Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bibuleczka

Czy jest tutaj jeszcze jakas kobieta ktora nie moze zajsc w ciaze? Wpiszcie sie.

Polecane posty

Witam kolezanke z gory🌻 My sie staramy 5lat o dzidzie,te pare miesiecy co sie staracie to nic w porownaniu do mnie.Smutno ze nie donosilas dzidzi,ale bedziesz miec,musisz w to wierzyc,ja tez w to wierze i nie trace nadzieji,bo wiem ze na mnie tez przyjdzie czas i bedzie dzidzia,u Ciebie tez tak bedzie.Dobranoc🌻

Z ładnych plemników jest więcej pożytku.Wybierając najdorodniejsze okazy plemników pod specjalnym mikroskopem można poprawić wyniki sztucznego zapłodnienia - informuje pismo "Reproductive medicine online". Kłopoty z poczęciem często wynikają z niewłaściwej jakości wytwarzanych przez mężczyznę plemników, które nie potrafią "dopłynąć" do komórki jajowej. Wówczas rozwiązaniem może być zapłodnienie pozaustrojowe metodą mikromanipulacji (ICSI). Pojedynczy plemnik za pomocą mikropipetek i mikromanipulatora jest wprowadzany do komórki jajowej. Włoskim specjalistom z zespołu kierowanego przez Monicę Antinori z kliniki Raprui udało się podnieść skuteczność tej metody z 26,5 procenta do 39,2 procenta. W przypadku mężczyzn, u których konwencjonalne ICSI nie poskutkowało, skuteczność zapłodnienia była dwa razy większa niż bez selekcji pod mikroskopem (29,8 procenta wobec 12,9 procenta). Badania prowadzono na 446 parach, w których wyraźne problemy z poczęciem miał tylko mężczyzna. Nowa technika, nazwana IMSI, której pionierami byli specjaliści z Izraela, wykorzystuje mikroskop o pięciokrotnie większej niż w przypadku typowego mikroskopu zdolności rozdzielczej, co umożliwia dokładniejszą ocenę wymiarów i kształtu plemników. Metoda jest już dostępna także w niektórych polskich klinikach. Niestety, jej koszt może być nawet dwukrotnie wyższy niż ICSI, wymaga także specjalnego mikroskopu i przeszkolonego personelu.(PAP)

Jesienią projekt ustawy o in vitro.Jesienią gotowe będą regulacje prawne niezbędne do ratyfikowania przez Polskę konwencji bioetycznej oraz projekt ustawy o zapłodnieniu in vitro - poinformował PAP poseł Jarosław Gowin (PO). Gowin jest przewodniczącym zespołu ds. bioetyki działającego przy kancelarii premiera. Zespół, w skład którego wchodzą prawnicy, lekarze, biolodzy, filozofowie i etycy, zajmuje się przygotowaniem do ratyfikacji Konwencji Bioetycznej Rady Europy oraz pracuje nad założeniami do ustawy regulującej kwestie dotyczące zapłodnienia metodą in vitro. Członkowie zespołu mają określić zakres zastrzeżeń do konwencji (ma do tego prawo każdy kraj ratyfikujący), konieczne zmiany w ustawodawstwie, a także rekomendacje do ustawy implementującej, która określa to, co nawet po ratyfikacji pozostaje w gestii poszczególnych państw. Jak zapewnił PAP Gowin, zespół ma pracować do października, a jesienią gotowe będą "regulacje niezbędne do ratyfikacji konwencji". Także jesienią gotowy ma być projekt ustawy o in vitro. Gowin nie chciał mówić, w jakim kierunku zmierzają rekomendacje kierowanego przez niego zespołu. "W pierwszej kolejności przedstawimy je premierowi. Część z nich będzie jednomyślna, jednak w niektórych sprawach, szczególnie dotyczących in vitro, będą rekomendacje alternatywne" - powiedział Gowin. Podkreślił, że premier ma zdecydować o kształcie ustawy o in vitro. Nie wiadomo jeszcze, czy nad ustawą pracował będzie zespół ds. bioetyki w pełnym składzie, czy tylko część jego członków. W skład zespołu wchodzą prawnicy: prof. Andrzej Zoll, prof. Eleonora Zielińska, dr Włodzimierz Wróbel, dr Maja Grzymkowska i dr Leszek Bosek; biolodzy i lekarze: prof. Andrzej Paszewski, prof. Ewa Bartnik, prof. Krzysztof Marczewski, prof. Jacek Zaremba i prof. Jerzy Umiastowski; etycy i teolodzy: prof. Barbara Chyrowicz, prof. Jacek Hołówka, prof. Zbigniew Szawarski, pastor prof. Marcin Hinz i ks. prof. Franciszek Longchamps de Berier. Polska podpisała Konwencję Bioetyczną Rady Europy z 1997 roku, ale jej nie ratyfikowała. Eksperci zwracają uwagę, że w naszym kraju nie ma prawa regulującego procedury nowoczesnych zabiegów biomedycznych, m.in. zapłodnienia in vitro. Konwencja bioetyczna stanowi próbę określenia podstawowych praw związanych z postępem biologii i medycyny. Do najważniejszych zasad tam zawartych należy nakaz poszanowania integralności i godności każdej osoby oraz respektowania jej interesu i dobra jako przeważających nad interesem społeczeństwa i nauki. W dokumencie sformułowano trzy istotne zasady odnoszące się do zakazu dyskryminacji osób ze względu na dziedzictwo genetyczne, zakresu przeprowadzania genetycznych testów prognozujących oraz zakazu przeprowadzania ich w celu wywołania dziedzicznych zmian genetycznych potomstwa. Regulacje te uzupełnia Protokół Dodatkowy do Konwencji dotyczący zakazu klonowania istot ludzkich. Konwencja zakazuje praktyk eugenicznych, zwłaszcza selekcji płci, a także badania na embrionach in vitro. Zgodnie z Konwencją, jeżeli prawo zezwala na przeprowadzanie takich badań, powinno zapewnić embrionom odpowiednią ochronę. Konwencja zabrania też tworzenia embrionów ludzkich dla celów naukowych. (PAP)

witam :) dawno mnie nie bylo... u mnie bez zmian, a raczej zmint są i to raczej na gorsze... czuje ze cos sie chrzani bo ostatni @ trwal 11!! dni a teraz od 3 tyg @ brak! no i boli mnie w okolicach jajnika. Boje sie zeby to nie była znowu torbiel :-o 11 sierpnia mam wizyte i gina - boje sie rozmawiałam ostatnio z męzem i postanowilismy ze jesli nic sie nie zmieni do konca roku to w styczniu zaczne leczyc sie w prywatnej klinice w lodzi. wiem ze to kosztuje ale co tam ! czas leci ! w styczniu skoncze 32 lata !!! a z dobrych wiesci : znajome małzensteo kilka tyg. temu zostało rodzicami! kilka lat temu lekarze powiedzieli im ze dzieci miec nie beda. Az tu po 8 latach bach i jest chłopczyk :)

Gość aga.22krak
Hej dziewczyny!jestem tu nowa,ale od paru dni czytam wasze wypowiedzi.ja rowniez nie moge zajsc w ciaze,juz ponad rok,wreszcie poszłam do ginekologa,zrobiłam badania,mam podwyzszona prolaktyne,zazywam dostinex,3 tabletke juz wzielam.czekam na @,oby nie przyszła,narazie 32 dzien cyklu,objawow nie mam,pozdrawiam was i trzymam kciuki

Witajcie co u was u mnie ok. czuje sie narazie dobrze powoli widac jjuz brzuszek mam pytanie bardzo duzo dowiedzialam sie od was jak jeszcze bylam staraczka i mam nadzieje ze i tym razem pomozecie moze wiecie czy kosmetyków Nivea mozna używac w ciąży Blagam popytajcie znajome i prosze dajcie znac Pozdrawiam i przesylam fluidki ***************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************:-)

Hej sloneczka! Weszlam sie z Wami przywitac i zyczyc udanego weekendu,pozdrawiam i przesylam buziaczki,pa 👄🌻

Kasiunia1 Hej nikt nie zlapal od Ciebie fluidkow,wiec ja je lapie wszystkie.A co do kosmetykow z nivea,to czemu bys nie mogla sie nimi smarowac?,chyba ze masz uczulenie na nie a tak to przeciez mozna,dzidzi nie zaszkodzisz.Pozdrawiam i zycze udanego weekendu👄🌻

Dziekuję ale podobno niektore kosmetyki przenikaja do malenstwa,a ja tylko zel i krem do twarzy i to jeszcze do mlodej cery hehe wiec mam nadzieje ze bedzie oki , na rozstepy jeszcze nie musze zobaczymy jak dlugo jeszcze troche fluidkow dla pozostalych***************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************

Kasiunia1 == Widzisz zadna nie chce fluidkow i znow je lapie od Ciebie,moze mi szczescie przyniosa.To w ktorym mies.jestes?,juz brzuszek widac,super.A moze podeslesz mi foteczke z brzuszkiem.Aha to zel i krem do twarzy a to nie wiem,myslalam ze chodzi o krem pielegnacyjny do ciala.Jak bedziesz w aptece to zapytaj sie,moze cos innego Ci poleca a moze zostaniesz przytych kosmetykach.Albo jak bedziesz u swojego gina,ale najszybciej dowiesz sie w aptece.Moze bys nie mogla ich uzywac jak bys miala uczulenie a tak to ja mysle ze nie ma przeciwskazan,chyba ze pisze cos innego na ulotce.Myslalam ze uzywasz kosmetykow dla dzieci,albo dla kobiet w ciazy.Ja tylko uzywam kosmetykow robionych,albo dzieciecych,bo mam alergie.To fajnie ze nie masz rozstepow,ale za wczasu mozesz zaczac stosowac,bo pozniej jak wyjda to nie zejda,chociaz nie ktore kobietki rozstepow w czasie ciazy nie maja a nie ktore to maja wszedzie,na brzuszku,na piersiach itd.a brzydko to wyglada,ale co sie nie robi dla dzidzi.Mozesz uzywac do ciala jakies balsamy albo kremy ujedrniajace,sa w aptece,z pharmaceris i z innych firm,dla kobiet w ciazy specjalne.A uzywasz juz czegos do ciala?,bo pozniej brzuszek sie rozciagnie.Pozdrawiam i glaskanko dla brzusia👄🌻

Gość edytkanytka
Cześć dziewczyny dawno do was nie zaglądałam ale nie miałam czasu. U mnie lecie już 28 tydzień ciąży. Maleństwo kopie chociaż ostatnio przeżyłam 2 dni zgrozy przechodziłam zakażenie i maleństwo nie kopało. Modle się jeszcze o kazdy tydzień dla maleństwa i narazie powolutku do przodu. Jeśli będzie tak jak teraz to cesarskie cięcie mam wyznaczone na 23 września. muszę leżeć chociaż ciężko jest przy chorym dziecku odpocząć nie umiem zuzi wytłumaczyć że mamusia musi leżeć . Brzuszek mam strasznie duży jak pisze do was to lezy mi na kolanach. Strasznie są te upały .Ciężko mi jest nawet oddychać. Mój mąz jak się urodził był strasznie wielki miał 62cm i 4600wagi. Pewnie maleństwo będzie duże za tatą. w 20 tygodniu ważył 538g.Pozdrawiam was kochane i za wszystkie trzymam kciuki mam nadzieje że uda wam, się tak jak mi.

Gość Ewcia2484

Gość Ewcia2484
Czesc dziewczyny jestem nowa i mam problem zajść w ciaże ;-]

Gość aga.23krak
Ewcia to szybciutko do ginekologa,on zleci ci jakie badania masz zrobic,ja rowniez staram sie o dzidzie,poszlam do ginekologa i zrobilam badania i wyszlo mi ze mam podwyzszona prolaktyne,biore lek na obnizenie (Dostinex)

Gość Ewcia2484
hej wlasnie dzis ide do lekarza troche sie boje co bedzie.zycze milego dnia

Gość aga.23krak
Ewcia nic sie nie boj,daj znac jak wrocisz,jak ci poszlo :-)

hej dziewczyny, jestem nowa na forum, GRATULUJĘ wszystkim brzuszkom! ja z moim ukochanym nie możemy zajść w ciąże od ponad roku. owulację mam, cykle równiutkie 30 dniowe, ale prolaktynę za wysoką, policystyczne jajniki do tego elektrokonizację szyjki macicy..... wszystkim starczkom polecam CASTAGNUS. pomógł już bardzo wielu dziewczynom w zafasolkowaniu, ja czuję sie po nim świetnie, prolaktyna spadła, jedyne czego do szczęścia mi jeszcze brakuje to małego serduszka ;))) czuję, że Castagnus ma dobry wpływ tez na psychikę ;) przynajmniej moją ;)

Gość Ewcia2484
czesc laski mam dosc tych lekarzy znalesc dobrego ginekologa bylam dzis i jutro mam badania .Czy ktos wie czy jak ma sie tarczyce to przez nia tez mozna miec problemy z zajsciem w ciaze???????????

Edytkanytka== U Ciebie szybko zlecial czas w ciazy,nie dawno co nam powiedzialas ze jestes w ciazy,ale to szybko przelecialo.Odpoczywaj teraz duzo.Nie martw sie,z dzidzia bedzie wszystko dobrze,trzymam za Was kciuki mocno.Ja tez bym sie martwila i przestraszyla,jakby dzidzia przestala kopac i sie ruszac w brzuszku.Bedziesz miec cesarke,chcialas czy musisz miec?Juz dobrze z Wami?Wyslalabys nam foteczke z brzuszkiem.Dla tego bedziesz miec cesarke,jak bedzie takie duze to pewnie.Pozdrawiam👄🌻 Glaskanko dla brzusia. Ewcia2484== Witam Cie serdecznie👄🌻 Napisz cos wiecej o sobie,ile sie staracie o dzidzie itd.Nie martw sie,bedzie dobrze,jak juz bedziesz po,to sie odezwij.Ja mam niedoczynnosc tarczycy,ale biore tabletki.Ale jak sie ma tarczyce,to tez sa jakies problemy w zajscie w ciaze,zalezy od tarczycy.Ja musze do konca zycia brac te tabletki,ale po nich wyniki sie poprawiaja.A Ty robilas juz jakies badania zwiazane z tarczyca?bierzesz jakies tabletki?,czy dopiero idziesz zrobic wyniki na tarczyce.Ja co jakis czas ide zbadac tarczyce i zrobic wyniki.Pozdrawiam. Aga.23krak== Witam Cie serdecznie👄🌻 Napisz cos wiecej o sobie i ile sie staracie o dzidzie,itd.Pozdrawiam. Jajeczko 80== Witam Cie serdecznie 👄🌻 Napisz tez cos wiecej o sobie i ile sie staracie o dzidzie,itd.A co to jest za lek o ktorym piszesz i na co?Pozdrawiam.

Gość Ewcia2484
mezatka jestem od trzech miesiecy ale wczesniej jak mieszkalam z chlopakiem to sie wogole niezabezpieczalismy sie i to mnie dziwi zeby bylo wszystko dobrze ze mna to bym juz dawno zaszla w ciaze a teraz sie martwie ze cos nie tak jest .a z tarczyca to dopiero mi wykryli i chyba mam nadczynnosc jutro mam wizyte u lekarza z tarczyca ;-[

Witam nowe straczki musze cos napisac zeby was podniesc na duchu nie mieszkalam z moim mezem przed slubem a wspolzylismy czesciej niz teraz hehe bo byl na miejscu i tez sie nie zabezpieczalismy przez dwa lata i nic ale wtedy mi to nie przeszkadalo pol roku po slubie zaczelam sie zastanawiac ze wszystkie kolezanki wpadły a ja nie i nic nie biore i niezabezpieczamy sie...i tak jakis czas temu tarfilam na to forum i co sie okazalo tarczycy nie mialam zadnych badan nie zdazylam zrobic bo wszyscy mowili ze rok co to jest kiedy maz w delegacji 3 tyg i tydzien w domu a dzidzi jak nie bylo to niebylo ze napewno jest oki i sie nie starajcie hm... latwo powiedziec iiiiiiii pewnego pieknego miesiaca czyli Maja okazalo sie ze sa dwie kreseczki na tescie potem beta usg a teraz maluszek ma juz az 6 cm, i rusza sie jak szalony z tym ze jeszcze nie czuje ale widziala io slyszalam serduszko,a co sie okazalo ze mam tylozgiecie macicy co w niektorych przypadkach sa problemy z zajsciem i widocznie cos w tym jest ...ale teraz mam moje kochane slo serduszko i modle sie aby bylo zdrowe i szczesliwie sie urodzilo 4.02.2009 Pozdrawiam i glowa do góry napewno sie uda a jeszcze bardziej jak bedziecie w to wierzyc a nie usilnie sie starac napewno bedzie dobrze...POzdrawiam i przesylam swierze fluidki****************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************