Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w glowie sie nie miesci

MYSLENIE 18-19 letnich mamus!!!

Polecane posty

ekhmmm-prawda,ja rozmawialam z mama na temat rodzenia w okresie wojennym,tak bylo jak mowisz,ale to byly inne czasy!!! i moja mama urodzila mnie mlodo-21 lat!!! ale nie mozemy zestawiac czasow tamtych i terazniejszych,teraz jest wiecej mozliwosci i trzeba je lapac!!! teraz juz czlowiek po sredniej jest nikim,kiedys bylo inaczej,wiem z opowiesci, ze kazdy sobie dawal rade,czy ten po zawodwce czy po sredniej,ale teraz??? teraz tez jest przesrane...ale swiat daje wieciej!! korzystajmy

Gość Cammonnillle
Moi dziadkowie nie musieli harowac na wnuki, rodzice nie pasozytowali na panstwie. CZASY SIE ZMIENILY!!!! Tak samo ja i moj maz, tez mam jedno dziecko i nie licze, ze kasa skapnie mi z nieba. Zarabiamy oboje, nie licze na zapomogi.

Gość ekhmmmmmmmmmm
ale kazdemu zycie uklada sie inaczej nieprawdaz?a kim sa ludzie po skonczonych zaocznych? teraz predzej dostanie sie prace po zawodowce niz po studiach.swoje przezylam wiec mi nie bedziesz wmawiala.

Gość do ehh.....
To zły sposób myślenia, coś typu, po co kobiecie przy rodzeniu dziecka lekarz, przeciez to czynnosc fizjologiczna, "kiedys kobieta szł a w pole rodziła, dokopała kartofle i wracała z dzieckiem", ha, haaa ..... Świat sie zmienia i trzeba za nim podązac , a nie zyc tym co było kiedyć. Kiedys matura to było COS, teraz nierzadko Dyplom mało daje. Kiedys kobieta nie miała prawa wyborczego, i too wcale nie tak dawno, i co ? , to było dobre?

Gość d o ekhmmmmmmmmmm
już ustaliłyśmy tu że po zawodówkach niech rodzą ile chcą i nawet bez zawodówek niech rodzą, ale niech mają za co wychować, a nie w ogonku po zapomogę. Widzisz różnicę? czy za trudne?

Gość ekhmmmmmmmmmm
no wiec wlasnie.kazda kobieta zreszta kazdy czlowiek ma prawo zyc jak chce.Nawet jesli ktoras z tych mlodych matek nie wpadla ale tak wybrala to byla JEJ decyzja.widocznie tak chciala i jest szczesliwa.dlaczego nikt na glos nie powie jak to te "starsze"mamusie pozbywaja sie dzieci.dlaczego pytam?

Gość Cammonnillle
Ja ci wmaiwac nie bede, ale czasy sie zmienily. A ty sobie zyj przeszloscia, jesli ci wygodniej :-D Zdaje sobie sprawe, ze zycie nie jest uslane rozami i akurat mi nie musisz tego tlumaczyc. W mojej rodzinie w czasach powojennych wiele osob mialo wyksztalcenie zawodowe albo licealne - matura, ale moze trudno ci w to uwierzyc... radzili sobie sami i nie ogladali sie na innych!!!!!! Nie czatowali na zapomogi.

Gość do ehh.....
ja bardzo przepraszam, ale gdzie i za ile dostanie sie tę prace po zawodówce?

Gość popieram
wlasnie.kobieto jak masz meza i dziecko ta camomile czy cos to idz posprzataj i obiad ugotuj.albo spadaj do pracy.przeciez ja masz.a nie gadasz glupoty.skad masz tyle czasu ze na cafe siedziec. zajmij sie moze swoim zyciem ktore tak ci sie podoba:)

Gość ekhmmmmmmmmmm
wiesz...chociazby w takim salonie fryzjerskim.:) a gdzie sa ci ludzie po dyplomach? za granica:) bo tu nic na nich nie czeka :) NIC a NIC ! moj brat jest po studiach jest pedagogiem a pracuje jako spawacz po ukonczonym kursie bo studia gowno mu daly:)

Gość d o ekhmmmmmmmmmm
zaczynam odnosić wrażenie że ekhmmmmmmmmmm to nie wyżyta nastolatka która się nudzi i tu "mądrości" pisze bo to nie możliwe by być aż tak ograniczonym

Gość ekhmmmmmmmmmm
a ja ci powiem ze to wlasnie ty sprawiasz takie wrazenie :)

Gość Cammonnillle
Pewnie prawda w oczy kole, bo juz mnie do garow wyganiaja. Mma urlop i moge robic co mi sie podoba :P

a takie glosy typu masz meza i dziecko to idz ugotuj obiad,sa ponizej pasa!!! nawet jesli sie ma rodzine to nie moza ona miec 5 minut dla siebie??? dajcie spokoj czasem mysle ze te mlode mamusie to sobie szczescie przypisuja

Gość d o ekhmmmmmmmmmm
ojej ale mi odpowiedziałaś, aż mi w pięty poszło! Wyśli mózgownicę napisz coś co sama wymyślisz, a nie na kułku niedzielnym Ci powiedzieli

Gość Cammonnillle
pobre diabla 🖐️

Gość popieram
to idz dziecko bajke poczytaj. a nie tu wypisujesz ze mlode matki beda zaniedbywac dzieci i czasu nie beda im poswiecaly. zajmij sie czyms powaznym kobieto :P:P:P:P

Gość ekhmmmmmmmmmm
kułku? a coz to takiego jest kułko?:D:D:Dhah oj popatrz na swoje slownictwo i ortografie:) naprawde az mi cie zal

Gość Cammonnillle
Ale masz wybiorcze myslenie -'popieram'-. Niewygodnie ci, ze ktos mowi co mysli????? MI buzi nie zamkniesz, pomarz sobie :P

Gość d o ekhmmmmmmmmmm
wcale nie widaćżę ekhmmmmmmmmmm to popieram

Gość Madzikk*
no widac wlasnie te co najmadrzejsze to nawet niewiedza jak sie kolko pisze :classic_cool: do podstawowki radze wrocic!:)

Gość do ehh.....
w salonie fryzjerskim????, daj spokój teraz fryzjerzy bardzo narzekają, społeczeństwo biedne, panowie strzyga sie maszynkami, panie zaglądają rzadziej. Powodzeniem to sie ciesza tylko naprawde salony w bardzo dobrych punktach, z bardzo dobrym personelem. Ogólnie w tym zawodzie bryndza.

Gość Cammonnillle
Ale co tam, powtorze... krytykuje mlode, ale NIEODPOWIEDZIALNE i PASOZYTNICZO nasatwione mamusie, nie te TRZWEZWO MYSLACE :-D trzeba ci tak powolutku powtarzac co pisalam, nie wmawiaj mi czegos czego nie pisalam...

Gość popieram
zal tylko twojego dziecka. o ile wogole je masz :) bo wiesz ...ah ta fantazja u 15latek:)

ooo ttakkk czepiajcie sie bledow!!! zalosne...robienie bledow chyba nie oznacza ze ktos jest mniej intelignetny prawda? znam ludzi na prawie o bardzo dobrych wynikach,a robia bledy

Gość d o ekhmmmmmmmmmm
no tak jesii nie ma sie jurz argumentuw to pisowni trza się pżyczepici- no gratulujen teras to macie co poprawiac- fajnie nee?????

Gość ekhmmmmmmmmmm
wiec moze zamiast krytykowac innych naprawde zajmij sie czyms:) krytykanctwo bardzo zly nawyk.rowniez pozdrawiam i zegnam :)