail nie trafi do spamu. Botoks stosowany przez lata nie powoduje wg obecnej wiedzy trwalych problemów, nie opisano na razie przypadku tego typu powiklan. U swoich pacjentek ktore poddają się zabiegowi od ok. 10 lat z pewnością są tylko korzystne efekty, choć czasami bywa różnie (jak z "workami"). Z wypelniaczami sprawa jest bardziej skomplikowana. Po czystym kwasie hialuronowym problemy obserwuje się niezwykle rzadko, ale są. Korzyści przewyższają jednak ryzyko objawów nieporządanych a przynajmniej tak mi si się wydaje. Inne materialy już nie są takie obojętne, podawanie niektórych skutkuje problemami w 100%. Ale to już na zupelnie inny wątek. Pozdrawiam Waldemar Jankowiak

Gość blablabla....
wielkie DZIEKUJE! :) znawca też DZIEKUJE:)

Gość Botokstudio...
Szanowny panie Jankowiak, jak najdelikatmiej skomentować panską konkluzje, nie mamy żadnych wątpliwości zecw szeroko pojętym interesie grup lekarskich było by na pewno stworzenie specjalizacji medycznej "Medycyna Estetyczna" co by pozwoliło zawlaszczyc całkowicie jakby nie patrzeć bogaty rynek takich usług. Nietety puki co jak pan zdążył zauważyć istnieją możliwości działania takich gabinetów nawet nie na granicy prawa, ale nuejednoznaczntch przepisów które określają praktycznie te same wymogi sanepidowskie co dla studiów wykonywania tatuarzy, bo przecież metoda jest podobna. To ze lekarz przychodzi z walizkę jest mniejszym problem jak fakt ze powinien mieć pojęcie jak robić. I tu kolejna ciekawostka, gdyby nie rosła konkurencja komercyjna na te usługi a co za tym idzie za pieniądze można zdobyć odpowiednie szkolenie wszyscy młodzi lekarze jakbym teraz bywa byli by skazani na odbycie limitów zabiegów dla swoich specjalizacji, a pozycja starych wyjadaczy była by dalej nie zagrożona. Moim zdaniem nie ma obaw ze takie galeryjne punkty przestaną funkcjonować, a całe resze klientek bedą masowo ratować sie w pana gabinecie, czymś normalnym jest ze na galeriach spotyka sie gabinety stomatologiczne, okulistyczne a obecnie redukcji zmarszczek. Zareczam pana ze jesli ktos jak my chcemy zaistnieć w tej branży musimy przestrzegać wszyskich zasad jakości i rzetelności, w innym razie nie mamy racji bytu. Mam nadzieje ze w nidalekiej przyszłości, to konkurencyjność bedzie decydować o być czy nie być kogoś scren branży, a nie to ze jest lekarzem...

Gość Botokstudio...
Prosze darować błędy, ale pisałem na klawiaturze telefonu.

Gość Botokstudio...
Muszę jeszcze skomentować jeden wątek dotyczący jakości, przyjmowalismy niedawno klientkę od pana dr Kolasinskiego która po 3 zabiegach przyszła do nas z ogromnym zawodem co do ostatniej pracy, i kolejny przykład klientki od dr Turczynskiego który nie chciał modelowac nosa klientce, a my to zrobiliśmy. Klientka pokazała sie tylko po to żeby poinformować ze dalej bedzie wierną klientką Turczynskiego, który nie omieszkal pochwalić naszej pracy. Osobiście byłem b zadowolony z takiego stanu rzeczy. Pan doskonale wie od lat, ze w tej branży zawsze jest ryzyko ze mozna przez wiele czynników nie osiągnąć w 100% zamierzonego efektu, ważne jednak jest to aby ryzyko tego byłbo jak najmniejsze.

Gość Botokstudio...
Obiecuje ze to Juz ostani komentarz... Juz został złożony wniosek wraz zalacznikami (ustanowienie kierownika NZOZ, oświadczenie o przejęciu obowiązków etc.) do Urzedu Wojewodzkiego o nadanie NZOZ i jesli Wojwoda nie dopatrzy się błędów to za 30 dni wyda decyzje. Fakt, trzeba bardziej sie wysilic aby spełnić warunki sanepidu dla NZOZ, ale da sie to zrobić po spełnieniu kilku dodatkowych warunków, chocby tych dla niepełnosprawnych, co w Galerii Handlowej jest akurat łatwiejsze, bo jak wiadomo takie miejsca muszą bezwarunkowo spełniać ostre kryteria. Po załatwieniu tych formalności zostanie to zaznaczone na stronie internetowej w zakładce Lekarze, a wtedy bedzie mógł każdy przeczytać Nr NZOZ i nazwiska lekarzy tam zatrudnionych...

Gość blablabla....
dlaczego ostatni komentarz??? przeciez sami mówicie że botox uzależnia, dziewczyny chca za to płacić, ale płacić za pieknosc. Tak jak i dr Jankowiak jak i znawca macie racje, ale konkurencja zawsze była i bedzie. Jesli bedzieci feir bedziemy do Was wracać:)

Gość blablabla....
Co do Kolasinskiego, mam znajoma w Niemczech która przyjechała do niego na 3 poprawke, nie wiem co sie stało z dr. ale schodzi a "psy" , kiedyś był niezły w WLKP cała Warszawa jechała

Gość blablabla....
i pamietajcie że zadowolona klientka poleci 2 osoba, niezadowolona 2 tys:( takie sa realia.....

Gość blablabla....
Zycze duzo klientek dr Jankowiaku i P. znawcy , wsumie to fajne że sliedzicie nas:)

Gość blablabla....
tym bardziej nie rozumiem "galeria hadlowa" a cos tam cos, to nie jest az tak ważne, lekarz który jest dobry nawet do piłicy zabierze stałe klientki, ja nie ide oglądać dziełą sztuki tylko ide poto żeby być piekna, nie poto płace 1400zł żeby miec worki, których nigdy nie miałam, since również, już nie wspomne o deresji.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować