Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alllla

In vitro za czy przeciw?

Polecane posty

Gość nigdy w zyciu invitro
tżeba było o siebie dbac, to byście mogli miec dzieci, narkomani jedne

Gość Ja jestem facetem
niech robi co tylko będzie chciała, oby tylko była. Moze nawet sobie przespać te 9 mc-y, a ja jej będę kołysanki spiewał :)

Gość i jak odbierać
takim ludziom prawo do maluszka

Gość ol
zdecydowanie za in-vitro, my z mężem czekamy na dzidziusia już ze 2 lata, jestem po 1 inseminacji, biorę hormony i nadal nic, gdyby było mnie stać na to z miejsca nie zastanawiając się poszłabym na in- ps Boga w to nie mieszajmy

Gość ja niedługo tez się będę stara
ć mieć dzidziusia in vitro. Mam nadzieję, ze mi się uda.

Znowu o te pieniadze... a to ze za Twoje pieniadze jakies durnie limuzyny sobie kupuja lataja w delegacje robia bankiety ... itd to juz tak nie przeszkadza jak pomoc finansowa dla ludzi ktorzy proboja miec dzieci ?

Gość Łódż dr. Radwan
Żebyście widzieli twarz mojej Zony ,kiedy usłyszała ,że chyba JEST w ciąży ! Niestety to był fałszywy alarm ! :( Chciałbym jeszcze spróbować !

SZUbrawiec---> Limuzyny kupuja od dawna! A to bylby dodatkowy koszt ;) Nie bede mowila o pieniadzach i nie bede twierdzila, ze to bujda, ze pieniadze szczescia nie daja jak mi przestanie brakowac do pierwszego :P

Gość nie ma nic piękniejszego
od małego dzieciątka

ZA - i to zdecydowane ZA. Sama miałam wielkie problemy z zajściem w ciążę, wiem co to za ból. U mnie nie doszło do in vitro, ale gdybym nie zaszła w ciążę z pomocą innej metody na pewno bym się nie zastanawiała czy poddać się in vitro czy też nie. Argument pt: \"przecież jest w domach dziecka tyle dzieci, które czekają na adopcję itd.\" - do wszystkich wykrzykujących ten argument jako przeciw in vitro - macie ochotę - sami adoptujcie. Dowiadywałam się nieco w tej kwestii - to nie jest tak, że idzie się do domu dziecka - hop siup i już się ma dziecko - procedura adopcyjna podejrzewam niejednego z Was by wykończyła psychicznie. Po drugie - dzieci z domów dziecka niestety - nie z własnej winy - są obarczone pewnymi genami, które często wcześniej czy później się ujawniają - wiem to z własnych obserwacji, bo akurat znam kilka rodzin, które dzieci adoptowały. Więc jeśli macie ochotę brać odpowiedzialność za wychowanie już z góry skrzywionych dzieci - Wasza wola, ja takiej odpowiedzialności nie potrafiłabym przyjąć na własne sumienie. Poza tym in vitro to zabieg płatny w 100% przez pacjentów - więc państwo nic tu nikomu nie daje - dlatego też jestem zdania, że każdy ma prawo do podejmowania decyzji samemu, bo to jego życie. Adopcja dziecka a poczęcie i urodzenie własnego to jednak spora różnica i nie jest to według mnie egoizm w żadnym stopniu - jest to naturalna chęć poczęcia własnego dziecka, którą ma w sobie prawie każdy z nas. Ciekawe, czy Ci wszyscy, którzy tak krzyczą przeciw in vitro też by tak strasznie krzyczeli gdyby przyszło im stanąć oko w oko z problemem, z którym boryka się w dzisiejszych czasach nie jedna para, ciekawe czy polecielibyście tak wszyscy od razu do domów dziecka i adoptowali stamtąd dzieci, łatwo się mówi, jeśli nie wie się o czym się mówi......ech......LUDZIE.

Gość ol
widzę, że parę osób martwi się, że zrobią in-vitro refundowane. Ja nie mam nic przeciwko, aby choć częściowo był zwrot kosztów. A może wolicie te pieniądze ze składek podarować tym na górze, na pewno bardziej się ucieszą z nowego autka czy domu niż kobieta z silnym instynktem macierzyńskim, która nie może się doczekać, aż przytuli swój skarb do piersi. Albo jeszcze lepiej zwiększmy renty socjalne dla alkoholików, bo wódka idzie w górę, a ci biedacy nie będą mieli za co pić

Calamity Jane ... cos mi sie wydaje ze Ty jeszcze nie pracujesz pewnie na garnuszku u rodzicow ;-) o ich kiese dbasz ?

Gość ol
Ewa a co to za inna metoda? Jak ci się udało ?

ol---> Jest tyle rzeczy, na ktore potrzebna jest refundacja... Naprawde uwazam, ze in vitro nie jest priorytetem :( Chca odebrac dofinansowanie dla chorych na raka powyzej jakiegos tam wieku, czy dla palacych... To jest fair? (Zeby nie bylo - nie mam raka)

SZUbrawiec---> Ich jest moja, moja jest ich. Pracowalam za pieniadze. Teraz chwilowo (mam nadzieje, ze chwilowo) pracuje za darmo... Moim rodzicom tez sie nie przelewa, a tu wciaz koszta rosna 😭

Palacych... powinni podniesc cene fajek do 20 zl za paczke ;-) bicie po kieszeni to najlepszy odwyk dla palaczy... masa moich znajomych odlozyla papierosy wlasnie dlatego a nie kurujac sie pseudo specyfikami ...

Jestem jak najbardziej za. Papierosy moga drozej... Nie pale ;) Tylko, ze z tym rakiem to nie zawsze tak jest, ze palacz choruje na raka, a ten co prowadzi zdrowy tryb zycia nie. Wiekszosc zalezy od genow. I takie stawianie sprawy jest nie fair ;)

Gość mnie stać na in vitro
i współczuję wszystkim osobom, którzy na takie zapłodnienie nie moga sobie pozwolić, to prawda, noszenie dziecka w swoim brzuszku, rodzenie z meżem, karmienie piersią, itp. to są przezycia, których nie będzie dane przeżyć z dzieckiem z domu dziecka. To również prawda, że dzieci z dmou dziecka są często obciążone genetycznie i prawdą jest też to, że procedura adopcyjna trwa bardzo długo. Mój mąż sporo ode mnie starszy w związku z tym małego dziecka nie moglibyśmy adoptowac, a znowu na starsze dziecko, to ja jestem za młoda według tej Pani z którą rozmawiałam, więc niestety nawet z Domu Dziecka nie mogłabym wziąć dziecka. Nie rozumiem tych przepisów, bo wynika z nich, że dziecku będzie lepiej w Domu Dziecka niż u nas w rodzinie.

Co do politykow to sie nie zmieni chyba ze obetna im place zupelnie...bo 90% to swinie ktore szukaja koryta (bez obrazy dla swinek) Albo pod koniec kadencji urzadza audiotele... narod nie zadowolony to lincz i kara smierci dla wieprza ... zadowolony to nagrody) odrazu by sie pusto zrobilo.

Gość mnie stać na in vitro
poza tym w TV widzi się wiele małych dzieciatek w Domach Dziecka, a dzwoniąc i starając się o jakies okazuje się, że do każdego dziecka jest kolejka chętnych osób, które chcą je adoptować. Dziwne...

Gość W POLSCE JUŻ MNIE NIC NIE
DZIWI, TO WYJĄTKOWY KRAJ< GDZIE WSZYSTKO JEST NA ODWRÓT

Gość zazdroszczę CI
też przyszła mama, też bym tak chciała

ja byłam w moim rodzinnym domu dziecka - chciałam się zorientować w kwestii adopcji - tak w razie czego. Więc pani powiedziała mi, że w związku z tym, że jestem ZA MŁODA (tym razem nie zabrzmiało to jak komplement) procedura adopcyjna będzie trwała dłużej i będzie trudniejsza......wymogi jakie bym miała spełnić były ponad moje siły.....i możliwości finansowe......... . Dlatego też napisałam, że to nie takie hop siup z tą adopcją.