ski 0 Napisano Styczeń 21, 2007 hmmmmmmm dziwne jak sie rodzice.... udostepnią:P to sie wypytam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
skaa 0 Napisano Styczeń 21, 2007 Jesli 1700/1800 zl koszuje w bielsku metalowy to DUZO taniej byloby pofatygowac sie do krakowa bo tutaj metalowy kosztuje 1000zl u specjalisty 2 stopnia (jak ktos bedzie chcial podam namiary). Wiec roznica jest 1600 zl co wystarczyloby ci na 32 miesiace wizyc ( 50 zl wizyta). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ski 0 Napisano Styczeń 21, 2007 jutro wizyta, może jej nie chodziło o metalowy? nie wiem byłam przy całej rozmowie i nicc nie było mówione o rodzająu, a wtedy rodzice i ja byliśmy zieloni zobacze jutro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Styczeń 21, 2007 1000 zł metal? A teraz usłyszalam (przeczytałam) najniższą cenę jaką słyszałam o metalowym aparacie :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Styczeń 21, 2007 Ski, czemu nie spytałaś, nie czaję... Przecież to ważne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
skaa 0 Napisano Styczeń 21, 2007 Tak, 1000 zl za metalowy i 1700 ( to juz chyba normalna cena) za porcelanowy. I powiem wam ze jestem niesamowicie zadowolona z jakosci \"uslug\" pani doktor bo jest to prawdziwa specjalistka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ski 0 Napisano Styczeń 21, 2007 ale to było przed wejściem na forum, nic nie wiedzieliśmy o aparatach, kurde, żeście mnei teraz postraszyli, jak rodzice się obudzą to dopytam, jak nie bedą wiedzieć to \"pomendze\" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Styczeń 21, 2007 skaa, masz rację 1700 zł. to już porcelana i kryształ. Niekiedy porcelana jest tańsza... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Styczeń 21, 2007 ski, no to najwyraźniej o rodzaju aparatu dowiesz się jutro podczas wizyty :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
skaa 0 Napisano Styczeń 21, 2007 slyszalam o cenie 1200 zl za dolny w poznaniu ( porcelana) - ale moze to byla jakas promocja, choc przyznam ze faktycznie, dolne sie nieco roznia od gornych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MalutkaMałaJa 0 Napisano Styczeń 21, 2007 Ski, nie straszymy Cię :), dziwimy się tylko, że tak drogo. Ja szukalam wiadomości o aparatach od sierpnia, chciałam się wcześniej jak najwięcej dowiedzieć. No i cały czas się dowiaduję :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ski 0 Napisano Styczeń 21, 2007 już nie opłaca mi się dzwonićj jutro rano, bo popołudniu idedo nije więc wiecie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ski 0 Napisano Styczeń 21, 2007 http://firmy.pkt.pl/firma/trokowska_j__gabinet_ortodontyczny_YmJ5MDdfMzQ0Nl9MZWthcnplIC0gb3J0b2RvbmNpX19iYXNl.html tu zakładam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
skaa 0 Napisano Styczeń 21, 2007 ski, pogadaj z rodzicami, bo jesli to metal ( a pewnie tak jest bo nie proponuja z gory porcelany, choc orto moze byc naciagaczka i zalozyc odrazu porcelane, ktorej ty mozesz nie chciec, moze cie nie stac) to nie oplaca sie zakladac akurat u niej. Dobry orto zarabia glownie na wizytach, i to nie na ich cenie ale ilosci pacjentow. Wizyta za 100 zl co 3 tygodnie to tez nie jest malo. A uprzedzam, ze sa i takie ceny u co poniektorych. Warto sie rozejrzec, wbrac najlepsza opcje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ski 0 Napisano Styczeń 21, 2007 u niej zakładala już znajoma więc raczej naciągaczka nie. Nie wiem zobacze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malutka22 0 Napisano Styczeń 21, 2007 no witam wszystkich :) MalutkaMałaJa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malutka22 0 Napisano Styczeń 21, 2007 no witam wszystkich :) MalutkaMałaJa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Styczeń 21, 2007 Dzień dobry malutka22 :P Raczej dobry wieczór ;) Jak się spało? :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malutka22 0 Napisano Styczeń 21, 2007 jeju cos mi sie jebie net....moze teraz bedzie dobrze : Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Styczeń 21, 2007 Zacięła się :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MalutkaMałaJa 0 Napisano Styczeń 21, 2007 Hej, Malutka22 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malutka22 0 Napisano Styczeń 21, 2007 spało sie dobrze, ale już zmykam szybko bo mam nauke niestety :( takze zagladne pozniej.. bardzo mi sie skrót wymyślony bodajże przez ski??? - MMJ :) i jesli mozna bede go używać, bo żeś se Malutka wymyśliła długiego pseudonimka :P otóz...ja jestem z Krakowa!!! jak sie nazywa Twoja otro? może jakaś dobra i ...nie droga? :) jesli tak to warto by sie do niej przejśc. kamyk22, eeeeeeeeno widze, że czarna jesteś, a ja Cie szukałam pamaranczowej:). no ale nic.. lepiej sie zabezpieczyc :P no powiem Ci, ze ja bym nie chciala wyrywac zebów bo juz mialalm kilka wyrwanych i nie wiem dlaczego ale również mam tak jak Ty- wyglądam groznie hehehehe. bo moje usta są takie....takie...jakbym była zła.(???????????? ) poza tym nie mam na górnej szczece zebów pokrzywionych tylko te cztery pierwsze wysuniete do przodu(dlatego pewnie usta sie tak dziwnie układają jakbym była zła...) no i boje sie tego co mi powie otro:( czy jest tutaj ktoś (osoba z aparatem)ktora ma taką wade jak kamyk i ja?????????? napiszcie prosze, czy konieczne bylo wyrwanie zebów? czy nie da sie tego inaczej zrobic? Rromku gdzie jestes??????????????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ski 0 Napisano Styczeń 21, 2007 witaj:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malutka22 0 Napisano Styczeń 21, 2007 noooooooooo wreszcie sie wysłało... buziaki dla wszystkich, zajrze potem:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ski 0 Napisano Styczeń 21, 2007 a ty Malutka22 gdzie chodzisz do orto? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MalutkaMałaJa 0 Napisano Styczeń 21, 2007 Jasne, możesz pisać MMJ (ten mój nick wymyśliałam już dawno i nie wiem skąd go wzięłam). Link do Pani orto: http://www.stom3.com/glowna_kra.html Tylko nie wiem czy czegoś nie namieszałam. Bo Ona chyba jeszcze przyjmuje niedaleko mojej miejscowości. W takim razie byłaby w trzech miejscach :). U mnie przyjmuje w dwie soboty miesiąca. Bardzo sympatyczna młoda orto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamyk22 0 Napisano Styczeń 21, 2007 Malutka22 chyba złe z nas dziewczyny :P Ja wyrywanie biore pod uwagę - na gorze mam wszystkie wiec jakos przebolalabym strate ale na dole nie ma mowy o wyrywaniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Styczeń 21, 2007 U mnie koszty sa takie: metal dół i góra po 1400zł, a przezroczysty dół 1500 a góra 1600, wiec chyba nie jest najdrozej:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Styczeń 21, 2007 aparatka-, no to rzeczywiście różnica między kosmetycznym a metalowym jast baaardzo mała. Pisząc przezroczysty... masz na myśli kryształ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Styczeń 21, 2007 Oj Kamyczek z tym wyrywaniem to nie dobrze, miałam iśc w srode i sie przeziebiłam z nosa leci i kicham, to chyba nie wyrwa:-(, juz ze stresu sie wykończe jak tak bedzie trzeba przekładać:-( Ciekawe jak sie czuje Suneshine i jej dolegliwości, o i gdzie sie podziewa Dora:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach