Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anouk

TERAZ MY!!!

Polecane posty

Celi wysłałam - co prawda nie jestem przekonana czy załącznik sie doczepił bo jakoś nie bardzo moge rozszyfrowac poczte na onecie . Daj znac czy doszło.

Whimka ;) dzieki doszło ;) a teraz ręcznie wypisuję DRA i RCA :O jak ja to lubię :O juz sie 3 razy pomyliłam :P juz zapomniałam jakie to reczne wypisywanie jest upierdliwe :O a jeszcze musze RMUA zrobić :O ale to pożniej teraz zmykam na pocztę ..........

próbowałam sobie przywrócić kalkulator IP i nici :P poprostu bomba :O na razie sobie odpuszczę to grzebanie, bo teraz dla od mniany jeszcze coś J usunę :O ale byłoby wesoło :( Buziaczki :) Miłego popołudnia :)

Whimka ;) wiedziałaś o tym ; \"Jak wyjaśnił nam ZUS, jeśli firma wypłaciła wynagrodzenie w czerwcu, to na deklaracji składanej do ZUS w lipcu musi uwzględnić 13-proc. składkę. Jeśli natomiast wypłaci pensję w lipcu, to składka wyniesie 10 proc. W takiej sytuacji liczy się bowiem moment uzyskania przychodu pracownika, czyli moment otrzymania wynagrodzenia.\" Nie cierpię zusu wrrrrrrrrr

Oj dziewczyny uciekły :O juz nie będe o nudnej pracy smęcić - obiecuję :) własnie robię kurczaczka po węgiersku - ma któraś ochotę ??? :) będzie ostre uprzedzam ;)

WitajcieCeli-znam te bolesci! okropne! zaserwuj magnez w duzej ilosci-jak nie w tabletkach, to czekolada, kakao-te rzeczy.Buźka dla dzidziuska:)Whim-kolejny 🌻za egzamin-idziesz jak przecinak!Ninke-bedzie dobrze, musicie sie jeszcze bardziej dotrzec, albo sprawe postaw na ostrzu noza-to czasem pomaga.Całuje.Yenka-napisałam Ci @, ale mi zezarło, wiec tylko sygnałek,ze faktycznie to g***o trzeba tylko olac, innej metody nie ma-a to tez jakas metoda:)Trzymam za Ciebie.Serduszko-zrowiej szybciutko, kuruj sie jak tylko mozesz, ściskam mocno.Ani-koncertu zazdraszczam-mój najstarszy synio miał tam byc, bo jest fanem-ja tez- ale cos mu pokrzyzowało plany i zły jest.Reszte babeczek cieplutko pozdrawiam i zycze miłego popołudnia:)

kurczak po węgiersku :) 1 podwójna pierś z kurczaka 1 szkl przecieru pomidorowego ( ewentualnie zrobionego z koncentratu pomi . tj 100 gr koncentratu zmieszanego z woda- ma powstać konsystencja gęstawej śmeitanki + łyczeka curku) 2 duże cebule 1 łyżeczka chili lub kajen lub ostrej 4 łyżeczki papryki słodkiej 1/3 szkl śmietany 30% słodkiej 1 kostka mięsna lub rosłu drobiowego pierś kurczaka tniemy na cienkie plastry i solimy i posypujemy papryką (ostrą , słodką jaka lubicie lub przyprawą do kurczaka) obtaczamy w mące i smażymy na gorącym oleju z oby stron. Wyjmujemy na talerzyk. Na patelnię ( na ten tłuszcz po kurczaku) wrzucamy posiekaną cebulke i szklimy, dodajemy piersi kurczaka i mieszamy . Chwile niech dochodzi to razem. Dodajemy przecier pomidorowy (lub ten z koncentratu pamietamy o cukrze) + rozkruszonką kostkę rosołową + te 5 łyżeczek różnych papryk dusimy pod przykryciem ok 10min. Dodajemy śmietankę i dusimy jeszcze 5 min. można dodać jeszcze papryki wg gustu - ma być ostre lub łagodne wg upodobań. Gotowe :) Można podawać z knedlikiem, makaronem , ryżem, ziemniakami ( pirre oczywiście) + ulubiona sałatka :)

Net ❤️ Witaj!!!!!! :) Celinko... aleś mi smaku narobiła... Wiem, wiem, na wlasne życzenie... no ale skoro mam apetyt, to znaczy, ze jestem bliższa zdrowiu niż prawdziwej chorobie ;) A przepis chyba jutro wdrożę w życie ;)

Serduszko ;) nie znam i nie mam żadnego przepisu na kurczaka w czosnku :( chyba nawet nigdy nie jadłam takowego ;) Netka - dzięki za rady - własnie połkneła 2 wielkie magneziki - obym sie juz nigdy nie obudziła z takim bólem - w pierwszej chwili myślałam że rodzę :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D a jak załapałam że to nózka, to byłam juz na oknie i J. biednego wystraszyłam na śmierć- alez miał minę :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D lepsza niż niejedno ujęcie w horrorach :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D a ja własnie zjadłam obiadek ;) miałam robić dzisiaj racuszki z jabłkiem - pzrepis dała mi jedna ciężarówka, ale nie mam juz dzisiaj siły :( zrobię twarożek ze szczypiorkiem - tez dobre :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Celi-ale nie poprzestawaj tylko dzis na tych magnezikach, musisz łykac jakis czas-to nie od razu pomaga:) Serduszko_buziaki

Netka - dzieki za rade ;) będe łykac magneziki jak nic i to chyba długo, oj długo :D:D:D:D:D:D:D wiesz ile szkalarz kosztuje ? :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

A my pozarliśmy pizzę i ledwo się ruszamy. Pogadalismy trochę, bo brat był u mojego z przeprosinami i wyjasnieniami. Słowa ksieciunia \"sami sobie wystawiają swiadectwo\" Exia z cór się nie odzywają do siebie ;-), bo po pierwsze za dużo kitów wyszło na jaw,a dwa - nikt -nawet moja exia nie lubi jak robić z niej idiotkę, wciskając jej za pewnik informacje o mnie. A cór własnie tak postapiła. Wiec dymek jest -ale to u nich, nas w to nie wciagają. Mój tylko został poinformowany o fakcie. Skwitował \"same sobie winne jesteście\". Czyli pełnia szcęścia. Gdyby jeszcze mnie tak oczy nie piekły ja pieką...

Do jutra dziewczynki, ktoś mnie pożąda ;-) Zanczy się mojej obecności

kurcze< nie wiem ile szklarz kosztuje:(

Ja znam przepis na kurczaka w czosnku... :) Kurczak po królewsku się nazywa :) A mi utkwiło że po węgiersku stąd ten mój mały przekręt :) A że ja ostatnio głównie na czosnku żyję, to chyba zrozumiałe :P Buziaki dla wszystkich... Choć lepiej nie... bo mogę pozarażać ;) Celi, okienko dziś ładnie czymś zastaw, bo już druga szyba jak pójdzie to nie będzie miło ;)

Cześć wieczorkiem, pyszny musi być taki kurczaczek.A ja dziś to miałam ochotę na pizze, potem na placki ziemniaczane, potem na naleśniki. Ale mój głod nie został zaspokojony i zjadłam zupę pomidorową. Dodam ,że jaka jedna z nielicznych osób nie za bardzo lubię zupę pomidorową. A te skurcze łydek to też ostatnio mnie łapią. Okropne to jest i ten ból. Magnez zaczęłam już zażywać, bo te skurcze to może być właśnie brak magnezu. A tak poza tym u nas dziś względny spokój, to chyba dlatego ,że mój nie szedł dziś do pracy i jest wyspany, wypoczęty i jakoś tak pozytywnie nastawiony do życia. Pozdrawiam Was, i tak mi szkoda ,że w ciągu dnia nie mogę sobie z Wami pogadać.

Dzień dobry. U mnie leje,a u Was??? buziaki.

dzień dobry to już nie żaby z nieba to stada ropuch spadają z wielkim przzyspieszeniem i do tego te ilosci ...............okropność ja chce słonka .

Hej u nas dziś ładnie, ale w nocy lało.....brrrrrrr.....

wysłałam wam zbioróweczkę - toche pomarudzilam ale musicie wybaczyć miałam taką potrzebę.

Cześć pogodynki :) Whimcia odpisałam, przeczytaj - to wazne !! ;) Yennka a ty czemu płakuniasz, co ??? Garni, walczę z linkiem ;) a wczraj miałam za duzo na pasku róznych stron i dlatego nie widziałam , ze się do mnie dobijasz :( , poza tym wyłaczyłam słuchawki, więc nawet znajomy dzwiek do mych uszu nie dotarł :( Buziaczki :) W końcu jest fajnie, słoneczko za chmurkami, ale pogodnie :) no i chłodniej o wiele chłodniej i żadnych kurczy dzisiaj nie miałam :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

widziała któraś już Kubusia ? - bo ja mam komunikat, ze nieprawidłowy parametr :O jak to obejść - bo ja jeszcze spię :D:D:D:D:D:D:D- poważnie, J. nie wrócił został na noc na slasku wiec ja przed tv siedziałam do 2 :( a teraz roletki mi na oczy opadają bez uprzedzenia :D:D:D:D:D:D

Celi, w linku do Kubusia jest spacja po obejrzyj a przed przecinkiem - skopiuj cały link do przeglądarki, potem usuń i przecinek i voala - usmiech Kubulka przesliczny:):):):):)