Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pazia

Pragnę dzidziusia-nie chce o tym myśleć

Polecane posty

witajcie w ten desczowy dzionek u mnie w trzebnicy padało troszke zapraszam 16.09.2007 na święto sadów do trzebnicy maryla będzie;]]hiihi mierzyłam teraz tempke sobie 37 ,5 żyłki na sutkach ale martwi mnie negatyw testu 4,09 2007 nie mam @ juz 6 dni sama niewiem czy za wcześnie test czy na bete iśc zgupiałam buziaczki******************

Gość anisik
Jestem jestem dziewczynki, własnie przed chwilką wróciłam i juz melduję. Z dzidzia wszystko ok , na 90 % jest to dziewczynka. Jestem bardzo szczęsliwa, bo marzyłam o dziewczynce, ale czułam ze to chłopak. Wszyscy zresztą tez tak obstawiali, a tu taka niespodzianka.Tylko mąz był odrobinę zawiedziony:) Ze mna troszkę gorzej, tzn mam za twardą macicę i muszę brać zastrzyki rozkurczające, nospe i odpoczywac dużo. W tej chwili jestem na urlopie, ale jeśli mi za 2 tygodnie nie przejdzie to będę musiała iśc na zwolnienie do końca. Mam nadzieję ze przejdzie. To tyle , najwazniejsze że z dzidzią ok, mi tam zastrzyki nie straszne. Pozdrawiam Was wszystkie, Surficiu, ja nadal trzymam kciuki. Tez czułam w kwietniu, że @ nadchodzi, ale to nie była @ :):)

Anisik, gratulacje. Widzę, że na topiku na razie babolki górą. A mąż musi sie przyzwyczaić. Zobaczysz z czasem będzie ukochana córeczka tatusia. Najważniejsze, że wszystko jest ok i jest zdrowa. A macie już imię czy dopiero się będziecie zastanawiać? Mam nadzieję, że na urlopie wypoczniesz i dolegliwość sama przejdzie. A jak nie to masz pełne prawo iść na zwolnienie i trochę poleniuchować - tak jak ja to teraz robię i wcale do pracy nie chce mi się iść. Martika według mnie na betę możesz iść, bo to jest już po dniach spodziewanej @. A swoją drogą trzymam za Ciebie kciuki tak jak i za Surficię.

też mi się tak zdaje że na bete czas!! mam żyłki na sutkach a wiecie kiedy są wyniki bety ile trzeba czekać pozdrawiam ;]buziaczki i dziękuje za kciuki N*A*D*Z*I*E*J*A

Gość anisik
Mamy kilka opcji, np Julia, Natalia albo Aleksandra. Ale jeszcze nie wybraliśmy, bo nastawiałam się na chłopca. A jeżeli chodzi o zwolnienie, to masz rację, ja tez już chetnie posiedziałabym sobie w domciu:) Mój szef też myśle, ze nie będzie zły , w końcu dziecko jest najważniejsze. Martiko nie doczytałam czegoś, za Ciebie tez trzymam kciuki. Bużka dla was:D:D:D

Martika..zycze powodzenia..moje piersi to zylki maja odkad zaczely bolec, czyli juz jakies 5 dni :( A wogole tak dziwnie posinialy i sa jak kamienie..ale to i tak jak dla mnie nie oznaka ciazy..tylko wstretnej @. :( Anisik, gratuluje coreczki , ale fajnie. Moj bylby przeszczesliwy, bo chce corke :D Fajnie wam.....:) I ladne imiona.... Paula 😘

hej Surfitko, dopóki nie masz @ to ja trzymam kciuki :) wytrzymałaś tyle to do poniedziałku też dasz radę :) Anisik, gratuluję córeczki, ale jeśli to 90 % to szanse na synka małe bo małe ale są; wiadomo jak to niekiedy bywa na usg :P Martt gratuluję owu, do dzieła. Mnie tez wczoraj bolały jajniczki, że nie mogłam siedzieć, a dzis już nic. Justynko 🌻 Dianko, pięknie napisałaś. Życzę waszej wspaniałej rodzince wszystkiego co najlepsze 👄 dla Dawidka. Pozdrówki dla wszystkich dziewczynek.

a Ty Martiko leć jutro na bete rano, to może po południu juz beda wyniki. Przynajmniej u nas w prywatnym laboratorium tak jest. 🖐️

Dianko Dziekuje za zdjęcia Dawidek śliczny - ale musisz byc szczęsliwa mając go przy piersi Gratuluje , Bardzo ładnie dzisiaj napisłas do nas. A ja w końcu doczekałam się cholernej @ więc poprawiam tabelkę Tabelka nr 1 Pazia/Warszawa...........26.............21.............. ...ok 17.09.07 Trinity /k.Łowicza.........30.............21................ok.26.09 .07 Lenka/Ostrołęka...........28.............12............. ......20.08.07 sysia111/k.Ostrowa wlkp.26.............37....................14.07.07 Surfitka/ Kraków...........27.............32....................09.09 .07 karolcia_26...................27 ...........16 ....................18.09.07 Eliza333/Kraków............30.............11............ .....ok.05.10.07 Marta 24/USA................24..............4....................2 6.09.07 voltare/k.Opola.............30.............63........... ......ok.10.09.07 Justynka24....................24.............24......... . .......ok.01.10.07 jadira/Kraków...............34..............10.......... . .....ok.22.09.07 Katia100/Gliwice............23..............8........... .......ok.13.09.07 Martika-2327/cz-wa.......23............................. .......30.09.07 Martt/Głogów ..............26...............2.....................19.09.0 7 Tabelka nr 2 zaciażone NICK/ Skąd...............Wiek........tydzień ciąży.........termin porodu Diana24/Olsztyn..........25............37............... .......07.09.2007 Justyna/Londyn...........26............35............... .......03.10.2007 Paula76/Olsztyn...........31............30.............. .......27.10.2007 anisik/Wrocław............28............25............. .......22.12.2007 (lub 26.12.2007) Martynia/Legnica..........26............20.............. .......30.01.2008 akasia/ZielonaGóra........26.............9............. .........03.04.2008 kukusia .......................25.............6..................... .12.04.2008 destination25/białystok......25.........6............... ........17.04.2008

a ja Wam poprawiam ogólnie tabelkę: Tabelka nr 1 Pazia/Warszawa...........26.............21.............. ...ok 17.09.07 Trinity /k.Łowicza.........30.............21................ok.26.09 .07 Lenka/Ostrołęka...........28.............12............. ......20.08.07 sysia111/k.Ostrowa wlkp.26.............37....................14.07.07 Surfitka/ Kraków...........27.............32....................09.09 .07 karolcia_26...................27 ...........16 ....................18.09.07 Eliza333/Kraków............30.............11............ .....ok.05.10.07 Marta 24/USA................24..............4....................2 6.09.07 voltare/k.Opola.............30.............63........... ......ok.10.09.07 Justynka24....................24.............24......... . .......ok.01.10.07 jadira/Kraków...............34..............10.......... . .....ok.22.09.07 Katia100/Gliwice............23..............8........... .......ok.13.09.07 Martika-2327/cz-wa.......23............................. .......30.09.07 Martt/Głogów ..............26...............2.....................19.09.0 7 Tabelka nr 2 zaciażone NICK/ Skąd...............Wiek........tydzień ciąży.........termin porodu Justyna/Londyn...........26............35............... .......03.10.2007 Paula76/Olsztyn...........31............30.............. .......27.10.2007 anisik/Wrocław............28............25............. .......22.12.2007 (lub 26.12.2007) Martynia/Legnica..........26............20.............. .......30.01.2008 akasia/ZielonaGóra........26.............9............. .........03.04.2008 kukusia .......................25.............6..................... .12.04.2008 destination25/białystok......25.........6............... ........17.04.2008 Tabelka nr 3 Dzieciaczki urodzone NICK/ Skąd...............Płeć........Imię.......................Data ur. Diana24/Olsztyn...... syn........Dawid.....................31.08.2007 Co wy na to? Jak się nie spodoba, albo tak nie chcecie - wyrzućcie. Pozdrawiam, czekam na kolejne wnuczki:):):)

Bardzo ładnie to omego zrobiłaś. Ja poprawie troszkę tabelkę. Od soboty będzie 33 tc więc już poprawię troszkę na wyrost. Justyna M na tym topiku coś sie ostatnio nie odzywa. Omego a następny będzie wnuczuś Adrianek. Tabelka nr 1 Pazia/Warszawa...........26.............21.............. ...ok 17.09.07 Trinity /k.Łowicza.........30.............21................ok.26.09 .07 Lenka/Ostrołęka...........28.............12............. ......20.08.07 sysia111/k.Ostrowa wlkp.26.............37....................14.07.07 Surfitka/ Kraków...........27.............32....................09.09 .07 karolcia_26...................27 ...........16 ....................18.09.07 Eliza333/Kraków............30.............11............ .....ok.05.10.07 Marta 24/USA................24..............4....................2 6.09.07 voltare/k.Opola.............30.............63........... ......ok.10.09.07 Justynka24....................24.............24......... . .......ok.01.10.07 jadira/Kraków...............34..............10.......... . .....ok.22.09.07 Katia100/Gliwice............23..............8........... .......ok.13.09.07 Martika-2327/cz-wa.......23............................. .......30.09.07 Martt/Głogów ..............26...............2.....................19.09.0 7 Tabelka nr 2 zaciążone NICK/ Skąd...............Wiek........tydzień ciąży.........termin porodu Justyna/Londyn...........26............35............... .......03.10.2007 Paula76/Olsztyn...........31............32.............. .......27.10.2007 anisik/Wrocław............28............25............. .......22.12.2007 (lub 26.12.2007) Martynia/Legnica..........26............20.............. .......30.01.2008 akasia/ZielonaGóra........26.............9............. .........03.04.2008 kukusia .......................25.............6..................... .12.04.2008 destination25/białystok......25.........6............... ........17.04.2008 Tabelka nr 3 Dzieciaczki urodzone NICK/ Skąd...............Płeć........Imię.......................Da ta ur. Diana24/Olsztyn...... syn........Dawid.....................31.08.2007 👄🌼 usta] 🌼 dla Was wszystkich z powyższych tabelek no i dla Omegi

No i kurde źle zrobiłam, jeszcze raz Tabelka nr 1 Pazia/Warszawa...........26.............21.............. ...ok 17.09.07 Trinity /k.Łowicza.........30.............21................ok.26.09 .07 Lenka/Ostrołęka...........28.............12............. ......20.08.07 sysia111/k.Ostrowa wlkp.26.............37....................14.07.07 Surfitka/ Kraków...........27.............32....................09.09 .07 karolcia_26...................27 ...........16 ....................18.09.07 Eliza333/Kraków............30.............11............ .....ok.05.10.07 Marta 24/USA................24..............4....................2 6.09.07 voltare/k.Opola.............30.............63........... ......ok.10.09.07 Justynka24....................24.............24......... . .......ok.01.10.07 jadira/Kraków...............34..............10.......... . .....ok.22.09.07 Katia100/Gliwice............23..............8........... .......ok.13.09.07 Martika-2327/cz-wa.......23............................. .......30.09.07 Martt/Głogów ..............26...............2.....................19.09.0 7 Tabelka nr 2 zaciążone NICK/ Skąd...............Wiek........tydzień ciąży.........termin porodu Justyna/Londyn...........26............35............... .......03.10.2007 Paula76/Olsztyn...........31............33.............. .......27.10.2007 anisik/Wrocław............28............25............. .......22.12.2007 (lub 26.12.2007) Martynia/Legnica..........26............20.............. .......30.01.2008 akasia/ZielonaGóra........26.............9............. .........03.04.2008 kukusia .......................25.............6..................... .12.04.2008 destination25/białystok......25.........6............... ........17.04.2008 Tabelka nr 3 Dzieciaczki urodzone NICK/ Skąd...............Płeć........Imię.......................Da ta ur. Diana24/Olsztyn...... syn........Dawid.....................31.08.2007

Gość betty-83
Witam wszystkie kobietki!Mam pytanko odnośnie mierzenia temp,.czy temp. mierzona po stosunku jest zbliżona do temp.mierzonej przed stosunkiem?moje temp to 27 sierp-36.6 , 28 sierp-36.0 , 29 sierp-36.4 ,30 sierp-36.4 , 31 sierp-36.0 , (1,2,3 września nie mierzyłam) 4 wrze-36.9 , 5 wrze-36.4, 6 wrze-37.1 , 7 wrze-37.1.miesiączkę ostatnią miałam 17 sierpnia, cykle od 3 miesięcy 28 dniowe.(dodaje że 2 miesiąc biore clostilbyget {brak jajeczkowania} od 5 do 10 dnia cyklu po 1 tabl dziennie i 11 dnia dużo stosunków(raz dziennie,czasami 2)wiem że temperature powinnam zacząć mierzyć wcześniej ,ale nie bardzo wiedziałam na czym to polega.A czy te skoki temp. są normalne?Nie liczę na pozytywny wynik testu,choć nie ukrywam że byśmy chcieli,ale poco kolejny miesiąc się nakręcać.)Z góry serdecznie dziękuje za pomoc!

Witajcie dziewczynki ... Surfitko dopóki nie ma @ trzymam kciuki za Ciebie - zawsze może tak byc ze test był za wcześnie zrobiony! Ansiczku - super - następna dziewuszka na naszym topiku - na razie babolki górą ... życze ci by malutka ładnie rosła , żeby Tobie zdrowie dopisywało i dobre samopoczucie! Dianeczko - jak czytałam to co napisałaś - to aż cos za gardło ścisneło i z oczu popłyneły łezki - jesteście super rodzinką - Wasz Dawidek Slicznym małym okruszkiem - życze zdrowia dla Ciebie i maleństwa oraz siły tatusiowi by pomagał i wspierał Cie we wszystkim ! ❤️ Martika 1983 życzę pozytywnej bety .... Martt - do dzieła - zalewajcie forme - póki czas ;) Omego 🌻 super pomysł z tą poprawą tabelki - przecież Dawidek jest juz na świecie a nie w brzuszku mamusi! Martyniu - miałas sie odezwać po usg w trójwymiarze - czekamy na wieści o maleńkiej Leneczce ! Pozdrwaiam wszystkie ciężaróweczki : Paulę , Justynke M. , Ansika, Martynię , Kukusie , Akasię i Destination - ktora troszke ostatnio zamilkła ! Przesyłam buziaki dla wszystkich starających się i oczekujacych na pozytywny wynik!

Hej dziewczynki, Chyba sobie przeziębiłam pęcherz, tak u nas zimno :(( W ogóle jakoś tak się dziwnie czuję ostatnio. Pogoda jest beee. U was też tak zimno ? Później się jeszcze odezwę/Trzymajcie się :* Papa

Hej babolki !!!! Ja dopiero wstałam , bo dzis mam wolne w pracy. Pogoda tak do bani , zę w sumie wcale mi się nie chciało wstać !!!!!. Widze , że dziś znowu pustki tutaj - gdzie jesteści e dziewczynki ???? Voltare , Jadira , Akasia , Kukusia i reszta...?????!!!! Dianko - to piekne co opisałaś. Boże , żeby jak najszybciej nas to też spotkało !!! Całusy dla Ciebie i dla Dawidka oczywiście - trzymajcie sie cieplutko !!!!. Tryni , Martt - dobrze Wy zawsze jesteście tu :-) !!! Jadiro - a kiedy ślub??? , pierścionek juz jest !! :-) :-) , a jak tam tata się czuje ??? Anisik - gratuluję curci , faktycznie dziewczynki górą - ale to dobrze , bedzie nas tu więcej !! :-) :-) Surfitka - ja nadal trzymam kciuki i nie chcę słyszeć żadnej złej wiadomości !!!! :-) :-) Buziaczki dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

witam, ja dziś ide później do pracy, więc teraz was odwiedzam :D ale szybko minął ten tydzień, już jutro sobota :) Martt, nie ma co lekceważyć zapalenia, może idź do lekarza, a narazie to pij sok żurawinowy i wode niegazowaną. Justynko, fajnie że dziś wolne, będziesz mieć przedłużony weekend.:) Trini, co to będzie jak na 2 tygodnie nas opuścisz. Mam nadzieję ze nam szybko zleci (tobie nie) i zanim sie obejrzymy, już będziesz się witać :) fajnie ze z takiej szarej, mokrej rzeczywistości pojedziecie tam gdzie słonko i ciepełko :D Betty - temp mierzy sie codziennie rano o tej samej porze, przed wstaniem z łóżka, a nie w ciągu dnia. Spadam się szykować 🖐️

Gość betty-83
wiem ze z rana o stalej poze ale moj maz pracuje na same nocki i musimy kozystac poki dziecko spi ale przez 3 ostatnie dni temp mierzylam po stosunku i wychodzi inna,dlatego moje pytanie,przepraszam za pismo ale tak mi sie lepiej pisze i szybciej

Juz sie odzywamTriity:) Wszytsko jest w porządku jednak większosc usg miałąm robione w 2D bo mam łożysko umiejscowione z przodu i jak lekarz robił 3D to zasłaniała ono maleńksą. Robił pomiary kazdej kości sprawdzał narzady, pozniej ruszał mi brzuchem zeby sie zaczeła ruszac to najpierw zakrywła główkę rączkiami potem zaczeła ssać palec a na końcu obróciła głowe i się na nas patrzyła. LEkarz się smiał ze czasem tak się zdarza ze dziecko patrzy takjakby na rodziców. Super sprawa nie zapomne tego spojrzenia dopóki nie zobacze jej już na żywo): Życzę wsyztskim zaciazonym i wkrótce zaciązonym takiego widoku i trzymam za wszystkie kciuki 🌻

Martyniu, napewno wspaniałe uczucie, pozazdrościć. Dobrze że wszystko OK. Pozdrawiam 👄 ja już wychodze, do wieczorka 🖐️

hejka bete pójde zrobic w pon jak nie przyjdize@ ale jutro chce jescze tescik zrobic tak dla siebie;]mam nadizeje ze ten nie wyjdzie na nie!!!tylko bedzie pozytyw brrrrr

Martika - to trzymamy kciuki !!!! Karolcia - jak tam w pracy ??? , napisz coś !!!! Kurcze tak niedawno farbowałam włosy i juz mi się spukała farba - nie znacie jakiś dobrych trwałych farb????

Czesc dziewczyny!!! Ale ta pogoda dobijajaca:( martika1983-to trzymam kciuki niech tescik wyjdzie pozytywnie:) martyn-iu-ciesze się ,że z maluszkiem wszystko dobrze,to musi byc super jak maluszek patrzy na nas z wnętrza ciebie,ja jak byłam w ciąży to niestety niebyło 3D usg,wszystko było strasznie nie wyrazne.A jak masz przodujące łożysko to cesarka cie czeka,przynajmniej się nie namęczysz,ja rodziłam 16 godz.i nieżycze tego nikomu.Trzymam kciuki za ciebie i dzidzie.🌻 karolcia-napisz jak tam w pracy?? betty-ja niestety nic nie moge doradzić jeśli chodzi o pomiar temperatury. justynka24-jeszccze niemamy wszystkich papierów jak cos już będzie wiadomo to oczywiscie wam napisze,mysle ,ze pod koniec przyszłego tygodnia załatwimy wszystko.Tata już w domku,czuje sie dobrze,ale to oko po tym zapaleniu nigdy już nie wróci do normy.Dziekuje za pamieć. anisik-gratuluje córci,ja tak bardzi chciała bym mieć dziewczynke.Pozdrawiam was goraco🌻 dianeczko-🌻❤️ surfitko-🌻 omega-super pomysl z tą tabelka:) eliza333-przykro mi ,że przyjechała@:( matt-to do pracy trzymam kciuki by sie fasoleczka zawiazała Pozdrawiam wszystkie zaciązone kolezanki i wszystkie starajace których nie wymieniłam ,śle goracego👄

I naprawde się pochorowałam. Zwolniłam się z pracy do domu :( Pęcherz boli orktunie :( Napiszę może coś do was wieczorem. Jak znajdę siły. papatki

Gość katia100
Hello laseczki:) ja was czytam codziennie prawie i caly czas o was pamietam:) dalalm na luz ale niez powodu tego ze moze sie wlasnie uda bardziej.... niestety. ktoregos dnia lezalam z pieskiem w lozku... no i tak mysle ze jeszcze nie czas sytuacja zmieszkaniem dalej niewyjasniona:(... mamy jescze pare dlugow do splacenia heheh... no i tak myslam o tych naszych nieudanych starankach..... i powiem wam sczzerze jak to w ogole bylo.... zawsze uwazalismy prezerwatywy itd i w pazdzirniku podczas jednej "akcji":) pekla nam gumka wpadlam w panike plakalam pol nocy bo mysllam ze napewno bede w ciazy.. a dopiero co studia skonczylam zaczelam prace itd... noale potem na spokojnie pomysllam i zapragnelam dzidziusia.. o Dawidzie niewspomne on od oczatku naszej znajomosci mowil ze bede jego zona i urodze mu dzidziusia i chcial wsyztsko chocby zaraz.. hehe no ale niewyszlo potem pogadalismy i stwierdzilsimy ze odtsawiamu zabezoieczenia i dzialamy raz drugi niewyszlo i potem chyba tzn gtak teraz jak na to patrze czekalam na @, usilnie dazylam do celu sexik coodziennie nozki do gory itd bardziej z pytaniem czyy uda sie czy nie pod katem czy wsyztsko jest w pozadku neiwiem czy rozumiecie oco mic hodzi:) a potem tzn teraz powiedzialm sobie dosc mam tylko nerwy przez to ... dawid tez byl tym zmeczony teraz sie kochamy raz na miesiac hcyba heheh... mamy przesyd..:P za to jezdzimy na wycieczki ogladamy w lozku filmy... czuje ze ostatnio stalismy sie partnerami, przyjaciolmi nie tylko kochankami:) ale sie rozpisalam hehehehe Sorki ze was zanudzam:( justynka 24- co do pieska to kupiony z pudelka ale babka nam sczzerze powiedzial ze to amstafek z bokserkiem pomieszany..ale jest sliczna wiec mi tam niezalezy na rasowym:) ale psotnica straszna:) najlepiej jest jak spi hehe wtedy bym ja cala wycalowala:) a co do dobrych farb.. jesli farbujesz sama w domku to polecam Loreal lub z tanszych Garnier ten z miodem, co do fryzjera ja chodze do LoveLook to jest siec salonow na cala polske maja super farby i niedrogo:) ale neiwiem czy gdzies u ciebie jest... Pozdrawiam i mocno caluje:* 👄 🌼

Matt-kochana to sie bidulko kuruj,ciepły kocyk i cherbatka,i zaraz będzie lepiej:) katia100-miło ,że piszesz.U nas rozpoczęcie staranek zaczely sie bardzo podobnie jak u ciebie z tym ,że ja nie przestaje walki ze wzgledu na wiek,choć ostatni cykl był bez leków,u lekarza też niebyłam i sama szczerze niewiem co dalej robić no i brak pieniazków też wchodzi w gre.Może jak masz zdjęcie swojego pupilka to nam wyslesz i swoje też.Pozdrawiam cie cieplutko ...co do farb mnie loreal zmywa się po 5,6 myciach , ale cenie sobie garniera jest bez amoniaku dobrze sie trzyma i nie niszczy włosów.