Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Madlen23

nerwica serca

Polecane posty

Go艣膰 gienowefa
ja od jakis 3 dni mam w maire spokoj z kolataniem serca tetno mam nizsze dlatego tabletek nie biore ale zauwazylam ze im nizsze tetno tm wiecej czuje skurczy dodatkowych:(((

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Witam. Mam pytanie: jak wygl膮daj膮 u was nerwob贸le? Mnie co jaki艣 czas( nie codziennie) przy poszczeg贸lnych ruchach boli w okolicy serca, Bardzo dziwny to jest b贸l, bywa czasami nawet tak ze ten b贸l si臋 przemieszcza na praw膮 stron臋. Przy tym wszystkim mam b贸le w okolicach prawej 艂opatki, taki b贸l jakim mia艂a zakwasy. Prosz臋 opiszcie jak to u was wygl膮da. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gienowefa
Asia-----------ja mam bardzo zadko klucia w okolicach serca. Ja to odczuwam jakby mi ktos igle wbijal . Nie boli caly czas tylko np podczas ruchu czy przejscie w inna pozycje. No i czasem wlasnie czuje taki dyskomfort w tyle w okolicach 艂opatki

Udost臋pnij ten post

ja tez mam rizne b贸le i w okolicach 艂opatki szok, a po sniadaniu i szczegolnie jak sie wyor贸zne to mam jakies kolatanie serca , ja juz sie zastanawiam czy to nie nerwica zoladka , bo dziwne jakby pokarm sie przemieszczal i dopiero jak sie ulezy w zoladku to mi przechodzi ,,,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 14stkaa
Hej to znowu ja, teraz to juz bardzo powa偶na sprawa. Dzisiaj mia艂am niezbyt mi艂e przezycie ale nie bede o nim pisac, to przezycie to z mojej winy naprawde. W kazdym badz razie teraz mam wrazenie "艣ci艣ni臋tej klatki piersiowej". Jak kilka godzin temu mierzy艂am ci艣nienie to mia艂am w normie ale...puls by艂 wysoki, a dok艂adnie puls wynosi艂 137, to du偶o? Dodam 偶e mam 14 lat, wszystko bardzo przezywam, jestem nerwowa, ostatnio mi wszystko zooboj臋tnia艂o. A jak niedawno mierzylam zn贸w ci艣nienie to ci艣nienie by艂o ok, a puls wynosi艂 103. To du偶o? Wcze艣niej mia艂am 137 a teraz mam 103, pewnie zwi膮zne z dzisiejszymi prze偶yciami. Pomocy!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gienowefa
ja jak mam puls ponad 80 to juz nie moge normalnie funkcjonowac ale 137?? mierzylas chyba bedac jeszcze pod wplywem stresua moze mialas napadowo. Mierz cisnienie i puls, udaj sie do lekarza przede wszystkim z wynikami mierzenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 14stkaa
Teraz ze 103 obni偶y艂o mi si臋 do 87. Ju偶 jest chyba lepiej :( Nie wiem czy p贸j艣c do lekarza skoro mia艂am 137, ale po kilku godzinach przesz艂o. Co to moze byc?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iga 24
to typowy objaw nerwicy! ja mam zawsze cisnienie w nornie 120/80 a puls 100 i to jest u mnie norma! natomiast przy ataku-jak mam scisniete serce lub klatke pirsiowa i nie moge oddychac to mam cisnienie 160/110 a puls 148! SZOK! ale z chwila kiedy ten okropny bol mija to wszystko wraca do normy. to typowe dla reakcji lekowe! POZDRAWIAM

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 14stkaa
Podejrzewacie jak膮艣 chorob臋 serca albo cosik? Ponadto ju偶 mi na niczym nie zale偶y, wiem 偶e i tak mi si臋 nie uda :(( Okropne!...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iga 24
nie to tylko nerwica. i musisz postarac sie tak nie denerwowac bo serce tez kiedys moze nie wytrzymac. ale na to jestes ZAMLODA! gdybys miala 50 lat ichorobe wiencowa to w tedy byklby problem. ja dzisiaj odebralam przeswietlenie kregoslupa piersiowego i okazalo sie ze mam skolioze w lewym odcinku piersiowym. stad moje objawy. ale nerwice tez mam od 8lat! teraz przy bolu nie bede wiedziala czy to serce czy kregoslup czy nerwica.... przerabane! POZDRAWIAM WSZYSTKICH iga 23

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 14stkaa
Zauwa偶y艂am 偶e nawet jak szybko id臋 do zaraz mam zadyszk臋, albo jak za d艂ugo stoj臋 w ko艣ciele to mam uczucie "ci臋偶kiej g艂owy". Ja juz nie wiem...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 14stkaa
Dodam 偶e nie robi艂am nigdy takich bada艅 jak EKG itd, nie wiem co to mo偶e by膰 nie mam zielonego poj臋cia... Nie wiem czy to tylko taka nerwica czy czasem nie jakas choroba.... :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iga 23
musisz wykonac profilaktycznie jakies badania!!! najlepiej lekarz powie ci jakie. POZDRAWIAM

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 14sstka
Hej, to znowu ja, heh, pewnie macie mnie tu do艣膰, no ale przedstawi臋 raz jeszcze moje objawy, mam nadziej臋 偶e poradzicie :* To s膮 objawy: - Nie lubi臋 wchodzi膰 po schodach poniewa偶 zaraz po wej艣ciu ca艂a pulsuj臋 i jestem zm臋czona przez nied艂ugi czas. - Dzi艣 bola艂a mnie g艂owa (w艂a艣ciwie pulsowa艂a) i jak mierzy艂am ci艣nienie to mia艂am yyy 113/60 a puls 92. Po jakim艣 czasie (po za偶yciu tabletki na b贸l g艂owy) ci艣nienie zmieni艂o si臋 na 118/67 a puls by艂 jako艣 oko艂o 90. - Przy jakim艣 sporym (zwykle niemi艂ym) prze偶yciu pulsuj臋 dos艂ownie ca艂a, zwykle po takich prze偶yciach nie mierzy艂am ci艣nienia, jednak ostatnio jak mia艂am do艣c niemi艂膮 sytuacj臋 to ci艣nienie mia艂am do艣膰 dobre, ale puls wynosi艂 137, p贸藕niej gdy nieco och艂on臋艂am i uspoi艂am si臋 puls zni偶y艂 si臋 do 103 i pewnie opada艂. - Do艣膰 szybko si臋 m臋cz臋, nie mam zbyt du偶o energii. - Jestem do艣c p艂aczliwa i podatna na za艂amania - Podczas nerw贸w i stresu mam wilgotne r臋ce, a w艂a艣ciwie mokre ;/ Ze stopami pewnie jest podobnie ;/ - Czasem zwykle podczas jaki艣 niezbyt mi艂ych my艣li albo zmartwie艅 mam uczucie "艣ci艣ni臋tej klatki piersiowej". - Do艣膰 cz臋sto chce mi si臋 pi膰. Co Wy na to? O ile chcia艂o Wam si臋 to czyta膰. Dodam, 偶e mam 14 (rocznikowo 15) lat. Nie mia艂am EKG itd. Co podejrzewacie? Moze to przem臋czenie? A mo偶e i nie? Pomocy...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sew333
No to wygl膮da tak ,偶e co 30 sekund musze jakby wzi膮艣膰 oddech bo mam wra偶enie 偶e mnie 艣ciska w okolicach klatki piersiowej , co艣 takiego..... a jak to wstrzymam to mam szybki oddech i po prostu musze (jakby juz nawyk ) sobie westchn膮膰 ( wzdychanie) wzi膮艣膰 ten oddech tak to wygl膮da pomocy niechce co 30 sekund jakos dziwnie wzdychac czy powietrze do klatki piersiowej nabiera膰 Lekarz powiedzia艂 wg.RTG serca ,偶e mam nerwice wegetatywn膮.... po ekg mozna od razu tak stwierdzi膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jakieskropki
Dziekuje bardzo za wszystkie komentarze, juz sie balem, ze jestem sam z ta choroba na swiecie - dzieki za waszystkie rady - juz czuje sie lepiej - internet to super rzecz - pozdrawiam szczegolnie joanne!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iga 23
mam pytanie czy was tez wybudza w nocy bol serca??????? ja z piec razy juz tak mialam. spie a tu nagle w snie scisk i zaraz sie wybudzam siedze i czekam az zlapie gleboko powietrze. czasem trwa to chile a czasami niestety dluzej. boje sie zasypiac bo nie wiem czy sie obudze. TO STRASZNE!!!!!!!! :-( :-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ollkaaaaaaaaaaaaa
ja mam tak samo jak sew i iga.ludzie powiedzcie co to jest??? b贸le serca ostatnio mia艂am jakies pare mcy temu, ale wczoraj mia艂am rozmowe o prace i tak sie zestresowa艂am ze dzis ca艂y dzien czuje taki delikatny ucisk i musze co chwila tak ciezko wzdychac. co moze mi pomoc?? do jakiego lekarza isc?? ja jeszcze mam cos takiego, np podczas egzaminu albo wczorajszej rozmowy niby sie nie stresuje ale moj organizm jest zdenerwowany. ja staram sie to opanowac, ale tak jakby cos w srodku samo sie denerwowalo i do tego g艂os mi si臋 trz臋sie. i to mnie jeszcze bardziej stresuje...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 14ssstka
S艂uchajcie wczoraj zrobi艂am EKG, ale do lekarza id臋 (z wynikami) po niedzieli. Zastanawiam si臋 czy dobre to EKG, trudno mi si臋 doczyta膰 bo si臋 nie znam kompletnie. Jedyne co wyczyta艂am to: Ilo艣膰 QRS 6/8. Jak kto艣 si臋 zna- to dobrze, czy 藕le? Prosz臋 o szybk膮 pomoc, i dzi臋ki z g贸ry, bo wiem 偶e na Was mo偶na liczy膰...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sybi201
Witam Dawno tu mi臋 nie by艂o ,a to chyba przez to 偶e moja metoda zero stresu , znikome my艣lenie o chorobie pomaga ,naprawd臋 mia艂em ostatnim czasem bardzo du偶o zaj臋膰 i nie mia艂em my艣li ze mam nerwice , po raz kolejny utwierdza mi臋 to w tym ze mam to pomaga,co艣 w tym jest ,im wi臋cej mam zaj臋膰 tym bardziej mi to pomaga nie mam czasu si臋 zastanawia膰 co mi臋 tam boli , wiadomo ka偶demu nie pomo偶e ,ale widz臋 ze wi臋cej os贸b zastosowa艂o moj膮 metod臋 bardzo to mi臋 cieszy , zw艂aszcza jak co艣 wam pomog艂o ,a my艣l臋 tak dlatego 偶e coraz mniej nas pisze posty w tym temacie ja mam nadzieje 偶e to jest pozytywne i troch臋 pomog艂o ,nie wiem ja mam swoj膮 metod臋 i pomaga ,je艣li komu艣 to pomog艂o to si臋 ciesze ,pozdro dla wsyzstkich .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 14ssstka
B艂agam naprawd臋 b艂agam o szybk膮 pomoc. Lekarza mam dopiero w przysz艂ym tygodniu. Zamieszcz臋 poni偶ej fragmenty mojego wyniku badania EKG (mia艂am je robione przedwczoraj). S膮 do艣膰 niewyra藕ne ale mo偶na si臋 doczyta膰. Ok, tutaj mamy wynik: na g贸rnym poziomie V5 a na dolnym V6 (ten dolny mnie niepokoi: http://img23.imageshack.us/my.php?image=20735812cs5.jpg Tutaj mamy to samo z przybli偶enia : http://img23.imageshack.us/my.php?image=71873556np8.jpg I jeszcze dodaj臋 taki fragment ju偶 wyra藕niejszy nieco: http://img410.imageshack.us/my.php?image=54678714jx7.jpg Prosz臋 nie my艣le膰 偶e jestem hipochondrykiem ale serce w zw艂aszcza w moim m艂odym wieku to wa偶na sprawa. Dodam 偶e nie mia艂am przypadku 偶e straci艂am przytomno艣膰 albo nie czu艂am b贸low serca. Ale jestem wra偶liwa bardzo i jak sie martwi臋 to mam uczucie "艣ci艣ni臋tej klatki piersiowej" albo "ci臋zaru". Je偶eli kto艣 si臋 nawet troche zna to niech powie czy ten wynik jest dobry czy z艂y, ale bardzo prosz臋- szczerze...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 omg ja tez tak mam
wez sie uspokoj dziewczyno, zacgowujesz sie jak hipochondryczka wez cos na uspokojenie, leise, wez ciepla kapiel i sie wyluzuj

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 omg ja tez tak mam
*melise

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 14ssstka
Ej, ale nie obra偶ajmy si臋 nawzajem, co? Martwi臋 si臋 o siebie bo mam niepokoj膮ce objawy... jak praktycznie ka偶dy na tym forum.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 14ssstka
I trudno si臋 wyluzowa膰 jak si臋 nie wie co dolega... i nie wie si臋 czy czasem si臋 nie zas艂abnie w tramwaju czy ko艣ciele... bo takie sytuacje mia艂am...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ankaaaa2121212
ja te偶 mam nerwic臋, przynajmniej tak mi si臋 wydaje.... 艣ciska mnie w mostku, a dok艂adniej k艂贸je do tego boli mnie pod lew膮 艂opatk膮 i mam ca艂y czas duszno艣ci....a偶 mi si臋 s艂abo robi ...pora偶ka:(:(:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 san
Witam. Mam 19 lat i od 4 dni k艂uje mnie w sercu. Jestem bardzo niespokojny we wnetrzu (prze偶ywam swoisty weltschmerz). Teraz jest zima, i siedz膮cy tryb 偶ycia. My艣licie, ze je艣li b臋dzie ciep艂o i zaczn臋 uprawia膰 jaki艣 sport, to te nerwob贸le i niespok贸j min膮? Boje si臋, ze zniszcze swoje serce, poprzez stres i jeszcze wysi艂ek fizyczny. Moge mie膰 ku temu obawy? Prosz臋 o wyrozumia艂o艣膰, jestem jeszcze m艂ody :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 san
14nastka nie martw si臋 tak na zapas :). Nikt tu nie jest lekarzem, i nie powie na 100%, ze jestes zdrowa, ale ja mog臋 Ci臋 o tym zapewni膰. Ja te偶 mam swoje problemy w 偶yciu i musz臋 sobie jako艣 radzi膰, bo inaczej moge zwariowa膰 ... Pozatym wilgotne, mokre r臋ce przy stresie to normalna odpowied藕 organizmu :) Musisz wej艣膰 w艣r贸d ludzi(wiem, ze 艂atwo to powiedzie膰, gorzej zrobi膰) i pr贸bowa膰 zapomnie膰 o wszystkim, bawi膰 si臋 i radowa膰. Zycie nie jest po to, by si臋 zamartwia膰, jeszcze w wieku 14 lat :). Ja te偶 si臋 o siebie boj臋, tak偶e nie jeste艣 sama. Jest tu nas tysi膮ce. Jesli chcesz pogada膰 to napisz, ja podam Ci moje gg :). PS: Bardzo rzadko spotykam, dziewczyne, kt贸ra ma 14 lat i tak poprawnie pisz臋 gramatycznie:). Musisz by膰 niebywale zdolna, brawo !

Udost臋pnij ten post