Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kingala

ławeczka 50-tek i więcej

Polecane posty

🌻 102 Szkoda gadac,nieszczescie.Syn w szpitalu.Ale on wyzdrowieje.To nie potrwa dlugo____mowil coraz szybciej.___Pare dni.Co moglem,to wynioslem____tlumaczyl,coraz bardziej zmieszany.__O,tam do oborki.Cieplo jeszcze,nic mi sie nie stanie,jak tam sobie pospie.A pani przeciez tak zaraz nie bedzie niczego burzyc.Kilka dni,tydzien najwyzej. ___Panie Antoni,niech pan mowi po ludzku____zdenerwowala sie Jadwiga.___O co tu chodzi? Usiedli na lawce przed domem.Pan Antoni zaczal opowiadac:____Syn,jak tylko pieniadze od pani dostal,samochod zamowil.Z kolega sie umowil.Przyjechac mieli,zabrac wszystko i mnie.I jak juz ten kolega przyjechal zastal Antka na podlodze.Wylewu dostal___glos mu sie zalamal.___Taki mlody,taki mlody,,, _____I co z nim?___ dopytywala Jadwiga. ___Lekarze mowia,ze jest szansa.Wyzdrowieje. ___A pan nie moglby zamieszkac w mieszkaniu syna? Chyba ma pan klucze? ___Mam____pokazal.___Klucze mam,tyle ze one teraz nie pasuja. ___Nie rozumiem. ___Jak Antka pogotowie zabralo,jego Wieska zaraz przyleciala,zamki zmienila i nikogo do mieszkania nie wpuszcza. __Ale przeciez mowiliscie panowie,ze syn w seperacji. __I to zczera prawda.Tyle,ze rozwodu nie ma,a ona tam nadal zameldowana___mowil coraz ciszej.___Ja nawet na policji bylem,pani Jadwigo. ___I co? ____Policja mowi,ze ona w prawie,a nie ja. Jadwiga byla coraz bardziej zdezorientowana.To co teraz bedzie?___spytala. __Niech pani sie wprowadza___ozywil sie Antoni.___Mebli uzywa.Wszystkiego.A syn,da Bog,wyzdrowieje za kilka dni i mnie zabierze.Nie sprawi pani klopotu kilka dni,prawda?Ja w oborce pospie.Przeszkadzac nie bede.Popilnuje,drewek nazbieram,,,,No,razniej pani bedzie na poczatku. __Nie tak to mialo wygladac,panie Antoni. ___Ja wiem,ze nie tak.Ale co ja,stary,mam teraz zrobic? Jak pani chce,pojde,poczekam gdzies na syna.A rzeczy moga tu zostac na troche?___spytal. ___Gdzie pan pojdzie?____spytala. ___A co mnie staremu za roznica? To tylko na kilka dni.Przeciez on wyzdrowieje,,,musi wyzdrowiec.Musi!.__Antoni podniosl sie z lawki.___Niech pani sie tu wiedzie____zyczyl.___Tylko kilka dni. ___Panie Antoni!____zawolala.___Ma pan tu jaks rodzine? __Nie mam.Antka tylko.Ale niech sie pani nie martwi,dam sobie rade____wyprostwowal sie.___Pani tu przeciez gospodynia. Jadwiga patrzyla ,jak idzie w kierunku drogi. cd PS.Zofinko__________coz,,,,,,,,w ktoryms miejscu musze skonczyc odcinek,,,,nie jest latwo,,,,,sama widzisz,,,,

Jesienne lasy poczerwienione... 🌻🌻🌻🌻 Jesienne lasy poczerwienione goreją w cudnym słońca zachodzie. Witam was, brzozy, graby złocone i fantastyczne ruiny w wodzie. Czemu się śmieją te jarzębiny? czemu dumają jodły zielone? czemu się krwawią klony - osiny? płyną fiolety mgieł przez doliny i jak motyle w barwnym ogrodzie latają liście złoto-czerwone. Tadeusz Mycinski

Gość w mordę jeżą
- Tatusiu, dlaczego my tak pozno przyszlismy do tego sklepu? - Nie gadaj tyle, piluj klodke... - Tatusiu, daleko stad do Szwecji? - Nie gadaj tyle, tylko wiosluj... - Tatusiu, dlaczego babcia lata od drzewa bo drzewa? - Nie gadaj tyle, tylko podawaj granaty... - Tatusiu, czy mama na pewno przyjadzie tym pociagiem? - Nie gadaj tyle, tylko rozkrecaj te tory... - Tatusiu, znalazlem babcie... - Tyle razy ci gowniarzu powtarzalem, zebys nie grzebal w ogrodku... Klient wola kelnera i mowi: - Panie w mojej zupie plywa mucha - Przeciez calej nie wypije

_______________ Witam 🖐️ Laweczko!____________________ Dzis pierwszy dzien jesieni :D :D :D od rana swieci piekne slonce i jest cieplutko.....czyz nie piekna taka jesien? 🌻🌻🌻[ Pozdrawiam Was i zycze milego odpoczynku, wybieram sie na spacer z wnusiami do ZOO!!.......... w taka pogode szkoda siedziec w domu ! Zajrze wieczorem 🖐️👄

Gość Dziewczyny dla Was.
Pozdrowienia i milego dnia!

Cześć dziewczyny Patrzę że nas jest więcej to fajnie Zofinko witam Ciebie. Udzielam się sporadycznie ale jestem z Wami. Podczytuję czasami ale u mnie takie smutki to i pisać nie ma o czym. Teść wciąż jest z nami może od następnego tygodnia szwagier zabierze do siebie a powinien bo wszystkie pieniądze za sprzedaż domu zagarnął za dożywotnią opiekę nad ojcem. Szlag mnie trafia jacy sa ludzie. Lubię szwagra nie powiem ale tak sie nie robi. Posłuchałam piosenek, poczytałam o p.Jadzi i powiem że fajna opowieść. Vanesso jeśli to prawdziwa opowieść to już współczuję tej kobiecie. Życie jest właśnie takie że nigdy nie wiadomo co nas spotka. Witaj sympatyczna akiciu dziewczyny mówią prawdę jesteś słoneczkiem na tej ławeczce. Kingalo a Ty gdzie jesteś? Nie widać Ciebie ostatnio a gdzie jest Poliko i jotazet? Dziewczyny minął juz rok od powstania ławeczki. Miła rocznica napewno doczekamy się następnej rocznicy. teraz mówię do zobaczenia i życzę wszystkim pomyślności

🌻 WITAJ LAWECZKO! Chyba jeszcze spie,,,,,,zrobilam cos nie tak,,,,,bo post polecial w sina dal____________tylko co? No coz,rozpaczac nie bede,pisze kolejny____________humor mi dopisuje,pogoda przepiekna,slonce jeszcze solidnie przygrzewa______a przeciez dzis jest prawdziwa jesien! Akiciu__________nasz promyczku______zycze pieknych wrazen ❤️. Ooooo,znalazlysmy sie w pieknym miejscu,otoczone czyjas serdecznoscia______________-milo wokol serca. ❤️ Z jesiennym pozdrowieniem :D

Witaj cocacola! Dedykuje Wam kolejny jesienny wiersz ❤️❤️❤️ Dziewczyny_____________posluchajcie go :D Pokochaj jesień Spróbuj pokochać jesień z niesamowitymi urokami Spójrz ile piękna niesie obdarzając cię nowymi dniami. Kolorowo jak wiosną barwne liście ostatki zieleni Dadzą chwilę radosną twą szarość życia mogą odmienić. Wieczór szybciej nastaje słońce też znika wcześniej niż latem Lecz nowe czy nie daje chwile spokoju skorzystaj zatem. Tadeusz Karasiewicz

Kochane_____________wygladam Was! Gdzie jestescie? IGUSIU___________zajrzyj do nas ❤️❤️❤️❤️❤️ POLIKO____________-woooooooooolam Cie! ❤️👄❤️ KINGALO_________👄👄👄👄👄--co u Ciebie? LENKO❤️🌻👄____czy juz wszystko dobrze? PS.Zajrze pozniej:D :D:D:D:D Pozdrawiam!🖐️

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny____________-wybaczcie mi,ze nie wymienilam wszystkich.:D Dziewczyny odezwijcie sie______dajcie jakis znak :D Pozniej napisze o Jadzi! Zycie jest piekne,ale nie raz,,,nie dwa tak strasznie dopiecze.,,,,W imie czego,,,za co? Takie pytania nie raz postawila sobie Jadzia,,,,,

Akiciu____juz robie miejsce,,,odpoczywaj kochana! A ja poogladam sobie berlinskie zoo,,,, Zofinko______ nie ma Ciebie jeszcze? :D

Oj, dziekuje kochana Venesso! .........Odpoczelam ........ jak Ty spedzilas weekend ? U nas pogoda moze nie taka jak u Ciebie, ale jak na pierwszy dzien jesieni bylo cudownie! 👄🌻 Cocacola🖐️ Tak masz racje coraz wiecej osob zaglada na nasza Laweczke, zdazaja sie nawet sympatyczne Panie w sukienkach pomaranczy, troszcza sie o nas i wysylaja nam linki z laweczka! Sa tez i jak widzisz nowe Panie jak amelke , ktore czytaja p. Jadzie! Pozdrawiam amelko 🖐️ No wlasnie, a gdzie sie podziewa nasza Zofinka? ]kwiat] Pozdrawiam cala Laweczke! 🖐️

Akicu____________jestem wciaz daleko od domu. Mam wlaczony komputer i od czasu do czasu jestem z Wami na LAWECZCE. Och,,,rozmawiamy ,,,,,rozmawiamy,,,,,i jest uroczo. Nie mam czasu zabrac sie za pisanie o Jadzi_____mam nadzieje,ze jednak cos napisze.,,,,,, Badzmy dobrej mysli:D Pozdrawiam 🖐️ Witaj emalko!🖐️

UUUFFFF..... Dobrze usiąść choć na chwilę, ale cudów nie ma - za chwilę pewnie znowu bedę musiała się zerwać z miejsca, bo jeszcze to, bo jeszcze tamto, owamto i Bóg wie co jeszcze. Witam! Po długiej przerwie, bo znów mam na bakier z CZASEM.Chyba się z nim nie zaprzyjaźnię.Strasznie złośliwy się zrobił. I szybki. Dogonić się nie da.Cały dzień latam jak z pieprzem, a nadążyć nie mogę.Nic mnie tak nie wkurza, jak zaległości - w sprzataniu, pisaniu, praniu, gotowaniu, planowaniu, spaniu itp itd.Gotować skończyłam przed chwilką, żeby jutro mama mi się do kuchni nie wprowadziła zanim wrócę z pracy, bo to grozi nieobliczalnymi konsekwencjami. Trzygodzinnym sprzataniem kuchni na przykład. A obiadek będzie niezły - poniedzielny rosołek a do tego śląskie kluski z dziurką z fantastycznym sosem ze świeżutkich grzybków, które właśnie sąsiadka podrzuciła. Ponoć grzybów w bród, ale osobiście latać za nimi po lesie nie mam ochoty, więc miło ze strony sąsiadki, że podrzuciła. I jeszcze będzie milej, jak się okaże że wszystkie jadalne...Bo w przeciwnym razie skończą się moje problemy z CZASEM...Mimo wszystko - zapraszam na grzybki! Pozdrawiam.J.

jestem , jestem ... ale ponieważ mam pod opieką moją niunię malutką przez cały wekend to i zajrzeć czasu nie miałam!!! Jutro śię poprawię obiecuję Uśmiecham sie do tych , ktorych jeszcze nie poznałam a mnie witają .... to bardzo miłe :) do jutra 😘

Gość nuda............
_________Zoska_______________Ty tez tu urzedujesz___________________________________________________________________________________________________________________________i te kreski_____________wszedzie te kreski__________________________

🌻 WITAJ LAWECZKO! Juz dotarlam do domu,,,,,i zabieram sie za pisanie :D 🌻103 Jadwiga wstala z lawki.____Panie Antoni.Niechze pan poczeka!____zawolala. Zatrzymal sie ,nie odwracajac. ___Gdzie pan idzie? ___Dokad oczy poniosa.Przeciez teraz to pani dom,sprzedalismy. __Niech pan poczeka,to prawdziwa tragedia,wspolczuje. Nie musi pan isc gdziekolwiek. Pare dni,powiedzial pan,jakos razem wytrzymamy. ___Zgodzi sie pani,zebym zostal? Nie sprawie klopotu_____obiecywal.___A tu na zycie,za to,ze pani,taka dobra____polozyl pieniadze na stole wraz z odcinkiem renty.____Listonosz wczoraj przyniosl.Niech pani wezmie. ___Daj pan spokoj,panie Antoni. ___Ja w oborce juz sobie zrobilem poslanie.Pani ma caly dom dla siebie.Pokaze wszystko___ozywil sie Antoni. Rzeczywiscie ,w sypialni i przylegajacym do niego pokoju byly tylko meble. W kuchni wszystko zostalo jak bylo. ___Tak sobie pomyslalem,ze jak pani przyjedzie to te rzeczy sie przydadza. Lodowka___pokazywal.___Nawet zakupy zrobilem___otworzyl,zeby pokazac.___Tamten pokoj za kuchnia tez pusty. Szafa stoi i wersalka.Strych to juz od dawna byl pusty.Wypakowac samochod pomoge____zaofiarowal swoje uslugi.__Nawet mnie pani nie zauwazy. Jadwiga bezradnie rozgladala sie dookola i spogladala na Antoniego.\"Co ja mam teraz zrobic?____zastanawiala sie.__Przeciez nie wyrzuce go jak psa\". Antoni,pomimo swoich 82 lat,zwawo pomagal w wynoszeniu kolejnych waliz i paczek z samochodu.Jadwiga postanowila umiescic wszystko w pierwszym pokoju,a w sypialni i kuchni troche posprzatac.Pan Antoni mial mieszkac w pokoju za kuchnia. __Nie___wzbranial sie honorowo.__Teraz to pani dom. Ja w oborce nie zmarzne,noce cieple przeciez___przekonywal. ___Mowy nie ma____uciela.__Niech pan zajmie tamten pokoj.Przeciez ja tak od razu nie potrzebuje calego domu. __Niech pani Bog wynagrodzi dobre serce___ze lzami w oczach dziekowal Antoni.__Syn wyzdrowieje za kilka dni,zabierze mnie stad do siebie,i pani dziekuje za dobre serce. __Ma pan tu jakas grzalke?___spytala Jadwiga. Kawy chcialabym sie napic,wody zagotowac. __To ja zaraz rozpale w kuchni___zaofiarowal sie Antoni.___Drewek juz przygotowalem. ___No,tak----westchnela.---A ma pan wegla troche? ___Nie mam,nie oplacalo sie kupowac.Ale pokaze pani,gdzie kupic.Wszystko pokaze. Antoni napalil w kuchni i w piecu w lazience,zeby mial miala ciepla wode. cdn

________________ Witam 🖐️ Laweczko!___________________ Witaj jotazet! 🖐️ ....grzybki od sasiadki ,jak milo miec sasiada, zawsze mozna liczyc na pomoc, i mam nadzieje, ze wszystkie dobre (nie te czerwone z kropeczkami) :D :D :D Zofinko! To byl zapewnie mily weekend z Wnusia, chociaz wiem ,ze pracy mialas wiecej, ale co sie nie robi dla dzieci, po to maja babcie, zeby sie od czasu do czasu wnusiami zajac. ❤️ Venesso! 👄 Czytam tak o naszej Jadwisi i nasuwa mi sie dalszy scenariusz, czy czasem ............ ale nie dokoncze , poczekam na dalsze odcinki! 🌻jestem cierpliwa !:D Pozdrawiam cala Laweczke! 🖐️ Kingalo! Poliko! Lenko! Igusia!.... Laweczka czeka!!! 👄🌻 Mam dzisiaj termin u lekarza :-( ale wierze, ze wszystko bedzie ok! Zycze duzo sloneczka, zapowiada sie piekny dzien i do zobaczenia!!! 👄🌻❤️

Witaj Akiciu :) Trzymam kciuki za wizytę u doktora :) napewno wszystko bedzie dobrze! 😘 Witaj Venesso :) chwilami , czytając o p. Jadzi , odnoszę wrażenie , że piszesz o sobie? może o swojej Mamie? Ale chyba coś bardzo bliskiego ? Tak , dziewczyny , kocham tego 15 -mesięcznego szkraba :) dzieci są już bardzo kontaktywne w tym wieku , potrafią doskonale się z nami porozumieć ale... co bardzo cudowne, Nie pykują!!! bo jeszcze nie mówią hihihihhi obowiązki mnie wzywają , idę do sklepu.... bede potem :D

.... miało być : \" nie pyskują\" :) poczytałam zaległości topikowe i żałuję , że nasze znajome na inny topik uciekły..... :(

Hej, hej Ławeczko. Tu zawsze wszystkie wracają, nikt nie uciekł. Nasza ławeczka to miejsce gdzie miło się siedzi:D Venesso ------ pomyślałam sobie, że może Pani Jadzia ułoży sobie życie z Panem Antonim. Lecz on ma już 82 lata i to mnie ostudziło. Dziękujemy Venesso za każdy odcinek, ---- ech za każdą Twoją literkę, za wszystko co napiszesz, za Twoje piękne❤️ Akiciu ----- buziaki , specjalne dla Ciebie👄..za wytrwałość, miłość, dobroć. Venesso ---- dla Ciebie też specjalne 👄, ach co ja mówię ------ dla Was wszystkich specjalne buziaczki 👄 ---dla Zofinki bardzo specjalne 👄 ------ i Cocacola gdzieś biegła, też cmoknę Cię specjalnie:D --👄

🌻 Witajcie dziewczyny! Spalam jak zabita,,,, Wrazen wiele,jestem dzisiaj taka szczesliwa. Akiciu____jestem z Toba! Czy juz masz badania za soba? Zofinko_____przyznaje,ze p.Jadzia wzbudza w nas cieple uczucia,,, Poliko____nasz kochany calusku_____jak zawsze obdarzasz nas swoim cieplem,serdecznoscia i wielkim serduszkiem. Dziekuje za Twoje piekne slowa.Masz racje,ze chetnie wracamy na nasza LAWECZKE by spotkac sie,usmiechnac sie do siebie. Zycze samych pogodnych chwil ❤️ Pozdrawiam bardzo serdecznie!🖐️

Bursztynowy ptaszek Jesień ptaszek bursztynowy przejrzysty z gałązki na gałązkę nosi kroplę złota. Jesień ptaszek rubinowy świetlisty z gałązki na gałązkę nosi kroplę krwi. Jesień ptaszek lazurowy umiera z gałązki na gałązkę kropla deszczu spada.

Dziękuję! Dziękuję za obecność Twą i wsparcie Dziękuję za słowa otuchy! Dziękuję, że mówisz mi zawsze otwarcie, Gdy popełniam błędne ruchy! Dziękuję, że jesteś zawsze pod ręką. Wiesz - kiedy , co , dlaczego. Dziękuję za przysługę - małą czy wielką! Że wiesz kiedy dzieje się ze mną coś złego... Po prostu, że jesteś, wspierasz, pomagasz...