Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madlen23

nerwica serca

Polecane posty

Gość 15--latka
To forum o sercu wiec moze mi powiedziecie co to jest. Lekarza sie nie pytalam aczkolwiek robilam EKG i wyszło ok.... Otóz bo biegu łapie mnie taki trudny to zlokalizowania i okreslenia bol w okolicy szyi... Bol ten trwa jesli odpoczne po wysiłku (własciwie to mam po biegach) ok 5 minut i przechodzi.... co to moze byc?

Gość 15--latka
Aha,ten ból jest taki dziwny, taki jakby dławiący albo coś trudny do określenia.

Gość iga 23
Gdy boli was serce to czy boli Was tez lewa reka????? bo mi drentwieje i najbardziej boli mnie w barku i w łokciu?????? myslicie ze to wieńcówka????? zawsze po polopirynie mi przechodzi?????? dlaczego?????

Gość cafe28
mnie bolałam lewa ręka i plecy od serca , ale mam wypadanie platka zastawki wiec wiem ze to od tego , bo badalam sie u kardiologa ...po lekach przeszlo

Gość iga 23
A co to znaczy: POGRUBIONY PŁATEK PRZEDNI ZASTAWKI MITRALNEJ - ślad IM??????? Tak wyszło mi w echo!!! Dodam ze lekarz nie powiedział nic konkretnego!!! POZDRAWIAM WSZYSTKICH :o)

Gość marzena30
witam was wszystkich serdecznie bardzo wam wspolczuje bo wiem co to nerwica serca dopadla mnie 3 lata temu i teraz juz jest ok choc czasem wraca ale inaczej latalam jak szalona od lekarza do lekarza oczywiscie prywatnie ale w koncu stwierdzilam ze KONIEC lekow i tak nie jadlam tylko ziola i magnez i jem je do dzis bo nerwica nie przejdzie tak od razu ona narasta w nas latami i latami z nas wychodzi ale na nia sie nie umiera BUZIACZKI

Gość 15--latka
Wie ktoś czy coś takiego jest groźne czy coś, czy co to w ogóle jest? Napisałam na górze tej strony co mi jest... proszę o pomoc, mam nadzieję, że mi odpowiedziecie, pozdrawiam!

Gość iga 23
A co to znaczy: POGRUBIONY PŁATEK PRZEDNI ZASTAWKI MITRALNEJ - ślad IM??????? Tak wyszło mi w echo!!! Dodam ze lekarz nie powiedział nic konkretnego!!! POZDRAWIAM WSZYSTKICH )

Gość monilka84
witam wszystkich poczytałam sobie troszke o tej paskudnej przypadłosci i dochodze powoli do wnisoku ze i mnie takze dopada wszystkie objawy sie zgadzaja robilam juz badania krew mocz hormony tarczycy i nic wszystko ok jednak mam bole w klatce uczucie strasznej dusznosci jakby ktos mi cisł na nia wysokie cisnienie i puls boje byc sama w domu bo mysle ze umieram doszukuje sie szeregu choró w necie dodam ze dwa miesiace temu urodziłam synka mam wsapniałego meza a nie potrafie cieszyc sie życiem czy ktos tez tak ma??

Gość 15--latka
Szkoda że mi nie odpowiedzieliście,bo ciekawi mnie co to może być, a może Wy mieliśćie/macie to samo... no nic pozdrawiam i jakby ktoś chciał mi odpowiedzieć (objawy napisałam nieco wyżej) to bardzo proszę i zarazem dziekuję.

Gość do 15-latki
lekarza zapytaj co to za ból , nikt takiego bolu w szyi tu nie ma ....

Gość do monilka84
zrób sobie ekg serca i echo serca zeby mogla wiedziec na 100% ze to nerwica a nie serce ... ja robilam ekg i echo i wyszlo ze to wypadanie płatka zastawki z objawami i tez mnie klatka piersiowa bolała i cisnela , mam leki i teraz jest okey.

Gość monilka84
bardzo dziekuje za zainteresowanie jestem umowiona na wizyte do lkearza prywatna on robi wlasnie ekg ukg echo serca i jeszcze wiele innych wiec mam nadzieje ze dowiem sie co mi w koncu jest dziek Bogu narazie czuje sie dobrze

Gość 15--latka
Trudno jest opisać taki ból, pojawia się tylko przy biegu (nie od razu) i przechodzi jakieś powiedzmy 5 minut gdy odpocznę... Serce mi wtedy wali i pojawia się taki dziwny dławiący ból. Aha, miałam EKG i wyszło ok, jedynie lekarka powiedziała że mam kołatania serca. Ale oczywiście zapomniałam spytać o ten dziwny ból... Nie wiem czy powinnam wykonać echo czy nie. Najwyżej spytam sie kiedyś lekarki przy okazji. Dzięki za odp i pozdrawiam.

Gość nie wiem co to jest
Witam Was, moja przygoda z nerwicą,dokladnie z sercem zaczela sie ponad dwa lata temu. Z rozesmianej dziewczyny a mam lat 26 obecnie stala sie staruszka ktorej wogole nie poznaje.Zaczelo sie od tego ze pewnego wieczora siedzac spokojnie na kanapiem rozmawiajac przez telefon nagle dopadlo mnie okropne uczucie, jakbym mdlala, sama nie wiem od srodka rozpieralo mnie okropnie dziwne uczucie, nie znajac wczesniej czegos takiego stanelam ze starchu na rowne nogi, serce bilo tak szybko ze nawet nie moglam ustac na nogach.Panika jaka mnie ogarnela byla okropna nie wiedzialam co sie ze mna dzieje. Kiedy wszystko ustepowalo wrocilam do pokoju polozylam sie i wszystko minelo.Niestety na drugi dzien jadac do pracy samochodem znow to samo.Poszlam do lekarza opowiedzialam o wszystkim, zrobiono mi ekg, wyszlo szybko i nierowno.OD tego momentu tak zacelam zyc swoim sercem , ze mierzylam tetno na szyji stojac, lezac , schylajac sie poprostu wszedzie.Mierzylam cisnienie co chwila, mialam ataki paniki ze nagle cos sie dzieje, ze umre, ze to napewno to ser mam chore. Pojechalam do kliniki kardiologi mialam robione echo serca, wyszlo dobrze, kilka razy ekg rowniez w porzadku. Ale objawy nie ustepowaly. Moje serce coraz bardziej mi dokuczalo, kolatania, szybkie bicia, czulam je wszedzie nawet w opuszkach palcow. Doszlo do tego ze bylam tak skupiona na sobie, ze serce wieczorami kiedy chcialam odpoczac przerywalo, szarpalo, mocne uściski itd.TE objawy mnie nakrecaly tak ze balam sie wyjsc z domu, do sklepu, wszedzie mialam okropny scisk w glowie, jak stalam to mialam wrazenie ze sie kolysze. Dodam, ze kre, mocz, tarczyca, elektrolity w normie, nawet tomografia komputerowa glowy. USsg brzucha wszystko jest w porzadku. Kiedy mialam te skurcze serca, szarpniecia, zrobiono mi holter i wyszlo ze w nocy pojawia sie blok serca nastraszono mnie rozrusznikiem, od tego czasu nic nie jest normalne, moje serce wyczycia takie rzeczy ze nigdy bym nie uwierzyla ze moja glowa moze doprowadzic do czegos takiego. Co sie okazuje , ten blok mam tylko w nocy, kardiolog stwierdzil ze moze to byc z nerwow w ciagu dnia, kiedy w nocy organizm odpoczywa wszystko wychodzi. Bardzo czetso mam uzucie pustki w sobie, w klatce piersiowej i w glowie, mam uzucie zamierania serca.Kiedy czasami zmieniam pozcyje czuje jak zwalnia, czuje wtedy scisk w klatce i uczucie jakby ciagniecia od szyji w dol, boje sie wtedy ale po chwili wraca wszystko do normy, po nocy kiedy wstaje rano czuje jak bardzo szybko uderza. BOje sie smierci, boje sie ze rano nie wstane, malo co mnie cieszy.Moje zycie to serce, nic wiecej, jak uderza czy dobrze czy zle, a moze zaraz stanie i tak wkolko. Moje zycie w skrocie:rodzice nie mieszkali razem, tata alkoholik, mama choruje psychicznie, wychowywala mnie babcia, nic nie mogla, zawsze czarna owca w rodzinie, wydawalo mi sie ze ze wszystkim dam sobie rad etyle mialam energii i mowilam sobie ja im jescze pokaze !! babcia zmarla ja ja znalazlam , po pol roku objawy sie pokazaly, pozniiej zmarl tata mam wyladowala w szpitalu,moje zycie prywatne? nigdy nie mialam chlopaka, mialam nadwage i kilka innych skaz np pryszcze. nie umiem znalesc problmeu ktory we mnie tkwi nie wiem co jest grane. nie umiem sobie pomoc, i tak naprawde nie wiem czy ma nerwice, nie potrafie sobie odpowiedziec na to pytanie.

Gość Pakula
To witam w klubie:) ja pewnie tez to mam. tez mam 26 lat i tez zylam jak zylam az do teraz. Od kilku tygodni wlasnie takie rzeczy sie ze mna dzieja jak u was. EKG było szlejące ale usg nie wykryło wady serca. Dostałam leki na zwolnienie dzialania jednej komory ale one powodowaly pogorszenie do tego stopnia ze myslalam iz zejde z tego swiata. Mam tylko do was pytanie. Czy czasami czujecie jakby na wysokosci serca, poniżej gardla jakby przy wejsciu do pluc czujecie jakby sluz taki nie do wykaszlenia? No i czy macie suchy kaszel?Bo ja caly czas.

Gość monilka84
Powiedzcie dlaczego chory na nerwice tak bardzo wsłuchuje sie w swoje cialo?Życ sie nie da!!!

Gość tuska23
czesc wszystkim .Dawno tu nie zagladalam,u mnie sie nic nie poprawilo .Objawy mam takie jak mialam ,nic mi nie przeszlo ."NIE WIEM CO TO JEST"masz podobne objawy tak jak ja .Mecze sie z tym juz1,5 roku .Raz jest lepiej a raz do kitu ,nieraz mysle ze rana nie doczekam ,a budzac sie mowie sobie znowu mi sie udalo .Jak dlugo tak bedzie tylko Bog wie .A co mi tak naprawde jest sama nie wiem.czy to nerwica ? co do tego tez mam watpliwosci .

Gość cafe28
monilka ja non stop sie w siebie wsluchuje ,mam juz dosc !!! a dzis masakra duszno , parno , mysle ze padne :(

Gość cafe28
monilak a robilas badania serca ??

Gość monilka84
własnie jutro mam kardiologa a po jutrze neurolog mam nadzieje że sie cos wyjasni odezwe sie napewno

Gość iga 23
U mnie jest targedia!!! przez caly dzien mam objawy, raz sa silne , raz słabsze. ale najsmieszniejsze jest to ze bylam juz u kardiologa i ten odeslal mnie do neurologa a neurolog do kardiologa i sama juz nie wiem co robic. kazdy mowi ze to nie sa objawy typowe dla danej specjalizacji, nie zlecaja mi badan tylko odsulaja do innego lekarza i tak w kolo :( najgorsze jest to ze do danego specjalisty tzreba czekac po poł roku. JESTEM BEZRADNA!!!

Gość monilka84
witam Was no ja tez oodwiedzilam juz kardiologa i neurologa obie wizyty prywatnie i wyszło że jestem zdrowa tylko za bardzo sie wszystkim przejmuje za dużo myśle i za bardzo sie martwie no i tak jest a ze jestem strasznie wrazliwa to biore to wszystko do siebie i siedzi w mojej głowie która jest juz chyba tak zmeczona tym wszystkim że mam wrażenie ze mam jej zawroty a to tylko takie dziwne mrowienie moze ktoś wie od czego to jest??????????głowe mam taka cięzka jakby nie była moja już niewiem czy to nerwica???????????

Gość tuska23
czesc.Mnie kardiolog powiedzial ze nic zlego nie widzi ,ale puls za szybki .Neurologa tez odwiedzilam ,zrobilam tomografie glowy i wyszla dobrze . mnie sie wydaje ze mam raka ,ile to potrwa to zobaczymy .Jezeli zaprzestane pisac 3 miesiace tzn ze juz po mnie .as takie mam przeczucie .Zycze wam zdrowia .

Gość monilka84
teraz zeby bylo malo to mam jeszcze zawroty głowy udezrenia gorąca i dochodzi jeszcze ból pod lewa łopatka nasilajacy przy schylaniu i poruszaniu ale przemijajacy może ktos miał podobne objawy bo ja juz niewiem na co sie leczyć????

Gość tuska23
ja rowniez mam zawroty glowy ,uderzenia goraca a do tego jakies pulsowanie w gardle i bol w plecach, i dziwnie mi sie robi w klatce piersiowej.Wtenczas czuje sie bardzo slabo i jestem rozdrazniona bo nie wiem co sie moze za chwile wydarzyc .To wszystko jest okropne .

Gość monilka84
hej dawno nic nie napisałam ale żaden z lekarzy nie znalazł we mnie choroby tylko psychiatra cierpie na depresje poporodową dostala leki ktore biore juz 3 dzien i dzis widze poprawe chociaz na poczatku ich brania czulam sie gorzej ale tak to jest z tymi lekami i jeszcze jedno nie bójcie sie wizyt u psychiatry to nic ujmujacego a moze wele zdziałac.POZDRAWIAM!!!

Gość 15--latka
Witam znowu. Oprócz tych dolegliwości (zwykle pojawiają się po biegu) które opisałam wyżej dziś miałam dziwną sytuację. Spałam spokojnie, bez problemu zasnęłam ale rano obudziłam, ok 7 czyli wcześnie. To było dziwnie, czułam ból powyżej żołądka, w okolicy mostka, ten ból był straszny, czułam go nawet w plecach i żebrach. Próbowałam się jakoś ułożyć ale nadal czułam ten ból. Myślałam że to może dlatego że się źle ułozyłam i nadwyrężyłam coś ale chyba nie, dopiero jak siadłam, ból ustąpił i zasnęłam z powrotem. Nie pamiętam tego dokładnie bo byłam zaspana. Ból trwał jakąś minutę. Nigdy czegoś takiego nie miałam. Co to może być? :(

Gość 15--latka
To było dziwne, ledwo co pamietam bo byłam zaspana (miałam nawet wrażenie że to sen, ale na 99% to nie był sen) najlepiej pamiętam że usiadłam wystraszona na łóżku i nie wiedziałam co robić, czy wziąźć jakąś tabletkę (w domu nie ma leków na serce) czy dzwonić po pogotowie,czy też zacząć krzyczeć żeby rodzice usłyszeli. Przedziwne uczucie, próbowałam się położyć ale w paru pozycjach ból nie ustępowałam. Ostatnie co pamiętam to to że usiadłam wystraszona a ból przeszedł, następnie już nic nie pamiętam. Obudziłam się jakby nigdy nic za kilka godzin. A ból ten trwał tak jak pisałam jakąś minutę jednak pewna nie jestem. Pierwszy raz coś takiego przeżyłam... P.S To raczej nie było na tle nerwowym, chociaż jestem bardzo wrażliwa, jednak poprzedniego dnia nie płakałam, nie denerwowałam się zbytnio, więc to zdarzenie chyba nie było na tle nerwowym.

Gość 15--latka
Uu ale tu cicho pewnie wyjechaliście na wakacje :) Jak chcecie to odpowiedźcie na to co napisałam wyżej, pozdrawiam.