Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

margolcia_22onet.eu

20 kg mniej w pół roku czy to możliwe???? zobacz!!!

Polecane posty

Gość megisss
witaj Dorcia w naszych progach :) czy jestesmy zdyscyplinowane? hm ja odpowiem za siebie i szczerze ci powiem ze czasami mi ta dyscyplina nie wycodzi i czasami sie łamie kuszac sie tu na cos słodkiego czy np zapiekanke. ale przynajmniej jest to moim nawykiem jak to bywalo wczesniej. Zjedzenie cos slodkiego czy w nadmiarze to był na porzadku dziennym. teraz sie od tego odzwyczajam. widze ze masz podobny syndrom tycia jak moja szwagierka. Odkad pamietam byla szczupła jak szczypiorek, moga jesc kilogramami np 6 skibek chleba na kolacje, wcinala za dwie osoby, czasami nawet wiecej niz ja a ciagle byla chuda, a tera ma 37 lat to zaokragliły sie biodra czy ma oponke na brzuchu. Mysle ze stosujac diete 1200 czy 1500 kcal nie trzeba ze wszystkiego rezygnowac, mozna jesc to co sie lubi ale mieszczac sie w tych granicach kalorycznych. ja np nie zrezynowalam z kawy z cukrem i mlekiem. gorzkiej nie przelkne a kawa poprostu stawia mnie na nogi. Co do diety, to najpierw zanim cos zjem czytam etykiete ile co ma kalori na 100 gram i przeliczam. na poczatku sprawdziałam w tabeli kalorcznej co ile ma kalorii np chleb czy szynka, i inne rzeczy co sie mniej wiecej je na codzien, wiec teraz to mniej wiecej wiem co ile ma kalorii i nie sprawdzam. mowie ci wejdzie tobie to w nawyk. A moze teraz wypowiedza sie kolezanki co one robia ;)

Gość megisss
aha Dorcia mysle ze nie jedzenie po godzinie 18stej to świetny początek rozpoczęcia diety.

Witam:) Ciesze sie bardzo bo zaczelam naprawde odchudzanko ,narazie mi sie udaje:) megisss:) Początkowo stosowalam diete 1200kcal dokladnie rozpisana z broszurki:) np. 2 szt wasy 2 plastry szynki,1/2 pomidora,2 liscie salaty i wszystko bylo juz przeliczone na kcal,pozniej znalazlam duzo stronek na temat odchudzania ,na ktorych byly tabelki z kcal. Oczywiscie sprawdzalam opakowania z kcal i unikalam tego co ma najwieksza ilosc kcal,z czasem przestalam patrzec na tabelki,teraz juz mniej wiecej wiem ile powinnam jesc zeby chudnac. Witaj dorcia:) Słodyczy unikam ,uważam ze to pozniej uzaleznia,wezme troszke i potem mnie ciagnie. Nie moge powiedziec zebym sie katowala,jem co lubie ale zwracam uwage na kalorycznosc:) W nastepny poniedzialek sie waze:) kasiu:) Napewno zobaczysz rezultaty:) Napiszcie jak mozecie skad jestescie:)

Witam :) Uffff zapisalam sie na aerobik i czuje wszystkie miesnie :P moją kondycje moge opisac jednym slowem-tragedia :o Wlasnie ogarnela mnie ochota na cos slodkiego :P dobrze ze w tym momencie nic nie ma w domu :) dorcia09 --> witamy Cie serdecznie 🌼 ja stosuje diete 1300 kcal, a raz w tygodniu pozwalam sobie na odrobine slodyczy :D krusia-->jestem z Małopolski i mam 25 lat :) ja takze stosuje metode \" jem co lubie ale zwracam uwage na kalorycznosc\" :D Pozdrawiam

dziewczyny mozliwe!!!ja od stycznia tamtego roku do prawie czerwca schudlam 32kg :) od tamtej pory nic nie utylam a mam zamiar od tego miesiaca wziac sie po raz drugi i zjechac jeszcze 5-7 kg.nie jechalam na zadnej diecie raz tylko zrobilam jakas kapusciana ale cos przeostrzylam ja i ni w zab nie dalo rady,przezylam na niej 3 dni a schudlam 2kg.Od tamtej diety jadlam tylko 2-3 jogurty dziennie i mrozone warzywa,duzo wody i herbatek,caly luty chodzilam na silownie ale tylko jezdzilam na roweku po 5-8 h dziennie przez 5 dni w tygodniu,wieczorami jeszcze robilam ABS (byly kiedys na kafeterii,nie wiem czy jeszcze sa) 3mam za Was kciuki i badzcie konsekwentne w tym co robicie a uda sie:)powodzenia

Gość
Cześć!! Zgrzeszyłam w tym tygodniu, bo dużo się uczyłam, dzisiaj mam jeszcze jeden z najgorszych egzaminów i po sesji jestem strasznie zdenerwowana bo to ustny, i trzeba naprawde błysnąć u tej ani wykładowczyni. Nerwy mni zjadają , ale powtarzam sobie że naprawde dużo się uczyłam i uda mi się. Prawda?? Wierze sama w siebie tyle mi zostało. A Wam jak idzie? Ja od przyszłego tygodnia znów zaczynam skakać na skaknce:) Młego dnia:)

Czesc:) możliwe:) Widze ze niezly wklad wlozylas w odchudzanie:) Wielkie Brawa:) Napisz co bylo u Ciebie przelomem w odchudzaniu. Musialas bys niezle zmotywowana:) Zycze Ci abys osiagnela wymarzona wage:) Na samym poczatku chba wspominalam ze pare miesiacy temu duzo pracowalam nad odchudzaniem,moze teraz o tym wiecej opisze. Zaczelo sie od wczasow odchudzajacych.Sama bylam zaskoczona ze az tak duzo potrzeba ruchu ,i ze ja tyle jestem w stanie z siebie dac. Moj normalny dzien na wczasach odchudzajacych wygladal tak: 8:00 rozruch ,wychodziluysmy w dresach na zewnatrz i szybkim marszem docieralysmy do parku tam cwiczenia rozciagajace ,powrot do osrodka i sniadanie o 9:00 10:00 wyjscie na wycieczke gorska do okolo godz 13:30-14:00 14;00 obiad 15:00 aerobik na sali 1 h o 16:30 wyjscie na basen i aerobik w wodzie od 17:00 -18:00 na basen byl niezly kawalek marszu i zazwyczaj przebywalysmy go w 15-20 min (szybki marsz) Potem szybciutko powrot bo kolacja 18:00-18:30 Wieczorem zabiegi kosmetyczne masaze sauna i kabina infrared z jacuzii oczywiscie na przemian w jednym dniu np sauna i masaz a w drugim kabina z jacuzi i kosmetyczka ,grafik ustalalysmy na samym poczatku turnusu wieczorem disco mialysmy wstep za darmo wystarczylo zejsc na dol do piwnic ,ale tam nie chodzuilysmy codziennie czasem tak nas wszystko bolalo ze tylko marzylysmy o tym zeby sie przespac:) gosiu:) jestem tez z malopolski:):) bardzo pomaga ta metoda :) mowic sobie ze wszystko umiesz wtedy napewno zdasz:) wierze w samosugestie i pozytywne myslenie ,pomaga:)

Gość megisss
Gosia a pamietasz ja na poprzednim topiku ładnie cwiczyłysmy?? hehe Juz nie pamietam kiedy ruszłyam moj rowerek stacjonarny, w domu to zaczeli mnie juz wyzwac ze kazałam to padło przyniesc z piwnicy a nie cwicze. Na pewno sobie poradzisz z egzaminem, gdybys nic nie umiała to bys sie nie denerwowała. Ja przynajmniej tak mam, gdy nic nie umiem albo sie nie uczylam to na egazmin ide w dobrym humorze (jakims cudem potem zdaje ;) ) a jak zakuwam i mysle ze umiem to wtedy sie stasznie stresuje. A tak wogole to przez ta sesje straciłam moje paznokcie, z nerów zeby nic innego nie jesc obgryzam je. Wogole obgryzanie pazokci to moj stary nawyk z ktorego jak widac do konca sie nie wyleczylam :( Ja teraz znalazłam dobra (mam nadzieje motywacje), otóż na przełomie czerwca a lipca mam zostac matka chrzestna, wiec jak wiadomo bedzie imprezka rodzinna (rodzine mam akurta duza) wiec jakos trzeba sie bedzie pokazac rodzinie swojej i mojego szwagra. Wiec zeby zablysnac musze sie ostro wziasc w garsc. Pyzata kasia ja tez sobie czasami pozwalam na odrobine słodyczy, chce uniknac potem rzucania sie na nie garsciami. Oczywiscie tez dołaczam sie do klanu "jem co lubie ale zwracam uwagę na kaloryczność" :classic_cool: możliwe 🖐️ gartuluje wytrwałosci na takiej diecie, ja na pewno bym rady sobie nie dała Krusia-> a takie wczasy gdzie organizują?? Kiedys w jakiejs gazecie cos czytałam o takich wczasach, ale z tego co pamietam to troche za duzo jak dla mnie kosztowały, choć na pewno warte wydania tych pieniedzy. Miłego dnia Kobietki 🌻 🌻 🌻 P.S Daisy zyjesz jeszcze??

megisss:) Na wczasach bylam w Szczyrku,ale faktycznie sa organizowane w roznych miejscach.Trafilam na nie przypadkowo,w necie. Warto pojechac ,nie dlatego ze one cie odchudza i bedziesz miala wymarzona wage ,ale dlatego ze po wczasach masz takiego kopa na dalsze odchudzanie ze nie ma sily zebys zaprzepascila to co zaczelas . Mialysmy dietetyczne jedzonko 1200kcal i wcale nie chodzilam glodna,najlepiej jest jak nie masz czasu na jedzenie ,caly dzien super zorganizowany.Niczego do jedzenia nie dokupywalam,jedzonko bylo urozmaicone i smaczne.

krusia...moja motywacja byli rodzice bo mama caly czas mi mowila ,ze tata bedzie wstydzil sie prowadzcic taka gruba babe przed oltarz choc nawet nie mysle o slubie bo mam dopiero (prawie) 25 lat a nawet nie jestem zareczona ze swoim chlopakiem no i moim marzeniem jest zalozyc w koncu jakas krotsza sukieneczke:P w sumie juz moge ale jeszcze to nie to ale pozbede sie tych paru kg...a co ja nie potrafie?:) powodzonka dziewczyny...dacie rade...:)

Gość megisss
witam w ten weekendowy wieczor :) przyszlam sie pochwalic ze w koncu po miesiacu zmagań z moim cialem moja drgneła tylko i az o 0,5 kg mało ale chociaz cos. juz zaczełam sie tym ze nic sie nie rusza ona w dół. FAjne miałas wczasy Krusia, moze sie wybiore na takie latem. Aha wczesniej zapomniałam napisac ze jestem z Wielkopolski. Napisze jak Wam idzie 🖐️

Krusia-->ile schudlas na tych wczasach odchudzających? :) fajny pomysl :D megisss-->gratuluje :) pół kilo to zawsze cos :)ja tez mialam rowerek stacjonarny ale takze na nim nie ćwicze :P dla mnie to troche monotonne :P ciezko mi sie zmotywowac dlatego wole zorganizowany sport :D możliwe-->bardzo duzo schudlas :) gratuluje :D widze ze baaaardzo duzo ćwiczylas, jesli moge wiedziec to jaka byla Twoja waga poczatkowa? mala_gosienka--> jestes juz prawie na mecie z egzaminami :) dasz rade :D Ćwiczenia aerobowe sprawily ze schudlam 2 kg w tym tygodniu, sama nie wierzylam ze tak szybko zobacze efekty :)

Gość megisss
Dzień dobry Pyzata kasiu --> widze ze spadasz z ta waga jak wichura, nie długo bedziesz musiala zmienic swoj nick na chuda kasia ;) Gratuluje wyników. Ja miałam cwiczenia aerobowe wczoraj, byłam na impezie, ale dałam czadu bo wszystko mnie boli, no i kurcze odezwał sie moj kregosłup, dobrze ze znieczulcenie bylo w postaci piwa. Ja tez jestem ciekawa jakie wyniki mozna osiagnac na takich wczasach, patrzac na rozklad ktory podala Krusia no i oczywiscie zero podjadania i dokupywania jedzenia to obstawiam na 10 kg w 4 tygodnie. zgadałam?

Pyzata Kasiu moja waga poczatkowa to ponad 87 kg ,teraz waże 55-56 kg ,wzrost 166,jeszcze z 6-8 kg i koniec:) buziaki

megisss-->dziekuje :) wiem ze łatwiej jest zgubic kilogramy przy wyzszej wadze, potem bede sie męczyc :P dzisiaj pozwolilam sobie na odrobine szaleństwa w postaci slodyczy ;) ale co tam, raz sie żyje :P

mozliwe--> jeszcze raz gratuluje :D bardzo ładny wynik, jestes szczupłą osóbką, gdy schudniesz 8 kilogramów nie bedziesz za szczuplutka? Pozdrawiam :)

Witam:) mozliwe:) Tak jak pisze w niku wszystko jest mozliwe i wierze ze osiagniesz swoj cel:) Jeżeli chodzi o motywacje to przyznam Ci sie szczerze ze nie lubie jak mi sie zwraca uwage ze jestem gruba u mnie to raczej byl temat tabu,ale mimo wszystko wiem co sobie mysleli.... 25 lat to fajny wiek i wcale nie \"az \" Zareczysz sie jak trafisz na odpowiedniego kandydata:) Czego Ci z calego serca zycze:) Sukienke juz niedlugo zalozysz:)w koncu wiosna sie zbliza:)a kilogramy leca:) megiss:) brawo!! Pytasz jak idzie:) No to jutro bedzie chwila prawy w koncu 7-dzien odchudzanka:) Zglosze sie z samego rana i mam nadzieje ze bede miala sie czym pochwalic:) kasiu:) pierwszym razem schudlam niecale 5 kg w 2 tyg ale duzo cm mi ubylo ,zajelam 2 miejsce dostalam dyplom i znizke na nastepny wyjazd z czego po miesiacu skorzystalam i wtedy schudlam niecale 3 kg w 2 tyg i zajelam pierwsze miejsce bo tam sie liczylo wszystko i cm i kg .po przyjezdzie as mierzyli w kilku miejscach i wazyli potem sumowali i dawali punkty:) Wielkie brawa 2 kg to super wynik nie ma to jak cwiczonka:) ale i pewnie dietka? megisss:) Sredni spadek wagi na tydzien byl 1-2kg ,ale wyglad sie duzo zmienial:) Jak po mnie przyjechali to sie odszczelilam w nowe ciuszki zrobilam fryzurke ponoc super wygladalam i Ci co mnie nie widzieli przez 2 tyg byli zaskoczeni mowili ze duzo schudlam ,nawet nie chcialam mowic ze tylko niecale 3 kg bo tak sie zachwycali:) mozliwe jeszcze chcesz schudnac 6-8 kg??? to juz calkiem znikniesz... Mnie ucieszy waga 63-65 przy wzroscie 160:)

krusia :) wiesz co musze jeszcze posmigac na ta siłownie(sam rowerek po pare godzin dziennie:) )jak nałoże ciuchy to wszyscy mowia ze zajebiscie wygladam ale gorzej pod ...mam jeszcze waleczki tłuszczu ktore chce skorygowac ...musze jeszcze ujedrnic cialko ..jakos tak obliczylam ze jak zejdzie tluszczyk to spadnie z lekka ta waga...chce schudnac bo cale zycie bylam kluseczka a teraz to chce sie zyc :) ....a tak w ogole to dziwnie...zawsze mialam duzo znajomych,wszyscy byli fajni ale teraz jak wygladam tak wygladam to nagle oni sa wszyscy duuuuzo lepsi,choc z charakteru nic sie nie zmienilo ,no moze nie imprezuje jak kiedys czyli przy wódce i browarze bo wiem ile to dziadostwo ma kalorii ;/ bez tego to jest zabawa nie dosc ze nie ma kaca to jeszcze pamieta sie caly wieczor :P :) da sie zyc bez %%% choc malo osob o tym wie...no cóż każdy robi to co lubi, każdy lubi to co ma :) hehe wiec... dobre jedzonko + cwiczenia + CHĘCI = super wyglad :) pozdrawiam serdecznie

Witam:) mozliwe:) Mam kolezanke ktora odchudzila sie z wagi siedemdziesiat pare kilogramow do piedziesiat siedem.Poznalam ja na wczasach odchudzajacych ,rozumiem Cie jak piszesz i ujedrnianiu cialka,niestety jak sie schudnie to skora jest jeszcze porozciagana,uwazam ze w niej sa znikome ilosci tluszczu,a te walki to przewaznie sama skora,w koncu kiedys musiala sie rozciagnac jak zmiescila o tyle kilogramow tluszczu wiecej. Silownia to swietny pomysl:) Moge Ci cos podpowiedziec,co zrobic z cialkiem zeby wyglad sie poprawil.Mojej kolezance masazystka doradzila masaze i balsamy ,bicze wodne.Polecam Ci rowniez zebys sobie kupila (mozna w necie sprzedaz wysylkowa) Guam,sa rozne rodzaje ja polecam Ci \"fanghi d\'alga Guam Formula a Freddo ,sama go kupilam i stosowalam,na wczasach odchudzajacych jeden zabieg z tego kosztowal ponad 100zl a ja kupilam przez net na 18 zabiegow i zaplacilam 300zl jest tego 750ml + tuba zelu wyszczuplajacego dodatkowo dostalam w promocji peeling do ciala ktory zawiera sol morska,algi,olejki aromatyczne,stosuje sie go przed polozeniem guamu,troszke to smierdzi i jest klopot zeby sobie samemu nalozyc,ale oplaca sie poswiecic:) Jezeli chodzi o guam to kupilam sobie na popekane naczynka ,ale dobry jest tez dla osob ktore chca zeby skora sie stala jedrniejsza on schladza cialo:)Specjalna nowoczesna formuła wyszczuplająca preparatu GUAM® odchudza i leczy ! Eksperci z Laboratorium Lacote opracowali preparat odchudzający i likwidujący cellulite przeznaczony specjalnie dla osób mających problem z kruchymi naczyńkami i żylakami. Algi na \"zimno\" to niepowtarzalna maska zawierająca odświeżający mentol, wyciąg z kasztanowca, glinki z oligoelementami, witaminy, minerały z Morza Martwego i olejki aromaterapeutyczne. Preparat nawilża, oczyszcza i tnoizuje skóre, łagodzi podrażnienia, wspomaga leczenie reumatyzmu i stawów, intesywnie zwalcza cellulite. Guam Formula a Freddo, w przeciwieństwie do tradycyjnej formuły Guam® daje przyjemne uczucie chłodu

Zapomnialam sie pochwalic dzis bylo wazenie po siedmiu dniach odchudzania :) Waze o 1,900 mniej:):):):):) Prawie 2 kg tluszczyku mniej,a przyznam sie szczerze ze nie cwiczylam. 29.01.- 80.0 kg 05.02.- 78,1 kg --------------------- = -1,900kg:):):):)

witajcie dziewczyny,wy jestescie takie oblatane,powiedzcie czy nie mozna sobie samemu zrobic areobiku w domku? mnie sie nigdzie nie chce chodzic,aha! no i jakie trzeba robic cwiczenia na brzuszek i na uda,z tym sa zawsze najwieksze problemy,no i czy isnieje mozliwosc ze po schudnieciu(ewentualnym-wersja opymisyczna)piersi tez nie oklapną ;-(,wy jestescie mlode a o chyba wszystko w porzadku,u mnie gorzej..................

Gość megisss
Krusia-> bardzo ładnie ci waga poszła w doł, oby tak dalej. Ja własnie mysle tez o stosowaniu jakis balsamow na cialo ujerniających. tylko zawsze mam slomiany zapał, mam gdzies jeszcze balsam na celulit z avonu, na poczatku stosowałam codziennie ale potem to juz coraz rzadziej bo zapomnina go używać. A trzeba sie wziasc za to ciało bo tak jak mówisz Krusia po odchudzaniu jest strasznie rozciagniete i skora wisi. Dorcia09-> oczywiscie ze mozna sobie samemu zrobic aerobik w domu, wystarczy sciagnąć sobie firm z netu, tu na forum w dziale fittnes jest nawet kilka filmków z aerobikiem umieszczonym. tylko zazwyczaj troche czasu trzeba poswieci zeby taki filmik sciagnac bo przewaznie maja po 90 MB :/ ale warto. Co do piersi to czy młode czy starsze to i tak oklapna troche, ba! nawet zmaleja. nie wiem jak u innych ale u mnie piersze co chudnie przy odchudzaniu to własnie piersi :( ale sa ponoc jakies cwiczenia na klatke piersiowa, co ujedrniaja biust. Jak tak teraz pomysle to duzo czasu trzeba włozyc w ujedrnianie swego całego ciała, ale czego sie nie robi dla dobrego wyladu ;)

Krusia-->gratuluje świetnego wyniku :) ja takze mam problem z naczynkami, znasz moze jakies dobre ale niezbyt drogie kremy do twarzy? :) Wrócialam przd chwila z pracy i nie mam sily na nic :P spaaaaac 💤 Przynajmniej nic wiecej nie zjem a taka mam ochote :P

Gość ewa217
hej dziewczyny, właśnie podjęłam decyzje o odchudzaniu:) Czy moge się do Was dołączyć i liczyć na wsparcie? Jutro zamierzam kupić sobie wage zważyć się i schudnąć chociaż 10 kg. POMOŻECIE? nie zamierzam jakoś się katować postaram się ćwiczyć nie jeść po 18 zero słodyczy, kupie chrom, może coś mi to wreszcie pomoże....

o, tu jest Was duzo też...to i tu zaglądnę czasami :) Zaczynam dzisiaj, na razie 1 półcel czyli 10 kilo...potem kolejnych 10 i juz będzie pięknie :) Mój sposób to też mniej żarcia i więcej ruchu! Powodzenia wszystkim

Gość pollaaa
witam Was wszystkie!!! jestem właśnie po diecie kopenhaskiej na której schudłam 5 kg... od września schudłam 15kg i naprawdę tego nie widać!!!!!!!!! jestem totalnie załamana.... musze jeszcze schudnąć. wiem, że ważny jest ruch. ale nie wysiłek szalony, tylko dopowiedzni, racjonalny ruch. musze coś w sobie zmienić. muszę schudnąć. mam 158cm i ważę 60kg mam nadzieję, że jakoś razem z Wami będzie mi łatwiej. pozdrawiam! p.

czesc:) megisss:) dziekuje za gratulacje:):) może razem sobie obiecamy że bedziemy stosowaly codziennie balsamy ? kasiu:):) polecam Ci dwie firmy moim zdaniem dobre i nie drogie:): 1) Seria Lirene do cery naczynkowej: -krem półtłusty -nawilżający -przeciw zmarszczkowy -maseczka mleczko kosmetyczne -tonik -mleczko 2) AA CERA NACZYNKOWA KREM NAWILŻAJĄCY NA DZIEŃ SPF 6 AA CERA NACZYNKOWA KREM REGENERUJĄCY NA NOc Namawiam na kupno kremu na noc . W nocy skora sie regeneruje,a w dzien tylko ja chronimy:) czesc ewa:) No jasne dołącz do nas:) Będziemy się razem wspierac:) Czesc Klara:) zagladaj do nas zapraszamy:) pollaaa:) namawiam do cwiczen po nich swietnie sie sylwetka rzezbi i efekty sa szybko widoczne:)

Gość megisss
Witam stałe bywalczynie i nowe :)))) Im wiecej Nas to lepiej :) Krusia,świetny pomysł, moze bedziemy sobie nawzajem przypomniac o smarowaniu naszych "ciałek"? ;) Kurcze nie moge sie opanowac od prawie codziennego wazenia sie, w tygodniu waze sie przynajmniej 3 w tygodniu. Od soboty waga spadła mi o 0.8 kg. tak sie ciesze ze znow w koncu spada bo przez caly styczen bylam załamana ta waga. A tak wogole sie zastanawiam czy chodzic na pływalnie czy aerobik.Do konca lutego nie chodze do pracy wiec mam teraz wiecej czasu wolnego na nauke i jakis moze sport, hmm.... Gosia!!! Gdzie ty sie podziewasz? chyba nie padłaś na tym ostatnim egzaminie,co? mam cie siła stamtad wyciagac? Pamietaj ze waze wiecej od ciebie i ze mna nie masz szans :P :classic_cool: melduj jak tam u ciebie idzie 🖐️

Gość megisss
a tak wogole to fajnie ze mozna tu pochwalic sie swoimi osiegnieciami czy wpadkami, u mnie to tylko mama wie ze sie odchudzam ale jej nie mowie jak mi idzie. Wogole jak na razie nikt nie zauwazyl ze schudlam w sumie niecale 7 kg.