Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Skorpionka81

Czy tu są dwie kreski, czy jedna - iluzja??

Polecane posty

ja tez sie moze dolacze do gratulacji !! na kazdym tescie jest napisane, ze nawet jesli wsytapi cieniutka, prawie nie zauwazalna druga kreska, to oznacza wynik pozytywny !!! Z tego co mi wiadomo, testy sa czule na wykrycie hormonu produkowanego tylko w czasie ciąży , maja 99% skuteczności , wiec gratuluje, jestes mama !!

skorpionka a jak sie czujesz ? Nie ma nic wyjatkowego ? Nie bywasz zmęczona? moze wczesnie jeszcze na takie oznaki, ale jesli chodzi o zmeczenie , to u niektorych kobitek szybko sie pojawia.

Mam o tyle utrudnioną sytuację, że jestem teraz dość mocno przeziębiona :( Jestem w związku z tym osłabiona, zmęczona, nic mi się nie chce, nie mam siły, itp. Ale zwalam to na karb choroby, bo zawsze wlasnie tak przechodzę przeziębienia :( Co innego - gdybym byla zdrowa - moglabym obserwowac objawy. Teraz - wszystko zachwiane jest przez tą chorobę. Skoro dwie kreski zawsze oznaczają ciąże - to dlaczego 2 dziewczyny napisay, że mimo dwóch kresek - nie byly jednak w ciąży? :(

Co do Twojego pytania Skorpionko to istnieje coś takiego jak poronienie samoistne w dniu spodziewanej miesiączki lub kilka dni po niej. Przecież one mogły być w ciąży i testy to wykryły, ale dzidzia się nie zagnieździła i straciły tą ciąże nie wiedząc nawet o tym. Nie stresuj sie tak i zrób test tak jak wcześniej pisałam. Trzymaj się cieplutko:)

jak dla mnie to ciaza jak byk :) szczesliwa? a ze tak spytam Twoj facet wie o testach?

Dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedzi. Sorry, że tak dupę Wam zawracam :( ale wlasnie chodzi o to, że nie mam nikogo, z kim bym mogla o tym porozmawiać, więc pozostaje Internet.. To fakt - może te laski byly faktycznie w ciąży, ale z powodu poronienia, stracily ciążę. Zapomnialam calkowicie o tym, że przecież ok. połowa kobiet traci ciąże nawet nie wiedząc o tym, bo wygląda to jak zwykly okres. Mój mąż nie wie o tych testach. Nie chcę mu nic mówić, nie chcę tego na razie rozgłaszać żeby ludzie nie nastawiali się na nic :( Sama staram się nie nastawiać na to, staram się brać wszystko pod uwagę, nawet jakąs irracjonalną pomyłkę testu. Umówilismy się z mężem, że rozbiorę choinkę, jak zajdę w ciąże :P i to będzie sposób, w jaki On dowie się o tym, że będziemy mieć dziecko. Nie rozbieram jej na razie, nie chcę potem płakac, że coś sie jednak nie udało, nie wyszlo, że to pomyłka, itp. Nie mówię o tym nikomu, póki na bank nie będę sama wiedzieć. Czy się cieszę? Wlasnie nie - jestem zdołowana, bo mimo testu - nie wiem nic. Nie jestem przekonana, że to wlasnie ciąża. Mam jeszcze obawy, że to nieprawda. Boję się tego, że zacznę się cieszyć, a okaże się że zupelnie niepotrzebnie i będę cierpieć. :(

Hej Skorpionka!!! ja tez chyba przylacze sie do GRATULACJI!!! ihihih :):):) druga kreska moze oznaczac-ta slabsza-ze jeszcze jest bardzo wczesnie i poziom HCG jest troszke slabszy,ale test juz go wykryl!!!!!!! moja znajoma miala ta druga kreske jeszcze jasniejsza!!!!!!! i juz ma 2 latka w domu! .....:):):):) ja robilam badanie krwi na beta u lekarza,chyba tez mozesz zrobic ,ale napewnoi nie prywatnie:( ,idz do lek.gin.i powiedz mu ze masz test z dwoma kreskami i chcialabys to potwierdzic,i mozesz go troche oklamac ze musisz cos teraz ciezkiego robic i sie obawiasz ze jesli to ciaza by byla to nie chcesz jej stracic i on powinien ci zrobic to badanie.:):):)--ale na 100% nie wiem jak to w anglii jest ja mieszkam w niemczech i to ze bardzo dlugo sie staralismy o 2 dzidzie to mi od razu zrobil to badanie,najpierw mocz ,ale ze to bylo w czasie gdzie powiedzmy ze na nic nie powinnam liczyc....to bylo wieksze zdziwienie ze wszystko pasuje i teraz czekam na moja druga dzidzie!jestem w 39tc.!!!! a tez nie wierzylam ze moge byc!!!! WIEC TRZYMYM BARDZO KCIUKI BY I LEKARZ TO POTWIERDZIL!!!!!!!!!!

Nio to Gratulacje Skorpionko:) Na to wygląda, że za 9 miesięcy będziesz tulić swoje dzieciątko. Ja tez jak miałam taką bladą kreske to wątpiłam w ciąże, a jednak test się nie pomylił wiem, że w twoim przypadku jest tak samo.

Gość do skorpionki
Zyczę Ci oczywiscie ciązy.... ale czasem taka 2 kreska oznacza tylko ze np moze byc za wysoko prolaktyna...czasem tak sie zdarza... poza tym czesto jest tak ze jest tzn ciąza imunologiczna tzn doszło do zapłodnienia ale zarodek nie utrzymał sie w @ nadejdzie w wyznaczonym terimnie...... oby u ciebie tak nie było........ pozdrawiam

skorpionaka gratulacje za paremiesiecy bedziesz miec dzidzie. moja druga kreska byla bardzo bledziutka a zuzka ma juz pol roku tak wiec gratulacje🌻

Gość jaaa....
nie straszcie dziewczyny!! niech poczeka na okres. ja też kiedyś robiłam test i wyszła druga kreska tylko strasznie blada i zrobiłam drugi i wyszła tylko jedna, więc może coś nie tak jest z tym testem...

skorpionka ja tez mieszkam w Anglii i mi tak samo testy najpierw nic nie pokazywały to znaczy chyba dzień przed @ pokazłą mi strasznie blada i cieniutka kreseczke drugą,była mniej wyrazna niz ta Twoja,potem kolejne testy nic nie wykazywały były cały czas negatywne,dopiero po upływie 11 dni od spodziewanej @ wyszły dwie kreseczki ale ta jedna tez bladziutka,więc napewno to ciaza u Ciebie nie martw się,angielskie testy sa do du*** mało czule jakieś:)

zacznij łykac kwas foliowy jesli jeszcze tego nie zrobiłas i dbaj o siebie a zobaczysz ze niebawem bedziesz mamusią,z pójsciem do lekarza nie masz co sie spieszyć bo i tak badań narazie Ci żadnych nie zrobią takie tu porabane zasady mają

Gość rikitikitak
przepraszam, ale wyczytalam tu ze test owulac. moze wykryc tez ciaze... ze test LH jest czuly na HCG... jak to mozliwe i w jaki sposob??? ja robilam tst owu i mam 2 kreski mimo ze ta druga jest slabsza, ale jest...to czy oznacza to nadejscie owulacji czy ciaze?????????????????????????????

nie jesteś w ciąży !! ja tak miałam mase razy TO JEST 1 kreska ! pozytywny jest gdy wychodzą od razu RÓWNOCZEŚNIE DWIE GRUBE KRESKI ... nie jestes ,ja tak miałam mase razy i nie byłam : ) spokojnie

Ja miałam w obu ciążach bladziuteńkie kreski. Takie ledwo ledwo. Gratulacje !!!

moim zdaniem jestes w ciazy!ja tez mialam podobnie pierwsza kreska mocna a druga bledzsza i duzo i okazalo sie ze jestem w ciazy bo test wlasnie robilam 2 tygodnie po stosunku a jak zrobilam test za 3 tygodnie juz byla grubsza ta druga kreska i jestem juz w 28 tygodniu ciazy!!takze Gratuluje bardzo ze zostaniesz mamusia:-)najpiekniejszy okres w twoim zyciu!!!!!!pozdrawiam ;-);-)

Czasami druga kreska swiadczy o problemach z tarczyca lub miesniakiem na macicy. Ale po co od razu wychodzic od takich mozliwosci? Jak ja zaszlam w ciaze, tez nie moglam uwierzyc i zastanawialam sie, co by ta druga kreska jeszcze mogla oznaczac. Moja druga kreska tez byla o wiele bledsza od tej kontrolnej. Nawet moj maz w ten test nie wierzyl za bardzo, ze sie udalo, bo taka bledzizna wyszla. Jestes jeszcze przed terminem spodziewanej miesiaczki, dlatego testy wychodza blade. Poczekaj jeszcze 2 dni- na pewno kreseczka bedzie grubsza.

rikitikitak ---> test owulacyjny wykrywa ciaze, ale w terminie spodziewanej miesiaczki, a nie w terminie spodziewanej owulacji. Wiec jesli masz te 2 kreski w polowie cyklu, to jest to znak owulacji. Jesli zas czekasz wlasnie na okres i na tescie wyszly ci 2 kreski, to prawdopodobnie jestes w ciazy. Cameron----> skad ta teoria, ze druga kreska musi pojawic sie od razu z pierwsza? Ja zrobilam mnostwo testow (rozne firmy) i kreska ciazowa pojawiala sie u mnie zawsze z opoznieniem! Przeciez nawet w ulotce pisze, ze wynik testu trzeba odczytac po ok. 5 minutach.

Co do testów owu. Tak jak już koleżanka napisala - jeśli testujesz w czasie owulacji - pokazą owulację, ale jesli w okolicach miesiączki (w dzien lub w kilka dni PO) - to może to oznaczać ciążę. To jest, jak piszą - efekt uboczny testów owu. Nadal boję się cieszyć tą \"ciążą\", bo piszecie, że 2 kreski mogą oznaczać co innego calkiem. :( Nie wiem jednak, czy jezeli bylby to wynik jakiejs choroby - nie mialabym takiego wyniku też w poprzednim cyklu? Czyżby jakaś choroba pojawila się dopiero i nagle teraz? W tamtym miesiąccu, robilam testy i byly ZAWSZE bezapelacyjnie negatywne. Tym razem na każdym wychodzi coś. Wiem, że to glupie, ale już zrobilam kilka testów - tak się martwię. Kupuję testy różnych firm, żeby porównywać. Oto jedno z najświeższych zdjęć: zobaczcie http://images20.fotosik.pl/22/54e541ca8fa283e5.jpg A tak w ogole, to zrobilam też test elektroniczny, który pokazuje tylko \"ciąża\" i \"brak ciąży\" - nie trzeba żadnych kresek obserwować, pojawiają się po prostu napisy. I wyszło, że.... \"pregnant\" :P I co z tego - nadal nie wiem nic :-0

Gość przestan marudzic
tylko poczekaj pare dni.... co to da ze robisz dziesiatki testow????? wychodzi z tego wszystkiego ze jestes a powinnas sie tylko w cierpliwosc uzbroic:) skoro pregnet to pregnet!!!!!!!!!!!!!!! juz Ci dziesiatki osob powiedzialo ze to ciaza i tego zycze:)

Skorpiono czy ty masz problemy z oczami czy co?????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przecież ewidentnie widać dwie kreski, pamiętaj test nigdy nie pokazuje idealnie dwóch tej samej grubości kreseczek :), jesteś na 100 % w ciąży. Kochanie gratulacje z całego serca. Pozdrawiam

Ciaża jak nic :D Ja pod żarówką jarzeniową przykładałam, zeby sprawdzić czy nie ma czasem jakiejś bledszej kreski! :P nie było i momentalnie mi ulzyło. Dla mnie to jeszcze nie ten czas, ale Tobie gratuluje :) 🌼

Gość farmaceutka...
na studiach (farmacja) uczono mnie że test ma szanse pokać prawde dopiero po 6 dniach, ale najpewniej jest zrobic dopiero w dniu spodziewanego okresu a te co mają napisane ze 4 dni to bujda

To farmaceutko - jesli wychodzą teraz testy pozytywne, a jest 2-3 dni przed okresem - to co - może sie jeszcze co innego okazać? A co do choinki aga1979 - :D Mąż przyszedł dziś z pracy, akurat gdy bylam w łazience w trakcie robienia testu. Nie wiedzialam, czy wyjśćdo niego ze świeżo zrobionym testem, czy iść zacząćchoinkę rozebrać, czy nie mówić nic... Wczoraj też robilam testy, a mimo to nie powiedzialam mu nic. Nie chcialam go już nakręcać. Nie wiadomo bowiem, czy nie dojdzie do samoporonienia; być może dostanę okres i na tym się skończy. Biłam się więc z myślami, czy powiedzieć mu cokolwiek...no i jak to zrobić. Poszłam do sypialni, zdjęłam z choinki dwie bombki i poszlam z nimi do pokoju. Popatrzyl, dostal dziwnej miny na twarzy, (połączenie uśmiechu, radości, strachu, niedowierzania, zdezorientowania i nie wiem czego jeszcze) i powiedzial coś w stylu \"Taaa....\" (nie pamiętam nawet). Wstał, przytulił mnie mocno, mocno, powiedzial, że mnie kocha :))) Potem mu powiedzialam, że to jeszcze nic nie wiadomo, że mogę dostać normalnie okres, że ta ciąża może obumrzeć; powiedzialam, że ja nie umiem się cieszyć, bo nie uważam \"jeszcze\" bym była w ciąży itd, bla bla bla On się jednak cieszy i wierzy, że będzie o.k. Ja nie umiem być taką optymistką. Wolę być sceptyczna i pesymistyczna, żeby potem nie przeżyć wielkiego zawodu. Zawód pewnie będzie tak czy owak, ale będzie mniejszy, niż gdybym się teraz już cieszyła. Zacznę się cieszyć, gdy okres się nie pojawi, ani jutro, ani pojutrze, czy w przyszlym tygodniu. ;)

Kurcze, fajna historia! Nawet sie troche wzruszylam, jak opisalas reakcje twojego meza. Super! :D Ja na poczatku tez mialam takie watpliwosci jak ty. Nie moglam uwierzyc, ze sie udalo, szukalam powodow, dlaczego jeszcze moglyby sie pokazac 2 kreski. Od razu umowilam wizyte u gina (u nas dopiero 10 dni spozniania sie okresu), chcialam isc na bete i robic tysiace testow. I oczywiscie caly czas zylam w strachu, ze dostane okresu, bo przeciez te bole na poczatku ciazy sa takie same jak podczas okresu! Do konca 1 trymestru zylam z dusza na ramieniu, bo mi sie wydawalo, ze to za duzo szczescia, zeby moglo byc prawdziwe- jak szlam na kontrole do lekarza, to mi sie zawsze wydawalo, ze mi powie, ze plod obumarl...... Wiec rozumiem, ze na razie nie potrafisz sie cieszyc. Trzymam kciuki, zeby wszystko bylo w porzadku! To chyba bedziesz pazdziernikowka, prawda?

moje gratulacje jestes w ciazy wiem bo mialam taki sam wynik malo wyrazny. Nawet jak jestes przed okresem mozez go dostac tak bylo u mnie ale i tak bylam w ciazy powodzenia pozdrawiam

to ciąza na pewno!!!! gratulacje!!! blada kreska śiadczy o tym że jet to początek ciąży i jest małe steżenie gonadotropiny ludzkiej... na każdym tescie to pisze polecam test quick vue jak na nim wyjdzie taka kreseczka to na pewno jestes w ciąży