Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w glowie sie nie miesci

MYSLENIE 18-19 letnich mamus!!!

Polecane posty

moja siostra porzycza odemnie dziecko żeby zobaczyć jak to jest ale tylko to co ma 2 latka, tego małego nie weźmie bo sie boi :) wyrobi się dziewczyna :) Cammonnillle mówiłąm że się zwiną :)

Rumianku, a wiec jednak korzystałaś z pomocy rodziny, a młode mamuśki - jak to robią i ich rodzice chcą im pomagać, to już nie dobrze??? - chyba, ze coś źle zrozumiałam z Twoich poprzednich wypowiedzi.

Gość oby oby
na bank sie zwina :) hahaaahahaaha rodzice pomagaja siostra pomaga teraz wychodzi pasozycie. bo chcieli.tak najlepiej gadac.bo chcieli haahahhahhahaahhaahhahahaha zalosna suczko:D

Gość oby oby
poczytaj posty tej idiotki bedziesz wiedziala kto krytykuje :D poza tym wolnosc slowa moge pisac co mysle:)

Gość Cammonnillle
-'Figazmakiem'- ale nie kalkulowalam sobie niczego, ze tak ma byc, ze maz zarobi, a ja bede siedziec w domu. Albo dam dzieko dziadkom, a ja hulaj dusza po sklepach czy disco. .. Finansowo, zawodowo, emocjonalnie itd. trzeba dojrzec pod kazdym wzgledem, a nie uczepic sie czyis pieniedzy albo czyjejs pomocy.

Gość oby oby
i z tego co wyczytalam maz obiad ugotuje posprzata itd. bo kto ma niby ugotowac i porobic wszystko ONA? hoho ! :D

Gość o rany julek
HAHAAHA JAK MLODE PICZKI SIĘ BRONIA HAHHA DLA MNIE MLODE MATECZKI,NIEODPOWEDZIALNE GÓWNIARY,SĄ I BEDĄ GNIDAMI SPOŁECZYMI,KTÓRE UTRZYMUJA SIĘ Z KASY PODATNIKOW CZYLI NAS.DO ROBOTY GLUPIE MALOLATY,A NIE TYLKO PRACUJE PIZDAMI,BO ZASWĘDZIAALA.UTRZYMUJCIE SE SAME A NIE ZYJECIE Z NASZEJ KASY ŁACHUDRYYYYYYYYY

Gość oby oby
juz sie nie podszywaj tak.nie ladnie nie ladnie;)

Gość Cammonnillle
Moi rodzice sami prosili o to, aby mogli zajac sie Malym. Siostra swiata do dzis poza nim nie widzi. Jej chrzesniak. Byla i opiekunka, ale sie balam, wiec dopiero wtedy zaczela przychodzic jak Maly urosl.

Wiecie co dla mnie to jest smieszne. jestem 18 letnia mama, lada dzien urodze i szczerze wam powiem ze chyba tu nie chodzi o wiek, jesli chodzi o szkole to dlaczego niby nie mozna jej skonczyc? ile dziewczyn konczylo szkole z malym dzieckiem czy dziecko jest powodem do tego by rzucac szkole ?!?!?!?!? NIGDY W ZYCIU ja po porodzie, nie bede w szkole tylko 3 tygodnie a pozniej bede normalnie chodzila !!!! dziecko bedzie pod opieką mojej mamy.. do szkoly jest tylko 20 minut autobusem wiec szybko moge wrocic do domu poza tym nie wyobrazam sobie zeby dziecko mialo w czyms przeszkadzac. trzeba sobie radzic, rozumiem ze przy dziecku jest duzo pracy ale w czasie gdy ono spi mozna przeciez sie uczyc dziecko wcale nie zamyka przyszlosci mlodej matki. i nie rozumiem do jasnej cholery dlaczego wszystkim przeszkadzaja mlode mamy.. to ze mamy 18 czy 19 lat jestesmy odpowiedzialne, a to ze jestesmy w ciazy, jedne planuja inne nie, te co nie planuja mimo wszystko sa swiadome co je czeka i nie rozumiem dlaczego tak sie bulwersujecie, a co maja zrobic te 14 letnie mamy? patrzcie na siebie a nie gadajcie o innych bo to wam w niczym nie pomoze. wedlug mnie lepiej jest urodzic takie dzieciatko, niz robic mu krzywde starajac sie usunac ciaze. nie planowalam mojej ciazy ale nie wyobrazam sobie jak mozna USUNAC ZYWE DZIECKO !! ZABIC WLASNE DZIECKO !! a my jestesmy usmiadomione w tym co robimy. wiemy ze dziecko nie jest zabawka i ze nie jest tylko na jakis czas, tylko cale zycie, a jesli my sobie same nie poradzimy to na pewno pomoc zawsze sie znajdzie i przestancie krytykowac mlode mamy bo az zygac sie chce !!!!!!!!! cos sie wam nie podoba? smieszne jestescie i tyle. to ze jestesmy mlode i kurwa co z tego. my za to bedziemy kochac te dzieci bardziej niz jakies STARE BABY :[ 😡 normalnie nie dobrze sie robi jak jakies zdziry krytykuja mlode mamy, wstyd mi za was wspolczuje waszym dzieciom.

ja żeby poodkurzać wysyłam męża z dziećmi gdzieś (zazwyczaj jedzie do rodziców) bo moja mała płacze jak jest taki hałas a siostra pożycza, a jak jej nie dam to się obraża że jej nie ufam :) siedzi w domu po studiach, nudzi się i niby szuka pracy, ale za 1500, nie będzie pracować bo jej na kosmetyi i ciuchy nawet nie starczy dobrze jej życzę :)

Gość a to z tego
dziecko, że i ty i twoj dzieciak jest na utrzymaniu TWOICH rodziców. nie jesteś samodzielna, więc nie ty masz dziecko, tylko twoi rodzice, i oni się muszą o was wszystkich marwić

Gość oby oby
popieram cie mloda matko !!1 piekne myslenie:) i optymizm.wszystko ci sie uda.poradzicie sobie i bedziecie mieli pieknego dzidziusia🌼 powodzonka Ci zycze !

Rumianku - ale Ty się łaskawie zgodziłaś na pomoc od rodziny, więc to też jest kalkulacja w potrzebie, nie odmawiaj jej więc innym.

Gość o rany julek
HAHAHAHAH O KURWA A Z CZEGO DZIECINO SIE UTRZYMUJESZ,BO PEWNIE NIE MASZ WYKSZTALCENIA Z TEGO CO PISZESZ I PRACY NET..OJ TAK BABCIUSIA POMOZE I PANSTEWKO ZAPLACI NA BACHORA BEDZIE PŁACIC.JESTES KURWO ZALOSNAAAAAAAAAAAAA

Widzę, że topik pnie się do góry, ale za to kultura wypowiedzi spada na łeb na szyję... Dlaczego niektórzy nie potrafią dyskutować na poziomie?? Nie potrafią odróżnić krytyki od ubliżania?? Moim zdaniem ci wszyscy zacietrzewieni, którzy nie potrafią obejść się w swojej wypowiedzi bez wyzwisk dobrze wiedzą, ze nie mają racji... Wiedzą, że ich argumenty są zbyt słabe, żeby poprzeć ich stanowisko, to uciekają sie do rzucania wyzwiskami, jakby to miało coś dać i przekonać innych do ich opinii... To poprostu żenada i tyle mam do powiedzenia na ten temat. Chciałam sie tutaj jeszcze trochę poudzielać, ale widzę, że nie ma sensu, bo zapewne ja róznież zostanę zaatakowana stekiem bezpodstawnych wyzwisk, których autorami będą osoby nie potrafiące kulturalnie i przekonująco bronić swoich racji.

Gość Cammonnillle
A ja jeszcze raz powtorze: krytykuje calkowicie PASOZYTNICZE nastawienie i mamy, ktore sa NIEODPOWIEDZIALNE, a nie dlatego ze sa mlodymi mamami... :-O

znowu sie zaczeło to ja spadam na dobre Cammonnillle też to zrób albo zacznij o dziecku :) to się wyniosą pa pa

Gość oby oby
no 1500 na kosmetyki nie starczy hahaahhaahahahha po studiach w domu siedzi? przeciez studia to przepustka do lepszego zycia potym co tu piszecie! jak pozapiernicza za 800 zl w jakims zakladzie pracy moze zrozumie cos nie cos!

Gość o rany julek
QANKA MLODA LADACZNICO HAHHAAHHA NIC WAM GADAK O WASZYCH BACHORACH NIE DA BUAHAHAHAHAA I TAK JESTESCIE GNIDAMI SPOLECZNYM,I,TEPIONYCH PRZEZ LUDZI...........

mimo wszystko wiem co przezywaja mlode matki i jestem z nimi :) niektore osoby to co pisza o nas nawet nie wiedza co tak na prawde pisze, niektore z was sa takie smieszne ze to sie w glowie nie miesci.

Gość Cammonnillle
-'Figazmakiem'- prosze przeczytaj te cytaty z poczatku topiku to moze zrozumiesz co ja mam na mysli... Na nic sie laskawie nie zgadzalam, to juz zaczyna byc meczace.

Gagusek, w takim razie życzę Ci powodzenia, bo bardzo Ci się ono przyda... Choć wydaje mi się, że bardzo się łudzisz... Mam kilka koleżanek, które miały dokładnie takie podejście, jak Ty i jakoś żadna nie wróciła do szkoły, a wcześniej były pewne, że wrócą, że będą się uczyć, że rodzice pomogą i takie tam... To wcale nie jest takie proste...

Gość o rany julek
IDZCIE MLODE ŁATWE PANIUSIE DO SWYCH BACHORKÓW,ALBO LEPIEJ ISC PO KASE DO OPIEKI SPOLECZNEJ...BO NAWET WAS NIER STAC NA DZIECIAKA,A LUDZIE PRACUJACY NA WASZE BACHORY PLACA.LUDZIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Gość oby oby
masakra z nimi :P

gagusek - nie obrażaj mnie.Może i dawno skonczyłam lat 30, mam dziecko, ale nie jestem \"starą babą\". No cóż, ja bronię młode matki, ale proszę, żeby te młode matki nie obrażały mnie :-))

Gość do gagusek
z czego się utrzymujesz ? i z czego utrzymasz dziecko - odpowiesz ??

figa z makiem - tu tak naprawde niewiadomo kto co pisze.i nie potrzeba tu obrony tylko moze trovhe wyrozumialosci i tolerancji a nie wyzywania od dziwek i gnid spolecznych brrrrr