Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madlen23

nerwica serca

Polecane posty

Gość tez tak mam1.1.1
o kurcze. jedno gorsze od drugiego. mozna się rozchorować. niech ktoś mi napisze jak wygląda pierwsza no i może druga wizyta u psychiatry. czy muszę coś opisywać? czy opowiadam o swoim życiu? czy siedzę na przeciwko lekarza czy leżę na kozetce? jak długo trwa takie badanie?

Gość marlena125
jestem w szpitalu...dziś zwolniła mi się praca serca, słabo mi było itd, i te skurcze...jestem na oddziale czekam na badania w sumie to od pon się zaczną, z jednej strony się cieszę, bo mam nadzieję,że nie bedą mnie męczyć więcej w nocy , z drugiej tak mocno tęsknie za dziecmi, i martwię się oby bylo dobrze niech ten koszmar się skończy jak najszybciej,wierzę,że wyzdrowieje już dośc mnie nerwy wykończyly,!!!!

Marleno, trzymam kciuki za Ciebie! Wszystko będzie dobrze! Pozdrawiam serdecznie.

Gość Gosiaczek*1985
Hej dziewczyny! Kiedy czytam Wasze komentarze, przypominam sobie siebie sprzed paru lat... Mialam dokladnie te same objawy: kolatanie serca, dusznosci, uczucie, ze zaraz zaslabne..Napady tej arytmii mialam prawie zawsze wieczorami. Zrobiono mi chyba wszystkie mozliwe badania na serce-EKG, ECHO, nosilam aparat Holtera. I co? I okazalo sie, ze nic mi nie jest. Dostalam recepty na lekarstwa do doraznego stosowania w czasie ataku. Niedlugo potem wyjechalam z kraju i wszelkie ataki sie skonczyly. Po prostu zmienilam otoczenie, przestalam myslec o dotychczasowych problemach i samo przeszlo jak reka odjal. Teraz juz minely prawie 3 lata, jak nie mialam zadnego kolatania i jestem z tego powodu bardzo szczesliwa. Trzymajcie sie dziewczyny, ta choroba nie musi za Wami podazac przez cale zycie!!! Pozdrawiam

Gość marlena125
następny dzież w szpitalu dziś kooszmar,rano przyszła pielęgniarka pobrać krew , ja oczywiście po pobraniu zemdlałam , jak mnie ocuciły pelęgniarki to oczywiscie panika, że byłam sina , wykrzywiona itd,kurde ja w szok, powiedziałam lekarzom oni , że to normalne , no tak tylko nie dla mnie:( ja niewiem czekam na holter ,potem mam jechac do innego szpitala na konsultacje,i zdecyduja , jakie badania dalej masakra ile ja tu będę, mam dośc tęsknie za domem , mam tylko nadzieję,że wyjdę zdrowa tylko tego pragnę,aby ten koszmar się skończył. ktoś kiedys zemdlał tak z was? co mam myśleć o tym wszystkim...:(

Gość Sicmo D
MArlenka dlaczego nie oddzywasz sie ani nic ;(( Co wogóle jest stwierdzili cos z sercem czy to tylko z tej nerwicy wszystko będzie wszsytko dobrze zobaczysz POZDRAWIAM DAWID

Gość beacia20
Witam... gdy otworze usta słyszę bicie swego serca, ale nie słyszę go dokładnie tylko ze szmerami...papierosów nie palę, otyła też nie jestem... Nikt mi nie chciał uwierzyć i mówili, że jestem jakaś nawiedzona.... ale gdy czytałam że, nie tylko ja mam takie objawy... zastanawiam się co to może oznaczać...czy to normalne? ?

Gość Madzia26
Cześć. Mam 26 lat i od jakiegoś czasu leczę się na nerwicę serca. bardzo się martwię tą chorobą. Lekarze twierdzą, że wszystko z sercem jest w porządku. Miałam echo, ekg, holtera i wszystko jest niby ok. a ja nadal odczuwam bóle w klatce piersiowej. Do tego od czasu do czasu występuje u mnie arytmia . Mało wiele się zdenerwuję to zaraz odczuwam silne walenie serca, tak jakby miało mi zaraz wyskoczyć.Nie wiem co dalej robić...

Gość nie boj sie
mialam to samo ... i nadal czasami mnie łapie...

Gość Madzia26
Długo już się na to leczysz?

Gość nie boj sie
ja od sierpnia 08'

Gość Madzia26
I jakie masz wtedy objawy?

Gość marlena125
u mnie jak się zaczynało,też nic nie wykryło ekg itd, a teraz wszystko wychodzi , jutro zdejmą mi holter odczytają i będzie wszystko jasne, sama jestem ciekawa co to za skurcze,i czemu mam omdlenia nerwica nerwicą , ale potrafi zniszczyć zdrowie , mnie zniszczyła psychicznie i fizycznie,nikomu nie życzę tego co przeżywam:(

Cześć dawno mnie tu nie było, szczerze mówiąc z moją nerwicą jakoś było ok. W ciągu całej przerwy świątecznej miałam tylko jeden dzień taki że myślałam że mi serce wyskoczy, było mi słabo i w ogóle że musiałam wziąść tabletke na serce. Widzę że tu dużo nowych nerwicowców doszło. Mam nadzieje że wspólnymi siłami damy radę przezwyciężyć tę straszną chorobę. Pozdrawiam Was.Ps. Jak ktoś ma jakieś pytania odnośnie nerwicy chętnie odpiszę, podam wtedy mój nr gg. Buźka

Gość Madziena
witam ja pierwszy raz odwiedzam tą stronę.Bóle w klatce piersiowej,omdlenia i mdłości mam od jakiegoś roku.Wszystko zaczęło się nasilać po operacjach ostatnią miałam w lutym 2008r. Kilka dni temu poszłam prywatnie do kardiologa bo ból był tak silny,że poleciały mi łzy i nic nie pomagało.Diagnoza to nerwica przepisał mi Validol ale to nic nie pomaga może powinnam iść do innego kardiologa? Sama nie wiem już co mam robić

Gość marlena125
cześć jestem od piątku w domu, sobota była spokojna dziś znow skurcze się nasilają, biore biosotal 40, na te dodatkowe skurcze, które wykryto w holterze, który miałam w szpitalu wedlug lekarzy skurcze nie są grożne, nie muszę ich leczyć poprostu przyzwyczaić sie z nimi żyć, a ja się boję bo mi słabo itd, fatalnie , na szczęście nie jest to nic groznego , biosotal mam przepisany , aby mniej było doleglliwości,kontrole mam w marcu i zobaczymy , wyniki holtera wykazały 2178 pobudzeń komorowych,nadkomorowych 380, strasznie dużo i ja je wszystkie czułam okropieństwo, boli mnie z lewej strony , martwię się dalej,najgorszy wieczór jest np taki jak ten:(, pozdrawiam was, może ma ktoś podobny wynik z holtera?

Gość Sicmo D
Marlenka co odczuwałaś podczas tych skórczów jakie to uczucie ? ? ? Jeśli możesz opisz to . . .POZDRAWIAM

Gość iga 23
Droga Marlenko! ja rowniez prosze Cie o opisanie objawow dotyczacych tych skorczow. co to w ogole te skurcze? czy oznaczaja zawa? mozna w trakcie takiego skurczu umrzec? czy leczy sie je w jakis sposob? ile trwaja? skad wiadomo ze to wlasnie ten skurcz? czy towarzysza w jego trakcie jakies bole? Z GORY WSZYSTKICH SERDECZNIE POZDRAWIAM I ZYCZE DUZO ZDROWKA! :o) IGA 23

Gość iga 23
Kochani!!! mam do Was pytanie. czy mieliscie kiedys bole serca podczas snu? bo mi sie juz dwa razy to przytrafilo. okropny bol-sciskanie w sercu mnie wybudzilo ze snu. momentalnie sie w tedy wybudzam i siedze na lozku a po 5 min. wszystko wraca do normy i dalej zasypiam. czy to cos niepokojacego??? tak sie boje ze kiedys sie nie obudze! blagam pomozcie? czy ktos z Was tak kiedys mial?

Gość iga 23
DO AGNIS torbiele w glowie nie daja raczej zadnych objawow. mi po prostu wykryto to cos przypadkiem. chyba ze torbiel jest tak duza to w tedy uciska na mozg i sa problemy. moja ma 13 mm wiec jest srednia. POZDRAWIAM ;o)

marlena125 nie denerwuj sie tylko spokój cie moze uratowac i wyciszyc twoje serce najwazniejsze ze mialas robione badania i jest wszystko pod kontrola pozdrawiam

Gość Sicmo D
mi na holterze wykazało 2170 skórczy dodatkowych nadkomorowych a lekarz powiedział ze jest wszystko ok i magnezu mam brać. . . A macie czasem takie coś że czujecie jak by wam sie zimno w ręce i nogi robiło jak by krążenie stawało ;///

Gość gienowefa
witam. Jestem tu nowa. Pokrotce opisze co mi dolega Ogolnie ejstem osoba bardzo podatna na stres. Chyba wszystko mnie stresuje. Mam straszne kolatania serca. Przez te kolatania boje sie z domu wychodzic bo boje sie wlasnie tego ze znlwu ebde czula to serce!! Ponadsto mam dodatkowe skurcze. Zadko kiedy mam je w spoczynku ale jednak wystepuja w formie szarpan , kopniec itp. Natomiast gdy nadchodzi stres to ejst poprostu makabraa serce szarpie , kopie jak szalone, nie wyczuwam przy tym normalnego rytmu serfca. Jest tylko samo szarpanie i kopanie. Nie wiadomo co to za rytm. Strasznie to meczy:( Bjesie ze zaraz umre. Czesto mnie mdli, czasem mi duszno. A najciezej jest mi latem. Wtedy to prawie caly czas mam wysokie tentno i dusznosci. Pomagam sobie validolem bo z hydroxyzyny zrezygnowalam poniewaz zamulala strasznie. A Validol nie uzaleznia wiec go biore . Mialam robione EKG x 3, holter x2 i usg serca x2. Wszystko w porzadku. Niby tam jakies dodatkowe skurcze byly ale ja ich akurat nie odczuwalam w tym momencie. A chcialabym uchwycic te ktore czuje i ktore sa straszne. Nie mam ich na zawolanie. Nie wiem jak sobie poradzic z ich uchwyceniem bo na zadnym z tych badan takich skurczy nie mialam:( Takze najbardziej mi doskwiera tachykardia oraz dodatkowe skurcze!!

Gość gienowefa
Simco............ja mam problem zimnych stop i rak, i niezadko naprzemian oblewa mnie fala goraca, poce sie cala a potem zimnooooo

Gość marlena125
cześć, skurcze , które posiadam ,nie są grozne według lekarzy , jest ich dość dużo, biorę biosotal 40 , ale nic nie pomaga więc muszę nauczyć się z tym żyć choć ciężko, to takie uczucie dziwne czuje od żołądka aż po gardło takie dławienie wtedy jest takie przyśpieszenie serca chwilowe,nie dostaje się przez to zawalu, serce też nam nie stanie,jestem osłabiona jak skurczy jest dużo , mam uczucie mdlenia, marzną mi ręce , i jeszcze uczucie pieczenia w sercu , też bardzo częste, za młodzi jesteśmy na zawal podobno, ja tez boję się tego wszystkiego , bardzo mi to dokucza,czasami wpadam w depresje. nie umiem z tym walczyć, na noc biorę lek na spanie bo boję się, o niespokojny sen,pozdrawiam was , nie zamartwiajcie się, tyle nas tu jest i każdy dalej żyje...

Gość iga 23
po tych wszystkich postach zastanawiam sie czy ja napewno mam nerwice serca czy moze jest to choroba wiencowa. bo przeciez nikt z Was nie pisze o bolach w sercu czy w klatce piersiowe tylko o kolataniu i przyspieszonej akcji serca. mnie przesladuja codziennie te okropne bole z ktorymi sobie nie radze. nawet podczas snu mnie wybudzaja. kilka razy mialam ataki ostrego "sciskania serca" i nie moglam oddychac-bol jednak ustepowal po 20 minutach. mam 23 lata i nie wim czy w moim wieku mozliwa jest choroba zwana DUSZNICA BOLESNA czy DŁAWICA PIERSIOWA??? objawy sa podobne. prosze napiszcie co o tym sadzicie? czy Was tez boli serce? jesli tak to prosze opiszcie dokladnie charakter i umiejscowienie tego bolu. JESTEM KOMPLETNIE ZALAMANA BO CIAGNIE SIE TO U MNIE JUZ 8 LAT! POZDRAWIAM GORACO!

Gość gienowefa
Iga 23 -------------- ja juz czytam o objawach nerwicy. chodze po roznych forach i powiem ci, ze kazdy ma inne objawy. tez sie zastanmawialam czy ie ma czegos innego bo na jednym forum wszyscy wlasnie opisywali o bolach w klatce piersiowej. Wniosek nasuwa mi sie eden , iz kazdy przechodzic moze to inaczej

Gość marlena125
Igo 23, bole serca miewam niemal codziennie , problemy z oddychaniem również , uczucie dlawienia bóle pod piersia lewą nad prawą pieczenie i ścieskanie w mostku, przy tym omdlenia i skurcze serca, zmiana tem ciała uczucie zimna i za chwilę gorąca, okropne uczucie nienawidze siebie czasami za to że nie daję sobie rady nie umiem , faktycznie są podobne do tysiąca innych chorób, najgorzej jest bać sie , a ja ciągle się boję , że to poważna choroba , że umrę,niestety trzeba czekać aż minie, bo przecież kiedyś napewno, skoro badania mamy ok to powinno być ok , a bólu nie zabierze nam niestety nikt , ja nie jestem juz napewno ta sama osobą co byłam przed nabyciem tego przede wszystkim psychika nie ta sama,