Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w glowie sie nie miesci

MYSLENIE 18-19 letnich mamus!!!

Polecane posty

Gość o rany julek
GAGUSEK PEWNIE UTRZYMUJE SIE Z PANSTWOWYCH PIENIAZKOW,BO TAK NAJLEPIEJ I NAJŁATWEJ ISC I WZIASC ZAPOMOGE,ALE ZROBIC BACHORKA BYLO JEJ ŁATWO........

Angela bardzo dobrze rozumiem to co piszesz.. szczerze ci powiem, ze az plakac sie chce i srece mi sie skreca jak patrze co niekore z tych dziewczyn pisze. wstyd gdyby tylko ktos to zobaczyl :/

gagusek nie przejmuj sie... ja urodze gdy bede miala co prawda 19 lat bo na przyszly rok ale traktuja mnie tak samo. tez mysle ze powinni sie ci ludzie wstydzic. za siebie i swoje zachowanie :) pozdrowki

tej tolerancji w tym kraju brakuje do wszystkiego - dla młodych mam, bezrobotnych, starych mam, małych dzieci (bo to bachory), dużych dzieci, gejów, muzułamanów, Eskimosów, bratków i czemu tylko można byc przeciwnym......

Gość o rany julek
TERAZ SOBIE POCZYTAM,JAK TO MLODE MATECZKI BĘDA SIE BROINĆ...EHHHHH PRZECIEZ ONE SĄ TAKIE DOROSLE DOJRZALE,ALE SAME UTRZYMAC SIĘ NIE POTRAFIĄ TYLKO Z ZAPOMOGI.......

Gość do gagusek
Tam myślałam, że mi nie odpowiesz, ale ignorowanie mojego pytania też jest odpowiedzia - dziękuję. Sama więc widzisz, że będziesz za kasę rodziców żyła, z dzieckiem. Ładnie to tak ? :-p

no to moje kochane zdziwie was. ja zadnych pieniedzy panstwowych nie DOSTAJE jestem na utrzymaniu mojego meza. przed tym jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy pobralismy sie. takze nie sa mi potrzebne wasze pieniedze i nawet jakby ktos mi dawal to bym nie skorzystala, bo o pieniadze sie nie martwie. w naszym kraju zyc sie nie da bo spolczenstwo jest okropne.. a jesli chodzi o te 30 letnie mamy broniace nas mlode matki, to ja was nie obrazam chodzi mi o takie osoby ktore nie rozumieja i nie staraja sie nas zrozumiec, az przykro sie robi jak na nas jezdzice CZY MY WAM COS ZROBILYSMY? postawcie sie na naszym miejscu i przemyslcie

Gość Cammonnillle
Aniu, ide w Twoje slady, bo dyskusja zeszla na poziom zenujacy. Wyzwiska i brak kultury... A do wiadomosci tych o bardzo niskiej kulturze: niestety nietylko maz gotuje, ja rowniez, ale nie wiedze niz zlego w tym, zeby i ON UGOTOWAL. Nie rozsmieszajcie mnie. Czasy sie zmienily, kobieta moze, ale nie musi... Ehhh, szkoda slow... ZA pozno na zreformowanie co niektorych... :-O Pozdrawiam wszystkie mamy, ktore sa dojrzale (nie mylisc ze stare) i odpowiedzialne. Te ktore potrafia wziac zycie w swoije rece, a nie ogladaja sie tylko na innych :P

Gość upupupupuuupupuup
jak taka młoda osoba ma warunki i chce byc mama to dlaczego ma nie byc mama?

przed czym mamy sie bronic?:) przed toba heheeh? wiesz ..idz moze stan przed lusterkiem i sobie pogadaj.. bo nikogo na tak niskim poziomie tu nie ma. a najlepiej gadac z kims na swoim poziomie :)

ja od rodzicow zadnej kasy nie bede brala bo nie potrzebuje, a tym bardziej jakies zasrane zapomogi nie sa mi potrzebne

Gość o rany julek
SUNNYY OH OHHHH KOLEZANKI PO FACHU SIĘ BRONIĄ...A NAWET NIE MAJA POJECIA CO TO JEST GUMKA I TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE,OJ GLUPIE NIEUDOUCZONE MAŁOLATKI.......DO SZKOLY MATOLY WONNNNNNNN,OH DZIECIOROBY DZIECIOROBYYYY......... DZIECI MAJACE DZIECI OHHHHHHHHHHHHHHHHH

rany julek, czy jakoś tam ---> swoimi wypowiedziami ukazujesz jedynie swój własny poziom. Jakoś ja nie popieram podejścia młodych mam do posiadania dzieci w tak wczwesnym wieku, ale jednak nie rzucam w nie wyzwiskami, bo przecież każdy ma prawo do swojego zdania i każdy ma prawo je wyrażać. Ale w kulturalny sposób!!! Swoimi wypowiedziami niczego nie wskurasz, a jedynie udowodnisz, ze coś z Tobą jest nie tak i nie potrafisz kulturalnie bronić swojego stanowiska... A może przydałaby Ci się wizyta u psychiatry??? Albo ponowne skończeni podstawówki?? Bo z Twoich wypowiedzi można wywnioskować, że nawet tej szkoły nie skończyłeś/łaś...

ale nie tlumacz im tego bo one sa najmadrzejsze na swiecie i wszystko wiedza i tak najlepiej:) dobrze ze Ty wiesz jak jest naprawde ja wiem jak jest u mnie itd. Nie musimy sie im tlumaczyc. Kabarety urzadzaja :)

o rany julek zdziwie cie. ja bardzo dobrze wiem co to GUMKA nie zdarzylo mi sie nawet raz nie uzyc, a mimo wszystko niedlugo urodze. widocznie tak mialo byc.

Gość o rany julek
ANGELA..JA NAPEWNO MAM WIEKSZE WYKSZTAŁCENIE NIZ TE MLODE LADACZNICE....KTOE PEWNIE NAWET LO NIE SKOBCZYLY BO WOALY ISC DO WYRKA JAK PIPKA ZASWĘDZIALA........

Gość do gagusek
No widzisz, nie było tak trudno odpowiedzieć. Gratuluję zatem zaradności i męża, i dziecka. Mąż rozumiem, ze ma na tyle dobrą prasę, ze na wszystko wam starczy ??

Rany julek - ile masz lat? Jeśli możesz, to odpowiedz szczerze - uprawiałeś sex? Jesli tak, to niczym się od nich nie różnisz...... :-D

tak, mąż miesiecznie jesli cie to interesuje dostaje na reke minumum 1400 zl w zaleznosci od przepracowanych godzin

Hmmm, skoro masz większe wykształcenie, to zaczynam się poważnie zastanawiać nad pójściem na studia... Bo skoro po studiach wychodzą ludzie o takim poziomie kultury, jak ten w Twoich wypowiedziach, to zaczynam wątpić w skuteczność... Poziom wykształcenia nie świadczy o poziomie kultury, jaką człowiek posiada, więc nie chwal sie tutaj jakimś wyższym wykształceniem, bo to nie ma nic do rzeczy. Jakoś swoimi wypowiedziami zaprzeczasz temu rzekomemu \"większemu wykształceniu niż te mamusie\"...

Gość do gagusek
Jakieś pieniądze to są - życzę żeby na nic wam nie zabrakło, i nie czepiam sie więcej ;-)

o rany julek ja od wrzesnia bede dostawala stypendium za najwyzsza srednia w SZKOLE, chodzilam do 2 klasy LO, a teraz ze średnia 4.92 otrzymalam nie dosc ze stypendium to jeszcze promocje do klasy 3 LO i jesli chodzi o mature to jestem w bardzo dobrych warunkach aby sie do niej przygotowac. wiec o przyszlosc mojego dziecka ja sie nie martwie.

Gagusek -to tyle ile moj:)damy rade i ja i Ty :) i nie ma co zawracac sobie glowy glupimi wypowiedziami. Sa ludzie i ludziska.pozdrawiam 👋

rany julek- większe wykształcenie? A co to niby jest? Do większej szkoły chodziłeś? Czy może w większych klasach się uczyłeś?. Ja tam skończyłam WYŻSZĄ szkołę :-))

Gość papulek
Hej czytam sobie ten wątek już jakiś czas i tak sobie myśle jeju wy nie macie pojęcia jak to jest mieć np. dziecko w wieku 18-19 lat tylko umiecie (niekture z was) krytykować innych.Ja wam opowiem moją chistorię. Gdy mialam 18 lat w tamtym roku zaszłam w ciążę, nieplanmowaną oczywiscie ale z chlopakiem ktorego b.kocham i on kocha mnie, wzielismy slub (jak bylam w 4 miesiacu) i w kwietniu tego roku urodzilam sliczna córeczke ktora bardzo kochamy, mieszkamy oczywiscie u jego rodzicow bo nie mamy dochodow chodz maż już od tyg, ma nowa prace i nawet dobrze zarabia. Przede mna jeszcze 1 rok nauki w LO (zaocznie) ucze sie dobrze same 4 i jedna 3 (z bioli :( ) i nie wiem czemu zawsze kazdy krytykuje mlode mamy. Pozdrawiam i prosze o wiecej tolerancji Paulina

widzisz, nie kazda mloda matka zyje NA WASZYCH PIENIADZACH .. prosze o jedno.. nie czepiajcie sie nas, skoro nawet nie wiecie jaka jest u nas sytuacja, bo naprawde unosicie sie honorem i nie zwracacie uwagi na to ze kogos moze zabolec to co piszecie. zrozumcie my tez jestesmy ludzmi, tylko troszeczke mlodszymi i nie mowcie ze swedza nas CIPKI, bo to rzecz normalna, i kazda z was napewno w tym samym wieku co ja wspolzyla. pozdrawiam :)

Podejrzewam, że te pieniążki wystarczą... Chociaż to jeszcze zależy, gdzie się mieszka, bo wiadomo, ze życie w większym mieście będzie zawsze droższe... Może i gagusek jest wyjątkiem, ale ja jednak nie popieram tak wczesnego \"świadomego\" macierzyństwa. A swoje argumenty przedstawiłam już na 1 i 2 stronie tego topiku i nie chce mi się ich tutaj znowu powtarzać :) Pozdrawiam gaguska :) niech Ci się dzidziuś zdrowy urodzi i zdrowo chowa, bo to najważniejsze w sumie... I życzę Ci wytrwałości, bo ta się stanowczo przyda, żebyś nie skończyła tak, jak moje koleżanki...

Gość moje zdanie jest takie
Nie ma nic złego w checi posiadania dziecka tak wcześnie, sa i dobre strony tego ( dzieci odchowane a rodzice na tyle młodzi zeby jeszcze miec ochotę na zycie) Tu inny problem dostrzegam, takie wygodnictwo i egoizm tych dziewczyn. One sobie urodzą dziecko, pójdą na studia zaoczne ( więc płatne ) itp. Nie ma tu mowy o obowiązkach, o wychowywaniu tego dziecka, o czasie który mu trzeba bedzie poswięcić, pieniadze zaden problem to facet bedzie "dojną krową", bedzie utrzymywał, sfinansuje studia a rodzice- dziadkowie pewnie do wychowywania dziecka itp. a one tylko urodza......( gdzie tu ta odpowiedzialnosc za kogos innego o której jedna z nich mówiła?)

sunny :):) mamy duzooo ze soba wspolnego. pozdrawiam. a jak u ciebie z ciaza? kiedy dokl. rodzisz?