Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

natka26

OSTATNI MIESIĄC CIĄŻY-KTO CZEKA ZE MNĄ?

Polecane posty

Czesc :-) natka nie przejmuj sie zlym nastrojem wszystkie wiemy ze to normalne Ja w niedziele pojechalam do rodzicow i wystarczyl jeden glupi tekst zebym zaczela plakac przy stole jak male dziecko:-) wczoraj jak o tym pomyslalam to smiac mi sie chcialo jaka jestem.......... Ja od ginka wrocilam pozno bo bylam umowiona do piero na 20 Wszystko dobrze Przepisal mi jakies tabletki na rozluznienie macicy bo brzuch twardy ze hej Wczoraj na wlasne oczy widzialam \"optaszka\" mojego synka wiec bedzie chlopak ktory juz wazy 2kg a do 1.01 jeszcze troszke zostalo;-) Oczywiscie w poczekalni kobiety opowiadaly o swoich porodach oczywiscie z tej najgorszej stony az strach sluchac Ja jednak wierze ze bede miec super lekki i szybki porod Tak bede sie nastawiac:-) Jak dzisiaj nastroj? u mnie dobry ale to sie w ciagu sekundy moze zmienic :-)Caluje pa pa

Witam!!! U mnie też nastrój zmienny jak pogoda : jeden dzień wyciszenia i spokoju na przemian z dniem płaczliwym i nerwowym. Przysiegam że do głowy dostane. A teraz to juz w ogóle nie czuje żebym miała rodzić, ale torba już całkowicie spakowana :] Nie chce Cie straszyć aAa ale chyba urodzisz niezłe słoniątko :]

Hejka:-) nie wiem z kad sie wzielo takie duze dziecko U mnie w rodzinie same kruszynki maz tez byl malutki;-) Wiesz natka ja juz swoimi nastrojami doprowadzam wszystkich do szalu rowniez siebie:-) Juz nic nie potrafie powiedziec nie klucac sie ze wszystkimi do okola ale najlepsze jest to ze wydaje mi sie ze oni maja do mnie pretensje Caly czas jestem naburmuszona Moze nie doprowadze mojego meza do szalu narazie jest bardzo cierpliwy za co go podziwiam Gdzie sa wszystkie dziewczyny Chyba nie poszly rodzic?;-) Pozdrawiam

czesc dziewczyny ... miałam awarię kompa, ale juz jest ok wczoraj byłam u lekarza ... mam ustalony termin cesarki .. na św. Mikołaja :-))) ... mam sie zglosic do szpitala dzien przed ..no chyba, że samo mnie wczesniej zlapie

No cześć dziąszki!!!Już jestem! Mój kompuś też był u informatyka. Nie martw sie aAa ja sie jeszcze trzymam, chociaz coraz ciężej... Mam taki silny napór na krocze, że czasem mi sie wydaje że już mi główka wychodzi. No i skórcze są coraz silniejsze, bolą i strasznie ciągną. Mała sie już tak przeciąga jakby chciała sie całkiem wyprostowac a tu nie ma gdzie. A ostatni tydz i poczwarka chyba rzeczywiście poszły juz rodzić bo coś ich długo nie ma...trudno zostaniemy same... Veronika ja mam nadzieje, że na Mikołajki też już będe mamą ostatecznie. Bo tak wg miesiaczki to mam termin już na niedziele, ale to raczej mało prawdopodobne...chociaż brzuch mam już strasznie nisko i wszystko pod nim takie obrzęknięte... Jutro ide do lekarza wiec sie okaże ile jeszcze musze czekać.

Gość aneta25
cześć dziewczyny ja jestem w 29 tygodniu ciazy, termin mam na 30 stycznia i dzisiaj mam wielkiego doła i boje się czyurodze zdroergo bobasa

Czesc dziewczynki:-)Veronika mialabys sliczny prezent na mikolaja:-) Natka jak jutro wrocisz od lekarza to napisz co i jak Moj ginek przepisal mi jakies tabletki na rozluznienie macicy ale jakos nie wiele daja Mam bardzo mala dawke moze dlatego Anetko to normalne ze sie zastanawiasz czy dzidzius bedzie zdrowy Ja tez mam czasem takie mysli ale napewno bedziemy mialy sliczne zdrowe dzieciaczki wiec glowka do gory Ja tak dzisiaj namieszalam z jedzeniem ze az sie boje Mam nadzieje ze moj zoladek to jakos wytrzyma pozdrawiam was goraco Do jutra:-)

Witamy Anetko! Ja mam od poczatku ciąży takie doły-nie martw sie!Ponoć to normalne! Ja już ledwo chodze-dzisiaj naprawde jest nieciekawie.Mam wrażenie że zaraz zaczną mi sie bóle parte tak sie mała ciśnie w dół.Mój mąż panikuje na samą myśl a do tego synek mi sie rozchorował-wszystko do kupy! mam nadzieje, że noc bedzie spokojna-jutro sie odezwe!Dobrej nocy!

Oj widze, że tu puściutko! Byłam u lekarza!Wszystko ok-mam jeszcze czas do konca miesiąca.Rozwarcie na palec, ale zgodnie z moimi odczuciami główka strasznie pcha sie już na dół.Naprawde ledwo chodze-mam nadzieje, że dam jakoś rade wytrzymać te 2 tygodnie.Dziś koniec 38 tygodnia!!!A mnie znowu katar łapie :[

Czesc:-) Natka bardzo sie ciesze ze wszysto ok a dwa tygodnie zleca tak szybko ze nawet sie nie obejrzysz Moj maly tez tez pcha sie dol Rozwarcia jeszcze nie mam ale czuje bo mi czasem przeszkadza w chodzeniu albo siedzeniu Jutro moj maz ma urodzinki wiec musze cos przygotowac na impreze uciekam wiec do kuchni cos zrobic zeby jutro miec mniej Caluski Milego wieczoru:-)

Kurcze nic tu sie nie dzieje/Cicho sza?... Ja zaliczyłam dziś nieprzespaną nocke-mój syn miał gorączke i nie umiałam jej niczym zbić-masakra!Daj Boziu dziś sie wyspać bo padne na twarz ze zmęczenia i nerwicy...A myślałam że przed porodem sobie odpoczne za wszystkie czasy... W nocy łapią mnie częste i bolesne skurcze-robi sie nerwowo~! dziewczyny gdzie żeście sie wszystkie podziały???!!!Co ja mam sama ze sobą gadać????

JA też jestem lekko zdychająca. Wczoraj poszlismy na kolację,nie jadłam nic ciezkostrawnego, a w nocy myslalam ze umrę.... Na zbicie goraczki naljepsza jest pyralgina. Co prawda na ulotce jest napisane, żeby uzywac powyzej 12 tego roku zycia, ale kiedys lekarka mi powiedziała, zeby zamiast faszerowac dziecko jakimis apapami, ibupromami itp dac pół czopka pyralginy. Potem jak moj syn byl w szpitalu z powodu wirusa rota ordynator potwierdzila tą opinię.

U nas juz lepiej!Noc minęła spokojnie :] Ale oczywiście mam poraz tysięczny katar.A w nocy męczą mnie silne bóle podbrzusza, jak przy miesiączce takie tępe, promieniujące na krzyż, krocze i kości udowe i skurcze a w dzień wszystko słabnie. Nie wiem o co chodzi.

Czesc dziewczynki:-) Ja wczoraj mialam rodzinna impreze- urodziny meza Jak wszyscy poszli to bylam taka zmeczona ze szkoda gadac Nogi spuchniete kręgosłup tak mnie bolal ze w nocy nawet do lazienki wstac nie moglam Dziwi mnie to bo przez caly dzien czulam sie bosko moglam gory przenosic Dzisiaj jestem jak flak nic mi sie nie chce A wam jak mija niedziela? fajna pogoda moze maly spacerek?:-)pozdrawiam:-)

No i nie bylam na spacerku Bylam u rodzicow:-) Natka juz niedlugo masz termin ale bym chciala byc na twoim miejscu Ostatnie tygodnie strasznie sie dluza:-( i jest coraz ciezej Ide spac bo zaczynam przynudzac;-)Do jutra

Gość Kinga21
Witajcie, dołanczam do was dziewczyny. Termin mam na 15 grudnia 2006 jestem w 35t.c. Pozdrawiam!

Ja sama nie wiem czy do Was doloczyc ;-) Mysle ze jestem slonica a to forum dla kobiet :) Ja juz 3 dni po terminie. Uwierzcie mi ze jak jest po czasie to ciezko. Ludzie pytaja czy juz urodzilam i co u mnie i kiedy urodze a tego nie wie nikt. Dzis mialam 40-sto minutowe KTG i usg w szpitalu. Wszystko w porzadku. Rozwarcie na pol cm, szyjka dluga i mieknie. Skurcze niebolesne ale czeste. Pozdrawiam

cześć dziewczyny! dziś troche późno sie pokazuje ale nie mogłam dostac sie do netu-cały czas jakieś problemy!!! Witam nowe panie!!! Megosia dołącz, dołącz!Wiem co czujesz pierwsze dziecko też rodziłam po terminie-13 dni.Takie czekanie jest najgorsze ale głowa do gory-urodzić sie musi, widac nie jego pora :] aAa nie martw sie niedługo bedziesz na moim miejscu-to nie do uniknięcia.Ja też odliczałam czas na wszelkie możliwe sposoby a teraz już spokojnie i cierpliwie czekam-już mi sie nie pali...chyba troche sie boje czy wszystko bedzie dobrze bo już nawet nie porodu... Spokojnej nocki!!!Do jutra!!!

No to posmece Wam tu ;-) Hej Veronika! Bede rodzic w Narutowiczu, moja dr tam pracuje a poaztym chodzilismy tam do przyszpitalnej Szkoly Rodzenia a teraz chodze co dwa dni tam na ktg. A Ty gdzie bedziesz rodzic?

Ja rodziłam 10 lat temu w Narutowiczu i tez tam chodziałam do szkoły rodzeni i również miałam tam swoja lekarkę. Byłam zadowolona. Teraz będe rodzić w Siemieradzkim. Na Mikołaja mam wyznaczony termin cesarki, no chyba ze młody będzie sie dobijała wczesniej :-)

Teraz w Narutowiczu remonty pelna para ida. Nowe skrzydlo jest calkiem calkiem tyle ze pokoi poporodowych malo. Echhh....juz bym chciala to miec za soba. A tu cisza.... pozdrawiam

Ja tez chciałabym mieć juz miec poród za sobą. Syna rodziałam siłami natury, teraz mam miec cesarkę. Nie jestem jakims fanem cesarek i mam troche pietra.

Czesc dziewczyny:-)witam nowe:-)fajnie ze cos sie dzieje i ktos rozmawia Megosia pewnie juz lada dzien urodzisz i bedziesz sie chwalic slicznym synkiem:-) Ja tez bede miec synka :-) Juz nie moge sie go doczekac Czesto probuje sobie wyobrazic jak bedzie wygladal i do kogo bedzie podobny:-) Boje sie jednak czy bedzie zdrowy:-( pewnie kazda z was ma czasem takie glupie mysli Ale sie nudze w domu a z drugiej strony nic mi sie nie chce Macie juz wszystko dla dziecka?? ja ciuszki i lozeczko zaraz po pierwszym robimy z mezem zakupy juz nie moge sie doczekac Najchetniej juz wstawilabym lozeczko ale wtedy to dopiero by sie dluzylo Ide cos zjesc narazie pa pa

My naturalnie mamy juz wszystko. Nawet torbe spakowana maz wozi w bagazniku, b mam co dwa dni ktg i moga mnie po nim kiedys zatrzymac na obserwacje a tak niechce lezec w szpitalu zanim urodze! Kolejne KTG jutro. Lozeczko aAa rozlozcie tak ze trzy tyg wczesniej jezeli macie nowe, zeby zniknal zapach lakieru i przeszlo domowym zapachem :-)

No cześć dziewczyny!!!No w końcu jakaś dyskusja!!! Ja też byłam dziś na pierwszym KTG! jakoś dziwnie sie tam czułam! Normalnie to do mnie nie dociera, że za 1,5 tygodnia bede tam rodzić!!!Ale na razie nic sie nie dzieje!! aAa ja też mam stany lękowe-szczególnie wieczorem jak wszyscy juz śpią i zostaje sama z myślami.I jakies koszmary nocne.A na drugi dzień błogi spokój i tak na przemian. Jeszcze mnie położna nastraszyła, że jak wody odejdą na leżąco to sobie trzeba sprawdzić czy pępowina nie wyleciała, bo jak tak to dupa do góry i wzywać pogotowie!!!masakra!!!mam nadzieje, że mi nie odpłyną :[ W ogóle to mi sie nie spieszy-chyba zaczynam panikować!!!Wolałabym rodzić pierwszy raz. Do tego jestem po raz tysięczny przeziębiona, a mój syn ma co chwile gorączke.O mężu nie wspominam-dziwnie sie zachowuje-leży w czapce i szaliku w łóżku :] testuje jakąś kuracje.Ok!

JA biore antybiotyk od czwartku bo wyszla mi jakas bakteria w przewodzie moczowy i dzwinym trafem w sobotę zaczelam kaszleć i teraz jestem chora :-(

Też mam rózne myśli. Najgorsze jest to budzenie sie w nocy. Brzuch mam juz tak naprężony ze mam wrażenie, iż zaraz pęknie.

No Natka spokojnie, to z pepowina zdarza sie bardzo rzadko! Ja tylko mam blisko lozka recznik co by wrazie czego chociaz troszke zatamowac powodz ;-) Ja z kolei bylam przeziebiona 2 tyg temu, ale bez goraczki. Leczylam sie domowymi sposobami (tantum verde, czosnek, mleko i miod, inhalacje, sok mailnowy i smarowanie vick vapo rub) i po tygodniu sie sporo poprawilo. Maz natomiast zlapal przeziebienie i mial tydzien L4, ale juz dobrze. Nie wiem czy z przeziebieniem moglby ze mna rodzic?

Najpierw musiałby sie przynać ze jest przeziębiony, bo przecież nie badają osób trowarzyszących, no chyba, że zacząłby kichać i prychać to mogliby go wyprosić.