Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madlen23

nerwica serca

Polecane posty

Gość gienowefa
ja od jakis 3 dni mam w maire spokoj z kolataniem serca tetno mam nizsze dlatego tabletek nie biore ale zauwazylam ze im nizsze tetno tm wiecej czuje skurczy dodatkowych:(((

Witam. Mam pytanie: jak wyglądają u was nerwobóle? Mnie co jakiś czas( nie codziennie) przy poszczególnych ruchach boli w okolicy serca, Bardzo dziwny to jest ból, bywa czasami nawet tak ze ten ból się przemieszcza na prawą stronę. Przy tym wszystkim mam bóle w okolicach prawej łopatki, taki ból jakim miała zakwasy. Proszę opiszcie jak to u was wygląda. Pozdrawiam

Gość gienowefa
Asia-----------ja mam bardzo zadko klucia w okolicach serca. Ja to odczuwam jakby mi ktos igle wbijal . Nie boli caly czas tylko np podczas ruchu czy przejscie w inna pozycje. No i czasem wlasnie czuje taki dyskomfort w tyle w okolicach łopatki

ja tez mam rizne bóle i w okolicach łopatki szok, a po sniadaniu i szczegolnie jak sie wyorózne to mam jakies kolatanie serca , ja juz sie zastanawiam czy to nie nerwica zoladka , bo dziwne jakby pokarm sie przemieszczal i dopiero jak sie ulezy w zoladku to mi przechodzi ,,,

Gość 14stkaa
Hej to znowu ja, teraz to juz bardzo poważna sprawa. Dzisiaj miałam niezbyt miłe przezycie ale nie bede o nim pisac, to przezycie to z mojej winy naprawde. W kazdym badz razie teraz mam wrazenie "ściśniętej klatki piersiowej". Jak kilka godzin temu mierzyłam ciśnienie to miałam w normie ale...puls był wysoki, a dokładnie puls wynosił 137, to dużo? Dodam że mam 14 lat, wszystko bardzo przezywam, jestem nerwowa, ostatnio mi wszystko zoobojętniało. A jak niedawno mierzylam znów ciśnienie to ciśnienie było ok, a puls wynosił 103. To dużo? Wcześniej miałam 137 a teraz mam 103, pewnie związne z dzisiejszymi przeżyciami. Pomocy!

Gość gienowefa
ja jak mam puls ponad 80 to juz nie moge normalnie funkcjonowac ale 137?? mierzylas chyba bedac jeszcze pod wplywem stresua moze mialas napadowo. Mierz cisnienie i puls, udaj sie do lekarza przede wszystkim z wynikami mierzenia

Gość 14stkaa
Teraz ze 103 obniżyło mi się do 87. Już jest chyba lepiej :( Nie wiem czy pójśc do lekarza skoro miałam 137, ale po kilku godzinach przeszło. Co to moze byc?

Gość iga 24
to typowy objaw nerwicy! ja mam zawsze cisnienie w nornie 120/80 a puls 100 i to jest u mnie norma! natomiast przy ataku-jak mam scisniete serce lub klatke pirsiowa i nie moge oddychac to mam cisnienie 160/110 a puls 148! SZOK! ale z chwila kiedy ten okropny bol mija to wszystko wraca do normy. to typowe dla reakcji lekowe! POZDRAWIAM

Gość 14stkaa
Podejrzewacie jakąś chorobę serca albo cosik? Ponadto już mi na niczym nie zależy, wiem że i tak mi się nie uda :(( Okropne!...

Gość iga 24
nie to tylko nerwica. i musisz postarac sie tak nie denerwowac bo serce tez kiedys moze nie wytrzymac. ale na to jestes ZAMLODA! gdybys miala 50 lat ichorobe wiencowa to w tedy byklby problem. ja dzisiaj odebralam przeswietlenie kregoslupa piersiowego i okazalo sie ze mam skolioze w lewym odcinku piersiowym. stad moje objawy. ale nerwice tez mam od 8lat! teraz przy bolu nie bede wiedziala czy to serce czy kregoslup czy nerwica.... przerabane! POZDRAWIAM WSZYSTKICH iga 23

Gość 14stkaa
Zauważyłam że nawet jak szybko idę do zaraz mam zadyszkę, albo jak za długo stoję w kościele to mam uczucie "ciężkiej głowy". Ja juz nie wiem...

Gość 14stkaa
Dodam że nie robiłam nigdy takich badań jak EKG itd, nie wiem co to może być nie mam zielonego pojęcia... Nie wiem czy to tylko taka nerwica czy czasem nie jakas choroba.... :(

Gość iga 23
musisz wykonac profilaktycznie jakies badania!!! najlepiej lekarz powie ci jakie. POZDRAWIAM

Gość 14sstka
Hej, to znowu ja, heh, pewnie macie mnie tu dość, no ale przedstawię raz jeszcze moje objawy, mam nadzieję że poradzicie :* To są objawy: - Nie lubię wchodzić po schodach ponieważ zaraz po wejściu cała pulsuję i jestem zmęczona przez niedługi czas. - Dziś bolała mnie głowa (właściwie pulsowała) i jak mierzyłam ciśnienie to miałam yyy 113/60 a puls 92. Po jakimś czasie (po zażyciu tabletki na ból głowy) ciśnienie zmieniło się na 118/67 a puls był jakoś około 90. - Przy jakimś sporym (zwykle niemiłym) przeżyciu pulsuję dosłownie cała, zwykle po takich przeżyciach nie mierzyłam ciśnienia, jednak ostatnio jak miałam dośc niemiłą sytuację to ciśnienie miałam dość dobre, ale puls wynosił 137, później gdy nieco ochłonęłam i uspoiłam się puls zniżył się do 103 i pewnie opadał. - Dość szybko się męczę, nie mam zbyt dużo energii. - Jestem dośc płaczliwa i podatna na załamania - Podczas nerwów i stresu mam wilgotne ręce, a właściwie mokre ;/ Ze stopami pewnie jest podobnie ;/ - Czasem zwykle podczas jakiś niezbyt miłych myśli albo zmartwień mam uczucie "ściśniętej klatki piersiowej". - Dość często chce mi się pić. Co Wy na to? O ile chciało Wam się to czytać. Dodam, że mam 14 (rocznikowo 15) lat. Nie miałam EKG itd. Co podejrzewacie? Moze to przemęczenie? A może i nie? Pomocy...

Gość sew333
No to wygląda tak ,że co 30 sekund musze jakby wziąść oddech bo mam wrażenie że mnie ściska w okolicach klatki piersiowej , coś takiego..... a jak to wstrzymam to mam szybki oddech i po prostu musze (jakby juz nawyk ) sobie westchnąć ( wzdychanie) wziąść ten oddech tak to wygląda pomocy niechce co 30 sekund jakos dziwnie wzdychac czy powietrze do klatki piersiowej nabierać Lekarz powiedział wg.RTG serca ,że mam nerwice wegetatywną.... po ekg mozna od razu tak stwierdzić?

Gość jakieskropki
Dziekuje bardzo za wszystkie komentarze, juz sie balem, ze jestem sam z ta choroba na swiecie - dzieki za waszystkie rady - juz czuje sie lepiej - internet to super rzecz - pozdrawiam szczegolnie joanne!

Gość iga 23
mam pytanie czy was tez wybudza w nocy bol serca??????? ja z piec razy juz tak mialam. spie a tu nagle w snie scisk i zaraz sie wybudzam siedze i czekam az zlapie gleboko powietrze. czasem trwa to chile a czasami niestety dluzej. boje sie zasypiac bo nie wiem czy sie obudze. TO STRASZNE!!!!!!!! :-( :-(

Gość ollkaaaaaaaaaaaaa
ja mam tak samo jak sew i iga.ludzie powiedzcie co to jest??? bóle serca ostatnio miałam jakies pare mcy temu, ale wczoraj miałam rozmowe o prace i tak sie zestresowałam ze dzis cały dzien czuje taki delikatny ucisk i musze co chwila tak ciezko wzdychac. co moze mi pomoc?? do jakiego lekarza isc?? ja jeszcze mam cos takiego, np podczas egzaminu albo wczorajszej rozmowy niby sie nie stresuje ale moj organizm jest zdenerwowany. ja staram sie to opanowac, ale tak jakby cos w srodku samo sie denerwowalo i do tego głos mi się trzęsie. i to mnie jeszcze bardziej stresuje...

Gość 14ssstka
Słuchajcie wczoraj zrobiłam EKG, ale do lekarza idę (z wynikami) po niedzieli. Zastanawiam się czy dobre to EKG, trudno mi się doczytać bo się nie znam kompletnie. Jedyne co wyczytałam to: Ilość QRS 6/8. Jak ktoś się zna- to dobrze, czy źle? Proszę o szybką pomoc, i dzięki z góry, bo wiem że na Was można liczyć...

Gość sybi201
Witam Dawno tu mię nie było ,a to chyba przez to że moja metoda zero stresu , znikome myślenie o chorobie pomaga ,naprawdę miałem ostatnim czasem bardzo dużo zajęć i nie miałem myśli ze mam nerwice , po raz kolejny utwierdza mię to w tym ze mam to pomaga,coś w tym jest ,im więcej mam zajęć tym bardziej mi to pomaga nie mam czasu się zastanawiać co mię tam boli , wiadomo każdemu nie pomoże ,ale widzę ze więcej osób zastosowało moją metodę bardzo to mię cieszy , zwłaszcza jak coś wam pomogło ,a myślę tak dlatego że coraz mniej nas pisze posty w tym temacie ja mam nadzieje że to jest pozytywne i trochę pomogło ,nie wiem ja mam swoją metodę i pomaga ,jeśli komuś to pomogło to się ciesze ,pozdro dla wsyzstkich .

Gość 14ssstka
Błagam naprawdę błagam o szybką pomoc. Lekarza mam dopiero w przyszłym tygodniu. Zamieszczę poniżej fragmenty mojego wyniku badania EKG (miałam je robione przedwczoraj). Są dość niewyraźne ale można się doczytać. Ok, tutaj mamy wynik: na górnym poziomie V5 a na dolnym V6 (ten dolny mnie niepokoi: http://img23.imageshack.us/my.php?image=20735812cs5.jpg Tutaj mamy to samo z przybliżenia : http://img23.imageshack.us/my.php?image=71873556np8.jpg I jeszcze dodaję taki fragment już wyraźniejszy nieco: http://img410.imageshack.us/my.php?image=54678714jx7.jpg Proszę nie myśleć że jestem hipochondrykiem ale serce w zwłaszcza w moim młodym wieku to ważna sprawa. Dodam że nie miałam przypadku że straciłam przytomność albo nie czułam bólow serca. Ale jestem wrażliwa bardzo i jak sie martwię to mam uczucie "ściśniętej klatki piersiowej" albo "cięzaru". Jeżeli ktoś się nawet troche zna to niech powie czy ten wynik jest dobry czy zły, ale bardzo proszę- szczerze...

Gość omg ja tez tak mam
wez sie uspokoj dziewczyno, zacgowujesz sie jak hipochondryczka wez cos na uspokojenie, leise, wez ciepla kapiel i sie wyluzuj

Gość omg ja tez tak mam
*melise

Gość 14ssstka
Ej, ale nie obrażajmy się nawzajem, co? Martwię się o siebie bo mam niepokojące objawy... jak praktycznie każdy na tym forum.

Gość 14ssstka
I trudno się wyluzować jak się nie wie co dolega... i nie wie się czy czasem się nie zasłabnie w tramwaju czy kościele... bo takie sytuacje miałam...

Gość ankaaaa2121212
ja też mam nerwicę, przynajmniej tak mi się wydaje.... ściska mnie w mostku, a dokładniej kłóje do tego boli mnie pod lewą łopatką i mam cały czas duszności....aż mi się słabo robi ...porażka:(:(:(

Gość san
Witam. Mam 19 lat i od 4 dni kłuje mnie w sercu. Jestem bardzo niespokojny we wnetrzu (przeżywam swoisty weltschmerz). Teraz jest zima, i siedzący tryb życia. Myślicie, ze jeśli będzie ciepło i zacznę uprawiać jakiś sport, to te nerwobóle i niespokój miną? Boje się, ze zniszcze swoje serce, poprzez stres i jeszcze wysiłek fizyczny. Moge mieć ku temu obawy? Proszę o wyrozumiałość, jestem jeszcze młody :(

Gość san
14nastka nie martw się tak na zapas :). Nikt tu nie jest lekarzem, i nie powie na 100%, ze jestes zdrowa, ale ja mogę Cię o tym zapewnić. Ja też mam swoje problemy w życiu i muszę sobie jakoś radzić, bo inaczej moge zwariować ... Pozatym wilgotne, mokre ręce przy stresie to normalna odpowiedź organizmu :) Musisz wejść wśród ludzi(wiem, ze łatwo to powiedzieć, gorzej zrobić) i próbować zapomnieć o wszystkim, bawić się i radować. Zycie nie jest po to, by się zamartwiać, jeszcze w wieku 14 lat :). Ja też się o siebie boję, także nie jesteś sama. Jest tu nas tysiące. Jesli chcesz pogadać to napisz, ja podam Ci moje gg :). PS: Bardzo rzadko spotykam, dziewczyne, która ma 14 lat i tak poprawnie piszę gramatycznie:). Musisz być niebywale zdolna, brawo !